Пристанище Солун продадено за 1.1 млрд. евро

Гърция продаде на търг на германо-гръцко-френско-китайски консорциум 67-процентен дял от пристанище Солун.

Обратно в новината

Коментари - Пристанище Солун продадено за 1.1 млрд. евро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А какво стана с нашите 2 КОРАБОМЕСТА

Браво. Техната м.м. капиталистическа!

Солун е много удобно пристанище за транзитни товари за източна и централна Европа, та покрай това, белким и ние си оправим инфраструктурата, шосета, жп линии...Щото е твърде възможно голямо количество товари да тръгнат от там през нас. Дано пак не се издъним с нещо, че вместо през нас, да тръгнат през Македония и Сърбия...

казаха твърдо Ох-и и бяха щастливи. То само за пристанището пишат, междувременно колко неща им продадоха под носа, без да ги питат и то на кого - на кредиторите, които им опростиха частично кредитите, добри хора, да му се не види.

Имаме газов конектор там. То няма значение на кого ще плащаме наема ама всеки се е наточил да папка и търси от къде. От там ще влиза втечнен газ от Средиземноморския басеин за Българския газов хъб. Гърците можеха да вземат повече евро или въобще да не продават златното яйце ама имат зор. Египет и Израел ще си пласират втечнения газ на пазара на ЕС.

Метана не може да бъде втечнен при стайна температура. Втечняване под високо налягане е възможно само при температура под -80 градуса Целзий. При атмосферно налягане се втечнява при -164*С и намалява обема си 610 пъти и така се транспортира по море в кораби, с добра термо изолация. Което го прави с около 30% по-скъп.

Ха така започна се и ще видят гърците кон боб яде ли ? Има още и още много какво да се "приватизира" че и острови много стой та гледай.Но въпреки всичко надали ще видим гъркиня да чисти наши къщи или грък да коси сено в нашите поля колкото и зле да става при тях !!!!

Докато клеясалият ти болшевишки мозък вижда приватизацията, като нещо лошо, ще бъдеш слугиня упражняваща нискоквалифициран и евтин труд.

Така ли а ти ми пиши кое и какво от нашата икономика работи добре след РМД /ако го знаеш какво е / та кое ? И ти как си мислиш с твоя мозък като аспиринче как така ще дадат над 300 милиарда на гърците пак ти пиша над 300 ей така с лека ръка, ако не знаят че ще спИчелят 600 !!! Вие които се клатите поне сте по сметките та как ??????

Отлична сделка. Изгодна за всички и най-вече за гърците. Много скоро Гърция ще измести Англия, като логистичен център на Европа за азиатски стоки. После ще стане и финансов. Добре е и за нас, защото сухоземните траспортни коридори за целият азиатски внос ще минават през България.

Митницата...митницата ми дайте ... :)

Така е като се вземат заеми, все някой трябва да ги връща. И като си преставя, че това трябва да е мързеливия гръцки народ... не ми се мисли.

А заеми се взимат и за аеропланите които купиха. :)

Ха, ха богатите гърци с парите на немците, май скоро няма да имат нищо гръцко в собствената си държава.

15 години властва ПАСОК. Ккаво очаква човек от социалисти?! Освен да го докарат до разруха и разпродажба?!

След пиянството винаги идва време да се плаща сметката.

писах, че ще стане така, но никой не повярва! Просто икономическа война!

ВЪХ , БЪЛГАРСКИТЕ АНТИ-ХРИСТИ И ОТ ЮГ ПОЧНАМЕ ДА ГИ ОБКРЪЖАВАМЕ С ДРУГАРИТЕ ОТ КИТАЙСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ:)) ... ОСТАВАТ ИМ ДВА ПЪТЯ- КЪМ АНАДОЛ ИЛИ ПРИ РУМЪНСКИТЕ ЦИГАНИ :))

пристанище "Росенец" без пари ?

Костов беше. Боко подари друго пристанище и то на Домусчиев.

Глупавата крава Меркел преди време беше предложила на гърците да започнат да си продават островите и стана някакъв скандал тогава .

Така се прави - първо даваш на гърците заеми, а после им вземаш пристанищата. Глобализация в действие. Честито на ФРГ, Франция и Китай.

Някой да ги е бил по чутурата да взимат заеми ?

това са наложени заеми-при нас как е и какво ни чака

Биха ги ,биха, нали трябваше да купуват изтребители.

Бай Ганьо има интерес към Солунската митница от над 100 години, гърците как продават нещо дето не е тяхно?

Солунската митница на Бае ти Ганя е била в Неврокоп, не в Солун.

и сиртаки ще играят. Пред парите всички клякат.