Европейската комисия премахва винетките?

Европейската комисия смята да премахне винетките, заменяйки ги с нова такса, която да е свързана с вредните емисии.

Обратно в новината

Коментари - Европейската комисия премахва винетките? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи манго като движи на каручка няма да плаща нищо а всички които яздят МПС ще го дерат :) Мнооо яко

След първоначалния шок, Лилето се успокоила като разбрала, че все пак ще има нов тип такса и няма да остане несъдрана българска кожа.

Значи,за по високи такси,данъци,мита и тем подобни сме в ЕС,а за заплати и пенсии сме в третия свят.

Хем скъпи винетки, хем дупки по пътищата,хем си купуваме само стари коли,защото сме бадни-и кво праим.

Аз лично не мога да намеря изобщо база за сравнение между състоянието на пътищата преди две декади и днес. Днес почти няма дупки. Преди 15-20 години два пъти годишно оправях окачване, а сега веднъж на две години. Но може още по-добре! Само че с пръдня боя не се прави и асфалт се прави с пари. От такси.

Ако не се лъжа, едно от предсказанията на Баба Ванга е, че из Европа ще стане трудно да се пътува. Това е то трудното, да ти искат да плащаш за какво ли не... скъпо гориво, винетки, данъци, застраховки... Като добавим и въвеждането на граничен контрол заради разни мигранти и терористи то наистина става трудно да се пътува. Като цяло се облага с данък ДВИЖЕНИЕТО. Щом мърдаш требва да плащаш.

Човек като диша, консумира кислород, а издишва въглероден двуокис, значи замърсява и трябва да плаща. Дишащ,, значи трябва да плащаш !

и за дишането плащаш споко....

lu4ka

Това го няма никъде! Данък, винетка и тол. В нормалните държави е данък и тол или данък и винетка. Ама в България не се накрадоха.

Ако ще се плащат пътни такси или винетки, то тогава да се премахнат данъците за колите и двойната цена на бензина. Не може за едно и също нещо да ни дерат кожите по няколко пъти!

Как "не може" ?

,,ВАС,,ХЕМ ГИ СПИРА,ЧЕ СА СКЪПИ ВИНЕТКИТЕ,ХЕМ ГИ ПУСКА??????А И ДРУГО У НАС ДНЕС КАЗАХА,ЧЕ СА НИ МНОГО СТАРИ КОЛИТЕ.СЕГА ЩЕ НИ ТАКСУВАТ ЗА ВРЕДНИ ЕМИСИЙ И КОГО ЩЕ ПРЕЧУКАТ ПАК НАС. КАКВО МОЖЕ ДА ОЧАКВАМЕ ОТ ГЕРБ ,,ГРАБЕЖ НА НАРОДА,, А ПРЕДИ ТОВА НИ ГРАБЕШЕ БКП. ЩЕ СТАНЕМ ОЩЕ ПО МИЗЕРНИ. А НИЕ МЕЧТАЕХМЕ ЗА ПО ДОБРИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИЙ,А ЩЕ ИМА ВИСОКИ ЦЕНИ ,ВИСОКИ ПЪТНИ ДАНЪЦИ,ТЕЖКО НИ,А НЯКОЙ ЩЕ БОГАТЕЯТ ЛИ,ЩЕ БОГАТЕЯТ ЗА СМЕТКА НА НАШЕТО ОБЕДНЯВАНЕ.ТОВА Е МАФИЯТА

който очаква по ниски такси е наивник да не стане по добре е с винетки

в случая пак ни карат да избираме по- малкото зло и честно казано освен ако не почнат да отчитата кола по кола колко вредни емисии изпуска по- бобре е с винетки

както казах и преди време, ще има да плачете за винетките! ще плачете и горко ще ридаете, андрешковци!

Така е пич - да ти таковам и Европата...

Бегай е Рисия и Севрна Корея! За там си. Като дойдеш обратно с пусък, си сложи табела с надпис: Глупак на глупаците.

gonzales

трябва да има и някакви плюсове за нас свързани с последствията от решенията на малоумните политици. все пак не сме на 100 % в ЕС , така че не сме длъжни да им се кланяме на всяка тяхна измислица.

А на колоко процента сме мозък?

Свинетка от къде ще гепи парици за мазни кюфтаци?

Много е просто,таксата се вкарва към цената на горивата,колкото повече караш ,толкова повече плащаш,а изпърделите дизели на селяците-за скраб или да си плащат за дпф

Имате идея да направите В.З. по богат ?!

