31 години от ядрената авария в Чернобил

На 26 април 1986 г. в 1.23 ч. става най-голямата ядрена авария в света, която засяга и България. Тя се случва в помещението на 4 блок на АЕЦ Чернобил в Украйна.

Обратно в новината

Коментари - 31 години от ядрената авария в Чернобил | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В 5 часа сутринта на 26.04.1986-та влизат в спалнята на Горбачов, будят го и за да не го ядосат му поднасят новината: -Другарю Горбачов, идваме да ви съобщим, че Чернобилската АЕЦ преизпълни петилетния план за 0.1 секунди.

И малко разяснение за по интелигентните. Украинците като баш ционисти са целяли разпад на СССР. каква по точно е далаверата за скандала с централата. Както знаете руските реактори работят само с техен ... обогатен ... уран защото охлаждането е специфично. А украинците са искали да заменят руския уран с американски който не може да работи на руски реактори защото охлаждането е друго. Това е накратко цялата далавера но тя доведе до "демократизирането" на източния блок пак под сценария на ционистите.

Чернобил е грандиозна манипулация за следните неща: 1. Реактор РКБМ не може да експоадира. Представете си да гръмне проточен бойлер!?!?!?! Той се стопява. Т.е. реактора е взривен умишлено за да се спре ядрената ендустрия на Франция и СССР през 80-те. години. 2. Радиоактивно замърсяване на повече от 30км. НЕ Е ИМАЛО. 3. Жертвите не са толкова и ако има жертви от тези 600 000 те не са в следствие от радиоционно облъчване. 4. Най-голямата ядрена авария е ФУКУШИМА от 2011г. да сега не е овладяно изтичането на радиация в световния океан. Там също имама умишлено-диверсионно взривени реактори. Това не го измислям, а е казано от обективни японски учени. Помислете как ни лъжат, че козлодуй е с реактори тип чернобилски!!!!!! АЕЦ Козлодуй реактор тип ВВЕР (реактор под налягане) АЕЦ Чернобил реактор тип РКБМ (канален тип) Проверете как работят в интернет и ако имате елементарни гимназялни знания по Физика всичко ще ви стане ясно!

в САЩ гръмна атомната станция Мидълстоун, два реактора с по-големи поражения. Мълчание!

Уважаеми "СЕЛЯК", Твърдите, че реакторът е взривен умишлено, а за това няма доказателства. Според мен, по- вероятно е твърдението на Игор Яницкий за причината за взрива, доказвано с анализ на пораженията върху металните конструкции в реакторната зала и основано на геофизическата теория на Яницкий. Не бих желал да повтарям съображенията на Яницкий тук - публикувани са за всеобщ достъп в Интернет. В другите си твърдения, според мен, сте прав.

Като те гледам как пишеш констатирам, че ти нямаш познания по родния си език, камо ли по физика. Защо все простите и неуките хора вярват в световна конспирация. Защо ли, ами именно защото са неуки.

забравили за американските бомби с обеднен уран , такъв нама, над бивша Югославия,ами алуминии,барий и стронций от химическите следи в небето,най-много са преди да вали дъжд,,,,,,

АЕ СТИГА С ТОВА ПРЕЕКСПОНИРАНЕ НА НЕЩО ДЕТО Е ПРИКЛЮЧИЛО. И ДАНО ПОВЕЧЕТО ОТ ТРИТЕ ГОРЕЩИ ЧАСТИЦИ ОТКРИТИ В БЕГЕТО ДА СА ГИ ГЛЪТНАЛИ СОРОСОИДИ ОТ БЕЛЕНЕ ИЛИ СКРАВЕНА.

БКП крило новината за Чернобил 3 дни, а от днешната новина излиза че ВиК Велинград било крило за урана във водата 4 месеца. Но няма нищо. Това е демократично криене, така че е ОК.

