Преди 29 г. атентаторите от Буново са осъдени на смърт

На 25 април 1988 г. тримата атентатори, заложили бомбата във вагона за майки с деца на влака Бургас-София, която избухна на гара Буново, са осъдени на смърт.

Обратно в новината

Коментари - Преди 29 г. атентаторите от Буново са осъдени на смърт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НА ВРЪХ 3 МАРТ И ГОДИШНИНА ОТ АТЕНТАТА НА ГАРА БУНОВО: МЕГА СКАНДАЛНО ИЗКАЗВАНЕ НА СЕГАШЕН КАНДИДАТ ЗА ДЕПУТАТ ОТ БСП КЮСТЕНДИЛ - ПЪРВАН ДАНГОВ ,ЩЕ ПОВЪРНЕТЕ.ЕТО И ЛИНК https://www.youtube.com/channel/UCWx-0WKvWYIZjzLjFvGCSmQ

Някой може ли да дефинира: "регистриран като сътрудник на Държавна сигурност"?

да

ДА!!!на смъртната присъда!!!

В Израел такива атентатори се застрелват в момента на откриването им.След това по най-бързия начин се изземва и унищожава цялото му имущество, ако има къща, събаря се. Членовете на цялото му семейство по права линия се гонят от страната.

Тия изроди са били агенти на дс и на мит

Гнусните турско-цигански животни, взривили деца, са били справедливо ликвидирани чрез разстрел.

Нещо много се бунтуваш националисте български:))) не забравяй обаче от какъв произход са били предателите на Левски....убийците на капитан Петко Войвода......или те пак българи цигани били:)) от Българската нация по жалка и по продажна няма....така да знаеш иначе и аз съм Българин.......и съм за смъртното наказание......

Стомахът ми се обърна от тази статия. Добре, че е имало смъртно наказание и атентаторите са получили това, което са заслужили. Само абсолютен изрод може да заложи бомба и то във вагон за майки с деца и да причини смъртта на невинни, нищо неподозиращи хора! Но помагачите са минали леко. С каква съвест Желев е помилвал Сабри Мехмедали? И сега тази отрепка е във властта! Как да искаме да просперира тази държава при положение, че измет я управлява? Дано душите на загиналите са намерили покой, а убийците им да горят в ада (ако има такъв).

Пародията жЕлев никога не е имал акъл та съвест ли . "Демократът" писал "революционната си книга " със стипендия от фондацията на Живкова . Боклук от елитна класа

Дали си чула, че Желев почина преди време?

Смъртта не изкупва вината му

Джулия

До abc. Знам, че е починал. Щерев ти е отговорил точно.

Е ТРЯБВАЛО ДА ЕКЗЕКУТИРАТ РОДСТВЕННИЦИТЕ ИМ - ЗА НАЗИДАНИЕ И ОХРАНА НА ДЪРЖАВАТА!!!

Е...уж през комунизма беше много зле...,поне имаше някаква справедливост...гнусните животни са осъдени на смърт...

Ако същите в момента взривяха вагон за майки с деца, и убиеха 100 души, ще бъдат осъдени само доживотна. Въпросният Възродителен процес бай Тошо го подкара като реакция към агресивната дейност на турските спецслужби, подкокоросващи турското малцинство към бунт и провокации. по същото време те скалъпиха и атентата срещу Папата.

Много разбирачи има по въпроса. Намесват ДС когато трябва и не трябва. А иначе не са били и раждани през 1985 ,когато е бил атенатът .Или са били малки момченца.

Тази "статия" ЯВНО е ПОРЪЧКОВА!!!!!!Истината НЕ Е Т А З И !!!!! ЗНАМ и тези драсканици ме дразнят!!!!! Преди време коментирах в Дир.бг част от и с т и н а т а по въпроса и веднага ме "писаха" нецензорни" коментари!!!!!!ЛЪЖАТ Ви!!!!!!! Атентата е подготвен от ТУРСКИ/сега с двойно гражданство/ мюрета!!!!!!!!

