Това проклето достойнство

Днес накърненото достойнство сякаш измества всички други теми - виждаме го почти всекидневно в България, но не само там.

Обратно в новината

Коментари - Това проклето достойнство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ало, Мейнстрийма, промивката на мозъци не върви! Наруши ли ви се комфортната дрямка? Старите всичко помнят, а младите бягат от родната действителност и не по-малко ви презират. Вярно е, че историята ще ви съди, но не само тя. )))

Защо да усложняваме нещата. Ясно е казано: И недейте се съобразява с тоя век {Или: Свят.}, но преобразявайте се чрез обновяването на ума си, за да познаете от опит що е Божията воля, - това, което е добро, благоугодно Нему и съвършено. Римляни 12:2

"и недейте се съобразява с тоя век, а се преобразявайте ЧРЕЗ ОБНОВЕНИЯ ВАШ УМ, та да познаете ОТ ОПИТ, коя е благата, угодна и съвършена воля Божия." Рим 12:2

Защо пък проклето???!!! Моето достойнство е моето себеусещане за света и моето положение в него. Не мога да обвинявам другите, че правят това, което моето разбиране за справедливост и морал не ми позволява, ама дано да се намеси прокуратурата, че от калта, която хвърчи във всички посоки, човек губи възможност да се ориентира в ситуацията.

Завиждам му на свободното време да пише каквото си иска, без да има смисъл. Философията като метафизика. Ако не ме разбираш, ти значи си ми под достойнството и за каква справедливост се бориш. Още Радичков го е казал "мисълта трябва да бъде като игла в купа сено". Всеки да разчита на въображение и да си мисли каквото си иска. Но, като четох предговира му за книгата 1984, с нищо не може да ме изненада.

Да си призная, имам доста критични възгледи и постове за Ивайло Дичев, но в случая мога да се съглася с голяма част от статията. Но смятам, че въпроса с накърненото достойнство, дали като личен или национален проблем са нарасналите изисквания. В действителност всеки трябва да пази собственото си достойнство, а не да очаква, че ще получи повече отколкото заслужава и ако не стане така, да си измисля колко му е потъпкано достойнството.

Нещастникът(автор) си е плюл на достойнството много отдавна. И сега отчаяно се опитва да оплюе всички други, които не следват жалкия му пример. Дичев, как си без достойство, а? Жалка картинка.

Мисля си,достойнството или обидата от несправедливото преразпределение? Достойнството или завистта? Достойнството или "вековната злоба на роба"? Достойнството е само "част от картината" на накърненото пост комунистическо самосъзнание.

До уважаемия автор: 1. Поставете се на мястото на леко пострадал или на близък роднина на пострадал от поредния ислямски самоубийствен атентат в сърцето на Европа. 2. Прочетете някои от "мирните" и "пълни с толерантност" сури на корана, като например: ......"Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден (в деня на сливането на духа в земния живот с Аллах) и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра, докато не дадат налога безусловно и с покорство." (Коран 9:29) .... "Твоят Господ разкри на ангелите: Аз съм с вас. Подкрепяйте вярващите (които Ме желаят) и Аз ще вселя ужас в сърцата на неверниците. Бийте ги по вратовете, бийте ги по всичките им крайници! (Коран 8:12) .... "И се сражавайте с тях, докогато напълно се отстранят всички раздори и вярата да е само на Аллах! А откажат ли се (от скверността), тогава Аллах най-добре вижда вашите дела." (Коран 8:39) ..................................................... Ако след това, продължавате да твърдите, че за всичко е виновно нашето "проклето достойнство", тогава наистина имате нужда от един истински ислямски атентат.

Не обичам да пиша коментари, но не мога да търпя безучастно как безнаказано и методично лицето Дичев хвърля помия върху българската история. Нямало турско робство?! Кажи го на хилядите черепи, които те гледат с кухите си очни орбити в Баташката Църквица, о грантополучателю и юроде!

един продажник да смята достойнството за нещо проклето. Ах как пречи всяко човешко движение на онези, които със сигурност знаят ние как да живеем, какво да чувстваме, кого да обичаме! Та ние, простите мравки, всяка с желанията си, им съсипваме добре подредената идеология. И когато измишльотините им излизат от контрол и не пасват на реалността, кой е виновен? Ами лошият материал, разбира се! Вие, аз, всички! Но не и идиотите, които от високо ни дават акъл и самонадеяно се опитват да наложат тъпите си идеи на света. Това сме го гледали вече - соца го помня, този чичо също го помни. Ама комсомолецът партията си мени, нрава никога!