Чернобил вече е минало и даде своя принос за разпадането на СССР, но укрите имат и други АЕЦ и както върви, няма да се учудя, ако си подобрят рекорда с една нова, още по-голяма "ядрена авария". Че и ако в Чернобил бе извършена по инструкции на американския шпионин Горби, сега вече заповедите идват без посредник и комисионер, директно от Вашингтон. А пропо, основанията ми да мисля така са публикуваните немалко документални филми и пр. видеоматериали, от които е видно, че зорлем са гръмнали чернобилската АЕЦ. А и като знаем кои изкяриха от тази катастрофа!

Може и да си обикновен идиот, но и за лумпен ставаш.

За съжаление,причините за тази авария сега придобиват украински очертания,като се гледа какво става сега в Украйна.По принцип аварията е резултат на съчетание от безотговорност,неграмотност и самоувереност,резултат от действията на двама млади украински инженери и техните началници,които около празниците оставят тези млади момчета да се оправят с проблемите .Същата тази неграмотност , безотговорност и самоувереност наблюдаваме сега в Украйна!Трябва сериозно да се зададем въпроса -защо именно в Украйна стана тази авария,след като такива централи има поне в 7-8 държави!?И с оглед на това ,което става сега няма ли опасност от подобна авария в друга украинска централа!?

Колко АЕЦ-а е имало тогава в СССР? Що гръмна само и точно в Украйна, която е страна с мощен научно-технически потенциал и с високо образовано и то не от вчера, технически грамотно европейско население? И кой в крайна сметка спечели от тази трагедия? Е, аз в случайности не вярвам!

Чернобил е бил в състава на тогавашната СССР. Не внушавяйте, че Украйна е виновна за това.

НОВИЯТ КОВЧЕК БЕ ПОСТРОЕН С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ... РУСИЯ ЕСТЕСТВЕНО, КАТО НАСЛЕДНИК НА СЕ- СЕ- СЕ- РЕ СИ ЗАТРАЯ. ПОНЕ ДАНО РУСИЯ ФИНАНСИРА ДРУГИ ПОДОБНИ АВАРИИ ИЗВЪН НЕЙНА ТЕРИТОРИЯ, КАТО ПРОПУСНА ДА СЕ ВКЛЮЧИ В ОПРАВЯНЕТО НА СВОЯТА АВАРИЯ...

Първо - трябва да научиш разлика между "Ковчег" и "кючек". Второ, правоприемник на всички съоръжения на територия на бивша УССР е Украйна. Или казваш ,че Русия може да си прибере и авиационните заводи на Антонов . на това основание,че построени по онова време? Това е едното, а друго ако си глух ,сляп и тъп и не знаеш ,че русия е участвала наравно с другите в построяването, то това е проблема лично твой и на твоя комуникация със околния свят.

Нали не сте забравили аварията в Япония ...В момента има проблеми в Белгия ... И въобще дали си давате сметка, че и на други места стават подобни случки ... Също толкова, а може би доста по-страшни... Просто не знаем ...

Я пак, че нещо не разбрах? В Белгия? Значи радиацията, неизвестно как, е заобиколила цяла Европа и подло се е озовала точно и само в Белгия? Браво, другарю! Обаче някой в Япония да си е мълчал, че има авария, както си мълчаха съветските другари и слугите им от БКП тук? Освен това, стига бихте негрите - коментираме Чернобил, а не Фукушима.

Нищо де,а дано не забравите и годишнината на Фукушима!

Само погледни замразен пангасиус ,който се продава от каква зона идва. Има маркер на пакета.

Това положение нямаше да бъде постигнато, ако хората не притежаваха качествата наглост, лицемерие, дебелоочие, неуважение, простотия, глупост, наивност. Разбира се тук партийната солидарност, тестисите на великият им другар и другите заблуди също изиграха важна роля за постигането на тази грозна и срамна пред бъдещите поколения ситуация. Затова винаги мислете! Спрете да повтаряте като папагали "одобрените" думите на други, самоназначили се за важни. Законите и правилата за всички са очевидно равни. А когато ги правите да не са равни, бъдете готови да платите сметката.

