3,5 г. затвор за шофьора, убил мъж с ”Хамър”

Окръжният съд в Пазарджик призна за виновен и осъди на 3 години и 6 месеца затвор 27-годишния Иван Янакиев, който блъсна и уби с "Хамър"-а си мъж.

Обратно в новината

Коментари - 3,5 г. затвор за шофьора, убил мъж с ”Хамър” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

toy e covek na valeri simionov.-ne doksvayte,.

Пак ходи да гласуваш и през тебе да мине хамър па може и същия да е

27 \годишен мъж. в разцвета на силите си, който би платил данъци и гориво за мощния си автомобил, а с това и осигурил приходи в хазната, ще лежи заради това, че някой кьорав пенсионер пресича както си иска... страхотно

Именцето тук хич не ти подхожда...

Да те сгази хамерикански Хамър означава че отиваш директно в рая. Затова предполагам 70 годишния човек се е метнал пред возилото. А като те сгази гашник като този от снимката с анцунг Италия директно св Петър те посреща с капучино в ръка...

Нищо, съдебната система подсказва как точно трябва да бъде извършена реформата. Хората трябва да употребят наркотици и да газят върху гадовете.

Тая защита нещо не се изразява правилно. Може да каже, че най-желана е оправдателна присъда, но най-справедлива?! Убит е човек, задкормилното устройство е било неадекватно, какво значи оправдателна присъда тук?! Може би , че изобщо липсва правосъдие. Да се закриват съдилищата и да мрат от глад тия адвокати! Ето, това би било справедлива "присъда"!

На 21.04.2017г колата на "осъденият" се движеше по улиците на града. Сигурно правеше последна обиколка преди да излежи "тежката присъда".

Разбира се дежурното ми пожелание в тази ситуация е следното: Въпросния боклук, като излезе след година и нещо, да се нашмърка и да блъсне децата на въпросния съдия, които се изпика върху едно очернено семейство и един погубен живот!

След като сяда зад волана употребил наркотици то това си е предумишлено убийство. Иначе просто всички да си пием наркотиците и те ще ни оневиняват за всичко на пътя...... На втора инстанция ще намалят присъдата и на трета ще има 1година условно...... Това ли е правораздаването ни?

наркотици нямаше когато са писани законите,съдят го по каквото има написано

Убийство на човек, наркотици и 3 год. присъда. Е няма такова корумпирано правосъдие. Няма такава смешна, корумпирана държава.

И още веднъж - държавата е горе-долу такава, каквато искат населяващите я.

вършеха задълженията си към своите клиенти така, както адвокатите на престъпниците, държавата ни щеше да е най-прекрасната страна за живеене в света!

Аз не разбирам откъде идва тази пропаст между очакванията и оценката на почти всички коментиращи в този форум и действията на институциите? Нали тези институции следва да обслужват обществото?! Обществото, обаче, не е доволно от обслужването, а уж то ги избира?! Защо въобще го съдят?! Очевидно е, че присъдата не удовлетворява обществото, и за водачът е известно неудобство тази присъда! Защо го съдят?! И да не го съдят, ние нищо не можем да направим, освен пак да сме изумени, смазани и обезверени! Нямаме никакъв инструмент за промяна!

Аз пък мисля, че щом шофьора е карал Хамър, убитият сам се е хвърлил под него. По престижно е да те сгази такава кола, нали?

Сега следва затворническо общежитие от отворен тип и нека сме сигурни, че ще може да напуска и дори да си шофира. Все пак е важно за властта и законодателите ни подобни типове да са сред нас, за да ни е страх, да има какво да говорят по новините и да сме благодарни, че КТБ може да е окрадена и някой от нас убит, но ние сме оживяли и скромно, но си кретаме.

Репортажа за централния софийски затвор е показателен. Щом там могат да се друсат, да слушат мазна чалга, и да си правят точно каквото искат не ми се мисли какво е в другите затвори из цяла България. Като на Спа....

Мен ми е интересно, дали може да се установи от колко часа си под влиянието на наркотици или алкохол? Защото иначе, газя някой в трезво състояние, наквасвам се/надрусвам се хубаво, докато дойде полицията и после условна присъда.

не ти трябва да го правиш това нещо! Ако имаш пари си лесен и готов.Ненаситната вагина на съдиите се отваря широко и мазно при мисълта за пари.За съдиите човешкият живот и кръв не значи нищо,те не са раждани от майка а от кучета.

Вижте внимателно тази снимка! Този убиец командва съда .Той си е платил ,той вече е освободен.Дано Господ накаже тези продажни съдии по-най жестокия начин!Амин !

