НЕК е била ощетенa с големи суми

НЕК е бил ощетен вероятно с голeми суми. Това твърдят от ДАНС, чийто сигнал за безстопанственост в енергийната компания е постъпил при главния прокурор.

Обратно в новината

Коментари - НЕК е била ощетенa с големи суми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе хора само с пушки ще се оправи бг ние само драскаше глупости двайсет и седем години трябваше да ни стане ясно че ни лъжат и ни крадат всичко е пиар какво хубаво видяхме .Разтурени държава съборени разграбени заводи и предприятия работещи унищожено земеделие животновъдство демографска криза оплескано образование убийства мафиоти вилнеят нарко дилъри пенсионери ровят в кофите за боклук не мога да се сетя за нещо добро

Тъй, тъй ... Била е ощетена, ама всъщност не е била ощетена. То, и картел за горивата имаше, ама всъщност нямаше.

К ако е ощетен елате и вижте заплатите и бонусите ощетен е бъл пенсионер

.... Разследваният период е от преди 2 години. Жалбата в ДАНС е подадена от двама депутати....Станишев май беше тогава на власт или лошият Орешарски!?Айде, другарю летец, пръв авер на крадливите гербаджии, по-бързо му давай мандата, че всеки ден виждаме как му лъсват далаверите на този престъпник!!!

хахаххаа а ония договори на НЕК с дват аамерикански ТЕЦа АЕС и Контур Глобъл? Та тия за някъф 1 милион съ праят на интересни! Ххаха да си заслужат големите заплати и безплатните возила!

ще го отнесе. Един милион е само разгрявка за шефовете на подобни компании..

Ей каква "новина"!? Някой бил крадял в и от НЕК. Трудно ми е да повярвам, не ми го побира умът!?!

ни мой да бъди....... и аз съм адски изненадан....

Отмъстителен Цацаров, на лицето му е изписано. Оказа се и първосигнален...

Най -добре ще е да се заметат нещата, нали?

Тази патка Румяна да не ми говори вероятни и невероятни неща ,ами да взема да говори с факти ,имена ,дати и тояни суми.Стига сме й гледали лайнаяната прическа дет се кипри всеки ден ами да свърши работа за пет пари.Мааайка ви проста загубена да ееее аз.

Щом сигнала е даден от двама депутати, какво по-ясно от това, че е политическа поръчка. И изявления преди нещо да е проверено наистина. Е това е професионализъм и етика от прокуратурата.

,,НЕК е била ощетена с големи суми"-добре бе майка ви да е--,че то се вижда и от луната,вие сега ли го разбрахте бре,или само констатирате и си дрънкате празни приказки!!!всички са за затвора,като се започне от олигофрена с ,,за бога братя ,не купувайте",та чак до сега!!!по-възрастните да разказват,за да се помни,а не да се забравя, и четвърт век да слушам само за ,,реформи".кви са тия реформи бре ,сто години ли ще са-1989-нашите тъпанари щяха до оправят страната със ,,шокова терапия"-тоест вдигат се цените рязко нагоре -тогава скочиха 3-4 пъти-разбирате ли за какво става дума-не 20-30 %,а 300-400%,а и скатаха всичко по магазините за да оправдаят шоковата терапия ,и казваха -ми няма.как стана за ,,една вечер"(2 месеца) се изяде и изпи всичко и бензина свърши,...е бре нищо бре,нищо нямаше-раздадоха купони,а после тръгнаха и сникерчета ,и марсчета и тик-такчета и всякакви ,,европейоски "стоки,...и се започна една реформа...та до ден днешен...

,...и после ми разправят -нямало доказателства-ми как ще има,като нагласихте законите така ,че да нямате хващане,а иначе по-голямо доказателство от това ,че сме 7 милиона,от почти 9,че държавата е разграден двор,че се топи народа като свещ-болна,неграмотна нация,нищо не се прозвежда,чакате на подаяния от европа-че на тая европа това и беше целта -да ни закрие предприятия и заводи ,та да си продава буклуците тука-неща които сами сме си произвеждали,сега ги внасяме.

Искаш да живееш "като бял човек"?- Ставай бързо "консултант" на НЕК!