Спасибо, братушки!

"Забележителният обрат в района кара учените да смятат, че радиационното замърсяване не пречи на дивия свят да процъфтява. Явно за природата влиянието на човека е много по-вредно от радиацията." Явно е, че "човекът" е най-големия унищожител на планетата Земя! Няма друго такова чудовище. Не само елени, вълци и лисици има в Чернобил в изобилие. Котки, кучета, риба...живеят си спокойно и свободно. Да му мислим ние, защото лумпени управляват държавите и като нищо някой може да превърти и да превърне света ни в Чернобил. Дано да не се случва.

Цял свят знае, че руската радиация е най-полезната радиация! Освен това е православна, славянска и хетеросексуална радиация, което увеличава нейния коефициент на полезност за природата!

Джулия

Хах, готино! :)

Джуджи, виж сега кифло. Животните живеят доста по-кратко от човек и затова не се наблюдават последствията от дълготрайно действие на радиация. Веднага след трагедията има много случаи на малформации при животните в района. Само, че това учените са забравили да споменат.

Към "Глупи" Еха... Даже с Гайгеров брояч сте отчели радиацията... И каква беше? То бива да се лъже, но това си е извадка от някой Холивудски филм. Както и да е. да приемем, че си прав и сте имали тази информация. Защо не я сподели с хората бе, или и Вие сте били от комунистическите изчадия? Осъди ли баща си след това? . "Голспи ( нерегистриран ) 26.04.2017 08:10 . Този комунистически коментар надмина всичко . Абе, комунистическо изчадие ти къде си било по време на аварията, къде беше, когато облака мина над България. Вместо да кажат на хората да не излизат навън, докато минава радиоактивния облак твоите роднини - гадове изкараха хората да манифестират. САМО ЗА ТОЗИ СЛУЧАЙ ТРЯБВАШЕ СЛЕД 1989Г ВСИЧКИ УПРВНИЦИ ПО ОНОВА ВРЕМЕ ДЕ ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА, А НЕ СЕГА ТАКИВА КАТО ТЕБ ДА ПЛЕЩЯТ ГЛУПОСТИ. Баща ми работеше такава работа, за която имаше Гайгеров брояч и аз лично съм видял каква беше радиацията. После твоите роднини го прибраха, за да не се информират хората за истината ...И сега такива като теб драскат .... "

извинила за нещо? Пребоядисаха се и все едно в България не е имало народен съд, концлагери, убити на границата желаещи да избягат от комунистическия им рай. Но какво говоря за миналото? Кой гласува за Пеевски за шеф на ДАНС и кой се целува с Местан на Орлов мост? Илянче Йотова като шеф на новините скрива как 20 войника са изгорели в един камион ходили да работят нелегално на некакъв генерал. За нея важното е как Жан тропа хорце. Сега за благодарност е вицепрезидент.

Аз очаква отчет пред цялото човечество за планетарните катастрофи-фукуцима и мекс залив. Реално са отровени и двата най големи океана за мооого дълго време.

съветски и американски ядрени подводници и за учението "Снежок" проведено през септември 1954 отчет не щеш ли? На Тоцкия полигон Жуков вкарва в зоната на ядрен взрив 45 хил. военнослужещи. Повечето от които се разболяват, стават импотентни или им се раждат деца с меки кости, големи глави и т.н. Напиши "Тоцкий полигон" чети и се радвай тъпак.

Я курвенските номера да ги продаваш на мъжа ти!

Счита се, че процедурните нарушения са основната причина за инцидента. Едно от тях е недостатъчна комуникация между операторите и служителите, отговарящи за безопасността. Поради споменатата по-горе кадрова политика операторите, извършващи експеримента, са били с недобра подготовка. Голяма част от информацията за работата на реакторите е била обявена за военна тайна и засекретена. Включително и фактът, че този тип реактори при липса на добро охлаждане увеличават мощността си. Станалата авария с частично разтопяване на активната зона е била укрита, вместо да се анализира и доведе до знанието на персонала, за да не се повтори. Връх на всичко е, че планът за тренировката не е бил одобрен от Държавния атомен надзор, както и това, че по време на строежа, не кой да е, а КГБ подава няколко доклада за процедурни нарушения по време на строежа, които са подминати безмълвно. Не е бил и отхвърлен надзорът просто не е отговорил в законния срок. И все пак тренировката е започнала по план, оказан е натиск за привършването и в планирания срок.

