Студени досиета: 22 г. от убийството на Васил Илиев

22 години след убийството на основателя на ВИС Васил Илиев, разследването е прекратено поради давност, убийците не са задържани, а версиите са десетки.

Обратно в новината

Коментари - Студени досиета: 22 г. от убийството на Васил Илиев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изобщо не трябва да се споменава за тези! Това са едни мафиоти-престъпници!

Не ги е срам! Вместо да направят мемориал, ще строят блокчета. Верно бързо живяха и напълно безполезно. Близките им, не ме интересуват.

Къде е е тоя убиец,когато ти трябва?! Сега има мнго като него и на най-високи длъжнсти,няма кой да ги свитне като тая гнида.

Елате вие при нас, да не доем ние у вас! Аре бегайте сеа да бачкате, че нема време. И да си платите данъците, че като ви подберем, сите че ви такоам.Че ви каем я умрел ли съм или не, вашта..леля.

абе паплач гнусна!!! да мрат боклуци като тоя!

с парите ги превърнаха в мария антоанета на гилотината

Ма направо щях да се разплача,да пратя още парички на мама за ремонт.Ах! Ебати готиния човечец.

Да помня как тогава имах малко магазинче и идва да ме изнудват всеки месец да плащам по 100 долара ....гадове ,що хора грабеха и мародерстваха ,сега герои ще ги изкарат,да гори в ада този изрод

кръвта отива само в мускулите, а не в мозъка, това е печалният резултат

се скри зад българските спортисти, всички бяха измамени от веригата цру-горбачов -луканов - борисов. Налетяха на кражби, луксове, рекет та до ден днешен. Вижте безбройните кухи лейки от двата пола, може би трите - скоропостижно съсипаха държавата.

1)Медиите в САЩ отбелязват ли деня на смъртта на Ал Капоне? А в Италия - дните на отстрела на многобройните им Кръстници? 2) Има ли в други европейски държави-членки на ЕС международни турнири за младежи ("бъдещето на нацията"), наречени на убити мафиотски босове ("международния турнир по борба за кадети "Васил и Георги Илиеви"")? Защо този турнир се провежда под егидата на държавата в най-голямата ДЪРЖАВНА спортна зала в България, платена от българските данъкоплатци, които дори са пострадали и продължават да страдат непряко от дейността на оглавяваните от мафиотите групировки? Докога българският народ ще търпи мафията в България да си има държава?

не питаш Рада Дълбоката и Бойкикев, соросоиде!!!

vasil

Недялко Стоянов Бойкикев или митрополит Натанаил Охридски е български църковен и просветен деец,писател и революционер.Брат му Златан,чийто пряк потомък е визираният от теб,също е революционер.От същия род е и анархистът Петър Георгиев Манджуков-революционер,виден лесовъд и автор на ценни спомени.Хора от сой.С плюсовете и минусуте си,но не случайни и безлични.

верно красиви мъже, но не съм жена та да жаля. Предпочигам да откриват килърите на верно - млади и красиви, но каквото търсило, това и нашло. Ако имаха по-свестна охрана поне щяха да застрелят килърите.

vasil

Охраната е била главно за престиж и да разгонва досадници,решили да искат нещо от боса,докато разпуска по заведенията,да му води момичета,такива неща...Ако някой сериозно си е поставил за цел да го убие и има подготовката,охраната не е гаранция.

На мръсното псе - кучешка смърт

Тази "новина" и начина на поднасянето й е не просто проява на безкрайно лош вкус. Това е арогантна възхвала на насилието. Предполагам и, че именно това е цалта.

Чорбаджийски мекерета

В. Илиев може и да е бил голямата работа, но аматьори го гръмнаха като куче. Мен най-много ме кефи Крушата, на него професионален снайперист му пръсна кратуната в Мерцедес, движещ се със 100 км/ч.

Много сте писали за неква мутра. Да не ви е платило бесепето?

