САЩ не разрешават на Ексън Мобил сондажи с Роснефт

Правителството на САЩ не разреши на Ексън Мобил да възобнови сондажите в Черно море с Роснефт.

Обратно в новината

Коментари - САЩ не разрешават на Ексън Мобил сондажи с Роснефт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гола вода са рашките! Американците им дупчат дупки, рашките наготово помпат и продават! А сега като няма дупки кво шъ продават, "Боярышник" и "Стекломой", ама те се търсят само в Раша, а не навън!

Е те в това е номера, да имаш силна държава да разширява територията че да има къде да се дупчи! Що не дупчат в Украйна? Щото рашките си взеха където можеше да се дупчи. Сега италиянската ЕНИ ще дупчи..

силна държава която да разширява територията си?? бе ти нормален ли си бе?? сссрбеше 290 000 000 души! сега рф е 140 000 000 ! по малко от половината! загубиха армения, азербейджан, беларус, естония, грузия, казахстан, киргизия, латвия, литва, молдова, таджикистан, туркмения, украина, узбекистан! а сега и китай завзема сибир, къде го купува, къде го заселва!

Е верно си голям пръч. Ако не са ФАЩ света да е загинал. То верно че пишете за мангиз ама все някаква срама трябва да имате. Глупости след глупости. Ако имаше грам мозък, ... ама нямаш

ExxonMobil пак ще дупчат, след като им е забранено с Раша, ще дупчат с България и Румъния! Щото, ако не дупчат, отиват на кино!

ExxonMobil е най-голямата петролна компания в света и от доста време се е занимавала с огромните нефтени и газови находища на Русия. В момента Tillerson има акции на Exxon на стойност над 1200 млн. Долара.

Говорим за половин трилион долара. Това е изумителна сума пари. Това беше сделка, която вероятно щеше да гарантира бъдещето на поток от петрол за "Ексон" за десетилетия напред, дори, разбира се, тъй като светът трябва да се измъкне от петрола. За Путин знаете, че това са критични приходи и критични външни инвестиции, защото, особено сега, в тази ера на ниските цени на петрола, това сериозно нарани Путин. Така че това се смяташе за играч на играч. Рейчъл Маддоу каза, че това е сделка, за която се смяташе, че може да промени историческата траектория на Русия. Сега знаете, че Путин нахлува в Крим и се намесва в Украйна. В резултат на това Съединените щати и повечето други цивилизовани държави въведоха санкции. Тези санкции, през 2014 г., убиха тази сделка.

JOE ROMM: Разбира се. Е, Роснефт е държавната петролна компания за Русия, а под Путин придобива все повече и повече власт и контрол над петролната индустрия. И сега, всъщност, вярвам, че е най-голямата петролна компания в света. ExxonMobil е най-голямата в света частна петролна компания в света. И знаете, влизаме в период, в който е по-трудно и трудно да се намери петрол. И докато пиша в "Прогрес на климата", знаете ли, че перспективите на ExxonMobil за намиране на лесно намиране на петрол на този пазар са доста слаби, докато тази сделка се появи основно между Тилерсън и Путин. И тази сделка би създала съвместно усилие от 500 милиарда щатски долара, знаете ли, най-голямата сделка с петрол някога. Това, знаете, е 500 милиарда долара. Говорим за половин трилион долара.

путлеристанските компании от Високите Западни Технологии и Евтини Кредити, което смазва рашистката икономика и бюджет.

Ауууу, сериозно? Да гледаш на руснаците да им дреме на ..? Страшно смазани изглеждат. Просто изравнени със земята. Достатъчно силни са за да не им пука от никой. Тая лъжа колкото и да я повтаряш, по-истина няма да стане

На вниманието на малко умните ублюдки русолюбки!Цената на нефта се оформя и от лицензите които вашите руски господари трябва да плащат на компании като Ексон Мобайл!Без техните технологии е невъзможен сондажът и разработването на находището!

Цената на хефта е формирана от доходите на милиони руски пияндета.

и евтиното кредитиране за путлеристанците и те заквичаха на умряло. През 2016-та резервният фонд е намалял четири пъти, от новите данъчни реформи ще обеднеят още повече обикновените хора, та се задават угрюми времена за азиатската деспотия.