Я сега ни разкажи и за аварията във фукушима и за разлива в мексиканския залив...

друга тема куха кратуно. След малко ще трябва да ти обеснявам и за Адам и Ева или за първата пуническа война. Тъпак. Чети. Има книги, интернет, youtube, кво ли не...

...тогава се тъпчех с всякакви марули, гъби и всичко, което после беше обявено за опасно ри!.. Аз що агнешки дреболии изядох тогава! Една седмица простите софиянци не ги купуваха, та си отядох. Но след една седмица свършиха, яд ме бе, че не си напълних фризера тогава.

такъв гоулем радиоактивен идиото. Светиш ли на тъмно?

От демокрацията по-страшно няма! "демократичинят Чернобил" от 10 ноември унищожи 3 000 000 българи!

кадрите от бившата БКП, настояща БСП подкрепяни от агенти и доносници на ДС (в СДС и ДПС просто гъмжи от такива) докара страната до тук. Почти всички банкери и олигарси са свързани с ДС. Гоце, Доган, Местан, уважаваният от мен Венци Димитров (довел в СДС Иван Костов) и т.н. и т.н. Те създадоха мутрите, те направиха престъпната масова приватизация и заради тях 2 милиона Българи избягаха от страната. Бойко и той е от вашите. Нали не си го забравил?

От първите 20 страни с ОТРИЦАТЕЛЕН прираст 19 са бивши социалистически. То се знае България, Русия, Украйна и Беларус са НАЧЕЛО. ЕДИНСТВЕНАТА капиталистическа страна в тази печална класация е Япония. Но не поради Фукушима де.

Я, стига! Като почнете да ги ръсите тия раздути чисила - "3 милиона"! През 1989 населението е гръгло 9 милиона, сега е 7.1 милиона, значи числото е 1.9 милиона. От него трябва да приспаднем поне половин милион турци, които хич не се смятат за българи и запрашиха към Турция с надеждата, че там ще цъфнат и вържат. Да приспаднем и няколко десетки хиляди цигани изнесли се към зап. Европа и други поне 300 000 тъпи парчета, които по-добре, че са заминали, както и естествения отрицателен прираст и ще останат под половин милион, за които наистина може да съжаляваме, че са заминали в чужбина. А пък отрицателният прираст е несамо от бедността, но и поради голямото увеличение в последните години на смотани чекиджии, неспособни да създадат нормални семейства и висящи денонощно в Интернет.

Интересно е, че въпреки последиците от аварията в Чернобил, Михаил Сергеевич Горбачов-Чернобилски, основният отговорник за тази катастрофа, си живее безметежно на Запад. Разпъването на непробиваем политически чадър над главата на Горбачов-Чернобилски от неговите западни покровители, представлява много по-тежко престъпление срещу човешката цивилизация от недъзите на съдебната система в страни като България и Турция.

Самият Горбачов не е бил уведомен веднага за аварията. Скрили са информацията. Прочети малко. Виновна е КПСС с нейните функционери, които дърпат всички конци. Един такъв функционер е давал заповеди за действията по провеждания експеримент. Не е слушал специалистите и не е бил наясно със спецификата на процесите.

За жалещите по комунизма - изкараха всички на площада, а самите вождове се скриха. Убиваха по мъчителен начин собствени си народ, за да угодят на Русия. Същата, която не искаше да ни освободи от турско робство, а да ни превземе. Същата, която изби цялата интелигенция на България, която в момента държи изкъсо всички партии, купила е цялото Черноморие...милейте още по нея.

