Кои са водещите кандидати за Елисейския дворец

Днес е първият тур от президентските избори във Франция, които според проучванията и анализаторите ще бъдат едни от най-оспорваните в историята на републиката.

Обратно в новината

Коментари - Кои са водещите кандидати за Елисейския дворец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Болки в ... ставите на ЕК и ЕС ?! Сигурно ще се усилят след изборите във Франция.

Само да попитам тоя макрон като е застанал срещу статуквото дали е раздал милионите дето е натрупал докато е бил в него??Такива дето собствения си житейски път са пропилели женейки се за майка си няма как житейския път на страна да показват...Поредния ''пременил се илия ама пак в тия'' дето има явно бая олигарски да го бутат към този пост..

Този Макрон е един мушморок и мижитурка ,но е човек на Ротшилд и това го държи на повърхността.Като се каже Ротшилд трябва да се има пред вид ,че те са не само безскрупулни банкери ,а и хора с определени идеи,умения в политиката бизнеса,отработвани за за повече от едно столетие.Това ,че не им пука за обикновения човек и мислят преди всичко за собственото си благополучие е отделна тема!

Щото Льо Пен, живее на социалки, а? Да знаеш какво бачка тя? Руски трол. :)) Няма друга работа за едни ден през живота си. :))

Ох, дано Льо Пен да бие на втори тур. Според мен е много вероятно!

ВасЛично ли да Бие ?!

... Всъщност - вчера Бе гласуването Глобално par anticipation... т.е. Си запазваме потенциала-Ни за Глобална Премиера (Ако-и-Когато Имаме онлайн/интернет вотирането)

Ако се беше кандидатирал г-н Путин ,успеха му беше сигурен.

:-))))))) ... - Тттуш !

Еманюел Макрон не е само центрист,а и нещо друго май.... Той е на 39 ,а жена му на 64 години...

Тръмп и Мления каква им беше разликата викаш? :))) А Путин и Кабаева? Те дори не са и женени. :))

Макар-И да ми е мъъъничко 'странен' тоз ДиректенТуторат дет Мадам му Води катаден - Макрон - Е Голяма Работа. ( , а вероятността да Е Нашият Партньор ЗА ЗнаетеКоя - Е твърдо Единица)

Става въпрос за страшно много пари!

Дано французите да са разумни и да не допуснат Мари льо Пен да стане президент.

Тъй като съм от хората, обезпокоени от ЕС практиките с т.нар. миграция, антинационално говорене, както и от налагането от Брюксел на решения, взети непрозрачно, съм безкрайно любопитен да чуя визията за живота на другата страна-хора като вас. Искам да проумея и разбера пробрюкселското светоусещане.

Малииииии, тука 12 коментара от двама червени тролове, надящи се на Фрекзит и разпадане на ЕС (мокрия сън на Путин), отгоре на всичкото с расистка и Сорос риторика...тц тц тц, класика в жанра!

Тази задача решават французите.

ще изберат някои, които ще продължи настоящата политика, няма да изберат марин ле пен, дори може да и фалшифицират резултата - което ще доведе до заслужения краи на франция в сегашния и вид.

Трябва да стане истинско чудо, за да не се окажеш напълно прав! Дори и Оланд простичко си призна още преди 1.5 месеца - (по памет) "Моята последна мисия като президент е, да не допусна Льо Пен да стане президент". И впрегна за това цялата държавна машина, да не говорим за соросоидите...

Забавна статийка - дрОгарят Насименто или е пълен лаик по международните въпроси или се опитва да го играе "велик манипулатор". Щото: 1. Макрон не е никакъв центрист, а още по-малко е "борец срещу статуквато". Напротив, той е типичен ляв прогресист (затова и социалистът Оланд го направи министър), типичен представител и последовател на идеологията на Сорос и програмата му е точно в тотална подкрепа на статуквото - който не вярва, да види уеб страницата му. Напр. той е за ускорена федерализация на ЕС, за намаляване на националния суверенитет и овластяване на Брюксел. Също и за укрепване на еврото с административни мерки. 2. Льо Пен изобщо не е крайно дясна. Напротив - основната й теза, че дебатът за президенстите избори е доказъл, че разделението вече не е "ляво - дясно", а "патриоти - глобалисти". И разделя глобалистите на две взаимно допълващи и преливащи се/взаимноподпомагащи се части - финансово-икономически и ислямистки (доколкото джихадът ще се води до установяването на исляма като единствена религи в световен мащаб). Това, че пропагандата и представителите на статуквото (Оланд, Меркел, Брюксел, Макрон, Фийон и т.н.) лепят етикети на НФ на Льо Пен - крайно десен, фашистки, националистически и т. н. няма нищо общо с реалността. Нали точно за това се изпокара с баща си - основателя на НФ... А вие си преценявайте сами - кой какъв е.

