290 ловешки джипа ”Грейт уол” купува МВР

МВР купува 290 високопроходими автомобила от компанията "Българска автомобилна индустрия", от Ловеч, за над 30 милиона лева, съобщава "Сега".

Обратно в новината

Коментари - 290 ловешки джипа ”Грейт уол” купува МВР | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пералнята работи със пълни обороти.... явно е в режим ценрофугиране.... хахахах Българите отдавна ядът доматите с колците.....

Автора на статията и редактора да се върнат в първи клас - не могат да правят "прости"сметки. "Единична цена не е посочена, но сметката показва, че МВР ще похарчи средно по 100 000 лева за кола." Спечелили са с предложена цена от 11 599 710 лв., което прави 39 999лв. Не че защитавам МВР, но фактите трябва да се представят с вярно съдържание, а не интерпретации...

Простите сметки покадват, че предложената цена за 1 брой "джипка" е 39 999 лв. без ДДС. Какво искате? Да купят Land Rover, дето струва 4 пъти повече (да не коментирам, че марката вече е собственост на индийската Tata). Освен това колите са точно това, което е нужно на МВР службите по границата. Аз съм тествал такава, с дизеловия мотор и много ми допадна. Само дето не предлагат с автоматични скорости, иначе бих си я взел. Поздравявам комисията за избора!

Tук говорим за 120000 лв. с ДДС ..... Някой плаче за пандела май?

Нали за това говорим! За извънредни парламентарни избори 30 милиона се намериха. За машини за гласуване/ и то под наем/ също се намериха 30 милиона. Сега за полицията 30 милиона. За автомобили за Парламента също една кръгла сума. Депутатите ще си увеличат заплатите. А ВИЖ ЗА НАШИТЕ МАЙКИ И БАЩИ ПАРИ НЯМА! За всичко друго има. Далеч съм от мисълта,че парите икономисани от депутатските заплати ще стигнат за увеличение на пенсиите. СТАВА ДУМА,ЧЕ НЕ Е МОРАЛНО ТАКА! НАПРОТИВ! ЦИНИЧНО Е! Интересно какво мисли по въпроса Борисов. Защото непрекъснато говори за справедливост.

Пак ще краднат няколко милиона, около половината

Приятел го има -пикап от 3г навил е 200000х без проблеми вика него заменям за швабски дарак.

link

Браво! Това ще създаде работа на хората в региона. Нека всички последват примера на МВР и да заложат на българското производство! Стига сме хранили заводите в западна Европа!

На сайта на МВР може да се намери пълна информация за обществената поръчка и цената наистина е много по-ниска от останалите предложени варианти - 11 599 710 лв, което е около 40000лв без ДДС за джип. Това е и причината фирмата да спечели конкурса, въпреки най-ниската оценка, която е получила на техническите показатели, т.е. сме си харесали най-скапания възможен джип, понеже е на най-ниската цена. Честито на тия дето ще си блъскат главите с него.

Хммм, е добре, не са 103 бона + ДДС, това пак е нещо. Все пак Ланд Крузър Екзекутив е 95 + ДДС цена на сайта ... без отстъпки нищо ... Но пък и тоя хувър ейч5 официална цена на сайта в най-скъпия му вариант е 35 бона с ДДС + екстри, които общо правят не правят 43 бона. 40+ДДС са 48 бона - за едра поръчка от 290 пак си е доста нагло :)

А колко години е гаранцията? Обикновено за всяка година допълнителна гаранция, се слагат между 3 и 5% върху цената.

Значи 30 000 000 за 290 "джипа?! А ? До колкото е обявено, от 60 000 служители на МВР ,едва 20 000 са т.н. патрулиращи -охраяващи с униформи...Като се има впредвид ,че работят на смени ,предполагам не повече от 7-8 000 са ежедневно на смяна... За тези пари ,можеха да се купят поне 4 000 от старите ,вече спрени Лади 07 или поне 3 000 от по-новите "Калина",които са в експлоатация в Руските служби на МВР...т.е. за всеки екип по един чисто нов автомобил... И само не ми спорете ,че ресурса им и експлоатационните разходи ,ще са по-лоши от тези на китайско-българските джипове... От много години съм на "лади" и в момента си бръмча с една "седмичка" на 12 години само,карам на LPG и откровенно ви заявявам ,че разходите ми отнесени към км/експлоатация, вкл. гориво, части ,ремонти, такси и данъци са много по-ниски от тези на най-съвремените и супер икономични автомобили...

От човек, който още кара 12 годишна седмичка няма какво да научим от него.