Атенентатът 1925-та организиран от Москва и БКП/БСП с този в Буново от ''аркадашите '',са най-големите на територията на България! Смятайте каква ''промяна'' ни мислят от БСП и ДПС!

Лъжец ! ДПС го създаде твоят идол костов, а другият гоподар, на който сега се кланяш - бойко борисков подари куче на доган и направи коалиция с местан ! Защо лъжеш ?

ли бе, дето беше виновен и за 1913-та, войната...

Движението за права и свободи е учредено на 4 януари 1990 г. и е пряка последица от взетото на 29 декември от ЦК на БКП решение да се върнат имената на българските мюсюлмани. За председател на партията е избран Ахмед Доган, а за първи организационен секретар Йенал Бекир.Макар че движението е определяно като наследник на Турското национално-освободително движение в България, съществувало през 1985 86 година, по-късно става известно, че Ахмед Доган, както и други водещи фигури на ДПС са бивши активни агенти на Държавна сигурност, която е пряко отговорна за провеждане на т.нар. Възродителен процес.

Преди 29 г. атентаторите от Буново са осъдени на смърт От статията разбирам, че атентатът е извършен от ДС , тъй като извършителите са били нейни сътрудници.

Всичките агенти на Държавна Сигурност... Щит и Меч на Българската Комунистическа Партия.

Значи, престъпник, осъден за помагачество в най-големия и кървав железопътен атентат в България, безкрупулно насочен към убийство на деца и майките им, в момента е действащ политик от ДПС(въпросния Мехмедов), това четем в статията. Неам думи в каква държава живеем...

става въпрос за Севдалин Алипиев Маджаров (Сабри Мехмедали), обърках името.

Ами другарю демократ - лошите комунисти го хванаха осъдиха, а добрият демократ желю желев го амнистира, защото точно тогава друг демократ иван костов разреши новините на турски и създаде дпс !

user-ко. ДПС беше факт още 90-та година, създадено от ДС и твойте другари Лилов и Луканов и не съм ти никакъв другар - poser-ko. Желев никога не е вземал решенията си самостоятелно, винаги е бил притиснат от твоите другарчета.

"...Севдалин Алипиев Маджаров (Сабри Мехмедали) получава 6 години затвор. Той излежава две от тях, след което е амнистиран от президента Желю Желев и е освободен от затвора през 1990 г." Без коментар!!!

отрита диверсия на турската държава подготвена и ръководена от турските държавни секретни служби ! Ако какво ли ни гласят сега ?

обаче пише, че всички са били сътрудници на дс?

този които в тяхна памет издигнаха кървавите чешми и продължиха делото им чрез етническата партия ДПС?! Това че в нея има "българи" и лидерът й Доган напоследък не е сред приближените и любимците на турското правителство не я прави общобългарска и отговаряща на условията на конституцията на страната ни!!!

Ами да направим и паметник на терористите взривили СТЦ в Ню Йорк?

Ако този атентат беше извършен в днешно време щеше ли да има заловени и осъзени?!? 100% е сигурно че нещата ще се покрият и виновни нама да има!!!!!! Сега сме демокрация!!!

Факт е, че Тримата глупаци бяха пасивни гейове. Остава неизвестно кой е техният Доньо Донев.

Терористи, пък агенти на ДС?!

Бе имам познати българи с турско самосъзнание. Повярвайте, пред вас ще са добронамерени и миролюбиви, но се усеща как в първия удобен момент ще ви забият нож в гърба.

Това важи и за араби.

стига глупости бе!!! толко долни българи има че ...сами търсите в турци или подобни лошото

Джагал си, нали? Така наричат българските турци в Турция. Само докато прочетох "толко" и ми стана ясно.

Оказа се, че всеки грамотен турчин у нас е вербован от ДС. Цялото ДПС също е филиал на ДС.

освен от ДС, оказва се, че и от турските служби, е... по някой път и от руските. Абе то български руски - все тая, нали...

Добре, че тогава имаше смъртна присъда. За терористи не трябва да има пощада. А сега, то лигавене, то протакане на дела и следствия, то правата на човека, то Хелзински комитет... И терористите шетат из Европа!