в днешно време на националистите им викат краино десни. а марин лио пен иска да спаси един етнос, които с начина си на живот е заслужил да стане халифат, и то ще стане до 20 години.

Ми, това е то - "викат им". То и на Каракачанов, Симеонов и Сидеров им "викат" "патриоти". Но, "Пази Боже от такива патриоти!"

Аз пък се надявам, че на фрасетата им е писнало от брюкселските "мъдреци" и натрапените им от тях ислямистки "бежанци и мигранти" и няма да гласуват за Макрон: "Мислейки, че не е в ефир, Макрон поддържа скандалния ислямист Мохамед Сау" ("Pensant être hors antenne, Macron soutient l'islamiste sulfureux Mohamed Saou", 14 avril 2017, L'Échelle de Jacob). Лошото обаче може да дойде от: "Пиер Йованович: президентските избори са манипулирани", качено в ютюб под заглавието: PIERRE JOVANOVIC : LES ELECTIONS PRÉSIDENTIELLES SONT MANIPULÉES Освен това, според анкетите на алтернативните медии кандидатите за президенти, противници на Брюксел и джагалите, са подкрепяни общо от 79.12% от французите, докато Макрон е само с 3.61%: Марин Льо Пен 19.68% Жан-Люк Меланшон 42.98% Франсоа Аслино 16.46% Верно, прогнозите са противоречиви, например на Ла Трибюн: Макрон 19.92% Льо Пен 21.75% Меланшон 21.11% Фийон 22.09% Аслино 1.00% но в тук Льо Пен, Меланшон и Аслино събират общо 43.86%, така че ако истината е някъде по средата излиза, че над половината от франсетата са за Фрекзит и вън от НАТО. Френският физик от Националния център за научни изследвания, Серж Галам, който предсказа избора на Тръмп и провала на Жюпе, сега предвижда победа за Льо Пен: "Физикът, който беше предсказал победата на Доналд Тръмп разкрива кой ще бъде избран за Президент на Френската Република" ("Ce physicien qui avait prédit la victoire de Donald Trump révèle qui sera élu Président de la République Française", avril 22, 2017, Les Moutons rebelles).

Браво за коментара - на един мисле и информиращ се човек! Да да имаше повече "Лумпени" като теб, България щеше да бъе много по-добро място!

Благодаря!

Човекът, избрал си странният и нерегистриран ник "ЛУМПЕН", прави едни от най-задълбочените и интересни анализи изобщо в българското публично пространство. Следя изказванията му с огромен интерес от повече от година и твърдя, че слага в малкия си джоб 99% от т.нар. журналисти и политолози. Четете го, ще ви се изяснят много неща. На ЛУМПЕН препоръчвам да се регистрира, защото така има риск от негово име да потекат бълвочи, писани от друг. ЛУМПЕН не го трият, защото говори прецизно. За мен този човек е отворил много очи и е свършил повече работа от куп политици или измислени партии и институции. Ето ви как може един човек да е фактор, стига да има нужната класа и мащаб.

Въпросът е,доколко французите искат Фрекзит.И полезен ли бил такъв вариант за тях. Иначе,политиката та Оланд,Франция да бъде винаги втора цигулка в оркесктъра на Меркел,едва ли беше най-запомнящата се.

Льо Пен отиде до Путин, за да финансира "патриотичната" си партия. Оставям на интелигентността ви да прецените случая и нямам повече въпроси. Ако вие имате, задайте ги.

Е при кого да отиде- при Меркел ли след като тя- Льо Пен е против ЕУ. Не ставай смешен- пропагандисткото ти изказване се подразбира. А и никът ти поставя въпроса- ти ли имаш монопол за истината?

Аз пък оставям на интелигентността ви да прецените: 1. Интелигентно ли е сатанизирането на Путин и Русия? 2. Интелигентно ли е да вярвате в неинтелигентна пропаганда? 3. Щом е интелигентно да те финансира Сорос, откъде следва, че не е интелигентно да те финансира Путин? 4. Откъде следва че Сорос е интелигентен, а Путин не е? 5. Интелигентно ли е да сте съгласен с ислямизацията на Европа? 6. Исляма интелигентна култура ли е? 7. Интелигентно ли е антинационалното говорене? 8. Бихте ли дали смислена дефиниция на "интелигентен" и "истина"? 9. Тиражирането на лъжи по адрес на държави и личности обслужва ли "истината" и "интелигентно" ли е? 10. Пропагандата интелигентна ли е? А тези, които и вярват?