Евростат: Заетостта в България е нараснала през 2016 г.

Равнището на заетост на трудоспособното население на възраст 20-64 години у нас е увеличено през миналата година в сравнение с 2015-та.

Обратно в новината

Коментари - Евростат: Заетостта в България е нараснала през 2016 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Броят на лудите в България е равен на броя на работещите за заплата под 1500лв - факт.

Абе страхотни са ни показателите - заетост, производителност, ръст, стабилност, бюджет, дълг, инфлация - всичко ни е на първите места. А доходите - на последно ? Защо така ?

коментира дискриминацията по възраст където е разпространена особено по офисите отдавна съм забелязал че когато някой се пенсионира на неговото място каца младок под 28 години. не се заема от 35-40 годишни с повече опит. но да не забравят младоците че сега като се присмиват и избягват дъртаняните на службиците си, че тази дискриминация ги очаква след 10 години

всеки иска лека работа на бюро от 9.00 до 17.00 с 3 почивки за кафе за по час. С климатик и секретарка ако може.

Целта всички на предпенсионна възраст да останат без работа и съотвено с ниски пенсии или без ако нямат стаж. Ако умрат преди да се пенсионират - още по-добре.

Защото българинът , независимо дали е беден или богат смята, че труда на другите е много евтин. Българинът умира от кеф ако някой се изгърби за да си изкара парите. Трябва пот да се лее и то за жълти стотинки. Не говоря за работодателите - говоря за всички. За да има работа за 55+ трябва да се забрани ръчния труд. Със закон. Глоби за всеки, който хване мотика или лопата. Глоба за всеки, който се осмели да качва мебели пеша... Като почнем да работим с машини ще се види, че 60 годишния всъщност е по-добър в работата от 20 годишния. Докато не разберете, че всяка една работа трябва да може да се извършва , независимо от физическото състояние на човека ще търсите под дърво и камък млади, здрави мъже, които да работят за жълти стотинки. Ние живеем в 19 век., даже не и в 20.

Не трябва да се работи и да се създава продукт за най-големия терорист (вносните са без значимост) - самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

НЯМА РАБОТА ЗА ТЯХ, КАКТО И ЗА ПО-МЛАДИ, ЗАЩОТО РАБОТОДАТЕЛИТЕ ОСТАВЯТ "ВЕРНИТЕ" СИ 70 И 80 ГОДИШНИ ДА РАБОТЯТ... ....ДО СМЪРТТА СИ, ОБЩО ВЗЕТО. А ТЕ СА ЕДНИ СЛУЖИТЕЛИ, НЯМАМ ДУМИ - НАПЪЛНО ИЗКУКУФЕЛИ.

Народа МАСОВО бега зад граница , останалите мощно умират е как няма да се намалява безработицата ......... да ви ....по Стоичсов

ЗНАЧИ ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ ТРЯБВА ДА СЕ НАМАЛИ С 5 ГОДИНИ.ЗА ЖЕНИТЕ 57 Г. И ЗА МЪЖЕТЕ 62 ГОД.

преди 26 години !!! Вие сте ОК . Ние да му мислим !

на всички бивши соц държави и особено България и Русия! И е от поне 10-15г! Всички търсят за работа 3 годишен кон дето е работил 5 години! Правило ми е впечатление, че на запад например в магазините работят много повече възрастни хора от у нас.

Това означава ли, че реалната безработица е 32%?? Да извадим и майките по майчинство, които по мои груби сметки са около 100000 максимум. Тогава безработицата остава 30%!!!! А официалната безработица е под 10% ...

Има хиляди хора между 55 и 65 години без работа и без доходи. Трябва спешно да се помисли за тях.

Как да станем Швейцария на балканите? Елементарно Уотсън. Всеки трябва да елиминира по един пенсионер, циганин и шофьор. За чифт пенсионерски уши 45 евро без ДДС и тогава тогава... Хей живот здравей, здравей.

Това което се прави с българското население от така наречената трета категория труд, не мога да го оприлича на друго освен на геноцид. Не може да се вдига до безкрайност пенсионната възраст само за трета категория труд. Особено несправедливо е за мъжете, те живеят средно 7 години по малко от жените, а се пенсионират с три години по късно.