Няма нужда от БСП в случая - тебе и цяла България ги управлява Мутра/Капо ди тути капи от 10 години, който си е бил ортак с някои от споменатите в статията.

И да са били добри момчете, движеха се по лош път. Кукловодите ги създадоха, използваха ги и ликвидираха , след като станаха ненужни.

Както се казва в другата новина - " Вече не е кмет" Вече не ни занимайвайте с тези, не са интересни.

Не мислех да пиша но такава глупост като българската ...БГ говеда,опитайте се да си отговорите на простия въпрос който е възможен за случая:как е може ПЪРВАТА ОРГАНИЗИРАНА СИЛА в БГ след 89г да е на СЪЩЕСТВА С МОЗЪК КОЛКОТО ВРАБЧЕ РАНЕНО В ГЛАВАТА.Друг прост въпрос е :как стана така че търговията с дрога след като е била в ръцете на кинтекс изведнъж премина у васил илиев,косьо самоковеца, маргините,клюна,баретата...Ония от кинтекс хлеб не ядат ли ,вода не пият ли ,на клозет не ходат ли че стана така-останаха на сухо.И то след като са имали всички връзки за таа работа.А и не са били със случайно "родословие"... Дааа,БГ глупост е достойна за уважение

За хората, мутрите бяха хора. За новопръкналите се частници - може би не чак дотам, но за хората - определено да. Таксист ми е казвал: "Клиент отказа да плати, аз го ударих, на другия ден заварвам вкъщи всичко изпотрошено, родителите ми вързани, и т.н., и бележка да отида на един адрес. Отивам, там ме посрещат едни костюмирани, питат защо съм ударил въпросния клиент, аз казвам, те ме питаха няколко пъти /!!!/ дали наистина не си е платил, и накрая ме отпратиха. Аз си направих устата за пораженията вкъщи, но ми беше казано просто да си вървя. Вечерта се прибирам вкъщи, и не мога да отворя входната врата - антрето и коридорите пълни със шкафове, библиотека, скъп телевизор, кристални сервизи и т.н. , и бележка с извинения за погрома вчера". Оказало се после, че костюмарите са мутри, при които неплатилият клиент е на работа, и че те са му заповядали за нула време да си оправи бакиите, и то както се полага. Това бяха мутрите тогава.

Vinetou

Е, баце, сега остава да почнеш да викаш и "Осанна" на мутрите и ще ме разплачеш. Обаче ние, коите сме живели по това време имаме малко по други спомени. Васко Илиев (лека му пръст) навярно е бил много добър за семейството и приятелите си, ама сигурно доста майки е разплакал. Та то се връща.

Да де, именно. Остава да уточним само чии майки е разплакал.

минусът ми всъщност е плюс:))натиснах го грешно:)

Айде не ги изкарвай светци ! - колко пребити и убити хора, изпотрошени магазини, хора, заставени да си прехвърлят имотите, кървави пари, платени за "охрана". Див бандитизъм, това са те. И аборигенска държава, че допускаше това.

И какво сега....на панихида ли да ходим?!!! С голям драматизъм и трогателен патос е описан краткия ,но изпълнен с убийства ,грабежи и премазани съдби живот на някаква мутра дето поради липса на правосъдие си е получил заслуженото, не защото е унищожавал и тормозел хора, а защото някой като него иска неговия пай. Абе какво им става на всички?!!! 5 хиляди безчовечни мутри ревали на погребението му. Ами тези мързеливи биячи майките им не се ли срамуват какво са пръкнали на тая земя! Тези ,ако се бяха хванали за работа като хората сега щяхме да сме супер. Ама на....пак е пълно с мутрафони и тъпаци, ама сега им викат "консултанти по хранене".

Минало - Бешало! Опазил Господ от Настояще .

Проблема е че хич не е минало даже последните години ставт все по нагли....

убиството на един престъпник и на брат му. Това ли трябва е водеща новина. Такива боклуци като тия не бива да се споменават. Вие статии пишете.