" Аз съм с аналогово съзнание "

Представих си Стефан Дичев като автор на това четиво ... Абсурд. "Това проклето достойнство" ?! Добре е, че е покойник ... А пък "Александър Македонски е искал да направи от всички народи един народ" ... "Завоевателят на миражите" ... Слава Богу, не е имал самолетоносачи, ракети. И не само ... Но сега ги имат. "Това проклето достойнство" ...

Имат ли достойнство редакторите от ДИР, които непрекъснато цитират едно чуждо на България издание като истина от първа инстанция? Нямат!

абе дичев, абе дойче манивеле. аре стига с тия словестни лоботомии бе! вие за какви се имате? за говорителите на бога на нпо. питайте защо натеняю не прие днес надутия смехуран. защото докато едните от вас се кланят на еврейските нпо, другите евреи дори ги забраниха в собствената си държава. айде уточнете се там. и пищете си, де. ние и да можехме, пак нямаше да ви трием мненията и да ви налагаме "правата" ви "вяра" насила..

чудя се кое беше по-голямото шоу днес. нетаняху и свинчето на меркел или самата меркел когато иванката тръмп я попита дали е феминистка, а меркел нямаше бележка с отговор..!?

значи достойнството е проклето, а да си мижитурка е възвишено за откровените лузъри - анархо-либерасти. добре е, че поне вие си вервате на слабоумията. още повече, че вземате пари за подобни пасквили.

разбирай себе уважение, значи не си човек, а нещо по-долно и от животно, защото и то се защитава!

Заглавието е добро, но статията е размита и далеч от проблемите на хората. Ако се позадържите в частна фирма и видите какви ги вършат мениджърите ще получите усещането за фашизъм. Унижението и мачкането на хора там е за забавление.

Овцете си блеят - Гергьовден си надлижава!

Напук на обективната реалност много-говоренето води до глупост.Дойче зеле-мастер клас

Искате ли да живеете все по-добре? Бягайте от руската (путиновата) система на управление. Тази система е убийствена за човешкото достойнство. Тази система е в угода на един човек и кликата около него. Тази система е деструктивна за обикновените отрудени хора. Погледнете Държавите около Русия, как живеят управляващите ги и в какво състояние са народите им.

В БГ Путин ли управлява. Хапчетаааааа - за тебе и тебеподобните

Искате ли да живеете все по-добре? Бягайте от щатската (доларовата) система на управление. Тази система е убийствена за човешкото достойнство. Тази система е в угода на няколко човека и кликата около тях. Тази система е деструктивна за обикновените отрудени хора. Погледнете Държавите около САЩ, как живеят управляващите ги и в какво състояние са народите им.

Олеле колко тролове и колко злостни! Хайде на Бузлуджа в чинията и оттам на Сибир.... с голямо достойнство!!! - Тапанари!

тоз еувопидерунгел откъде го извадихте? мирише на нафталинен учонъй!! стари химери напудрени с евроцнности!!!

Нафталина си го има още от времето на баща си.

добре платен еврогей пише пропагандни статии.

мда

Така може да пише само индивид, който има "платено достойнство"...

Недоволството е сигурна рецепта за нещастие. А уж сме вярващи православни. Щом си вярващ, ти знаеш, че нищо в света не става без Неговата воля и за всяко нещо си има причина и всяко нещо си е на мястото. Като станеш по-добър, ще ти се сменят и условията с по-добри- това е механизмът на нещата.

Типична ню-ейдж мешавица от мистицизъм и окултизъм, лишен от каквито и да морални норми, задължителни за традиционните религии, на всичко отгоре маскирано като християнство.

...защото тези религии в които ясно и категорично се определя какво е добро и зло са много неудобни на върхушката.

Насилието традиционна християнска морална норма ли е? Не знаех.

Нищо подобно. Вярващият се моли за промяната в света и разчита на Бога. Това е съвсем традиционно християнско.

С риск да ми бъде забранено да коментирам и в Дир.бг, както това направиха Медияпул, Блиц и Пик, ще споделя че съм човек от средната класа, не изпитвам материални затруднения и не гледам в канчето на ближния нито през медиите, нито в живота. Личното ми достойнство е накърнено от горчивата съдба да живея в държава, управлявана от лице от Банкя, на когото 10 г. от живота не са ясни за обществото. Откъслечните епизоди, които се прошмугват в публичното пространство само създават подозрения за сериозна криминална дейност. А над 1 млн. българи гласуват за него. През портала на ЕК попитах защо това не ги тревожи и го приемат за свой, а те ми отговориха, че това било вътрешна българска работа. Брутално лицемерие.