Значи кво ми прави впечатление: оня мангал в Берлин го чакат до 10г затвор че ритна момичето по стълбите в метрото а тук за доказан рецидивист на пътя след утежняващо вината обстоятелство - взимане на наркотици и убийство на пътя - 3 години просто Цацата требе да се изпържи ако не на стол - на тиган

Българското кривосъдие в действие. Старецът щеше да е жив ако поне някой по веригата си беше свършил съвестно работата. Отвратен съм.

Някой до сега да е забелязал някаква разлика между престъпниците и "съдиите"? Освен че вторите имат права да лигитимират първите!?

Три години присъда, от които ще лежи година и половина и то в условия, каквито знаем има в затворите - хапване, пийване, телефони, наркотици...

Това позорно решение, обезценяващо човешкия живот в България е поредното действие срещу българското население, неговите култура, разбирания и очаквания. Всеки грамотен гражданин на нашата все още република ще ви заяви, че 3,5 години затвор за пиян шофьор са малко, а за дрогиран са направо подигравка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Според защитата най-справедлива би била оправдателната присъда..." Абе, защитата, вие как спите нощем?!

Браво на гнусата, българска правораздавателна система! Идитът от снимката е бил дрогиран с наркотици, убива невинен човек, но му дават някакви мизерни 3 години +2000 лв глоба и го лишават от правото да убива отново за някакви смешни 3 години!!! Моля, не наричайте тези корумпирани лумп*ни - магистрати. Не са. Те са чиновници, за които корупцията е норма, а живота на бедните хора престъпно евтин. Позор!

3,5 г. затвор за шофьора(няма запетая)убил мъж (запетая)с Хамър(точка)

На фона на убит(екзекутиран без съд, без право на защита и т.н.) и редица утежняващи вината обстоятелства: шофьорът е седнал зад волана на 3-тонното возило след употреба на наркотици. 27-годишният Янакиев е системен нарушител на пътя. Той многократно е санкциониран заради шофиране с висока скорост, в нетрезво състояние и под въздействието на дрога. До този момент обаче нито един от наложените му 11 акта не е платен, а по-голямата част от административните му наказания са отпаднали в съда.

Наложеното наказание е над средното за подобен род престъпления. Европейското законодателство не препоръчва хора да се пращат в затвора за транспортни престъпления! В случая колегите са взели под внимание наличието на рецидив. Все пак в подобни случаи най-важното е да се намери баланс, при който човекът, извършил престъплението, да осъзнае своята вина, да изтърпи наказанието си и да се реинтегрира успешно в обществото!

Хахаха. Да се реинтегрира :D

Обикновен капитализъм.

има значение Хамър, щом имаш Хамър имаш пари, а парите в тази държава решават всичко, крадени пари от едни другари от ДС и затова няма да има съдебна система, просто има много другари и се възпроизвеждат, ето това са азитските ценности

Няма такава държава дрогираш се като прасе убиваш и няма затвор, защото 15 месеца затвор не са затвор за това. Тази тъша дрогирана мутра трябва да бъде линчувана....

Според мен Хамъра е виновен и трябва да го накажат като го дадат за отпадъци . Шофьора е невинен ... !!! Скапан закон !!! Скапано правителство което ние избираме !!! Сега се замислете кой е виновен ???

софийският градски съд (СГС) призна Бисер Андреев за виновен за причиняване на смърт на двама души по непредпазливост след катастрофа. Наложеното му наказание е 3-годишна условна присъда с 5-годишен изпитателен срок, както и забрана да управлява моторно превозно средство за 6 години. Той трябва да заплати и разноските по делото от малко над 15 хил. лв. Решението на съда не е окончателно и подлежи на жалба и протест. Андреев е син на прокурора от Върховната касационна прокуратура Венцислав Андреев. Днес прокуратурата поиска 3-годишна условна присъда за Бисер Андреев. Близките на жертвите баха възмутени. Те заявиха, че ще обжалват, защото искат ефективно наказание. Според тях наказанието е такова, защото Андреев е прокурорски син. Те заявиха още, че не е нормално да се бави толкова делото, което е от 2011 г., а още няма окончателно решение по него.

Браво... Значи сядам надрусана зад волана, прегазвам човек, и това е по непредпазливост!?

Зависи кой какво разбира под надрусана :). Може мъжът ти да те е друснал за закуска, а може и да си взела нещо като този.. А кво стана с оня псевдоспортист, горкичкият, той двама почти уби.

Колумбиана

Какво ли разбират според теб нормалните хора, под статия за прегазен човек...

Това е присъда за човек, който винаги е шофирал трезвен, ненапушен и по правилата, не е превишавал разрешената скорост, но поради някакво моментно невнимание е блъснал пешеходеца. За завършения боклук на снимката това е погалване с перце.