Анцузите станах бизнесмени и после пак анцузи (тия дето оживяха). Гледам има още тук таме разни дето ходят така облечени и се правят на интересни, но истината е, че акъл като нямаш, нищо не може да ти помогне.

Защо обвиняват Сретен Йосич? Той е един некадърник. Само говори и нищо не върши.

Тъй като гледам, че цял ден ни занимават с тези отрепки, да обяват 25 април за национален празник и да се кротват! Това е имитация на държава!

5000_пет хиляди мутри ?Ужас

Дълги години на Мутрокрация. Остава следващия президент и той да е мутра и тогава ще влезем в Гинес: граждани и държавници всите от първия до последния мутри.

Мишена за убийство Любен Гоцев по време на съдебния процес срещу Маргините Източник: Интернет. През 2005 г., в началото на управлението на тройната коалиция (БСП, НДСВ и ДПС), чието създаване Гоцев подкрепя в свои интервюта, името на бившия зам.-началник на ПГУ влиза в новините като една от мишените на убийство от групата на Маргините (братята Красимир и Николай Маринови, лидери на групировката СИК, бел. ред.) заедно с подсъдимия за пране на пари и контрабандист на цигари Иван Тодоров Доктора и близкият до варненската групировка ТИМ бизнесмен Никола Дамянов. Обвинението срещу тях е, че подготвили убийствата на Гоцев, Тодоров и Дамянов с мотива, че имат конкурентни бизнес интереси. Въпреки арестите и проведеното разследване през февруари 2012 г. Върховният касационен съд оправдава братя Маринови, като дава осъдителни присъди на трима от групата за сформирането на организирана престъпна група за мокри поръчки и че са се снабдили с оръжие и боеприпаси и лек автомобил, а целта им е била да убият Гоцев и Дамянов. По време на съдебния процес самият Гоцев, че не знае причината поради, която е поръчан да бъде убит. Кръгът Монтерей" Любен Гоцев е едно от основните лица, които през годините на прехода участва в седмични срещи (всеки, понеделник, а впоследствие вторник) в столичния ресторант Монтерей", откъдето произлиза и името на кръга. В него освен Гоцев участват други участници в политиката от първите години след 10 ноември 1989 г., сред които предимно дипломати и служители в ДС, а също така и висши представители на съвременните специални служби

Кръгът Монтерей" Любен Гоцев е едно от основните лица, които през годините на прехода участва в седмични срещи (всеки, понеделник, а впоследствие вторник) в столичния ресторант Монтерей", откъдето произлиза и името на кръга. В него освен Гоцев участват други участници в политиката от първите години след 10 ноември 1989 г., сред които предимно дипломати и служители в ДС, а също така и висши представители на съвременните специални служби. Любен Гоцев и Виктор Вълков двама от основните участници в кръга Монтерей Източник: Интернет. Любен Гоцев и Виктор Вълков двама от основните участници в кръга Монтерей Източник: Интернет. Самият Гоцев твърди, че участниците обикновено са между 20 и 30 души, а понякога достигат и 40, като основният инициатор на срещите е Виктор Вълков, политик от казионния БЗНС в началото на прехода и вицепремиер и министър на външните работи в правителството на Димитър Попов, който едва през 2014 г. беше разкрит като агент на Държавна сигурност, тъй като досието му е било унищожено с разпореждане на зам.-министър на вътрешните работи още през 1990 г.

"Срещите" ресторант Монтерей са били нещо като неофициални заседания на тогавашното "правителство в сянка" Само може да се гадае какви решения са взимали, но най-страшното от тях, за което дори генерал-губернаторът Решетников споменава под сурдника е, че са искали България да стане част от ОНД на Ельцин, и даже последният ги е възпрял от това антидържавно мероприятие!!! Но основният ми въпрос е: с какво тогавашните утрепки от ресторант Монтерей се различават от сегашните "кафеджии" - Цацаров, Сашо Дончев, #КОЙ?, Гергов, и още стотици знайни и незнайни кукловоди??? И къде е моралът им все още да заемат висши държавни постове???? #ОСТАВКА, #ОСТАВКА, #ОСТАВКА, #ОСТАВКА, #ОСТАВКА!!!!

