6 г. затвор за румънски кмет, карал пиян и потрошил коли

Кметът на румънския град Дева Мирча Мунтян, който е и бивш депутат, бе осъден окончателно на 6 години затвор за шофиране в нетрезво състояние.

Обратно в новината

Коментари - 6 г. затвор за румънски кмет, карал пиян и потрошил коли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще направя аналогия, че в България, за жестоко убийство дават 6 години... Повече няма да коментирам за законите ни...

В България за пиян шофьор убил човек 2 години условно ,а при второ убйство от 2 до 6 години затвор,ако не го оправдаят.На табелата пише 80 км.в час,водача кара с !80 км.,предизвиква катастрофа и загива човек и съда го смята за непредумишлено убйство.Водача кара умишлено с 180 км/ч.,но убйството е непредумишлено и получава условна присъда.Защо нашите престъпници пътни джигити в Гърция,Турция,Германия ,франция и т.н. карат по ноти ,а в България по магистрали и пътища ,карат като луди и пияни и дрогирани?

Защото знаят, че ще им се размине! По виновен е тоя дето дава баницата!!!

Vinetou

Как ще ги стигнем румънците, че и задминем - кога? Дами и господа, просто се чудя, как е възможно това?

Ако беше при нас и награда можеха да му дадат на кмета за това престъпление!В България, ако си политик можеш да си позволиш много повече да сгазиш лука!

Тоя кмет , няма късмет ,...осъден е в Румъния , а в България , щяха да го ''скъсат'' с УСЛОВНА ПРИСЪДА.

РУМЪНЦИТЕ СИ УТРЕПАХА "БАШ КОМУНЯГИТЕ" И ЗАТОВА СЕ ОПРАВЯТ В ПЪТИ ПО-ДОБРЕ ОТ НАС;)

ами да поканим всички корумпирани румънци в България ,така комунистите и евреите ще имат достойна конкуренция !

У нас за 2 убити дават условни присъди! Шибана държава!

Векове пред нас ...

в румъния не са спасявали евреите(като продажните българи) и могат спокойно да си решават проблемите .

Страхотно! У нас на убийците на пътя им дават условни присъди, а какво да говорим за депутат! И то само карал пиян, нищо повече.

Евала на румънците!

"По официални данни общо 1270 души са изпратени на съд за корупция в Румъния през 2016 г., като сред тях са трима министри, шестима сенатори, 11 депутати, 47 кметове, 16 магистрати и 21 мениджъри на държавни компании. Освен това магистратите са наредили да бъдат конфискувани общо 226 милиона евро от осъдени за вземане на подкупи." Това се случва в Румъния - защото там има ПРОКУРАТУРА! Когата ЦАЦАРАТУРАТА в България бъде заменена с прокуратура - може да се случи и у нас!

нашите да вземат малко акъл от там и това за потрошени коли тук се избиха и нищо повече от условна и глоба....жалка картинка

Явно румънският премиер няма телефон,иначе едно SMS-че на съдията и делото свършва

дкми

6 години, защото направил катастрофа, и потрошил коли! А у нас: трепеш 3-4 души на куп и получаваш 4 години при лек режим (демек, все едно си на почивка), и изизаш след има-няма 2 годинки... мед!

Затова Румъния е с 5 степени пред нас-защото имат правосъдие и наказание!

Шилo

Ето затова българските политици изпадат в луд бяс, когато някой каже, че ни трябва прокуратура и съд по румънски модел. В България за убит човек на пътя дават условни присъди, масово.

А, ако е кмет даже няма да го осъдят. А после същият този ще съди държавата за "нанесени морални щети", например.

а в булгаристан щяха да го предложат за министър!

за да се скрие зад имунитет!

за 2016г : По официални данни общо 1270 души са изпратени на съд за корупция в Румъния през 2016 г., като сред тях са трима министри, шестима сенатори, 11 депутати, 47 кметове, 16 магистрати и 21 мениджъри на държавни компании. Освен това магистратите са наредили да бъдат конфискувани общо 226 милиона евро от осъдени за вземане на подкупи.

jingiby

Тука за трима убити от пиян шофьор на спирка, му дават три години условно.

РУМЪНЦИТЕ?!?

Трябва да се разкрат съдиите. 90% от тях са зависими от БСП, останалите и те са по някакъв начин в далаверата. Ако се намери някой честен да надигне глас веднага му се скроява някой номер и отлита. Правителствата се сменят, но съдебната система си остава същата вече 27 години. Затова сме на тоя хал.