Е, точно си напипал проблема и причините България да се срива все по-надолу и по надолу ,точно мисленето на такива хора като теб.... Голяма грешка е ,когато някой е решил да надскочи сянката си или да разполага с неща ,не по своя джоб и възможности , само и само да е уж със "съвремието, а всъщност да ЗАТЪВА И ВРЪЩА ВСЕ ПО НАЗАД В БИТИЕТО НА ...МИНАЛОТО СИ ... Сигурно няма да съм ,жив ,но както е тръгнала страната , децата и внуците ни ще се радват и на някой велосипед или конска каруца след години ...защото бащите и дядовците им са ПРОФУКАЛИ ВСИЧКО ,ЗАТЪВАЩИ В ДЪЛГОВЕ ГОДИНИ ПРЕДИ ТЯХ ! БЕЗ ДА ПОСТРОЯТ ...НИЩООО!

нека живне малко този район !

Плик с надпис ,,Предлагани ценови параметри от оферта No.124916-51/20.03.2017 на участника Българска автомобилна индустрияЕАД е непрозрачен, запечатан, с ненарушена цялост, с подписите на трима от членовете на комисията и на Николай Христев, представител на Кна моторс Бьлгария АД , както и на Леонардо Стоянов, представител на Авто инженеринг холдинг груп ООД. В плика се съдържа ценово предложение по образец, съгласно документация за участие в обществената поръчка. Председателя на комисията оповести гласно предложената цена за изпълнение на поръчката на обща стойност 11 599 710 (единадесет милиона петстотин деветдесет и девет хиляди седемстотин и десет) лева без включен ДДС

Това с точната цена на поръчката къде си го чел, защото аз такава новина никъде не съм виждал. (Е, не съм се накъсвал и да търся де).

Вярно е не са 30млн ами са почти 12млн. Това прави по 39999 на кола, което пак е скъпо, защото тази цена не включва полицейското оборудване като камери, компютри и радио. Едва ли са поръчали фул екстри модела, по-скоро базовия с 4х4.

Това без ДДС, с ДДС са 47998,80, демек 48 бона, дори на дребно не стига толкова с всички екстри (35 бона с ДДС + екстрите май отива на макс 42-43 с ддс) Верно, не са 103 бона + ДДс, но пък и в протокола не видях да пише никъде цената която приятелят горе е обявил. Не знам откъде я е намерил.

корупция. "Единична цена не е посочена, но сметката показва, че МВР ще похарчи средно по 100 000 лева за кола." Толкова пари за бг-китайски таралясник?

Президента защо не си следи назначеното от него правителство и министри? Защо Румен Радев не се намеси за да спре тази смърдяща сделка, както се намеси през януари когато дори не беше президент?

Наистина ли е "куриоз" ,че са избрали българска фирма !!!

Фирмата обяви наскоро фалит! И 100 000 лева за един джип от този клас е чиста кражба:(

Стига с тези измишльотини! Участникът, който спечели поръчката не е дружество в производство по несъстоятелност. А цената за един автомобил не е 100 000, а 37 000 лева и то заедно с всичкото допълнително специализирано оборудване.

Не, шматко такава! Куриоз е, че за джип, който по каталог и на дребно струва максимум 50 000 със всички екстри, държавата ще плати по 100 000 цена на едро.....

а всъщност цената се оказва 12 милиона, не 30.

Онзи ден Фандъкова купи само за един милион лева 28 трамвая , а тролвете на БСП се скъсаха да плюят. Днес ги няма никакви?!

само така! купуваите българско!

крадете по български!

Представителствата газ п.каят!

... и да не забравите по Нова Година, като президентът обяви инициативата "Българска Коледа" да пуснете СМС за болните дечица ...

Цената не е тази която тука се коментира ,освен това другите оферти са били по високи ,великата стена е китайска марка ,но се произвежда от български работници ,данъците се връщат обратно в бюджета ,въобще не подлежи на коментар избора ,някой да е виждал държавен автомобил в Румъния ,Чехия ,Франция ,Италия ,Швеция и въобще на всякъде където има автомобилостроене да са карат от държавните служби коли произведени другаде ? Дори не трябва да се правят конкурси освен ако има и друг производител в страната ,така няма да може и селските кметове да си поръчват джипове и лимузини за 200 000 лв..Във Франция и Италия се прави поръчка между местните производители ,в Румъния и Чехия не е и нужно.

По принцип си прав, освен в случите на корупция като този. Тук за да се налеят едни пари на фалиралата фирма на Г.Ганчев, ще бъдат ощетени 7млн. данъкоплатци. Освен това в завода му работят под 100 души вече и нямат капацитет да сглобят 300 джипа и за 2 години и затова гаратирам, че ще използват коли внос.

Няма значение какви марки коли карате аз досега каквото и да съм си купил от магазин за резервни части е китайско .За сервизите да не говориме какво пробутват.