Абе гръмни са ти бе, как точно "САЩ са ни гърмяли"? Като минавайки оттук, пътьом решили между другото да пуснат няколко бомби на немските съюзници? А че още не можем да се възстановим от руската" братска любов", това не е проблем? Ако искаш мога и да ти разправя как руските войници (измършавяли като плъхове) са разграбвали дворовете и животните на хората (това ми го е разправял очевидец)?

е само втората по-големина лъжа на комунистическите лидери. Най-голямата им лъжа, която не може да бъде никога надмината, е че ще се построи комунизма, че ще работи все по-малко, а всеки ще се получава колкото иска. Програма, направена от идиоти и престъпници за други идиоти. По време на чернобилската авария лъсна за пръв път задника на поредния комунистически ментаджия хрисимичкия Горбачов.

пропагандата ти е объркана много си слушал радио гл. на америка и оня там другите дето плюваха много

НИКОГА не съм слушал такова радио. Слушам Z-Rock и Радио-1. Но сега проучвам ТРЕТАТА програма на КПСС (31.10.1962) Ето какво пише там: Исходя из этого, КПСС намечает увеличить объем промышленной продукции: в течение бяижайших 10 лет примерно в два с половиной раза и превзойти уровень промышленного производства США; в течение 20 лет не менее чем в шесть раз и оставить далеко позади нынешний общий объем промышленного производства США.

Млада чернобилска майка се разхожда с детето си. Детето проплаква - Мамо,мамо' боли ме опашката! Майката му отговаря - И мен ме болят рогата, но не плача.

Развежда малка Годзилка вместо куче!

Най-голямата ядрена авария в света е Фукушима. Там гръмнаха 3 реактора заради свършване на горивото на дизелите на охлаждащите помпи. В Чернобил беше само един реактор. Четете за да се ограмотите.

Аварията във Фукушима е коренно различна и е резултат от природно бедствие, а не от действията на някой пиян мужик. И реакторът там не е гръмнал, а има изтичане на радиация. Японските власти направиха всичко необходимо за защита на населението, а не криеха инцидента по комунистически

природно бедствие или спестени средства за строежа! А и да ти добавя от преди 2 години частната фирма което използва централата офциално обяви че неможе да се справи с аварията и поиска помощ от правителството им! А японците щото са умни седят в радиацията и си трайкат!

но съм позабравил. Мисля, че в Чернобил няма ядрен взрив. Става дума за страхотен пожар и взрив на пароразпределящата система. Това разрушава реактора и предизвиква голямото изтичане на радиация. Причината за аварията са некадърни действия на персонала и конструктивни дефекти. За лъжите си АБСОЛЮТНО ПРАВ.

Де юре двата реактора спряха заради гориво, а третия който е с гравитационно охлаждане от конвекция единствения му клапан заседнал и не се отворил. Ми на този клапан профилактики и изпитания кой да направи? Е къв е бил проблема да турят два или три паралелни клапана.

......и колко години от бомбандировките над Хирошима?

В историята на Европа и света няма по гнусно престъпление от случая Чернобил. Не заради самата авария..тя може да се появи навсякъде, а заради факта, че комунягите, съветски и наши, криха това в продължение на седмици и изпратиха хората под радиоактивния дъжд да манифестират с лозунги "кпсс - бкп", за да не би "да обидят другарите". Ето това е социализЪмът. А че има силно облъчени е видно и от някои постинги по-долу

Чернобил разкри докрай истинския лик на българските комунисти. Те се оказаха убийци на българи. Българските комунисти и наследниците им още не са платили вината си. Българоубийци.При това от най-кръвожадните в историята ни.

СВЕТИ МУТРА 6 МЕСЕЦА КРИ ЧЕ ИМА УРАН В ХАСКОВСКАТА ВОДА ... ОБАЧЕ ЗА ЧЕРНОБИЛ ИМАШЕ ОСЪДЕН - ГРИГОР СТОИЧКОВ ... А ЗА УРАНА В ХАСКОВО МУТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА ТРБВА ДА ВКАРА В ПАНДЕЛАТА ЦИЦОРАНКА ПАВЛОВА :))

При правителството на Орешарски средни чиновници са спестилин населението и министерствата за проблема. Не внушавайте манипулативно!