Всеки ще бъде наказан с това, с което съгрешава. Този за дира явно нещо като национален герой.Срам!

В Международна ортодоксална банка Свети Никола" Любен Гоцев присъства и в създадената през декември 1994 г. Международна ортодоксална банка (МОБ) Св. Никола", която обединява и ключови кадрови офицери от бившето Първо главно управление на ДС (ПГУ, разузнаването). Гоцев е член на Надзорния съвет от февруари 1997 г. до април 1998 г. МОБ Св. Никола" е създадена в края на 1994 г. с капитал от 465 млн. лв. и от малко над 200 акционери. Най-големият акционер е Руската патриаршия с квота от 150 млн. лв. След нея е Българската православна църква, представена от епархиите и манастирите си, с 58,2 млн. лв. Арменската апостолическа църква е с 26 млн. лв., а гръцки делови кръгове са записали 40 млн. лв. на квотата на Гръцката патриаршия. При създаването е огласено, че процент от средствата ще бъдат отделени в специален фонд за подпомагане на Българската православна църква. През 1998 г. акционерите на МОБ Св. Никола" влизат в остър конфликт, който налага дори назначаването на квестори от БНБ. Впоследствие борбата за власт в банката е спечелена от Митко Събев и групата фирми около Юкос петролеум", които я преименуват в Нефтинвестбанк". Губещата страна в спора начело с бившия шеф и щатен служител на ПГУ Цветан Начев води години наред съдебни дела за собствеността върху банката. През 2002 г. Нефтинвестбанк" е преименувана в Търговска банка Инвестбанк" АД, в която свързаната с банкерката Петя Славова Феста Холдинг" АД е най-големият акционер с 49,50 процента. Самата Петя Славова държи 14, 56 процента и е председател на Надзорния съвет на трезора. В интервюта Гоцев потвърждава, че е имал общ бизнес със Събев и Славова.

Няма никакво съмнение, че корена на всички злини струпали се на нашите глави идват от УПРАВЛЯВАЩИТЕ!!! За спечелените от българската армия на бойното поле битки и загубените от управляващите на масата на преговорите войни, произтеклите от това националните катастрофи преди 09.09.1944 НЯМА спорове. Тези беди са нищожни в сравнение с последвалото след тази дата!! Вероломното нападение на съветската армия и произтеклите от това почти половин век терор, грабеж, убийства, мракобесие от страна на внедрената от Сталин, КГБ и съветската доктрина след ВСВ Пета колона

Продължение: Тези чужди агенти ни управляват и до сега! Герговци, гоцевци, станишевци, дуганавци, местанци и цялата тази вредна паплач още по-жестоко, с драстична разлика в доходите обрича на геноцид цялото население. Бедните ще си умрат тук, богатите и техните наследници най-вече ще емигрират в лъскавите държави (до сега не съм чул някой бивш или негови деца, внуци или дори правнуци да са "забегнали" в Русия)!! Върховен цинизъм е да се говори за демографската криза и в същото време да се "произвеждат" българчета от наследниците на управляващите в САЩ, Англия, Германия и т.н.!!! Тайно се надявам да дойде ВИДОВДЕН и да доживея така или иначе обречените на крах в исторически план олигарси и техните отрочета!!!

Вече и помени за убити мутри и мафиоти отбелязваме, а журналята ще си потрошарт пръстите да ги възхваляват. Добре дошли в мафията България!

Червените медийни босове сега създават ореол на боклуците.

Не е от сега - те го правят вече 27 години, ако не си забелязал, и ги издигат в култ, и им създават легенди и ореол с героични образи. Прочти например книгата - ода за възхвала за Карамански на една бивша телевизионна журналистка, която бе женена за добрият приятел на Доган - Тадаръков...

