САЩ обявиха търговска война на Канада

Президентът на САЩ Доналд Тръмп започна офанзива по всички посоки срещу Канада. На практика той обяви търговска война на Канада.

Обратно в новината

Коментари - САЩ обявиха търговска война на Канада | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия спорове за талпите са поне от 30-40 години. От време на време Щатите слагат мита, после се споразумяват, карат 5-6 години и пак отново. Междувременно Канада почва да изнася повече дървесина за Китай. В началото на 2000-те години са изнасяли за около 50 милиона на година. Сега е за над 1 милиард.

ако това може да се нарече "война", то тя не е срещу Канада, а срещу купувачите на жилища в САЩ. Те ще трябва да заплатят 6% такса затова че домът им е строен с канадски дървен материал. Американците вече реват от Тръмп за тази нова негова проява.

Явно Тръмпчо говори без да се е съветвал с Иванка. Тя много си пада по пича Джъстин Трюдо и никога няма да допусне това.

1 милиард са джобни пари за икономики като САЩ и Канада

Общото между САЩ и Русия е, че все някой друг им е виновен. Я мексиканците, я сирийците, я европейците или в краен случай марсианците.

Прав е Дончо. Канадците готвят агресия срещу щатите. 90% от населението на Канада се Е съсредоточило в една ивица с ширина 200 мили около границата и е готово всеки момент да нападне.

Тръмп е доста тъпо парче, накрая цената ще се плати от обикновения кравар, който живее в дървена барака.

Дано и Джъстин да се окаже като баща си разумен и комбинативен, който беше едновременно елемент от стратегическата отбрана на щатите и пръв приятел на Фидел.

Дъстин ще напляска Иванка по задника ми се струва.................. ;)

Maй вече я отпра.

Митата няма да се плащат от канадските доставчици, а от американските вносители.

А, така - яжте се един друг мръсни нагли атлантици ! направо умрете !

Тъй-тъй са подкарали. да ,обявят война на всички. .

Отново неадекватен! Някой следи ли циклите на "проявите" му?

тръмп ще отреже хитреците и за климатичните промени

на интересен дедо дончо, ми да отменя направо търговското споразумение между САЩ, КАНАДА и МЕКСИКО за свободната търговийка и трудовата ръка, при което последните ще бъдат найдоволни. Корпорациите дали ще пият една студена вода? айде, че е време!

Е, това определено днес е новината на деня! Смешно ми беше, когато преди няколко месеца Джъстин Трюдо питаше на полумайтап защо Тръмп иска да денонсира NAFTA (търговското споразумение между САЩ, Мексико и Канада), да бе ни да имал проблеми с Канада. А пък то взе, че се оказа не майтап, ами жива истина. Тръмп е луд за връзване. Разбирам защо златото държи висока цена и никой не го продава.

Бахти търговската война, да вдигаш покупните цени на потребителите в собствената ти държава. Ама какво да очакваш от тъп протекционист...

Канада е Велика Страна! Мераците на Чичо Сам да я превземат датират от стотици години, още от робовладелския период на Юга. Големият проблем за САЩ е непрестанната емиграция на американци в Канада, познайте защо?! Найголемият кошмар за американците обаче са канадците които щели да ги залеят от север и така плашат децата си.

колко да е велика, като е една колония на УК? нали сте полувелики, полуподаници на кралицата бе?

Няма нужда да ми обяснявате колко високо технологични са Канада. Големите шистови полета и некачествена дървесина да си я пласират в САЩ.

САЩ в икономическа война с Канада, ние клякаме на СЕТА!

Имаше един филм навремето - Канадски бекон. Разказва за подобни простотии...

Филмът си е много добър. А сега напред към столицата Торонто!!! :))

Столицата е Отава....

Екстра ! Да обевяват война на канада , корея , куала лумпур или пръстените на Сатурн , зомбираните влечуги :)))) Само по-далече от европа и България ! Скоро ще си намерят майстора .

лошо е когато големите бият малките, но още по-лошо е когато се сбият големите!

правото е на страната на по силния, но в случая той има право

абе правото си е право, ама американците на 98% живеят в дървени къщи. Ако вдигнат цените ще ударят много мощно редовият американец. И ще са принудени да живеят в блокове от стоманобетон (какъвто всъщност е бизнеса на Тръмп).