Изпусна да споменеш, че непрекъснато се променя категорията на редица професии в сферата на индустрията на 3-та - най-леката възможна. Това се отнася и за селскостопанските работници, които в момента също са 3-та категория.

Но нараства броят на нищоправците чиновници. Вижте армията офисчии по министерства, ведомства, дружества, организации, фирми и всякакви измишльотини за седене зад бюро... А на нивата няма никой, само бурени! Така не става! Това е агонията за Родината ни, обхваната от метастазите на мързел и далавери.

иди ти на нивата да насадиш зарзавата, а братчедите аз ще пратя да оберат есента всичко за мене ...хахаха

Нещо не ми се връзва тази работа, ама никак! Как от една страна българските работодатели реват непрекъснато ,че не им достига работна ръка, а в същото време хората в България немогат да си намерят работа и са принудени да търпят всякакви своеволя от хистерично и унизително поведение на някакви неодекватни ,странно сдобили се с пари бизнесмени, да не им изплащат заплати, да ги третират като кучета с работен ден по 16-18 часа, а да им плащат за четиричасов работен ден и ред други извращения. Не е ли време всякакви лежачи от типа на Инспекция по труда и данъчни и комисии от всякакъв произход да се позахванат за работа и да внесат малко ред та най-сетне работодателите да проумеят факта,че като искат да имат работници трябва да ги вземат и да ги обучат като им предложат нормални условия,че да съществуват и работят. Нали всички тръбят как като нещо им липсва си го правят сами. Да не ми разправят,че като внесат индийци да им работят няма да им се наложи да ги обучават.

Ако някой се чуди сега защо има толкова много инвалидни пенсии, отговорът се съдържа в тази статия. Останеш ли без работа на 55 или на 60 ... друг вариант почти няма.

ПРАВИТЕЛСТВОТО Е РЕШИЛО ВЪПРОСА ЗА ДОСТИГНАЛИТЕ 50 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ . ГРОБОВЕТЕ СА ИЗКОПАНИ ОТ ТЯХ И ГИ ЧАКАТ ДА ГИ ЗАЕМАТ ТОВА Е ТЯХНОТО РЕШЕНИЕ ТАКА СЕ СПЕСТЯВА ОТ ПЕНСИИ КОИТО ЩЕ СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТ ОТ ПРАВОИМАЩИТЕ.

Аз и ти, и ти и аз, и станахме четирима.. Защо да не напишете Литва още 3 пъти и да ги за кръглите на 10?

"Коефициентът на заетост у нас е достигнал 67,7 на сто през 2016 г.", което на практика означава че безработицата у нас през 2016 г. е 32,3%, а не както ни лъжат около 7-8 %! Ако някой каже пак че безработицата в БГ е 7%, значи е лъжец и мошеник!

Има едно друго, още по-хубаво обяснение: ако безработицата е 7-8%, останалите 30% са инвалиди, а сред тях един голям процент са от "мацинствените лъжеинвалиди".

Статистиката за хората м-у 20-64 г. отчита ТРУДОСПОСОБНОТО население в тази възрастова категория. ОСВИДЕТЕЛСТВАНИТЕ ИНВАЛИДИ от ТЕЛК си получават инвалидните пенсии и се водят ПЕНСИОНЕРИ по болест. Безработицата наистина е от порядъка на 20-25%. Все пак има работещи на черно. Има и друг момент колко от 7,1 млн. население (НСИ) РЕАЛНО живеят в България. Аз съм попадал на числото 6,5 млн. ПОСТОЯННО живеещи и работещи в странта.

Според статистика на съюза на работодателите, 43% от трудоспособното население е без работа!

работа има само за "наште хора" на тази възраст, че и за по-млади! в парламент, министерства, агенции, бордове... за нагушили се партийни боклуци, окупиларил власт и икономика!

много ме кефи как статистиците ползват когато им е удобно цифри, и когато им изнася проценти. нека да обърнат тези проценти в цифри и да ги наложат върху изборните списъци та да се посмеем или да поплачем....

...Евростат: Заетостта в България е нараснала през 2016 г.... --- ний на евросттаистики и на техните агенти и зомбита на балканите не верваме! всичко това е гнусна пропаганда! ще повярваме на европата, когато се изнесе окончателно и бързо от балканите и от техните околности! иначе е Тотална Война!