Както всички знаем, ДС-КГБ червените велможи и кукловоди създадоха организираната престъпност и мутрите в България, и ги "съветваха", обгрижваха и наблюдаваха, но в развитието им има много отчетливи етапи! Те се организират и "възмъжават", НО КАКТО И ПРИ ЕМБАРГОТО В Америка през миналия век, когато МАФИЯТА СТАВА МНОГО СИЛНА (това е златно време за всяка мафия), ТАКА И БЪЛГАРСКАТА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ ПРЕМИНАВА НА ДРУГО НИВО ПРИ ЕМБАРГОТО НА СЪРБИЯ - НАБИРА ОГРОМНИ ПАРИ, МИЛИАРДИ, И СЕ ПРЕВРЪЩА В МАФИЯ!!! Видно и от биографията на Васил Илиев и ВИС (а и СИК и т.н...) И това - редовните нарушения на ембаргото в България БЯХА ИЗВЕДЕНИ, МАКАР И НЕОФИЦИАЛНО (не мога да кажа дискретно, зашото всички отлично си спомняме, как мутри гонеха и преследваха от границата дори и европейски набллюдатели почти чак до София!?!?!) С АБСОЛЮТНОТО СЪГЛАСИЕ И НЕГЛАСНА ПОДКРЕПА НА ДЪРЖАВАТА!!! ================ Любен Гоцев в частния бизнес, Източноевропейска петролна компания" ================ ================

================ Любен Гоцев в частния бизнес, Източноевропейска петролна компания" ================ ================ В следващите години Любен Гоцев навлиза в частния бизнес, като съдружник в множество фирми. Известно време работи и в Източноевропейска петролна компания", основана през 1993 г., със седалище хотел Орбита" в София, КОЕТО ПРЕЗ ПЪРВАТА ПОЛОВИНА НА 90-те години Е СВЪРТАЛИЩЕ НА ПРОХОЖДАЩИ МУТРИ И БОРЧЕСКИ ПЕРСОНИ, КОИТО ПО-КЪСНО СЪЗДАВАТ ГРУОПИРОВКАТА СИК!!! (малка корекция - групировката е създадена - като идея, от Любен Гоцев и шайката около него!!! - бел. моя) ОТТАМ Е ПОЗНАНСТВОТО НА Гоцев С ЕДИН ОТ ЛИДЕРИТЕ НА СИК Младен Михайлев Маджо!!!!!! ================= ================= ПО ВРЕМЕ НА ЮГОЕМБАРГОТО Източноевропейска петролна компания" АКТИВНО ТЪРГУВА С ПЕТРОЛ купува нефт от Ирак, преработва го в рафинерията в Констанца (Румъния), откъдето го изнася в Македония, СЛЕД ТОВА в Сърбия. Фирмата внася и захар, като тегли кредити от много банки, като впоследствие се оказва сред основните кредитни милионери с дългове към ОББ, Първа частна банка, Хебросбанк и банка Юнион". Самият Гоцев обяснява в едно от интервютата си този престой там така: Всички служители на различните фирми се виждахме долу в кафенето. Здравей-здрасти, здравей-здрасти!" Аз не знаех кои са тези момчета. Срещали сме се и сме се разминавали. След година си научихме имената: "Здравейте, ген. Гоцев!" Здравейте!" Никога обаче не е ставало въпрос за бизнес дай да направим тази сделка, дай да направим онази сделка! Такова нещо не е имало! И това може да се провери, а не само да се говори: "Той на Маджо, пък Маджо на него!