Разбирам го, иска протекция на амер-те стоки и внос на мита.Но ако направиш това с Канада,нали ще оскъпиш всичко свързано с хартия и дървен материал в САЩ-вестници,мебели,къщи.Ще предизвика вдигане на цените и недоволство сред населението.Ако е било толкова лошо,защо други американски президенти не са го направили-защото явно е било добро.Искам да се обърна към Щерев--аз сгреших в преценката си за Х.Клинтън-тя не би направила тия гафове-ти беше прав в изказванията си Щерев.

Дори и да се повишат цените на някои стоки, за сметка на това ще се открият нови работни места в САЩ, повече американци ще имат нормални доходи, които пък те ще използват да купуват да купуват стоки от американския пазар (и ако са произведени в САЩ) да стимулират допълнително американската икономика! Това е смисълът на протекционизма - защита на икономиката на страната от неблагоприятни външни влияния! Всички страни с развита икономика и индустрия са станали такива благодарение на това, че са защитавали своите икономики и вътрешни пазари от външна конкуренция (обикновено чрез мита или данъчни облекчения).

Протекционизма е нож с две остриета и всяка страна си решава сама за себе си.Съвсем наскоро моята баба Меркел отрече категорично протекционизма.

държава, с изключително интелигентно население, направиха най-добрия атомен реактор, държат лиценза за тежката вода и безкрайна природа само на 25 милиона население.

Хахахааххахахахахахахахахахаха тва с атомните реактори много ме разсмя. Виж правят процесори и добри видеокарти. За друго незнам...високотехнологично...

Канада е на седмо място в световната класация за вредни емисии в атмосферата и водите. И на първо място в света по вредни емисии на глава от населението. Не ми ги хвали чак толкова.

36 млн. население има, какво е нивото въпрос, имат ли история, култура, принос това е отделно

каДИРов

Културата на Канада е мултикултурна и съчетава разнообразието на всички култури на планетата . Това за съжаление никъде по света не се разбира, а още по-малко в САЩ.

"Америка овяви война" е най често използваната фраза,когато става дума за САЩ.

Майкъл Мур го предсказа още през 1995 с филма "Канадски бекон",е във филма нещата са малко по-крайни,но.....

Ще поскъпнат талпите и гредите в САЩ. Оттам новите къщи.

подкрепям това решение на тръмп искам да видя поне за миг нещо добро от канада за световната политика

И с какво ти е длъжна канада?

ние не сме световната политика, но има принципи, като солидарност и хитреците губят най на края

Канада прилапа ЕС със СЕТА, но с американците ще се задавят.

споразумението още не е одобрено от парламентите на държавите членки може да го одобрят ако не дойде войната, чумата или нещо по кофти

Как така Канада, дето е с 12 пъти по-нисък БВП от ЕС го прилапа? Разбираш ли за какво пишеш?

именно тя работи за вътрешен продукт, което си е лапане

Трюдо да не се шашка! Има си СЕТА. ЕС ще се притече на помощ на нашите канадски братя, като изкупи всичкия канадски дървен материал. Ще санираме панелките с канадска секвоя.

донякъде е прав канадската външна министърка направи отрицателно впечатление на срещата в италия те обичат да вземат от сащ и европа, но нищо да не дават подобно на ивреите и богатите арабски държави

Как бе?! Дават визи за вечните замръзнали полета и гори тирилейски...

War ! Това е любимата дума на Американцките политици.Да им го начукам!

Канада и КНДР ще направят военен отбранителен съюз срещу САЩ.

Ти идиото ли си? Как стигна до подобно "прозрение"? След като се събуди махмурлия след запой с долнопробна водка? И пръстите в контакта?

До това води редовната употреба на Боярищник.

В света реално си има криза на свръхпроизводство. От една страна това е добре, щото имаме достъп до голямо разнообразие от евтини стоки и услуги. От друга страна, излиза че се налага да се работи за малко пари, или изобщо няма работа. И проблема само се усложнява, защото автоматизацията прави все повече хора излишни, а автоматите не плащат данъци и не внасят осигуровки. Трябва нещо да се променя в системата, а търговските войни само ще отложат проблема, но няма да го решат.

