МВР търси свидетели на тежка катастрофа

Столичната полиция търси съдействие от гражданите във връзка с тежък пътен инцидент на магистрала "Тракия", при който загина пешеходец.

Обратно в новината

Коментари - МВР търси свидетели на тежка катастрофа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като се прочете къде е мястото /преди разклона за Лозен/ и се вижда, че това надали е реалната част от магистралата, щото даже не е мината и караулката на катаджийте. Сигурно човека е чакал на спирката до СФА, стъпил е на платното и някой заплес го е ударил. Тази статия си е жив пример за т.нар. полуистини и всички се впускате да разсъждавате какво прави някой си на магистралата. Освен, че е забранено да има пешеходци на магистралата, задължение на всеки водач е да кара със СЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ, а това май никой не го коментира. Който не вижда добре пътя, трябва да кара с такава скорост, че да може да спре при нужда. На мен са ми отменяли изпита пред кат, защото имаше мъгла и се виждаше само на около десет метра пред камиона, а преди това на вътрешен изпит ме скъсаха, щото не съм бил включил пета скорост на зила и това на заледени улици във Видин преди 35 години. Сега обучените шофьори толкова си могат и като се наслага неадекватната съдебна система, резултатите са 700 трупа годишно.

Здравейте, нали платиха на Контракс няколко милиона за видео наблюдение. Ако са верни часовниците на сървъра ще може да се види по това време кои коли са минали от там и да се проверят за следи от удара.

Пита с ев задачата какво прави пешеходец на магистралата. Иначе жалко, но...

Пак хиените, алчни адвокати, ще пълнят гушите

какво прави все пак пешеходец на магистралата и то по това време?

Аз съм алкохолик и си мислех, че съм анонимен, ама скоро разбрах, че целият квартал знае!

"Пешеходецът" пиян ли е бил?

Дано не го намерят. Защо ще почерните живота на човека зароди това, че някой е решил да се разхожда по магистралата. И въобще какво значи пешеходец на магистрала??? Тези хора не разбират, че заради тяхната глупост не вредят само на себе си, а и на околните. Два загубени живота, единия на жертвата и втория на извършителя. Защо?

"Чл. 99. По автомагистралата се забранява: 1. Движение на пешеходци, мотопедисти, велосипедисти, животни, както и на всякакъв вид моторни превозни средства, които конструктивно не могат да развиват по равен хоризонтален път скорост най-малко 50 км/час, с изключение на моторните превозни средства на контролните органи и на обслужващите автомагистралата превозни средства и машини. Ако на движещото се по автомагистралата моторно превозно средство или на превозвания от него товар се появи повреда, която не позволява то да се движи със скорост, по-голяма от 50 км/час, водачът е длъжен да напусне автомагистралата на най-близкото разрешено място."

И що да спре? За да си почерни живота от размотаване по съдилища и РПУ-та, заради това че някакъв малоумник се разхождал по магистралата ли ?

Какви са тия пешеходци по магистралата? Кога ще започне да ги глобявате и съдите за подобни нарушения?

на много места край София (за този град имам наблюдения) има къщи, но няма тротоари и хората вървят по пътя, по който минават коли, мотори, градски автобуси и тн. Пресичат без зебра, защото никъде няма такава. Да летят ли? Не може всички да живеят на пъпа на София.

Къщи покрай магистралата няма. Отделно на това има и огради. Безумно е да тръгнеш да се разхождаш по тъмно на място където летят коли с 140 км/ч

може човека да е убит (като Чората например) и захвърлен през нощта, а пък сега търсиме свидетели...

За какво Ви е виновника, като и без това ще го оправдайте човека:) само излишни хамалогии....че и съдействие от съшия този народ дето го затрихте тотално...

Виновника ще бъде оневинен , но след като си плати на всички по веригата - за това го търсят.

Всеки съвестен човек ( и в случая шофьор ), трябва да се опита да помогне, ако не може - да извика линейка, полиция, пожарна ако трябва - говоря по принцип за всякакъв тип ПТП. Ако пък е участник трябва да изясни как и защо се е случило. Ако пък има малко съвест и избяга, после цял живот ще съжалява, че не е помогнал.

За какво ни е тази полиция като постоянно търси съдействие от гражданите. На входа на тракия има камери, като се знае приблизителния час на смъртта се изземват записите от камерите +/- 10 мин. И се преглеждат. През този час едва ли оттам са минали хиляди автомобили. После приверка на всеки един от тях и готово. Даже не нужно да се проверяват всички, най-вероятно по жертвата има останали частици с цвета на боята и части от автомобила. Дебилна полиция, която харчи единствено парите на данъкоплатьиъе за манджа, пенсии и социални придобивки,

Камерите не работят, спокойно

Много филми гледаш. Часът на смъртта е плюс минус 40 минути и то ако е умрял веднага а не примерно 30 след удара. А това вече стават почти 2 часа, тоест доста коли

е и? за какво са тези камери ако не ги използват за катастрофа?

Сетила се мара дасе побара....на 17.4.2017г......днес сме 24.04.2017...седем дена спане ...

А ОСТАВКАТА НА ЦАЦАРОВ?

През нощта неосветената българска магистрала "Тракия" не е магистрала. (Тя и през деня не е, защото е двулентова!) Защо не е? Научно доказано е, че ако се движиш по неосветен път - магистрала или не, на къси светлини, ще газиш всичко пред теб, ако караш със скорост по-голяма от 60км/ч.! ФАКТ! При скорост по-голяма от 60км/ч. и неосветен път на къси светлини няма никаква възможност за реакция при наличието на пешеходец или неосветена каруца!

Човек, това да пресичаш магистрала/Цариградско шосе трябва да се третира като самоубийство. Не може заради някакви малоумници пресичащи магистрала (това не е пешеходна пътека!!!) да се търси наказателна отговорност. Човека решил да се самоубива явно ... за какво някой да го лежи? Точно след Църна маца си започва магистралата. Абсурдно е сега, да въведат там ограничение от 60 км/ч ...

Никъде не се споменава пресичане.

гарантират след като поне 3-4 пъти ще го викат за разпит и разпознаване, а после с години ще го влачат по съдилищата да го подлагат на кръстосани разпити адвокати и прокурори. И така докато не се обърка и го изкарат лъжесвидетел и да стане пишман, че се е хванал на тъпата въдица на куките.

За такива пешеходци трябва да се дава награда, ако ги сгазиш! Награда! Що ще да пресича магистрала?

ога КАТ ще почне да налага глоби за пешеходци? Не са виновни само водачите.

КАКВА РАБОТА ИМА ПЕШЕХОДЕЦ НА МАГИСТРАЛА ? ИЛИ И БИЛ КЪРКАН !? СЕЛСКА МУ РАБОТА.

А стига бе, "пешеходец" на магистрала в тъмницата?! Кога и каруците?

Какво прави пешеходец на магистрала?