Даже нищо да не консултираш- пачки тлъсти яко ще прибираш!!!

Руми,Цаца ама само 1 милион в НЕК !? Вервай българино. Ами прокуратурата нищичко не стори и останаха чистички: Цв.Василев- 4 милиарда -КТБ,Активите гушнати от мафиоти,Бисерчов-най-невинния, Пернишките спонсори на Гоце и много знайни и незнайни бандити не осъдени. Сега и прокуратура още харчене парите на раята. Цацко още сега ще ти кажа и ти го знаеш ,че с тази соц конституция няма и няма да има осъден ЛАПАЧ. Само пушилки за пер на публиката и яко залебване от от върхушката. Та от Римско време хляб и зрелища за раята и яко шибане.............

а АЕЦ е ощетен. НЕК нищо не произвежда, а харчи изкараното от АЕЦ! И за капак освен тях измислиха и БЕХ , Само паразити, като пиявици по една ненужна верига!

БЕХ мааму и крадци!

е ощетен, но ако заведе дело, ще се окаже, че няма правен интерес - идиотизъм, измислен от гнилите ябълки

куче влачи, диря няма!

Някой,може ли да Ни УТОЧНИ,КАКЪВ е размера на КОМИСИОННИТЕ и ОКРАДЕНИТЕ пари,отишли в ЛИЧНИТЕ сметки на Л.Павлова,и Б.Б, - например,а !!!

Питай лейката.

Възможно ли е да се случи това в " правова държава " , като нашата , и то в условията на такава висша демокрация ?!

ГЕРБературата на Цацаратурата!!

НЕК е бил ощетен вероятно с голeми суми. Това твърдят от ДАНС, чийто сигнал за безстопанственост в енергийната компания е постъпил при главния прокурор. Тези от ДАНС , вероятно и вестници не четат за да говорят в сферата на "вероятностите", след като , като всеки пълнолетен българин знае , че кражбите в НЕК са за 4 милиарда лева, която сума е отчетена в баланса на НЕК , като задължения.

Имало нарушения, кражби и беззакония в НЕК? Неее, не вервам - там всичко е така, както е запланувано от олигархията Всичко върви по план - да ошушкат хазната и хората до цент, пардон до мегават

Скъпа ми, лельо Лейка,ето ти едно цитатче: "Дългосрочните договори за изкупуване на електроенергия от двете американски централи (ТЕЦ AES Марица Изток 1 и ТЕЦ Контур Глобал Марица Изток 3) и от ВЕИ са в основата на лошото състояние на енергетиката, констатира отчетният доклад на Временната анкетна комисия за проверка и оценка на състоянието на енергетиката. Документът бе представен от председателя на комисията и депутат от Патриотичния фронт Валери Симеонов, който посочи, че той е подготвен с помощта на сътрудника му Стефан Гамизов. Докладът проследява финансовите резултати на Националната електрическа компания (НЕК) до 2014 г., както и пазарът на електроенергия за 2015 г. и констатира, че най-голям дял електроенергия НЕК изкупува от двете американски централи. Според твърдението на Симеонов дългосрочните договори с двете американски централи формират 40% от регулирания пазар на електроенергия. Нещо повече, базирайки се на факти, които се твърди, че са предоставени от НЕК, авторите на доклада заявяват дори, че количеството електрическа енергия, която НЕК е задължено да изкупува по силата на двата договора е по-голямо от реалното потребление на електрическа енергия на регулирания пазар. Едновременно с това цената, която е договорена и дължима по тези договори е висока и непазарна, се казва в отчетния доклад на комисията. Този извод е базиран на това, че за 2015 г. по данни на НЕК се очаква от двете централи да се изкупят 17 585 349 Мвтч на обща стойност 1 049 439 000 лева. В същото време в проекта за решение на КЕВР се посочва, че е установено, че необходимото количество електрическа енергия за нуждите на страната са в размер на 32 726 000 Мвтч, от които 15 356 856 Мвтч или 46,9% е за регулиран пазара, 3 978 770 Мвтч или 12,2% за технологични загуби по преноса и разпределението на елктрическа енергия и 13 390 374 Мвтч е за свободен пазар, включително доставчиците от последна инстанция или 40,9%."