Митко Димитров [шефът на Източноевропейска петролна компания"] казвал, че ми е давал около 2 500 долара на месец. Да докаже! Отидох там като при хора, като при колеги! ТЕ ВСИЧКИ БЯХА СЛУЖИТЕЛИ НА ДС,!!!!! не са паднали от Марс... Бях поканен от тях да отида да помагам с връзки и с възможности. Не съм ходил да ги моля. Година и нещо работих там. Но напуснах, защото разбрах, че нямам място при тях. Затова е злобата към мен." В генералското движение в БСП През 1996 г. в разгара на краха на управлението на БСП с еднопартийния кабинет на Виденов в социалистическата партия се оформя Движение за единство и развитие на БСП , което става известно като генералското движение", в което влизат различни представители от бившата Държавна сигурност, свързани с Позитано" 20. Сред учредителите му е и о. р. ген. Гоцев, който по-късно мнозина ще определят като една от ключовите фигури на прехода, които са го дирижирали зад кулисите си чрез паралелната си власт. В едно интервю в Блиц" по-късно Гоцев обяснява как е създадено движението: Генералското движение го направи Кольо [Николай] Добрев чрез Митко [Димитър] Иванов Гестапото. Извикаха ме мене и още двама-трима души. Владо Тодоров (ген. Владимир Тодоров, последният началник на ПГУ (1986-1990), бел. ред.), който след това се уплаши, бог да го прости. Но аз останах, защото и Бриго Аспарухов (щатен служител на ПГУ, директор на Националната разузнавателна служба (1991-1997 г., бел. ред.) беше там. Дайте да направим нещо в партията, няма да излизаме от нея. Да видим старците... Моето поколение. Остаряхте, не искате да работите за нея. Офицерите от запаса, това-онова... Някаква такава идея имаше Кольо Добрев. Всичко, викаше, умря в тази партия. И вашето поколение се заседна, пиете по цял ден в кръчмите, няма кой да работи. И така се създаде така нареченото генералско движение. Макар че от генералите останахме само двама души аз и Бриго. После и той се разкара. Митко Иванов никога не е бил генерал."

МРЪСЕН ДОЛЕН БОКЛУК, КРАДЕЦ, УБИЕЦ И Т.Н. КОЛКО ЧОВЕШКИ СЪДБИ СЪСИПАХА ТЕЗИ ИЗРОДИ - ПА И СНИМКИ ТУРИЛИ!!!

Още много има за трепане.

Нека тази дата стане официален празник, ще се пия уиски и ще са фърлят пачки по стотачки, както правеше ГЛАВНИЯ!!!!

АЗ ПРЕДЛАГАМ ТАЗА ДАТА ДА СТАНЕ ОФИЦЯЛЕЛ ПРАЗНИК...И ОЩЕ НА МАЛКАТА МУ КУЧКА /ПАРДОП НАСЛЕДНИЧКА ДА И СЕ ИЗПЛАТИ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ОКОЛО 15-20% ОТ Б.В.П...

В това си качество не прави нищо по искането на британската дипломация за изясняване на случая с убийството на писателя Георги Марков от Държавна сигурност в Лондон през 1978 г. В същото време се интересува за първата визита на български следователи в Скотланд ярд същата година. Още като първи зам.-министър на вътрешните работи Гоцев отказва сътрудничество при първата визита на британски високопоставен дипломат Уилям Уолдгрейв по случая Марков през март 1990 г. Кабинетът на БСП обаче не удържа властта и през ноември същата година Луканов подава оставка, след като очертанията на тежката икономическа криза, която завещава управлението на БКП придобива все по-видими размери, а управлението е блокирано от национална стачка. Посланик в Хага Към края на 7-то Велико Народно събрание през 1991 г. Гоцев е назначен (март 1991 г.) за посланик в Хага, Нидерландия, при кабинета Попов. Този пост запазва до края на януари 1992 г., когато е сменен при кабинета на СДС начело с Филип Димитров.

Студени досиета за медиите , и топли спомени за народа , отървал се от този ''Бг-герой'' на прехода.

Ха ха, Император ??? По-скоро идиот. Белите якички ги създадоха и белите якички ги ликвидираха. Това не беше прост бандитизъм на локално ниво, а поддържан от висши политици и международни полупрестъпни организации. Познавах лично един от тях от детски години, пълно идиотче, спортните училища ги направиха яки, живота в София престъпници, медиите кръстници... пълна трагедия.