престъпник, осъден за помагачество в най-големия и кървав железопътен атентат в България, безкрупулно насочен към убийство на деца и майките им, в момента е действащ политик от ДПС(въпросния Мехмедов), това четем в статията. Неам думи в каква държава живеем...

по-чисти и от българите, но няма ивреин по-чист от рома .

28 години демокрация в България - честитоооо!!! ...28 години упадък деградация и още търсите вина в комунизма и държавна сигурност и мрънкате по форумите - Е повярвайте ми и това немога да го разбера!!!

искаш да ти обясним

е то как ли да го обясниш я!!! комунизмът лош, а упадъка точно когато няма комунизъм !!! еми най-големият демократ да бях нямаше да мога да го обясня

кеф ти виза за Турция кеф ти виза за Америка , качваш се на самолета и си в Германия .........а реално к'во излиза - седим у форума и още плюем комунизма и целият му апарат (ДС - БКП-БСП) ...ае що просто не си признаем че не сме особенно кадърно и умно племе и затуй сме на тоя хал а комунизмът/социализмът е може би най-градивният и напредничав период през който тази държава и народ са минали ...еми сега запомнете доброто от него и мсилете и взмимайте добри и градивни решения и за напред стига сте си продавали дупетата на разни чужди сметкаджии и американофили и рософили и всякакви - гледайте си собственият интерес и не забравяйте че ако знаете как да търгувате имате интерес и от Русия и от Турция и от Америка = но ако ше си продавате душиците и дупетата сами се закопавате да бъдете форумни мишоци троли или както там го наречете

години, уж след промяната, олигофрени като тебе продължават да се разхождат из България и да ни скапват житието и битието. Палете тротинетките и да ви няма или при Путин или при Ердоган, там няма упадък.

прочетели, че всички бомбаджий орисани по-горе в статията са твои съратници от ДС.

направи ми впечатление че за всичките пише "сътрудник на държавна сигурност" ... значии как и и е вербувала тая държавна сигурност та тей лесно да ги изгуби като сътрудници на каузата зоциализъм и просперираща република и строй не ми ясно - ся сме вече 27-28 години демокрация бас държа че тея хора ако бяха живи и не бяха се подвели по глупава пропаганда щяха да разправят че през социализма са имали работа доходи и сигурност за семейството а ся само телефони и всякакв измамници наоколо и упадък в държавата като цяло и свободно визи за половината свят ама кел файда кой иска да става чистач на демократични тоалетни в Америка

Тва ся как го пуснаха в Дира? Хахахха спомням си преди 1-2-3 години като станеше въпрос за Буново и дира триеше, сега пущат! Кой ви даде задача да пущате исторически факти за България?

Идеята на цялата статийка е думичките "сътрудници на Държавна Сигурност".

От как се паяви ГРОБ сериозно се плюва срещу лошия социализъм и гадното ДС! Вадим си извода ГРОБ са слуги на САЩ и Западните крадци! Поглеждаш ГРОБ и виждаш щерки, внучита и деца на другари от ЦК на БКП и ДС. КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!

Не разбрах само кой НЕ Е комунист в тази държава и кой не е имал облаги от това може би МАГЪРДИЧ ХАЛВАДЖИЯН той казва че е десе и баба му и дедо му били десни що за порнография е това

Това не е цялата истина, има и друга страна в терора осъществяван от тия тримата. зАМЕТВАТ СЕ СЛЕДИТЕ, НО ТЕ ОСТАВАТ. Щ е дойде време ,някои още живи работници ще я доразкажат. А не прекалявате ли с демона ДС. Мълчите като задници за аферите в база Атия, за военото разузнаване, което и днес си има фирми кражби и далавери и никой не ги закача...те да не са извънземни тъпаци такива.

Е кажи сега, как да не ги "обичаш" фесовете и организацията им покровител - ДС?!