че са американски? Да не излезе, че през 5 офшорки, стигаме до някой от другарите? Те и Аликс Партнърс уж бяха световно известната, а пък се оказа, че са някакви, специално за нас регистрирани и после - закрити.

Хора не го гледайте Валери Симеонов - той говори и прави това от което има файда (полза)! Днес е против турцизацията, а утре ще се гушне с турския наместник в България - Бойко Борисов в общо правителство! предходното правителство на ГЕРБ и т.н. Реформаторски блок ходиха в Турция и правиха съвместни заседания с турското правителство!

То ги нема милиарди левове от НЕК, те за един милион

1 милион???? карикатури :)))

КОЕТО МОЖЕ ДА ТУРИ В ДЖОБЧЕТО И КТБ ! НИКАКВА ИСТИНА НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ! ЩЕ РАЗБЕРЕМ ПОСТФАКТУМ, КОГАТО АКТИВИ НА ДРУЖЕСТВА ЩЕ "ПРЕМИНАТ" В ЧАСТНА РЪЧИЦА.

от друг танцьор - като разлиствате документацията, забележете и дали консултантите не са посъветвали нещо, от което НЕК да е загубила 100 пъти по хонорара им суми. Стига на дребно, при гангрена - питайте докторите.

Истинската мегакражба става посредством соларките, перките и далаверките на ЕРПтата. Върви си постоянно и на най-законни основания се крадат пари и от най-бедните. А това тук е просто пушилка за отвличане вниманието на електората.

Има няма няколко десетки милиарда. Нищо работа. Ама за каквото и да ги затворят все е нещо, ама май няма да стане. Просто някои прокурори ще облажат. Само патаклама вдигат.

НЕК е бил ощетен не с големи, а с огромни суми. Всички които са замесени в тези проверки, в т.ч. проверяващите, знаят за далаверите от много, много отдавна. Хората го усещат върху гърба си по сметките, които едни трупат, а други плащат. Народът е наясно със схемите и виновните за тях. Не е ясно кога най-после ще видим 20-30 екземпляра от виновници зад решетките. Това чака обикновенния човек платил милиони левове за масрафите на мениджъри с все по кратък мандат. Все пак не толкова кратък, че да не могат да завъртят някоя далаверка с много нули.

борд на директорите няма ли? да скачат зад борда:)

Щом управляват Герб , краде се масово и много ! Тиквата трябва да пукне за да се освободим от ОПГ Герб ! Хора не разбрахте ли че престъпници ни управляват сега ББ-3 !

Разследвайте Трайчо и Карольо за арбитража по делото за АЕЦ Белене. Ако ви трябват документи ще ви ги пратя,нищо че са класифицирана информация. Искам ги тия м*рши в затвора.

...и Отново - СА 'пропуснати' Значещи нули !

много важно , заплатите Пък им са се вдигнали !

дали пък този път няма да свършите нещо? Ех, мечти, мечти! Във водовъртежа на енергетиката годишно потъват не по-малко от 2 милиарда, в "добри години" - 4.

Огледалце от стената я кажи- кой източвал е чрез НЕК пари? Кой навърза стринки и другари да крадат по методите стари?

Тайна страшна ще ти кажа, Р.Овч. ще ви покажа! ;)))

При управлението на Борисов ли? Сигурно ГЕРБ не са знаели, щото е тайна страшна.

Оххх, Божке, горкият Баце - страшно са го заблудили тогава относно този крадлив елемент!;))) Щото Баце го остави да представлява държавата в ЛУКойл - пък той гнусен крадец!

Толкова шум , за 1 млн. Търсете големите риби , под големите камъни , не ни залъгвайте със семки и близалки.

Я пък тез. Явно са хванали само фактурата за лукчета!

В енергетиката 1 милион лева е като 1 стотинка, напълно сте прав ;)) 520 милиона загробени в ЮП. 4-5 милиарда в Белене. 1 милиард в Цанков камък. А за обществените поръчки на Козлодуй хич и да не говорим, че калкулаторът ми не побира толкова нули.

Пак си със пробит калкулатор.

Е, кога влязохте, кога взехте документите и кога направихте изводите ....