"Те умряха за Майка България!" -Да ви е-а териториалната цялост на Украйна и вас - редакторите на ДИР.БГ!Ама много!

ГИНГЕМБРЕ /GINGREMBE/... Без малко и на бай Тошо да му порасне КОСА , така и не му порасна ... А можеше , със GINGREMBE . Жалко , че и Зинедин Зидан , не знае за това УНИКАЛНО МАЗИЛО ЗА КОСА.

Любен Стоянов Гоцев Решението за съкращение на щата на МВР е взето, а Държавна сигурност е трансформирана в Т.НАР. НОВИ СПЕЦИАЛНИ СЛУЖБИ, В КОИТО СА ПРЕНАЗНАЧЕНИ НАЙ-ВАЖНИТЕ КАДРОВИ СЛУЖИТЕЛИ НА ДС!?!?!?!?!?!?! С указ на председателя на Държавния съвет Петър Младенов на 30 януари 1990 г. Гоцев е произведен в звание генерал-майор. ============= ПО ВРЕМЕТО, КОГАТО Гоцев Е ПЪРВИ ЗАМ.-МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ В МВР-ДС ЗАПОЧВА ТАЙНАТА ОПЕРАЦИЯ ЗА ПРОЧИСТВАНЕТО И УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДОСИЕТАТА (на ПРЕСТЪПНАТА ДС, НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ОРГАНИЗАЦИЯ ДС!!! - бел. моя), УТВЪРДЕНО ОТ МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ген. Атанас Семерджиев. ============= Начело на предизборния щаб на БСП Любен Гоцев в края на 1989 г. като първи зам.-министър на вътрешните работи Снимка: БТА. Любен Гоцев не се задържа дълго време в МВР. След като трансформацията на ДС е извършена той е определен в началото на април 1990 г. от Висшия партиен съвет на БСП, на който е член, за ръководител на предизборния център (щаб) на преименуваната комунистическа партия. В качеството си на ръководител на предизборния щаб на БСП преди изборите Гоцев заявява в интервю пред партийния в. Дума" следното: Никога не може да се постигне жадувана демокрация, когато едни си присвояват правото да я творят, а в същото време отнемат свободата и правото и на други да се борят и участват в нея. В такъм случай се ражда не демокрация, а тоталитаризъм. От това се страхувам не само аз. Страхува се целият ни народ. Вече се говори за син" тоталитаризъм... Но аз вярвам в нашата [на БСП] пълна победа." ПРОГНОЗАТА, НАПРАВЕНА ОТ Гоцев ПРЕЗ ЯНУАРИ 1990 г., СЕ СБЪДВА. Половин година по-късно целите, поставени от Гоцев, са постигнати. БКП/БСП печели първите "свободни" избори през юни 1990 г. и запазва властта си до края на годината.

кукловода е ДС и КГБ , така се перяха пари и правеше контрабанда и сега е така, но през други фирми и по-меко

Мх , първата снимка е много интересна. Този с черното сако сякаш ми е познат...

Що бе, що плачете за мутренските времена - те не са свършили. Само дето днес формата е друга, кой вероятно е същия, а несъгласните са повече и съответно са в чужбина та тук останахме шепа наивници за опелото на мутрите, комунизма и.... България.

''ГЕРОЙ НА ПРЕХОДА в БЪЛГАРИЯ''!