Прав сте,за тоя не бях се сетил

След като решиха въпроса с кривите краставици и банани дойде време и на винетките. Добра идея, но нека първо да уеднаквят понятието път и изискванията към пътищата. Защото въглеродния диоксид е пряко свързан с количеството изразходвано гориво, а то от състоянието на пътищата.Нашите пътища много приличат на полигоните на автошколите само колчетата са заменени с дупки, а от там разхода на гориво и съответно на въглеродния диоксид.

ТАКА ЧЕ НИЕ, ЩЕ СИ РЕШИМ, КОЕ КАК ДА БЪДЕ!

Квото и да правят европейците парите се крадат от мафиотските фирми на депутати олигарси и всякаква такава измет

Въпросният критерии - въглеродният диоксид, няма нищо общо с наличието на катализатор, а е пряко свързан с разхода на гориво. Доколкото дизелите горят по-малко от аналогичен бензин, те са по-екологични. Ясно е че дизела е без алтернатива в товарните превози и селското стопанство, но да се стимулира използването му в леките коли под предлога чистота е шизофрения, особено както тия коли идват у нас с 10 години закъснение.

Абсолютно точно - въглеродния диоксид е пряко свързан с количеството изразходвано гориво, и да се определя такса в зависимост от въглеродния диоксид по пробега е абсолютна глупост, след като има акциз и ДДС на горивото. Може да има такса в зависимост от другите замърсявания.

Този който замърсява повече да плаща повече.

По твоята логика ако си купя една кола марка " TESLA " която е изцяло на ток няма да плащам нищо за вечни време въпреки че колата пак руши пътната настилка.

Да,ще си плащаш само данъка

на село как да си ходя, тунелите непроходими, магистралата крива, ще трябва дрон.

Se taia

И ще се наложи да помислят малко с главите си в перспектива. Не да режат катализаторите в някой гаражен сервиз, а да ги сменят с нови (например).

JMM®

А какво ще правим с незаконните такси с които се търгашът преминаващите на двата моста при Русе и при Видин ??? Кога най после от ЕК ще се заемат и ще премахнат тази невероятна глупост ограничаваща пътуванията по цялата северна граница. Никъде по цялото поречие на р. Дунав няма платен мост.

Когато махнат таксата и на тунела Караванкен.

хахаха поредната изгъзица ?! Искам да видя ТОЛ такса за м/уселските пътища в Бустаня как ще стане ? Освен това селско-стопанските машини като оре къра как ще го таксуват за изминато разтояние ? Някой ще тича да види каква част от къра е изорал ли ? Освен това в градовете и селата тука има пътен данък и него ли ще премахнат или ще има ТОЛ такса и за движение в градът и селото и как ще я изчисляват ? Тука така жестоко мирише тая новина че не е истина :)

Псевдо гъзарите със старите беемвета и автокъщите какво ще правят сега? Ще продават, а парите дали ще им стигнат да си купят нови смартфони. Само в България може да видиш човек да кара кола бракма за 1000 лв и смартфона да му е по-скъп.

От трън на глог, че е по-висок, казва в такива ситуации българският народ. Докато колата ми беше нова преди 10 години и има евро 4, което тогава беше най-високото, плащах повече за мощност, сега ще плащам повече за вредни емисии, въпреки, че колата има филтри, ще плащам защото сега колата е на годинки. А България не е държава, където всеки работещ може да си позволи нова кола на всеки 4 години.

Има и други начини да се придвижваш, или си свикнал и до тоалетната да ходиш с колата. Половин Германия и Холандия карат колела и даже ходят на работа, само тук е срамно.

Успех с ходенето ти с колело до работата, всъщност успех с ходенете ти с колело в България докъдето и да е.

Най-накрая ще се разкара всички таралясници от улицата. Ха дано почнат и да прибират колите без номера които заемат паркоместата

Населението на планетата е в повечко. От тука иддва всеки проблем.

Населението на планетата не е в повечко, а в повечко са тези, които искат някой друг да ги храни.

Не е така. Само населението в София е в повечко. Иначе цяла България пустее. А ако не си разбрал, тия пинизи за замърсяване на въздуха са само претекст за нови данъци и такси. Все се чудя на хора като теб - ти го плюеш, то смята, че дъжд го вали!?

Супер! Сега ще отпадне причината освен такава такса да има и тол такса на магистралите ... т.е. ще се плаща и винетка (еко-такса, или както искате я наричайте) и тол такса на всяка магистрала. Честито на печалившите :)

Най после нещо правилно. Писна ми от стари бракми по пътищата ни и по местата, където се паркира безплатно за които плащат по 7 лева данък. Ха да видим тогава дали, всеки "цървул" ще си купува по 3-4 МПС.....

Хайде всички със старите таралясници купувайте колела, няма да ни тровите. Билетите до морето със самолет са евтини, а за софето ползвайте метрото и вадете карти.

Това значи ли ,че и в селище важи таксата.