Санкциите на САЩ и ЕС срещу Русия са пречка американският енергиен гигант Ексън мобил да възобнови своите сондажи в Черно море, съобщава Ройтерс. Санкциите на САЩ и ЕС срещу Русия са пречка само за американският енергиен гигант Ексън мобил, а не са пречка за Руската федерация за сондажите в Черно море. Роснефт" планира през 2017 г. да започне сондажи в Черно море, през 2018 г. - в Баренцово море, през 2019 г. - в Карско море, съобщава ТАСС, цитирайки председателят на компанията Игор Сечин....

А през 2020 планира да сондира Морето на спокойствието, което е на..........на Луната!!!

А през 2017 планира да сондира Морето на вълнението, което е на..........на майка ти ПУТКАТА!!!Пернишки университет по телекомуникации, компютри и архитектура- П.У.Т.К.А.

Ама как съедини новина от днес с новина отпреди месец... Молодец... Само дето това за плановете и годините е казано преди Ексън да ги откажат...

Ей и днес пак сте се изпокарали.Май нас българите нищо не може да ни обедини.Наскоро бях в Берлин- в един магазин чух българска реч и отидох да ги поздравя--говорещият ме настъпи и вместо да се извини каза на български--"Ко искаш уа? Кво си ме зяпнал уа ?Тъпанар !"--германеца се смути и ми каза-"Моля да го извините-той е българин ?" ---Умрях от срам и нищо не казах.Ей това сме българите-байганьовци,колкото и да е тъжно.

добре че германеца е знаел хасковският диалект, щото нямаше да може да ти се извини вместо него.

Не усети по тона му,че нещо не е наред.Викаше ,като магаре на пазар.

"то", германците не разбират от "диалект", те са чувствителни към двукракото отсреща и разбират какво иска да им каже. За разлика от тъпите екземпляри като теб, които ако отидат другаде освен до селската кръчма няма да могат да се приберат.

Много са ми интересни соросидите из форума! Русия нямала нищо, само нефт.. дъра бъра.. Ама Русия има Яндекс, лабораторията Касперски, ВКонтакте.. а ние българите какво имаме? Кол центрове и тестване на програми че сме по евтини и от индийците вече!

как какво бе!? ние единствени в света имаме русолюбци! никой никъде няма русолюбци! дори и в россия няма такова животно!

А не сме само ние! Сърбите ги направиха русолюбци след яки бомбандировки от НАТО! Още малко да продължат санкциите и Французите ще станат русолюбци, унграците и гърците са вече в кюпа..Германците едно говорят ама строят още един Северен поток да си получават руска газ и да заобиколят "съюзниците" Поляци и Украинци... те и Американците узряват, бавничко ама както казва Чърчил ще налучкат правилната посока като опитат всичко друго..

Най "демократичната" държава вече запали новата студена война! Както върви не сме далеч и от горещата! Тази държава е най голямата опасност за световния мир....

тъй си е ! за чий и беше да нахлува в крим и донбас? сега на края и на тази студена война ще се разкапе и рф, също като ссср! лошото е, че китай ще граничи с украина, пък аз не харесвам китайките!

Блажени да са вЕрващите! Купувай руски акции ако искаш да направиш пари! Не ги слушай тия CNN те са бита карта и ще фалират до няколко години.. слушай ми думата!

Така е и преди да излъжат че в Ирак имало химическо оръжие имало химическо оръжие и да ги подпукат с ракети наред жени,деца,старци и изтрепаха цели села и градове нямаше ни бежанци,ни терористи !Сега като излагаха и за Сирия какво ни чака всички знаем!

Краварите нали затова драпат? Да скроят шапката на Путин и да налапат огромните природни богатства на Рашата. И тогава кеф ти риба, кеф ти паламуд. Ама нещо не им се получава. Тъкмо бяха докарали на хесап Боря Елцин и откъде се появи това жуже Путин и им изпраска един як шут в крадливит мутри.

как драпат, пък ето не искат?

след шест месеца се навършват сто години, сто!! на непрекъснат възход на раша! и нямат технология да си добиват и проучват сами полезните изкопаеми от които се хранят! но имат технология да държат ленин вечно жив!