Горбачов-Чернобилски призна за аварията в Чернобил в средата на месец май 1986 г., т.е. не три дни, а приблизително три седмици след настъпването.

в такъв случай пожелавам на европедалите техния толерастки свят да се превърне в "уникален природен резерват".

Да си чувал нещо за Карл Маркс и Фридрих Енгелс? Я попитай чичко си Гугъл какъв процент от партийното и държавно ръководство на СССР са били руснаци? И като се "пообразоваш" малко по темата , обади се да продължим разговора.

А в Япония ??????

тогава се тъпчех с всякакви марули, гъби и всичко, което после беше обявено за опасно и никави проблеми не съм имал през следващите години; от "демокрация" са пострадали милиони пъти повече хора, отколкото от радиация

ОТ ЮГОСЛАВСКАТА ВОЙНА КОГАТО САЩ С СЕДМИЦИ БОМАБРДИРАШЕ С ОБЕДНЕН УРАН? ТОВА КОГА ЩЕ ГО КАЖЕТЕ ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗАМЪРСЯВАНЕ С РАДИАКТИВНИ МАТЕРИАЛИ В СЪВРЕМЕННАТА ИСТОРИЯ НА ЕВРОПА И СВЕТА? И ТО КЪДЕ ТУК НА БАЛКАНСКИЯ ПОУОСТРОВ!

абе тия дирници са бетер от соц.пропагандата. то излиза, че добре, че е гръмнало, та да стане резерват. а това, че всеки от нас или е пряко потърпевш, или има близки и познати, които да са потърпевши от тогавашното информационно затъмнение - пропускат.

пич, у нас и на разстояние повече от 100 км от централата няма пострадали - документирано е

Има няколко филма за Чернобил и природата, които съм гледал. Общо взето ходенето до там е задължително с гайгеров брояч и стоенето там продължително време е животозастрашаващо, но до момента всички резултати сочат, че за животните и растенията липсата на човек с високи нива на радиация е по-добре, отколкото човешка популация без радиация.

Само че гадната капиталистическа пропаганда продължава и тогава и сега да лъжи хората! Като гръмна Фукушима бая японци избягаха от острова им! Тва що не ти го кажат? А що не ти казват че и сега продължават да се борят с аварията и то неуспешно? Що не ти казват че частната фирма в момента от 2 години официално е помолила японското правителство за помощ щото неможе се оправи? Ей гнусна работа е тва капитализма!

Аварията в АЕЦ в Чернобил е знакова за резултатите от управлението на Михаил Горбачов-Чернобилски.

И ай сега ядрена или атомна? Има разлика другари от Дир.Дойче! ЯДРЕНА ИЛИ АТОМНА ЦЕНТРАЛА? Разпад на атома или ядрото кое от двете? Щото и в САЩ и в Канада също е имало и във Франция ама се мълчи!

Мълчи се в БГ медиите, иначе в нета всичко е добре описано. IAEA е публикувала всички данни :)

А УРАНА В ХАСКОВСКАТА ВОДА МУТРИТЕ И ТРОЛОВЕТЕ ИМ ГО ЗАКОПАХА ЗА 3 ДНИ:))

Пораженията ще продължават хиляди години и фактът, че животински видове с кратък живот и непроследим живот битуват при условия на повишено размножаване не може да промени нищо , нито дава надежда, че щом има животни и растения няма радиация. Напротив районът е отровен за хиляди години, а от реактора продължава да излиза радиация. Трябва да се обърне цялата земя и да се засипе с много земя и глинести слоеве, за да има някаква минимална възможност за потискане на радиацията. Червените галфони ни оставиха, вместо обещавания паразитиращ комунизъм, истински ад.