Какво свръхпроизводство те гони? Домати по 5 лв., пиперки по 7 лв.!?! Добре, че са китайските комунисти и тяхната ДС, та има стоки с приемливи цени - дори и за българските мизерни заплати.

Още една ментална жертва на прехода. Ако имаше България малкото протекционизъм, който всяка страна членка прилага в селското стопанство сега половината Европа щеше да е залята от български зеленчуци. В България - раят на селското стопанство вече няма сметка от производство, защото върлува контрабанда и мутри.

А ТАМ ЩЕ ХОДИМ ТАМ НИ ИСКАТ И НЯМА ДА ИМА ВИЗИ.НЯМА ДА СЕ ГАВРАТ С ХОРАТА И ДА ГИ РАЗИГРАВАТ НА ЗЕЛЕНИ ЛОТАРИИ СЯКЪШ СА ГОВЕДА. ВИДЯХМЕ ЧЕ ПОЗДРАВИХА И ЕРДОГАН.БРАВОС.АШКОЛСУН И МАШЪЛА.НА ХАИР ДА Е И НА БЕРЕКЕТ.

Ще го откажат и от тази глупост. Общо взето, в края на мандата му, когато и да е той, нищо от обещаното няма да се случи.

как бе? то нвече се случи. Томапока говори със света от името на сащ. война до победен край! целиа свет - подчинен на рим и продаден в робство.

Луд умора няма ама май и тия дето му търпят лудостта са като него..Тоя както е тръгнал ще вземе да измести наш боко от мястото на ''бог''

Някой да вярва на тази новина? Ако не са канадците как американците ще продават свои стоки индиректно?

точно за това! Нали СЕТА ще бъде вратата, през която САЩ ще влязат на европейския пазар! Вярното заглавие, според мен, е: "САЩ ще симулират търговска война с Канада".

А ние кога срещу всички евро и турски стоки които унищожават нашто селско стопанство? Не че основно не беше затрито от драгалевския мангал де.

Е как точно разби нещо което беше разбито аааа върна ограбената от хората земя като пишеш глупости влизал ли си в селско стопанство в края на комунизма и виждал ли си с какво се работи и как се гледат животни като нищо не разбираш си мълчи

Е ти като си такъв разбирач къде е сега селското стопанство бе? От как мангала "върна" земята не виждам ни едно животно на полето и ни една бригада от труженици и бригадири щото няма какво да правят на полето а ти рупаш пластмасови целенчуци от чужбина и сухо мляко!

Да се свърже с ДПС. Те са най ясно с далаверите по дървесината

"Президентът на САЩ Доналд Тръмп започна офанзива по всички посоки срещу Канада. На практика той обяви търговска война на САЩ." - То бива да си мърляч на работното си място, но подобен дебилизъм е недопустим за децата в началното училище!!! Ало-о-о-о-о, редакторчетата на ДИР-ника, какво точно разбирате , след като прочетете първите две изречения от статията си? Айде, включете малко мозъка си в работата, ако го имате, разбира се!

Трудно се превежда от руски.

Ако не са САЩ, канадците ще стигнат до просешка тояга.

Обратното глупи. КАНАДА е РАЙ пълен с природни богатства, колкото ти не си и сънувал, а канадският човек, имам предвид преди всичко основателите на държавата, е миролюбив и без военни планове в главата. Нещо повече, как точно, не е много ясно, успява да предатде това миролюбие и добро отношение един към друг към по-голямата част от имигрантите. Водата и дървеситната на Канада са ресурс към който не само щатите гледат жадно и целят да експлоатират, има също и други държави в подобни апетити. Щатите да се благодарят, че имат такъв съсед. УСПЕХ ЗА КАНАДА.

Това се отнася за 1/5 от територията на Канада. Останалото са негостоприемни планински и голи, прашни и ветровити безкрайни простори.

БЪЛГАРИ БЕЗ ВИЗИ,А?!?

ИЗТРЕБВАЙТЕ СЕ ПО МЕЖДУ СИ ,МАМИЦАТА ВИ ФАШИСТКА...

Само така Русия ще бие НАТО! :)