В Турция задържаха над 1000 гюленисти

Турската полиция предприе едновременно операции в цялата страна. Задържани са 1009 души, заподозрени за връзки с ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен.

Обратно в новината

Коментари - В Турция задържаха над 1000 гюленисти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия 1009 са гласували неправилно на референдума и сега с тях ще бъде проведена образователна беседа, за да бъдат освободени от фашистките си заблуди и да ги огрее светлината на ердогановата демокрация.

Държавния тероризъм на Ердоган срещу собствените му поданици си и омразата му към пенсионера Гюлен има своята причина!Гюлен остро осъжда комбинацията ислям - тероризъм , докато Ердоган е таен и явен подръжник на ИДИЛ !Враг е на кюрдите , но не и на главорезите ислямисти!

bravo DİRÇO .vaşite komentari vinagi sa ot sırse.

Ловът на вещици тече с пълна сила. Очаква се и ограничаване на Интернет.

Браво на Ердоган че разчиства националните предатели, нещо което няма да стане скоро в БГ, за съжаление!

Нещо си се объркал младши !И в България и в Турция на власт са националните разрушители!

В Турция вече се оказва , че който може да мисли е "гюленист", а който мисли различно за властта или не следва линията успоредна на ердоган е вече в затвора.... О, времена, О турски нрави..... ЕВРОПА, свали си най-сетне очилата и направи така, че бъдещите поколения да не се срамуват от днешното ти толерастие!!!!

Може ли султанът да даде принципи, въз основа на които тормози хората ??? Ако става дума за някакви връзки с гюлен, то ердогад трябва да бъде на първо място в списъците с арестувани, защото дойде на власт благодарение на аверчето си гюлен !!!

Това е то демокрация, достойна за цивилизования свят и ЕС! Да не говорим за ежегодно убиваните от семействата си, най-често заравяни живи, няколкостотин момичета и млади жени заради "престъпления на честта"!

време е да се изловят и путинистите в българия.

А как ще стане това?

А ние кога ще подпукаме нашите масони?

Че нали затова християнинът Барак Хюсеин и чалмалията скалъпиха цирка с т.нар. "неуспял преврат", за да разчистят всичко светско и ислямизират докрай Турция, а бъдещият халиф да получи необходимата му неограничена власт, докато Меркел и другите му подготвят европейския ислямски халифат! Колкото и да бръщолевят и внушават медиите, няма как да повярвам, че някой, пък бил той и Ердо, би могъл да отърве кожата ако втората най-мощна натовска армия поиска да му капичне кухата чалма! Пък и фактът, че освен празни приказки не съществуват никакви други смислени реакции от страна на западните демократи, е достатъчно убедителен! Всъщност, за САЩ и НАТО не съществува по-подходящ от лудия султан и ислямизирана Турция за една бъдеща война срещу Русия. Че и ако някога Хитлер поведе срещу Русия фанатизираните маси, но все пак европейски и християнски, сега зад чалмалията стоят фашизирани ислямистки фанатици.

що за нелогизми, в момента най-големият поддръжник на кандидат-султана е москва.

Даа, така виждат нещата само кьоравите!

Малко и те да видят диктатура , като комунистическата , арести по сред нощ само по донос !

По кой списък ще почваме? Ти не трябва ли да си първи? Или глупаците ще се ползват с милост?

Бойко е страхливец и само някой да се изкашля пред Парламента или хвърли два домата по сградата, ще си подаде оставка, и точно по това се отличава от Ердоган, който не го стряскат демонстрации и стачки. Дано най-сетне си е научил урока Бойко и изкара мандата си този път докрай.

То не останаха читави хора, неарестувани в тая Турция.

О! насилие- ти си признак за безсилие...

Сигурен съм че тия над 1000 " гюнелисти " са интелигентни и образовани хора които могат да мислят и ще стоят в затвора докато спрът да мислят самостоятелно !

в европа, "мислещите правилно" ги щамповат още от детската градина. например въвеждането на сексуално обучение и гейска толерантност за деца на 5-6 годишна възраст!

Ти пък кога си бил в европа?

турците тепрва ще го ядат но сами си избраха големия уи

боклук долен направи на боико един додук

аз ердоган искам да ме обиди наиколко пти поне

Да управляваш Турция, означава да управляваш десет Българии, защото горе долу с толкова е по-голямо тяхното население от нашето. И как би се справил Ердоган, без желязна дисциплина и ред, но явно е роден държавник, щом успешно се справя с предизвикателствата пред Родината му.

Той и семейство му се справят добре но стотиците хиляди по затворите който са там без причина не се справят , докато не започнат да му целуват краката !

точно това е разликата между нашенските демократични тикви и неоосманските турски управници. едната страна запада, другата дръпна страшно напред за последните 30 години

като икономика съм сугласен че дръпнаха, особено в западната част. има производсто, растеж и добре образовани млади хора. проблема е, че гражданските права им се ограничават в момента и това довежда до сериозен разрив в обществото им. консерватизма е нещо необходимо за всяко общество, но само ако е в някакви допустими граници.