Ама верно ли нямат? А с кво добиваха нефт и газ до 1989-та бе соросоиден насралник?????

с ръчен ливер! то и затова обявиха фалит през 1991г! и добива още го смятат с гооолямо дървено сметало! как се казваше това русско средство за смятане, че не мога да се сетя?

той зле си с историята! Русия не фалира през 1991, тъпак а фалира през 1998 година. След 7 годишно прозападно управление на Елцин! Да ама след това дойде Путин на власт.. и Русия има двойно ВП на глава на населението от България и расте но не старее..

фалитите на россия: 1839г. 1885г. 1918г. 1991г. 1998г. за сега са това! наскоро и още!

оставете го Тръмп си знае работата ами вижте си великите пияни блядове колко са некадърни да си разработват енергийните находища и се молят на американски компании а същевременно руските мекерета тука саботират България да ползва същите американски технологии за наши енергийни програми в същото Черно море

Аве ей, СОРОСОИДЕН ПАРЦАЛ, до 1989-та кой разработваше нефтените находища в СССР бе крененясал от квичене в дир-а мокър парцал???

а какво е това ссср? да не е онова безсмъртно ссср дето умре мърцина?

И до 89-а пак Западни и Американски компании им развиваха нефтодобива и рудодобива беее ... този! За какво мислиш се разпадна Съвецкия Съюс? Защотокато поизмря геронтофилията с големите лампази по малко старите и младите тогава Кагебишници се юрнаха да завладяват за себе си най печелившите преприятия и ресурси и си разделиха голямата страна както направиха и вашите началници у нас!Само където не се разпаднохме,но след ,,борци",Виденов,Царя,Станишката с АЕЦ Белене и Цанков камък и Водни Огледала,след ,,братушковски"цени на горива и суровини и погроми Народа се изнесе за по добър живот в Европа!Та така

Аха. Даже няма смисъл да ти отговарям - на изсмукани от пръстите пълни глупости. Айде - марш.

Жалко за Американците, гласуваха за промяна и пак получиха същата простотия! А иначе италянаската ЕНИ вече пое проекта.. Сори!

без реформата която ще се състой в най-окончателното превращанието под опека на Британците , САЩ ще стане нещо като джудже на Нотре-Дам , Париж . Камбана да бие , но кой се интересува от биячът ?

Ексън Мобил, това са Ротшилд. Някой в САЩ ще яде дървото.

много знаеш : човеце , който дърпа конците на кукления театър се нарича тони найвард , господства някъде край женевското езеро и е шеф на швейцарската Гленкор , за която сега в Златоград ще правят референдуум за възобновен злато-рудник, добив . така че , малко по актуално , ако може . JE00B4T3BW64

И къде отиде баснята за свободната пазарна икономика?Всичко е политика и интерес.

Даже вече не и интерес, само политика! Те затова избраха Тръмп .. ама май и той няма да свърши работа. Ще трябва и този Съюз нерушимый да се разспада! През 2020 Калифорния гласува за независимост!

А, уж Тръмп и този бяха първи приятели на Путин. Ушшанкитее пак останаха излъгани :))

Всъщност американците останаха пак излъгани! Гласуваха за едно, а получиха пак същото! Горе долу като с Обама.. а иначе пука им на ушанките. Ще си добиват нефта заедно с италянската ЕНИ .. а ти тъпак ще продължаваш да пълнеш гушата на Лукойл и Газпром в България!

притиснати до стената от неопровержими доказателства, че слушкат като кулички на конци, ще се изтрепят да изпълняват заповедите на АМЕРИКА.

тръмп не е ли от америката, или има и друга америка?

Тези са по-тъпи от Обонго Хюсеин!

Ще кандисат, малко по-късно. Сега е прекалено рано и ако го направят, цялата краварска политика по отношение на фашисткия преврат в Украйна и подкрепата за бандеровските фашисти отива на кино. Ще почнат сондажи малко по-късно, сега Тръмп и Тилърсън трябва да се справят основно с ястребите от собствената си партия, като онзи невменяем ненормалник и пълна откачалка на задна сексуална тем, сенатора от виетнамската дупка.

