Християните почитат паметта на апостол Тома

В първата неделя след Възкресение Христово се почита апостол Тома - един от 12-те христови ученици. В историята Тома е известен с прозвището си Неверни.

Обратно в новината

Коментари - Християните почитат паметта на апостол Тома | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако е знаел предварително за възкръстването или вигане от гроба под вид на зомби летящо в орбита около земята НЕ е никакво жертвоприношение, а нагласено самоубийство чрез римлянин за да си придаде ултимативна важност и да прокара на култа към смъртта който разпространява. Това е просто демострация на способности. За него разпването е като бълха го ухапала. Останал си е само дупките от пирони и прободните рани и малко уплах.. Просто търси внимание, това е всичко.

Синедриона Го осъди, Пилат Го предаде на разпятие. Понесе болките от бичуването. Явно не знаете какво представлява римски бич със снопи куки накрая забивайки се в плътта късат кожа и меса. Той не прие обезболяващо на кръста. Как Давид е знаел и пророкува в Псалом 129 за Христа: "Много пъти са ме наскърбявали от младостта ми до сега, Но не ми надвиха. 3 Орачите ораха по гърба ми, Проточиха дълги браздите си. 4 Но Господ е праведен; Той разсече въжетата на нечестивите. 5 Ще се посрамят и ще се обърнат назад Всички, които мразят Сиона."

Представи си, че държиш цялата власт - видима и невидима. И можеш да правиш всичко. И знаеш бъдещето - виждаш го. Сега си представи какво смирение се изисква , за да се оставиш да те осъждат като бандит и разбойник несправедливо, бичуват, поругават и т.н. И каква върховна демонстрация на учението Му.

Уе уее що е глупотевини. Никой не е чел доктрината на Йехова - Старият завет - за завладяване на света от евреите " Където стъпи евреин, тази земя е еврейска" , "Давайте с лихва на езичниците и те ще ви служат, а вие ще властвате над тях, а на евреин не давайте с лихва" " Ако се съмняваш в езичник, убий го". Гледайте "Вехтий завет, завет Зверя" в ютуб и ще видите, когато Йехова създава евреите, на земята вече е имало народи и той се разгневил защо само той няма народ.

Доста се разминава обяснието ви с истината, ни да приеме че просто не ви пасва на душевните нагласи. Обаче това по никакъв начин не променя факта, че всички ще бъдем съдени от Господа според вярата и делата.

каква е истината, че да се твърди, че този или онзи се разминава с нея? Първо е факт, че старият завет се разминава с Новия, изобщо не е ясно какъв е Новият завет. Т.е. защо се нарича завет? Старият завет е договор между евреите и техният бог, че те ще се обрязват, а той ще им осигури обетованата земя. Какъв е договорът при евангелистите? А също и Бог няма как да е същият? Всичко е писано от хора, не забравяйте! Нямаме нито ред от Исус Христос.

Бог не е еврейски, а на всички хора живеели и живеещи по лицето на Земята. Евреите се появяват на световната сцена едва в края на второто хилядолетие след началото на света. Божият Син живя напълно свят живот без грях в мисли и дела, и ни показа как трябва да живее човек с вяра в Бога и в подчинение на Неговите вечни морални закони, чиято същност е любов към Бога и ближния. Той стана доброволна жертва за изкуплението на старите грехове на света и освети тясната пътека за нашето спасение чрез искрено покаяние и освещение по Божият воля. Въпреки че имаше божествената власт да осуети намеренията и арогантното оскърбително поведение на своите насилници, той се смири до край в пълно подчинение на своят Отец и бе разпнат на кръста като жертвен агнец. Дори там продължаваше своето спасително дело. Дори в смъртта Той спази святата почивка на Гопода осветена за вечността - събота, и възкръсна в неделя, понеже над святостта смъртта няма власт. Святият не може да умре. Сега Исус Христос царува в небесното царство като Цар на царете и Господа на Гоподарите и е единственият ходатай за нас пред своят Отец. И в денят който само Отец знае, ще се завърне на Земята в сила и слава с мощна армада небесни ангели за да въздаде на всеки според вярата и делата. Този ден е съвсем близо. Но първо трябва да се яви човекът на грехът и погибелта и да настанат най-мракобесните времена в човешката история.