И сега най-важното от досието: на Любен Стоянов Гоцев, обърнете внимание на това: ====================== Първи зам.-министър в МВР ПРИ СЪКРАЩАВАНЕТО И ТРАНСФОРМИРАНЕТО!?!?!?!?! НА Държавна сигурност С указ от 27 декември 1989 г. на председателя на Държавния съвет и нов генерален секретар на БКП Петър Младенов Любен Гоцев е назначен за първи зам.-министър на вътрешните работи, където новото ръководство на Политбюро на ЦК на БКП изпраща като министър дългогодишният началник на Генералния щаб на БКП и зам.-министър на отбраната ген. Атанас Семерджиев. =============== ТЕ ТРЯБВА ДА ИЗВЪРШАТ НАЙ-МАЩАБНОТО СЪКРАЩЕНИЕ НА МВР И ДА ОСЪЩЕСТВЯТ ТРАНСФОРАМЦИЯТА НА Държавна сигурност, КОЯТО ДА ОСТАНЕ ПОД КОНТРОЛА НА БКП!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ============== Любен Гоцев е един от двамата вносители от ръководството на МВР на съкращенията в системата, завоалирани под заглавието Съображения за подготовката и провеждането на неотложни мероприятия на МВР в съответствие с изискванията за обновление на обществото и за връзките на МВР с Народното събрание и обществеността". Те са разгледани на 10 януари 1990 г., А СРЕЩУ ТЯХ СЕ ОБЯВЯВАТ ПОЧТИ ВСИЧКИ ГЕНЕРАЛИ, назначени по времето на Тодор Живков.

Любен Гоцев е един от двамата вносители от ръководството на МВР на съкращенията в системата, завоалирани под заглавието Съображения за подготовката и провеждането на неотложни мероприятия на МВР в съответствие с изискванията за обновление на обществото и за връзките на МВР с Народното събрание и обществеността". Те са разгледани на 10 януари 1990 г., А СРЕЩУ ТЯХ СЕ ОБЯВЯВАТ ПОЧТИ ВСИЧКИ ГЕНЕРАЛИ, назначени по времето на Тодор Живков. ФИГУРАТА, КОЯТО ИМА РЕШАВАЩА НАМЕСА В УБЕЖДАВАНЕТО НА ГЕНЕРАЛИТЕ, Е ИМЕННО Любен Гоцев. НА ЗАСЕДАНИЕТО НА Колегиума на министерството ТОЙ ИЗРИЧА СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ ТРИ ЦЕЛИ, НА КОИТО СЛЕДВА ДА СЕ ИЗВЪРШАТ СЪКРАЩЕНИЯТА в МВР: 1. ДА НЕ СЕ СЪЗДАДАТ УСЛОВИЯ ЗА РАЗЦЕПВАНЕ НА ПАРТИЯТА!!!! (която - чието управлнеие близо половин век в България Е ДОКАЗАНО И ОБЯВЕНО ЗА ПРЕСТЪПНО И СЪС ЗАКОН НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ СЛЕД ТОВА - бел.моя, дори и от нейните депутати, и затова е и преименувана...както фирма, занимаваща се с измами и престъпления си сменя името след като е разкрита например - бел. моя, забележете - МВР има за първа и стратегическа задача да ... ПАЗИ ПАРТИЯТА (член 1-ви на Конституцията на престъпната ИМ дърбжава!, за да останат НЕНАКАЗАНИ И ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПРАВЯТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ДА ГРАБЯТ И ВЛАСТВАТ, та до ден днешен!) 2. Да се спечелят предстоящи избори от БКП с 50+1 процента. (Оптово - забележете - МВР да осигури ... СПЕЧЕЛВАНЕТО НА ИЗБОРИ НА ЕДНА, И ТО ПРЕСТЪПНА ПАРТИЯ!?!?! да ви звучи познато и актуално през годините след това, та до ден днешен, макар и вече необявявано така открито на заседания?) 3. СЛЕД ПОЛОВИН ГОДИНА НА ВЛАСТ лед половин година на ОТНОВО ДА Е БКП (преименувана през април 1990 г. в БКП, бел. а.).!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! (БЯВЕНА ЗА ПРЕСТЪПНА!?!?!, РЕЖИМЪТ, ДИКТАТУРАТА Й, И ТО СЪС ЗАКОН НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!)