Тази новина би трябвало да предизвика доста повече медиен интерес. Това е огромна корпуционна сделка. Да купуваш за 300млн джипове на поне двойна цена от фалирала компания, която не притежава сервизна мрежа и не може да обслужва дори гаранционно автомобилите. Да не говорим, че това са градски сув, а не са никакви високопроходими джипове. За един месец каране по черните гранични пътища, този боклук ще хвърли окачването. Крадцииииии!!!

30млн не 300млн, извинявам се

Ти карал ли си такава та си толкова компетентен. Аз карам и ти казвам че е с перфектни офроуд качества. part time задвижване/ако знаеш какво е това/. Раздатка с ел. механично управление. Блокаж на заден диф. Бързи и бавни. Изобщо за офроуд е супер. Вземи виж в youtube има доста клипчета с такива коли нагазили в кал до броните.

За щастие мога да си позволя да карам истински джипове и коли. Точка по въпроса, карай си я със здраве и безаварийно, но само не ни обяснявай за офроуд качествата и колко били добри.

Вчера самолети, днес джипове, утре какво да очакваме - атомни подводници или самолетоносачи? Крадци долни - вас никой не ви е избрал да храчите парите на хората, мошеници!

Стъклата затъмнени ли са, щото ако не са - не струва 100 хилки!

Нищо ново под слънцето в тази държава. Щом може да се краде, се краде.Предходният търг за леките автомобили на МВР преди година и повече ,бе спечелен от Киа за близо 1000 автомобила, и те са 1,6 базови .Сега след като започна доставката по РДВР-та и започна оборудването им с камери за тово и онова, се оказа ,че автомобилите са поръчани с тонирани челни стъкла ,което пречи на работата на радрната техника.Сега се поръчват 1000 челни стъкла ,ще се търси изпълнител за подмяната им , ще се иска възможност за запаздване на гаранцията на автомобилите поради таза причина итн. и всичко ще влезе в сила когата се амортизира .Амортизация заради глупостта и лакомията на даден държавен ресор.Това е БГ администрацията ни.Милиони и милиони за неща , от които се хранят стотина богоизбранници.

В нормална държава, с нормална прокуратура биха се поинтересували кои са хората от комисията изготвила параметрите на обществената поръчка и щяха да ги осъдят за ощетяване на държавата в особено големи размери.

тоя боклук не би трябвало да струва повече от 10 хиляди ...и това му е много една 10 годишна тойота е по-добра сделка от от нова китайска кошница

А пък си нямаш на представа бензиновата каруца как гори и как не върви ...

Най-интересното в случая е, че е отпаднал търгът за сервиз. При това се знае, че спечелилата фирма няма сервизна мрежа. Българското - да, но защо крадливото?! Търгът е нагласен да пасва на един доставчик, като е ощетена държавата. Поддръжката е една от най-важните компоненти в избора на служебни автомобили! Спрели, разбираш ли, търга за поддръжка и за сега само купуват колите. После като се развалят, в рамка ли ще си ги сложите, бе крадци ниедни?!

няма сервизна мрежа ??? аз преброих точно 17 официални сервиза в БГ

Не си прав. Това е цена, включваща всичкото допълнително специализирано оборудване (компютри, принтери, системи за автоматична идентификация на регистрационните номера, терта радиотерминали, светлинна сигнализация и др.).

Откъде измисли тази глупост, че марката няма сервизна мрежа!?

Според официалният сайт на "Грейт уол" най-скъпият модел със всички предлагани екстри струва 45 490 лв с ДДС и как са го докарали до 100 000 :/ за инфо - link

трябва и сервиза или други неща да са включени или просто корупция.

Ти добре питаш, а отговор искаш ли или си знаеш ?

Е те не купуват само кола.Има доста допълнително оборудване, което се монтира от поне две фирми, които също трябва да ядят.В случая не хляб, а пасти.

мето каквото и да гледаш-гледаш базова цена. За граничарите може да се увеличи няколко пъти-знаеш ли какви са им изискванията?

я опитайте да продадете на Германската полиция автомобили които не са произведени в Германия. Обществото живи ще ви изяде. Не ги интересува нито ЕС нито нищо,. Не е ли произведено в Германия не върви.

Интересно Австрийската и Швейцарската полиция откъде намират коли, като не произвеждат?

Да си чувал за Щаер

Но това е новост.Все още не са я обявили официално , че президента е станал и министър на вътрешните работи и ,даже е започнал да купува джипове , защото до вчера купуваше изтребители.

Тази кола на снимката струва под 25 000 лв с ДДС, единична цена и без отстъпки. Някой нещо се е объркал. Журналиста или някой в министерствата, или пък в прокуратурата....

Ако това е вярно, всички които са участвали в грабежа, под строй със песен към кауша.