Към "Глупи" Еха... Даже с Гайгеров брояч сте отчели радиацията... И каква беше? То бива да се лъже, но това си е извадка от някой Холивудски филм. Както и да е. да приемем, че си прав и сте имали тази информация. Защо не я сподели с хората бе, или и Вие сте били от комунистическите изчадия? Осъди ли баща си след това? . "Голспи ( нерегистриран ) 26.04.2017 08:10 . Този комунистически коментар надмина всичко . Абе, комунистическо изчадие ти къде си било по време на аварията, къде беше, когато облака мина над България. Вместо да кажат на хората да не излизат навън, докато минава радиоактивния облак твоите роднини - гадове изкараха хората да манифестират. САМО ЗА ТОЗИ СЛУЧАЙ ТРЯБВАШЕ СЛЕД 1989Г ВСИЧКИ УПРВНИЦИ ПО ОНОВА ВРЕМЕ ДЕ ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА, А НЕ СЕГА ТАКИВА КАТО ТЕБ ДА ПЛЕЩЯТ ГЛУПОСТИ. Баща ми работеше такава работа, за която имаше Гайгеров брояч и аз лично съм видял каква беше радиацията. После твоите роднини го прибраха, за да не се информират хората за истината ...И сега такива като теб драскат .... "

Добре де. Сложил си минус. Обясни кава беше радиацията и защо не я оповестихте.

ЯПОНЦИТЕ СЕ ОКАЗАХА МНОГО ЯКИ КОПЕЛЕТА ..... ... РОБОТ ЗА РАБОТА С РАДИОАКТИВНИ ОТПАДЪЦИ ВЪВ ФУКУШИА СЕ СКАПВА ЗА 20 МИНУТИ, ПОКЕМОНА ВЪРВИ :))) .... А ЗАЩО СЕ СКАПВА ЕЛЕКТРОНИКАТА ? - АМИ ЧАСТИЦИТЕ ОТ ДЕЛЕНЕТО НА АТОМНИТЕ ЯДРА ТАКОВАТ ПОЛУПРОВОДНИЦИТЕ ...

Вече колко години бандитите, които ограбиха овчия български народ продължават да го лъжат и да се гаврят с него !?? Първо не му казаха ,че така наречения "Възродителен процес " е реакция на готвеният от сегашните ни господари тогава "Югославски сценарии " и междуетническа кървава баня ,която бе предотвъртена от ДС и тогавашните власти !? След това по странен начин външния дълг от 3-4 млрд -текущи плащания беше изведнъж закръглен на 10 млрд !?? След това на стадото му пуснаха мухата ,че го е валяло "радиоактивен дъжд " точно на 1май по време на манифестацията и овцете съвсем пощуряха и започнаха сами да викат вълците да ги управляват !??

Ти явно си много повреден в горния етаж. Вятърът свободно минава от ухо до ухо.

Явно нямаш роднина заболял от рак. Самият ти си безочлив лъжец. Защо не погледнеш към трибуната на мавзолея и не кажеш защо ги нямаше дините, за които още плачете?

В САЩ годишно се разболяват от рак 1.5 милиона души, умират малко над половин милион. И те ли от Чернобил страдат?

я виж колко химикала има само в храната дето ти я продават и спри да църкаш! Капиталистически магарии са това!

как успя да съчиниш тази глупост? Глупавите комундели, не разбрахте ли, че когато фактите говорят, пропагандата ви не е вървежна?

Преходът в България е планиран още 1979г. Самият иван костов призна в един филм за прехода, че комунистите са поискали помощ от ФАЩ за тоя преход, и ... я са я получили - и до днес все тия си управляват, само се пребоядисаха по 20 пъти. Единствено олигофрените все още си мислят, че има разлика между боко тиквата, симеон сакскобурготски, иван костов, сергей станишев и прочее парцали.

А колко години станаха от"аварията" в Хирошима и Нагасаки ?