На мен пък ми се доповръща. Честно!

Автора явно успешно се е оперирал от достойнство и сега ни предлага неговата рецепта за успех в живота. Но не разбира, че ако всички станем паразити като него, ще изпукат всички, дори и "най-успешните" паразити. Паразита живее само докато го има гостоприемника.

Такава неискреност се пише за да предизвика агресия, животинското у читателя. Жалко, но за Юдите няма да бъде открит лек

Ще Ви кажа къде грешите - Едно време имаше с кого да се борим. Това бяха средите от обществото с особено достойнство, уредили си едно прилично съществуване, което, ако ги запитате, еим се полага по заслуга. Наред с тях имаше много от накърнените, безнадеждните, на които им оставаше да изтюхкат само един живот до гроба. И в цялата тази непроменена от памти века картина лъсна лъч надежда. От тогава до сега много време мина. Не знам кой как се е променил през годините. Миналото е важно, но за развитието е важно само настоящето. Какво ни предлага то - същата картина. Този път безочливите, съюзили се с мракобесници, познати от миналото, нагло са заели Брюксел и развяват знамето на правдата и борбата. Смешно, грозно, неприемливо! Като в миналото, което вече отмина. Комунизмът се насели в Брюксел. И ще пребъде. Аз възприемам всички от това проклето енепе като наследници на комунистите от Изток. Никаква разлика няма между тях. Еднакво нагли и самовлюбени. Особено непоклатимата Меркел като аналог на Брежнев. С нашия аналог на Тато. Помним техните горещи целувки от любов. И как повратно тълкувате Вашето грозно отношение към Русия! Няма такова нещо. Русия винаги е спасявала света от надвиснала угроза. дано и сега е така. Затова надеждите на хората са вперени към нея. Всеки се моли Русия да устои на набези те на грозния Барак-простак. Но какво да Ви приказвам! Няма нужда. Вие си лижете Вашия черен Барак-простак и мразите Русия.

Писарушка на паничка. Ето я сърцевината на статията: "Проблеми няма, само си въобразявате. И да има виновни сте си вие, защото сте много завистливи. От нас не чакайте нито поемане на отговорност, нито вземане на решения." Мухльо!

Но смирение и безкрайна благодарност Нему :-)

Разбира се. Разкарайте достойнството! Тогава всички ще плеснем с ръце и ще се прегърнем, пеейки Одата на радостта, и ще настане такъв живот, че само си викам - дано!

И като става дума за "емоциите" в политическия живот - не бяха ли първи либералите, които въведоха в употреба термина "накърнени религиозни чувства или достойнство на малцинствата"?! Защо сега обвинявате левите че ползвали същия "емоционален мотив" в политиката?

Дичев, като критикуваш "атаките с мултимедийни образи" в медийна среда - на кого са медиите? На бедните, или на богатите? Кой е виновен? Кои медийни империи се обединиха срещу Тръмп? Кой управлява света чрез медиите? Путин или западните банкери и корпорации, вкл. и твоя любимец Сорос?

Паисий

Кои медийни империи се обединиха срещу Льо Пен? Това ли е свободата на словото и демокрацията? Да манипулирате хората, че някой не е достоен да го изберат?!

Това е същият платен неадекватник, който с омраза твърдеше,че българите сме били изпитвали ненужно религиозен култ към Левски... Общо взето редовно и методично ДИР чрез разни статийки от Дойче Веле продължава да се опитва да изнасилва съзнанието ни с префинена антибългарска тематика. Уви - няма да ви се получи ! Не ни подценявайте толкова !

Дичев, пак ли Вие? И пак в DW? Професор, а?

поредните лъжи на Дичев, тиражирани от Дойче Зеле! "Какво скандираха въстаниците от Арабската пролет?" Аз доколкото помня в Либия викаха: Аллах акбар! Същото беше и в Египет и в Сирия.

и мога да го докажа с видео! ... Всъщност всеки може да се убеди сам, като се порови в нета за клипове от 2011 година.

Можем да тръгнем напред и да спрем разеденението единствено като се махнат от властта, от политиката тези дето се подиграват с достойнството ни бая години..Недостойните властват а достойните си ближат раните от унижението на което са подлагани и не виждат смисъл за някакво противопоставяне на недостойните дето са завзели всички власти..Заради това и 50% ходят на избори - кой от страх за място и бизнес, кой за някой лев а и някои от глупостта си

Тези проклети над 27 миларда дълг при демократично управление....