Самото християнство е заченато от грях( Не прелюбодействай !) А какво е станало. Бог отишъл(въпреки че не е бозайник) и оплодил първата семейна жена и сложил рога на мъжът и. После доброволно се оттеглил в старчески дом и доброволно предоставил своя трон на наследника си Исус.После го убили на кръста и се е появил Дракула . Охапал Исус и той възкръснал :))) А Исус яздил магаре :) Де и поповете по света да яздят магарета вместо скъпи лимозини. :)

Вашата интерпретацие е меко казано странна. Матей Глава 1 "18 А рождението на Исуса Христа биде така: след като бе сгодена майка му Мария за Иосифа, преди да бяха се съединили тя се намери непразна от Светия Дух. 19 А мъжът й Иосиф, понеже беше праведен, а пък не искаше да я изложи, намисли да я напусне тайно. 20 Но, когато мислеше това, ето, ангел от Господа му се яви насъне и каза: Иосифе, сине Давидов, не бой се да вземеш жена си Мария; защото зачнатото в нея е от Светия Дух. 21 Тя ще роди син, когото ще наречеш Исус; защото Той е Който ще спаси людете Си от греховете им. 22 А всичко това стана за да се сбъдне реченото от Господа чрез пророка който казва: 23 "Ето девицата ще зачне и ще роди син; И ще го нарекат Емануил" (което значи, Бог с нас). 24 И тъй, Иосиф, като стана от сън, стори както му заповяда ангелът от Господа и взе жена си; 25 но не я познаваше докато тя роди [първородния си] син; и нарече го Исус."

Светият Дух е духът на истината и живота. Най-чистотият и свят дух, който е искрата на живота. Затова Бог ни казва че единствено оскърблението на Светият Дух няма да се прости.

Икона на Путин в Иркутск проплака! Това, което властите направиха, ще ви втрещи!ИРКУТСК, СИБИРСКИ ФЕДЕРАЛЕН ОКРЪГ - Чудо! Икона на Владимир Путин, сложена над параклиса в храм в Иркутск пусна сълзи!..хи..ха.хо..хи..ха Жителите на сибирския град се втекоха в храма, за да видят чудото и с надеждата сълзите да са чудотворни, да излекуват случаите на псориазис, син вятър и нощно напикаване.хи..ха..ха.ха Властите обаче получиха нареждане директно от Кремъл - иконата да се унищожи! От Москва обявиха, че иконата е опит за шантаж срещу имиджа на президента и вероятно соросоиди са монтирали течност някак си. "Недопустимо е Владимир Путин да плаче! На Запад ги учат мъжете да показват емоции и да циврят, да стават гейове. Истинската чудотворна икона на Путин би плюла в лицето на евроатлантическия агресор!" - заявява се в писмо от правителството. Самият Путин отрече да е плакал, когато бе преизбран за президент на страната, като обясни, че тогава му е влязла комета в окото и се е насълзило, за да я охлади.

Така е товариш , Путин уби Христос а Юда е брат на Тръмп . Тия двамата са виновни за всичките беди

прост, но с претенции за хуморлия... анатема!

Христовото учение не е достигнало до нас, а само приказките за него. Какво толкова е учел аджеба. Че видите ли имало еврейски бог яхве и той бил негов син и ако не вярвате в него отивате в ада. Приказки на луд. Първият християнин павел не е писал за възкръстване, а само как жените нсмерили празен гроб. Йоан е доразкрасил измислиците.

Още имаш време да потърсиш истината. На кратко основния закон можеш да си го провериш и на сайта на БПЦ или тук: Мат. 22:35-40 Възлюби Господа, Бога твоего, с всичкото си сърце, и с всичката си душа, и с всичкия си разум: тази е първа и най-голяма заповед; а втора, подобна ней, е: възлюби ближния си като себе си; на тия две заповеди се крепи целият закон и пророците.