защо се пуска тази статия ! С нея се пренаписва цялата история и вината за атентата се прехвърля на ДС и се изчиства имиджа на убийците , понеже връзка с тях имат хора и от сегашната власт!

още не е написана, за да се пренаписва. Лъжите на комунягите не са история, а просто лъжи.

Шило

Ами каква е твоята истина?

че атентаторите са бивши и действащи сътрудници на ДС, придава манипулативен характер на статията! Сега остава и да излезе, че Желев е "положителният герой", защото чрез акта за амнистия е "заклеймил" предполагаемото участие на ДС в атентата! Подобни внушения са си направо обида към паметта на жертвите от Буново!

Един зловещ атентат организиран и изпълнен от ДС. Сега потомците на извършителите за благодарност управляват тази държава.

БСП - терористи и убийци на български генерали и политици. ДПС - терористи и убийци на деца. ..а признателният български народ ги избира за "народни представители". Мила родна КЪРТИнка..!!!!

издрисък? Такива плювачи като тебе ни докараха до сегашното дередже.

Опредено ще е по-добре

Браво Такухи , ще те цункам по Лейката ..

Комунягите идеолози - бутат ли бутат да няма мир и спокойствие. Голяма част на тези 'идеолози' са и от врейски произход. Това е мега схема за влияние. У нас около Шивиков примерно има една групичка от подобни елементи

НЯМА КАУЗА, КОЯТО ДА ОПРАВДАЕ ТЕРОРИЗЪМ. ПОМИСЛЕТЕ, ЩО ЗА ЧОВЕК ТРЯБВА ДА СИ, ЗА ДА НАПРАВИШ БОМБА И ДА Я ЗАЛОЖИШ ВЪВ... ВАГОНА ЗА МАЙКИ С ДЕЦА?!

сътрудник на дс - значи не човек

И сега пак пишете за българския модел, ислямистите и преди и сега са еднакви!!!

Според мен присъдите са несправедливи и не е присъдено адекватно наказание.За атентат срещу майки с деца/както се вижда ,загинали са и 2 деца/ трябва да има присъда набиване на кол!А за паразитите от Хелзинкския комитет,които защитават тези изроди-100 пръчки на голо,публично!

Има ли логика този атентат да е организиран от ДС с цел да се изгради негативно чувство с/у турското малцинство и съответно да се оправдае изселването му? Нещо не се връзват нещата.

и е желязна, но няма мислещи логично

по-скоро логиката е, че ДС са знаели за подготвяният атентат, но са го оставили да се осъществи, с цел гореописаните ползи. забавянето на влака вероятно не е случаино, за да не си отварят повече работа

другари, турците искаха да отцепят от нас територии, а не да им натрисаме още население, което уж е мюсюлманско, ама те им викаха гяури. Очевидно е кой направи атентата и постигна целта си, както винаги целта оправдава средствата. Черните ангели, Света Неделя, никога не сте били терористи

Сега Български Хелзински Комитет върши същата престъпна дейност, но не с бомби а със злоупотреба с правото. Тези идиоти, щяха да са живи, а някой от тях можеше и да го пратят в България я за консул я за посланик с отличен български език.

Оставам с впечатлението, че този атентат е организиран и проведен от ДС... Хм, дали е така?! Че и желюжелев е амнистирал един терорист?!

Спрямо извършеното деяние-напълно адекватна присъда и действия от страна на Държавата тогава.

отново дежурни и работливи се мъчат да ни убедят, че в прехвалената им държава на Тато им някоя чужда държава е можела ей-така да си спретне атентат. Брей, ако се замислите, това да не са камъни в градинката на ДС-то?

Явно атентаторите са били двойни агенти-на ДС и на МИТ.Типично за десари-тогавашни и сегашни-да цоцат от две цици! И сега се фукат,че работили за България. Каква България,бе-работили сте за СССР,някои и за Турция.

Българи, прочетете книгите на Цончо Родев: "Тътени", "Бурята", "И стана ден"

това е една велика трилогия и би било добре да се направи сериал по нея!

Също така прочетете и книгата на Георги Сотиров. Там всичко е описано......