ИМЕННО. Всичко ще поскъпне. Всички ще плащат!

О, не-е-е, Лили ще си оскубе косите, народа, съда, а сега и ЕК иска да и махне винетките.

няма да ги МАХНЕ, а ще ги замени със ПО-СКЪПИ!

Se taia

Ако това в статията е вярно, ще са по-скъпи само за тези, които карат много със стари пушещи таралясници. Сега без значение колко стара и пушеща щайга имаш, плащаш по комунистически еднакво.

Аз карам сравнително нова малолитражка, та сЪС к'вото и да ги сменят едва ли ще ми е много по-скъпо от сега.

Шило

Целият смисъл на живота на лили-тУ Павлова се срина!

На тази новина наша Свинетка е тропнала с краче и пратила хабер на ЕК с ултимативен тон: Няма да ми пипате винетките!;)

НЕДЕЙ ТЕ,МОЛЯ ВИ!ЛИЛИТО,ЩЕ ОСТАНЕ БЕЗ ПРИХОДИ!ПОМИСЛЕТЕ ЗА ТАЗИ ФИНА ЖЕНА,МОЛЯ ВИ!!!

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Ами относно колите на газ и метан? Нищо не се казва за тях, а те замърсяват по малко от бензина и дизела, особено метана!

и как ще мерите емисиите??? и как на основа навъртяни километри да се изчислява??? кое от 2те е възможно в БГ???

Тая комисия мисли само как да скубе народите в Европа а за екологияна не се гижи толкова само дава пари за неусъществени проекти на ПСЕвдо зелените Те участват -взимат пар от почти всички по големи екологични проекти .

Германия трябва да си продава новите коли, че и закъсва пазара в САЩ.

Отлично!Ще видим тогава как се кара таралясник,закупен за 2 000 лв.!

Ние с таралясниците, че ги палиме тия скъпите преди да са запалили и така ще станем всички .....пешеходци?!

АМИ ДА НАПРАВЯТ БЕНЗИНА 20 ЦЕНТА НА ЛИТЪР И ХОРАТА ЩТЕ ПОЧНАТ ДА СИ КОПУВАТ ПОВЕЧЕ БЕНЗИНОВИ КОЛИ СТИГА ДА ИСКАТ ЕВРОПА МОЖЕ ДА ГО НАПРАВИ

А ЕК случайно забрави ли, че ние все още получаваме 10 пъти по-ниски заплати от другите, въпреки 10 годишното ни членство ?????

Заплатите са ви малки,защото избирате все комунисти и пропаднали тикви да ви управляват,въздишате за правешкия свинар и за изостаналата Русия. Останалите ком.страни отдавна приключиха с комунизма и затова са далеч пред нас!Не ви е виновен ЕС!

Луд ли си? Все сме "избирали" комунисти, че то в България, други няма! Преди години "избрахме" един ЦАР, и после се оказа че и той бил комунист, ама испански!

Ми хайде кандидатирай се и ни ,,оправи,, за 800 дни...

Лилето Павлова ще ни се стори , като добрата кака . А какво ни чака , бедна ви е фантазията .

комисията планира да въведе изискване за публична финансова отчетност за това къде отиват средствата. САМО ТОВА ДА НЕ БЕШЕ

Всички задължителни такси (винетки, застраховки и данъци) трябва да се вкарат в горивото. Колкото повече кара човек толкова повече разбива пътя и всичко ще е честно. А сега, караш не караш, плащай.

Искате допълнителен данък. Аз карам само в града и не плащам минетки.

Почти няма начин да не излезеш 1-2пъти годишно от града. А, това са ти 2 седмични винетки, май по 15лв всяка.

Няма да се плаща и местен данък, общините да си го прихващат от горивата.

и очаквайте Голямото връщане на километражите... остава въпроса, със събраните пари от подобни еко такси, какво конкретно ще се направи срещу замърсяването или просто ще се събират едни пари за да ги харчат едни хора...

Se taia

Ако се прави, както всичко останалв в БГ, не очаквам да се ползват по предназначение. Дано ЕС има някакъв механизъм за контрол.

Тъй като това са своеобразни пропуски за минаване по пътя, по-правилно е да се наричат "минетки". Пък и тогава, току виж са започнали да си струват парите.

Е супер, на Свинетката и идва дюшеш. Сега ще въведе три такси - винетка, тол такса и вредни емисии. Е, верно съдът ще ги обяви за незаконни, ама на кой му пука ...

Кога ще излезеш пред народа за публична финансова отчетност за това къде отиват средствата. Взе незаконно парите от хората и сега, щото си пак на власт ще си траеш,а дупките се умножиха и накрая ще паднеш в най-голямата от тях!