Бог ни казва и показва, че и преди 2000 години е било пълно с алчни идиоти , предатели , страхливци, слуги на сатаната и кретени....Така че не се учудвайте например като погледнете българския парламент например..... Бог ви казва, че сами няма да може да се справите с убийците и манияците на тема пари и власт, просто се помолете на Бог, посветете му пост и ще видите как поредия "египетски фараон", който ви тормози, изчезва като пръдня от живота ви. Проблемът е, че хората отричат единственото нещо, което им сочи пътя и им помага да оцелеят в тоя ад на земята. Досега не е имало случай, в който след пост да не е ставало божие чудо за всеки , който има сила за пост и смирение и сила да признае своите грешки....

Най-важното е да си зададем въпрос дали ние ще сме като неверния Тома, или ще повярваме в Христовото възкресение, без да сме видяли.Тома видя и повярва, но по-блаженни са тези , които без да видят повярват в Исуса Христа.

ПЪРВОТО КОЕТО БИЕ В ОЧИТЕ Е ЧЕ ВСИЧКИТЕ ЕВАНГИЛЕТА СА НАМЕРЕНИ ОТ ОВЧАРИ И ДРУГО ЗАЩО ВАТИКАН НЕ ДАВА СЕ ГЛЕДАТ ТЕЗИ СВЕЩЕННИ КНИГИ - ТРЕТО ЗАЩО В ИНДИЯ ТВЪРДАТ ЧЕ ИСУС Е ПОГРЕБАН И ГРОБА МУ Е ДО ДЕН ДНЕШЕН И ТАМ И ВСЕКИ ЖЕЛАЕЩ МОЖЕ ДА ГО ВИДИ - НО ПАК ВАТИКАН ОТРИЧА ТОВА КОЕТО Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ- ЧИСТО СЪВПАДЕНИЕ ИЛИ СЕ ПЛАШЪТ ОТ ИСТИНАТА - А ВЪОБЩЕ ИСУС Е РОДЕН В 1153Г - ДОАЗАТЕЛСВО Е КОМЕТА ГАЛЕЯ И ЛУННОТО ЗАТЪМНЕНИЕ ! НОВАТА ЗВЕЗДА КОЯТО СЪЩО МОЖЕ ДА ИЗЧИСЛИ ПО МЪГЛАТА ОКОЛО НЕЯ - ЗАБРАВИ КАК СЕ КАЗВА ПЕЛИНАТА КАТО МЪЛЛА - ИЛИ КРАПОВИДНА !!!! ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО ! НОВСИЧКО ТОВА СЕ СЛУЧИЛИ ИМЕНО В Ё12 ВЕК И КРЕСТОНОСНИТЕ ПОХОДИ СА ИМЕННО ТОГАВА - ЗАЩОТО СЛЕД ХИЛЯДА ГОДИНИ НИКОЙ НИКОГО НЕМОЖЕ ДА НАМЕРИ

...и тоя Насилствено-парусски Изказ --> #Кой Ви го такова ?

Аз лично нямам представа, какво представляват православните ценности, които защитават в Русия и с какво те са по-различни от десетте божи заповеди, но в Русия делът на разводите е 51%. За сведение в САЩ нивата са съизмерими и са 53%. Нещо повече, явно когато си най-отявления защитник православните ценности, може и да си разведен, защото президентът Путин е разведен. Публична тайна е и, че се разведе заради Алина Кабаева бивша руска гимнастичка. Още нещо. Ако православните традиции са толкова силни в Русия, защо у нас битува мнение, че рускиня е синоним на лека жена?. Руското православие е национално. То е племенно, расово и расистко / нали руската нация е над другите, тя е богоизбрана и призвана да спаси света /. Руското православие е държавно, служебно, чиновническо и обслужващо. Но то не обслужва вярващите. Руската църква не служи на хората и на християните, тя обслужва държавата. Руският бог е племенен бог, той повече мяза на идол, пръкнал се из някакви мрачни северни селения, нежели на човеколюбивия страдалец от Близкия Изток. Представителите на руската църковна върхушка Кирил, Тихон и останалите мязат повече на езически жреци, които никога не са чели Благовестието и Деянията на апостолите, за да вникнат в наднационалната, надплеменната и нерасовата същност на християнството, нежели на просветени духовни водачи. Можете ли да си представите руският патриарх Кирил да величае великия Путин, великата Русия и великия руски народ. Ами няма какво да си го представяте, той не прекъснато това прави и сякаш друго не прави.