Глей ся, Дичев, Щъ мъ звиняваш, ама ти или си тотален простак или нас считаш за такива. Да те светна за "достойнството", което проклинаш. "...признаването на достойнството, присъщо на всички членове на човешкия род, на техните равни и неотменими права представлява основа на свободата, справедливостта и мира в света" Цитатът е от Всеобщата декларация за правата на човека, приета от Общото събрание на ООН през 1948 година. Ако не ми вярваш, можеш да провериш даже в Уикопедия, и (надявам се) това ще те уязви и настъпи по мазола на твоето пустословие, равно единствено на безнравствения ти слугинаж на идеологическа проститутка. Пиша по-просташки, щото не мога да приема, че един истински професор, за какъвто се бараш, може да няма елементарни познания по материя, за която говори. И - не ти се извинявам за за написаното от мен - щото не заслужаваш изявление.

Силно и право в целта. Ех, защо такива хора не работят в DW!

Лошо, Дичев. Достойнството не може да бъде проклето. То прави човек горд и душевно свободен. Разбирам неолиберализмът на DW и компания, но не е ли редно да се поогледат за малко и да разберат, че са минали всякакви общочовешки граници. Новинари ли са или коментатори-манипулатори? До сега набиваха, че Патриотизъм, Национализъм, Независимост, са мръсни и остарели понятия. Сега ще посягат и на душевните ни ценности. Така и не обясниха, защо трябва да продължаваме с блоковото мислене. СССР, СИВ, Вършавски договор, Стената се разпаднаха. А господата зад "желязната завеса" си останаха същите.

Дичев е майстор на кратки, леки текстове пълни с подхвърляния, хиперболизации и закачки. Този лекомислен стил, повече подхождащ на литература, даже не е и есе, приложен към сериозна тема дава чувството, че нещо обяснява с лекота, но пак повърхностно и като форма. И като се замислиш от текста остава чувство като от захарен памук- уж има неща, ама...

е, точно като за феновете

Достойнство, чест, гордост, патриотизъм, семейство - това са най-главните врагове на евроатлантизма. Консуматорското общество изискват конформизъм и приспособенчество вместо гордост, чест и достойнство, изисква егоизъм вместо отвореност към другите, а дори и любов към семейството, изисква умения за приспособяване вместо вярност. Изобщо новото и модерното постепенно измества мухлясалото старо, ценностите на свободата и демокрацията изместват нафталиновите ценности на религията и остатъците на националистическите общества. Господин Дичев е прав тук но засяга твърде малка част от промените

Ако не е А. Андреев, на смяна в Дойче веле ще бъде Йвайло Дичев. Но словесната им плява винаги е съпоставима. Този път манипулаторът на българската история и радетел за някаква "постистина" си е изсмукал буквално от пръстите темата, с която е успял да запълни доста пространство, за да заработи сребърниците си. Интерпретациите на най-различни минали и настоящи събития, които подхвърля тук и там са извратени типично в негов стил. Напр. "фалшивите слухове за масови изнасилвания в центъра на Кьолн"?? Кое бе фалшивото в тази новина бе, Дичев? Фалшиво бе само едноседмичното мълчание на полицията и немската преса, въпреки стотиците оплаквания на насилени жени в Новогодишната нощ в Кьолн. Ех, Дичев, Дичев, кого си мислиш, че лъжеш?!?

Къде този видя у българите достойнство!?

За да видиш достойнство, първо сам трябва да знаеш какво е!

Отрова за мозъка, целяща да увековечи овчедушието, да притъпи критичното мислене и да оправдае безобразията на така наречените "елити".

повече е наркотик.

дичев, изчезни!

Някой е забравил да пусне водата като е ходил по голяма нужда, в следствие на което, остатъчния продукт се е появил по медиите...

маймуната е емоционално контролируема но това, което я прави да бъде маймуна е, че така й харесва и мрази всички различни! Госпожите от dw хубаво са писали разни неща но, ако се бяха поинформирали по-внимателно за опорните точки на мамата и компания, нямаше да произведат доказателство за демагогията на болната им господарка и собствената им, безпределна простотия.

да дочете това докрая, да сложи "плюс" :-)

общо взето си прав. Човек като види на пътя лай*о - не е необходимо да го разравя до дъното, за да провери до долу дали е .....йно. Достатъчно е да види автора и медията, която го публикува.

Пълни щуротии!Проблемът,изобщо не е такъв,какъвто този писател се мъчи да го покаже.

писател?!?! Писател беше баща му. Този е соросоид