Това, откъдето и да го погледнеш, си е лов на вещици! Но който сее вятър, жъне бури! - народна мъдрост!

ураааааа лудия се завърна с ердоган явно от курило са ги пуснали ваканция за празника

Ердоган го начука на либерастите без вазелин и те се разквичаха.

изненадващо са ударили ирак и сирия, но да внимават с иран да не ударят на камък

А дано! Тя, революционната ситуация не идва от въздуха, някой трябва да я създаде. Моля ви, продължавайте все така, на прав път сте!

Това дребно диктаторче накрая ще свърши както всички диктатори.....

Теб май не те слуша главата...

Много хубаво! Турция ни е изконен враг, но най-големия ни враг в момента е европейско-американския истаблишмънт, защото подрива самите устои на обществото и държавата, лишавайки ни от съпротивителни сили в интерес на либерално-глобалистката върхушка. Всичко, което откъсва Турция от тях и отслабва властта им, трябва да се приветства и е добро за нас!

Тове е абсолютно вярно.И от тук идва и въпросът кой единствено доказа , че поже да държи на верига кучето Хер Доган? Следователно дружбата с Русия ни е жизнено необходима!Дано има кой да го проумее!

Едва ли. По-скоро Доган има достатъчно ъкъл да види световните тенденции и да разбере на кое поле да играе. Все пак интелектуалното ниво на старата апаратна номенклатура е несравнимо по-високо от днешната паплач, а Доган е стар кадър.

такава сметка ще излезе крива

Всъщност, общото между задържаните е най-вероятно, че са били с шапки :)

на куково лято, либераст дрислив.

султанът си чисти неудобните, обаче за разлика от путинката, той дори и не се преструва да му пука.

Браво на Султана.

И кое му е бравото, ще изгони всичките умни и можещи и ще останат само глупаците и гъзолизците. Тоя сам си съсипва държавата.

Честит Ви СУЛТАНАТ скъпи комшии!!! Аферим машаала!!!

няма лошо.

Да им теглят куршума и да не се занимават. Нациите трябва да се чистят.

то една ''нация'' ще остане като си избие цялата опозиция оня мустакатия кретен отгоре...оле мале ..

да, ще остане.

не мога да разбера кои са добрите и кои лошите

ердоган нещо се прави на умен ... иска да предизвика емиграция на турци в съседни страни и то съвсем непринудено... а наште нека да спорят дали ограта била двуредова или едноредова

ако някой у нас се опита да направи въоръжен преврат,за да свали законно избрано правителство,дали арестуването на подстрекателите,ще се нарече СЕЧ ?

Турците ако не друго, поне знаят как се правят въоръжени преврати. "Това" изобщо не беше и опит даже. Ердоган си го създаде и сега си го ползва.

Фактите сочат,че преврат имаше. Беше си съвсем истински. И ЦРУ и компания бяха главните действащи лица, но една друга държава подшушна нещата и преврата се провали. Затова се обърна цялата политика на Турция. Затова и сега организаторите на този преврат го заклеймяват,като диктатор и султан. Нима преди не беше такъв? Беше !

цитат: Който (българите) не може(да има в държавата му ред и просперитет) завижда и обижда

Сyс ма Айше

мелиха ти ли си ма

Тя е, ами. Сега ще дойде да ръси мозъчни пръдни за приматската си държава турция.

На времето инквизицията се е отървавала от неудобните, като ги е обявявала за еретици. В Турция започнаха по същият модел.

Инквизицията е създадена, за да прогони евреите и арабите от Испания, и къде отиват - в България, където няма Инквизиция, защото сме под турско. Западна Европа е гонила милиони, така ще направи и сега, къде ще отидат - в послушната България на несменяемия вожд Борисов.

Чистка по сталински.

Тоя човек действа точно като диктатор! Ще надмине и Сталин по размер на репресиите. Лошото е, че гонениято и терора в Турция тепърва започват и ще ескалират в геометрична прогресия. Оформя се типичен тоталитарен режим, основан на репресии, терор и страх. Жалко за турските граждани и това, което бе постигнато от Ататюрк...

е за да стигне Сталин му липсва едно важно нещо - Сибир. щото как ще го мине без Гулаг и тн? макар че... както започнаха да си стоплят отношенията с Путин може да поиска Гулаг под наем за 20-30 години...

Само 1000 ? Има още много - ИЗБЙТЕ ГИ !

Демокрация по Ердогански...

Задържаните са от федерацията по хвърляне на гюле. ;) А май Ердоган е бил съпартиец с Гюлен. После нещо са се поскарали.

Браво на Ердоган,мачка с железен юмрук враговете на държавата,така трябва за да има ред и просперитет

Luna0102

Феновете на Путин в защита.

Всъщност има много "фенове на Путин", които искат да видят Ердоган на въжето. А ти като си фен на Тръмп, кога ще го посъветваш да демократизира Турция ?

Ердоган ли ти каза, че тези, които са против него, са врагове на държавата?

К'во ста'а в туркиа?! Лов на вещици, враг с партиен билет, инквизиция?! Ба и си, тоя половината държава ще арестува, тая дето гласува с "НЕ" на референдума?!