В каква държава живеем. 3 г. и бил дрогиран. Нямам думи.

Шибана държава, шибана съдебна система, шибан народ. Е, гати порнографията- убиваш човек и 3 год затвор!!! Не 3, а 30 години затвор за такива простаци, като този на снимката.

Този е иалианец, като му гледам екипа...

Доживяхме и това - защитата да иска оправдателна присъда за убийство!!!! Е, "нема такава държава"!!

кой му е адвокат ?

"Според защитата най-справедлива би била оправдателната присъда, а в случай че съдът реши друго, то трябвало наказанието да е минимално и с отложено изпълнение." Дано слеващият път, а следващ път ще има. Този да прегази някой близък на адвоката. Като го гледах как се хили в съда, явно не подлежи на превъзпитание.

snowmark

Този поне го осъдиха, даже и на 3 години и 6 месеца.А Ставийски?Защо не го осъдихте, господа съдии?

Как защо?! За него лично се застъпи агентът Гоце, големият приятел на Русия. За България не се знае.

А, ако не беше с Хамър? Заглавието ми звучи, сякаш, това че е с Хамър има някакво значение. Въпреки, че може пък и да има :(

murena

очевидно има значение

Има значение каква кола караш, разбира се. Ако аз се кача на 20 годишна та си лада и ударя човек, следва наказание от всякъде. И никой няма да ме пише по вестниците че съм наранил човек. Съда ще ме осъди на максимална присъда със максимална глоба. Освен това и жертвата може да ме осъди допълнително по граждански иск. И никой няма да се застъпи за мен. Защото нямам пари да си наема адвокат. Но ако карам хамър или астън мартин последен модел и убия някой, ще се вдигне голяма шумотевица. Ще си наема адвокат, който ще докаже че убития е виновен, че той сам се е хвърлил под колата, и че това е провокация към мен. Вестниците ще пишат репортажи, съда ще се проведе десетина дела, които постоянно ще се отлагат за да се изискват нови и нови експертизи и вещи лица. И така след около две години всичко ще мине по давност. И накрая аз ще осъдя убития за нанесени щети по астън мартина и ще си търся парите от всички наследници. Та по тези земи така се прави.

27-годишният Янакиев е системен нарушител на пътя. Той многократно е санкциониран заради шофиране с висока скорост, в нетрезво състояние и под въздействието на дрога. До този момент обаче нито един от наложените му 11 акта не е платен, а по-голямата част от административните му наказания са отпаднали в съда. " При такава "визитка" и тази присъда му е малко - то е очевАдно! Пита се съдиите читави ли са или са поредните търгаши на "справедливост" - въпросът е риторичен;) И пак риторичен въпрос - за чий са ни тези боклуци в тоги - само да ги хрантутим?!

Не е хубаво, но следващия път някой от съдиите, адвокатите му или поне прокурора да му застане на пътя след употреба на наркотици. Да не го убива, хубавичко да го бутне, трябва да усети резултата от подкупната си дейност.

на този му е необходим руски полоний вместо наркотици .

Ми, кара Хамър. Не е като да няма пари.

Това е безобразие. Такава присъда за убиец-рецидивист. Кой плати на съдиите за тази смехотворна присъда ?

За пореден път се убеждавам, че адвокатите на такива са още по-големи изроди.

всички сме убедени,но сигурно си го заслужаваме !

От заглавието останах с впечатлението, че някакъв мъж с Хамър е бил убит.

"Той многократно е санкциониран заради шофиране с висока скорост, в нетрезво състояние и под въздействието на дрога. До този момент обаче нито един от наложените му 11 акта не е платен, а по-голямата част от административните му наказания са отпаднали в съда. " След това убива под въздействие на наркотици и получава 3 години затвор ???????? А ако беше премазал детето на съдията, дали щеше да падне под 10 години?

Изглежда да си купиш Хамър си е диагноза. Всички, които се движат по шосета и улици с такова превозно средство са си за някаква присъда.

Дано близките на жертвата вземат нещата в свои ръце. Такива, като този на снимката, не трябва да цапат Земята.

Поредната съдебна гавра. Само 3,5 години за убит човек след употреба на наркотици и при това от системен нарушител. Ама работата е ясна, щом кара Хамър, значи има и с какво да си плаща на когото трябва. Следващия път да смачка съдия или прокурор, може и адвоката си, дето се кани да обжалва и твърди, че най-справедлива е оправдателна присъда.

Se taia

Не е платил на съдията, уви. Платил е на следователя да потули ключови доказателства. Така, на следваща инстанция, няма да има за какво да се хванат и ще го оправдаят, или ще му дадат по-лека присъда.