комунистите, парите за ликвидирането и от международната общност. Т.е. комунделите правят простотия след простотия, а някой друг плаща за щетите. Баси наглите говеда! Най-добрият комунист/социалист е тоя на 2 метра под земята...

Кой създаде комунизма?

"Според доклад на ООН за 1995 г. броят на пряко и косвено пострадалите от аварията в Чернобилската АЕЦ е 9 милиона души" - хахаххаха - каква нагла и очевидна лъжа, същата като Холокоста! Истината е че в Чернобил са умрели само 30 човека, които са били в непосредствена близост до взрива! Природата процъфтява там сега защото малко радиация не е вредна, напротив - даже е полезна! Западната пропаганда против атомната енергия няма край!

пряко 30 човека да които говориш и следващите няколко месеца и 1 година са доста уаствали в потушаването на аварията! Основно от облъчването!

Трети Украински фронт ни натресе социализма,Чернобил радиацията.Абе,какво да си говорим-Украински му работи.

ДИРА можете ли да ни обясните "колко е била засегната България "! Истината е че тогава в България радиационния фон бележи леко повишение ,но остава под нивата опасни за човека по простата причина ,че по това време на годината въздушните маси са насочени от юг на север и затова е засегната основно Южна Беларус и в малка степен Скандинавието ! През последните години талибаните на прехода -така наречените "десни" се скъсаха да лъжат ,че ги е "валял радиоактивен дъжд на 1майската манифестация ,но аз държа да се знае ,че заболяването на мозъците им е още при рождение ,а не в следствие на някаква радиация !!

Този комунистически коментар надмина всичко . Абе, комунистическо изчадие ти къде си било по време на аварията, къде беше, когато облака мина над България. Вместо да кажат на хората да не излизат навън, докато минава радиоактивния облак твоите роднини - гадове изкараха хората да манифестират. САМО ЗА ТОЗИ СЛУЧАЙ ТРЯБВАШЕ СЛЕД 1989Г ВСИЧКИ УПРВНИЦИ ПО ОНОВА ВРЕМЕ ДЕ ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА, А НЕ СЕГА ТАКИВА КАТО ТЕБ ДА ПЛЕЩЯТ ГЛУПОСТИ. Баща ми работеше такава работа, за която имаше Гайгеров брояч и аз лично съм видял каква беше радиацията. После твоите роднини го прибраха, за да не се информират хората за истината ...И сега такива като теб драскат ....

"Облака " е минал през болната ти глава . Ти знаеш ли ,кой точно облак е бил ,за да се предпазиш ; ))))

статистиката на онкологичните заболявания в момента - има бум, както предположиха още тогава специалистите.

Ти си изключително жалко, гнусно и ниЗко скърбящо по комунизма човече! Вероятно наследник на номенклатурна отрепка! Радиоактивният дъжд валял на 01 Май 1986година не е мит! Неслучайно за висшата партийна номенклатура са внасяни вагони с плодове и зеленчуци. Бумът при заболелите от рак в България не е мит, това е следствие от предизвиканата от КГБ авария в четвърти блок на Чернобилската АЕЦ. Отговорните за информационното затъмнение в България трябваше да бъдат обесени по площадите, а не влачени по съдилища и разминали се без последствия! Срамота е някой да подкрепя опорни точки в коя посока били въздушните течения в този период на годината!

Идиот скапан прочети статистиките за раковите заболявания преди и след 1986, то понеже радиацията е полезна цялото полибюро липсваше на трибуната на къщата на мумията?!?!?!

Да си припомним как комунистическите безродници криха от населението за катастрофата докато те се снабдяваха от специални магазини за стоки. Руските мекерета са най-големите предатели в историята.

ВСИЧКО ЛОШО ИДВА ОТ СЕВЕР. НО И НАШИЯТ БОКО СЕЕ БЕДНОТИЯ И ГЛАД,А И БОЛЕСТИ ПРИЧИНЕНИ ОТ РАДИЯЦИО НИЯТ ДЪЖД КОЙТО НИ ОКЪПА