Така е товариш , Путин уби Христос а Юда е брат на Тръмп . Тия двамата са виновни за всичките беди

Всички екс партийни секретарки, активни борци против капитализма и империализма, бивши сталинисти и комсомолцим всички бивши антихристи и атеисти станаха първи вярващи християни и путинисти!

+++...+++...+ !

Как е колега ,заработваме ли .... . Зараста ли ти вече или още те боли...

Какво добро ,комсомолче беше . Какви доноси пишеше за всички . Какъв комунист беше,за пример . Добре ,че не са живи старите партиици -родителите ти .Да те видят как за два лева предаде семейството

А в евразийска раССия празнуват св. Вова Шеломович Юдейски!

А БЕ ТИ ЛИ ДЪРВОСЕКАЧА РАБОТАЛ В КОМИ АССР (Там където бяха утрепките както мъжки така и от женски род -ЗНАЧИ И СИ БОЛЕН ОТ ТЕХНАТА БОЛЕС А СЕ ЧУДЯ ЗАЩО НЕ ИЗЛИЗАШ ОТ ФОРУМА

Е ли необходимо Да стигаме до Вида на Томиновото убеждаване че Сте смряскан ?

Ами Исус ако е бил ухапан от вампир и е вампирясъл...Кво правим тогава?

Пилотен прототип. Тестван и валидиран за Ненавременен.

жал ми е за тебе...

според капиталиста Бог и Библията са комунизъм, но най- ми харесва как им Бог им го връща, та чак почват да повръщат тия алчни убийци всичко, дето са окрали, отричайки Бог...Първото, с което Бог започва наказанието си за всеки такъв "умник" е постоянния гняв, нервност, избухливост, агресия и изяждаща омраза, с които ги изпълва и сърцето и костите им почват да умират, бавно и мъчително...после идва ред на децата на идиота....

Тошо 'комуниста' забрани туиста...

на много като тебе Бог им е взел акъла, и със сигурно е имал причина....

Добри Послания... (Message Taken, г-н Насименто/Дир.бг ;-)

бил е убит, защото раздал на бедните парите, с които трябвало да построи дворец на царя.

... ТА ! - И Да внимааавааамеее !

Достоен човек! Не е бил склонен да се предоверява, за разлика от останалите апостоли. Правилното название е "томова", а не "томина". Но клириците на Тетраграматон никога не са знаели български език.

да знаят български език, а скоро и нас ще отучат от него. Нали ни вбиха в главите, че е славянски, затова ще учим техните падежа, а трябва да забравим нашите - звателен и притежателен, защото тях славяните ги нямат.

Тогава са муали само манна небесна, безквасен лебец, козе месце и гъсто млекце плюс руйно винце,у а сега мааме гола вода с уран, салати с нитрати и какви ли не още боклуци, че и си плащаме за това да ни тровят!Евхаристия не, ами направо мазохистия.

абе, кога ще стане ясно че христос е бил разпнат във Франция от англо-амрикански десантни войски, а?

е...Божа работа! Та, оттогава е останала приказката, да не си завираш пръста и други неща в чуждите работи. Само може периодично нещо по три пъти за всеобщото благо.

Като им се е явил 2 пъти, защо не е казал и на тях за Павел?

Христос се явява и трети път на Тивериадското (Галилейско) eзеро. Савел е призован чак след Възнесение Господне по пътя за Дамаск отивайки да затвори християни. След срещата с Христа започва евангелизиране на езическите народи.

Дамаск, ах този Дамаск.

т.е. Исус Христос не е знаел още, че ще го призове? А не е ли казвал на учениците си да проповядват най-вече сред юдеите, а не сред езичниците и самаряните?