Това правителство на Румен Радев е най-крадливото от всички до сега. Задминаха дори това на Беров! ТАКЪВ ПРОВАЛ НА ФАТМАКА И НЕГОВИТЕ НАЙ-ВЪРЛИ ТРОЛОВЕ ЕДВА ЛИ СА ОЧАКВАЛИ!

Да бе, а колко грейт уола накупиха четирибуквените, я си направи справка-всички агенции, казано накратко?!

"100 000 лева за кола."

100 хиляди лева на бройка китайска джипка? Плащайте още данъци.

Подкрепяй българското, Кради по български.

когато се плаща с евро фондове,но осетят ли се лисиците евробюрократи за надуване на цените и боку ще излезе по телевизора да ни каже колко е решителен и поискал оставката на провелият търга :Д

ЛАДА НИВА ОТ ВНОСИТЕЛ НАР ООД - 20 000 ЛЕВ С ДДС СЪС ВСИЧКИ ЕКСТРИ АБС , ЕБД, ЕСП И Т.Н КЛИМАТИК ... .... ЗА 100 000 ЛЕВА МОЖЕШ ДА КУПИШ 5 ПЪТИ ПОВЕЧЕ АВТОМОБИЛИ - ПО-ТОЧНО 1450 АВТОМОБИЛА ... ЗА ВСЯКА ФУРАЖКА ПО 1 :)))

Защото закъсва на нивата ли? Имаха една по добра серия, но те бяха с мотори на ПЕЖО.

ЗА ЗАКЪСВАНЕТО НА НИВАТА ИЛИ ФОРДА СИ ИМАМЕ ЛЕБЕДКА .... ОБАЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА СВИКНАЛИ ДА ВДИГАТ КОФИТЕ С ВАР НА МУСКУЛИ - КОМПЕНСИРАТ ЗА УМСТВЕНАТА ИЗОСТАНАЛОСТ :))

Тоя боклук си го купи ти.

Герджика лапа като за последно! И как точно според МВР са преценили, че Форд са сгрешили в сметките? Щом има обявена цена - плащаш я и си искаш стоката! Не е работа на клиента да им прави ценообразуването! Ето защо червените боклуци още дълго ще стоят на диета!

Пикапът Steed 5 е със стартова цена 24 499 лева с ДДС. Стандартното оборудване на автомобила включва климатик, ABS с EBD, предни въздушни възглавници, 4 електрически стъкла, електрически огледала, централно заключване, 16-инчови алуминиеви джанти, аудио уредба с USB и много други. Предлага 4х2 или 4х4 задвижване и избор между два задвижващи агрегата - бензинов или дизелов.

Джипа е с бронирани стъкла -затова е такава цената.

опа , завихря се нова далаверка, някой да си напълне гушката.после ще има разследване на прокуратурата-познати номера.

Значи продължавате да хрантутите мафиота Ганчев!!! Как може да изберете фалиралата компания на международният крадец, помака от с. Микре? 100000 лв. за един китайски боклук, вие направо сте за затвора, уроди и крадци мръсни подлоги на следствения за хиляди измами Ганчев .....

Фалирал ти е мозъка. Вземи се запознай с фактите. Марката Great Wall е собственост на Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd, както и Volvo и доста други извесни марки.

Глупако ти можеш ли да четеш - "Неотдавна "Литекс Моторс", която сглобяваше у нас колите от китайската марка "Грейт уол" близо до Ловеч, подаде молба за обявяване в несъстоятелност."

Искам да видя как ще гонят престъпниците с Range Rover - рите. Ще бъде забавно.

За какво да ги гонят, достатъчно е да ги причакат пред сервиза.

Най-скъп е джипът Hoover H5. При него цените започват 28 699 лв. с ДДС. Предлага се във варианти 4х2 и 4х4 с електронно задвижване и демултипликатор. Стандартното оборудване включва двойно оптични фарове, тъмни задни стъкла, 17-инчови алуминиеви джанти, фарове за мъгла, LED задни светлини, автоматични светлини и датчик за дъжд, автоматична климатична система и много други=Дъжа да подчертая , че тази цена е официална

Нали фалираха?

ЗАЩО НЕ СИ КУПЯТ НАПРАВО ТАНКОВЕ?

Принципно си абсолютно прав! В подкрепа на тезата ти: Скоро бях в Прага - за таксита, полицейски коли и всякакъв друг обществен транспорт не можеш да видиш друга марка освен Шкода... НО, все пак в нашия конкретен случай, какво правим, след като БГ завода и компанията, сглобяващи Great Wall ВЕЧЕ са във процедура по несъстоятелност и ликвидация?!...

Тази статия е първокласна медийна мануиполация. Търга е спечелен при цена 12 милиона лева или под 40000 лева за джип, оборудване със специализирано полицйско оборудване.