Над 100 палми не понасят климата в Скопие, изхвърлят ги

Над 100 от палмите, купени за половин милион евро, не издържаха климата на Скопие и бяха изхвърлени на сметището, съобщава "Утрински весник", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Над 100 палми не понасят климата в Скопие, изхвърлят ги | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бях наскоро в Гърция.В Солун и Кавала повечето палми са измръзнали.На о-в Лефкада обаче няма измръзнали!

Е как така бе, джанъм? Тия палми нали идват от Африка - земя македонска?

Никога не съм се съмнявал в това! Достатъчно е, човек да направи една 10 минутна разходка в центъра на Скопие, за да се убеди сам.

От 5-6 години Скопие го заобикалям. Пестя време и нерви. В Македония има по-хубави места.

Това няма да ни попречи ние да продължаваме да засаждаме тук-таме палми с тайната, но куха (неподплатена с наука) надежда на цигането "Да, ама ако се хване!).

По простотията им личи, че са си наши хора.

Да си ги вратиме на Месечината!

А са можели да направят закрит, остъклен парк, с най-различни тропически растения.

А/ Пращат ги в хотел "Маринела" и палмите получават грижливо обслужване като в харем от евнуси.. Б/ Понеже в "Маринела" са отегчени от дубайско подражание, палмите се преместват в македонски музей на палмата и там се обяснява как Александър се е изпъвал под тях на сянка. В/ Македонските зелени патриоти поемат инициативата, товарят палмите на рамо и в индийска нишка ги занасят в нов геройски мегалитен комплекс на македонския ботаник.

Светът се е побъркал - всички се правят на Маями. Харчат се луди пари за глупости, и то нерационално. И у нас е така. Пуста глобализация!

А в Пловдив КОГА?! Тези измъчени създания, които стоят повити и на изкуствено отопление, като някакви хора в диспансер, са всичко друго, но не и красива зеленина!

Тази зима и в Гърция крайбрежието- около Кавала всички палми бяха изсъхнали и загинали от якия студ. Особено тъжно е в Кавала където стари палми са станали кафяви и сухи и надали ще оживеят.

По принцип палмите в Гърция не са местен вид /особено в Северна Гърция/ и не навсякъде се развиват добре, дори и на морския бряг.

Е, ама как така! Те, палмите, са си изконно македонски, има си хас! Това трябва да е гръцка провокация, въведена в действие от гадните бугари.

След неуспешния опит с палмите се обмисля замяната на скопските домашни кучета с пингвини от Антарктика, които е по-вероятно да се приспособят на климата в световната столица.

vasil

Скопие е с континентален климат-често лете е много горещо,а зиме-много студено. Мои близки в Охрид си отглеждат киви.Там лете не е толкова горещо,но пък зиме не е толкова мразовито,заради голямата водна маса на езерото.

Е с тия останали палми сега могат да експериментират и да ги кръстосат с круши например. Тyй и тъй фурми нема да берат, поне по некоя круша да си откъснат...

Директорът на предприятието Душан Авирович........и така сърби са директори на половината институции в Република Македония..... пък нека идиотите бугари и македонци да си мислят, че Р.Македония не я управлява Белград..... хи хи хи хи.

Слава на Бога Иначе щяха да разправят че тези палми Александър ги е донесъл от Персия

Страхоен коментар! :))) + 100

Аматьори, саниране му е майката!

ако човек е произлязъл от маимуна то е нормално това да се е случило в скопие. къде ще се катерят сега първите човеци ? мъкаааааа

vasil

Во преполнет градски автобус-Скопйе: -Господине,ке слегувам.Тргнете се да минам! -Не сум господин! -Другар... -Не сум ти ни другар! -Човече... -Види,ако бев господин,другар,или барем човек,бив бил со своя кола.А яс сум маймун,па висим тука.

Човек е произлязъл от маймуната, но МАКЕДОНЕЦ е произлязъл от българин!