отново се разквичаха

хаха,едно е като си частно лице,съвсем друго е гат си secretary of state .Обаче има и друг момент. Кви си ги дробил докато си бил частно лице...И дали не те държат за топченцата. Ше видим.Дано не е така...

Ей ся вече Русия ще цъфне и върже!Ще се засилят собствените родни така да се каже,наши,истински,православни разработки на технологии за добив на нефт от голяма дълбочина,за добив на нефт от континенталният шелф,за добив на нефт от океанското дъно,от шисти и так дале... Русия ЩЕ,а и Путин ЩЕ и руската икономика ЩЕ и въобЩЕ в бъдеЩЕ неопределено време Руската рубла и руските коли и сателитни комуникации ЩЕ...

След като мобилтел не искат да дупчат за нефт съвецкия съюз сам ще си търси и вади нефта.

САЩ СЕ САМОУБИВАТ С ПОДОБНА ИЗОЛАЦИОНИСТИЧНА ПОЛИТИКА!!!

Всички се радваме, а защо Путин плаче?

Кои всички - трите соросида с 7 айпита, ли?

Тва става за виц.

Русофил

АКО ФАКТИТЕ ТИ ЗВУЧАТ КАТО ВИЦ,ПРОБЛЕМА НЕ Е МОЙ!!!

"Правителството на САЩ не разреши на Ексън Мобил да възобнови сондажите в Черно море с Роснефт." Путин, като разбра си го премести от левия крачол в десния, но уви, въпреки очакваниятя, нефт така и не потече! Путин страшно се изненада!

Шило

Интересно, от къде се е появил този добив тогава през 2016г., та Русия е била на първо място?

От съобщенията на агенция "Партенка" по-известна с официалното си наименование ТАСС!

Как да не потече бе?Потече си още как?Той заради този теч когато си го мести от единиятв другият крачол никой не го кани никъде и даже здрасти с него не правят!

Ембарго до дупка!Ама то е от полза! Сега др.Путьо лично ще възроди родните русиански технологии за фракинг.

ПЕДОФИЛИТЕ МЕ БИЛИ ЦЕНЗУРИРАЛИ. Е, КАКВО НОВО ПРИ БОРИСОВ?

Тръмп направи неочаквано признание за Меркел, което шашна всички! "С нея имахме невероятна химия - не очаквах подобна тръпка", призна американският президент !!!

Ами така се прави.Всяка държава си защитава интереса.Ужасното обаче е , че става въпрос за интереса на олигархията.Хората по света отдавна кучета ги яли.Америка отдавна не е какъвто и да е, дори минимален поне морален стожер - всеки техен напън работи срещу, а не за.Без да съм руски фен, Путин ме кефи.И колкото и да го плюят, дори нищо да не прави, а те да плюят, той печели.Разбира се и в този случй ние не печелим, нека се замисляме върху това.

ще разрешат. Става дума за МНОГО пари.

Правителството на САЩ не разреши на Ексън Мобил да възобнови сондажите в Черно море с Роснефт............СЛЕД КАТО ГО ПРОЧЕТЕ , ПУТИН СИ ГО ПРЕМЕСТИ В ДРУГИЯ КРАЧОЛ!!!!!!!!!!!!

така както вървят нещата какво му остава, освен да си го мести от единия в другия крачол - хахах

Ушанките сега ще вадят нефта от Черно море с бригадирски колички - технология без аналог

тролчета и цензури от всички страни на квадратната, плоска планета. защо не си намерите почтена работа в някои от "престижните университети за да ни убеждавате от там, със знанията си на сорос, как водата била сол на оксалтовата киселина...:)

Нека поговорим за Сирия и Украйна(газът) . Същността: В Червено море ,между Катар и Иран(споделено по териториални води) се намира най - голямото газово и нефтено находище в света.Обемът му е равен на трите най - големи руски, взети заедно (28 трилиона м3 газ плюс 45 милиарда барела нефт).Невероятно,а? САЩ и съюзници отдавна са разбрали ,че територията на кюрдите трябва да се избегне(по ред причини). В следствие на това най - реалният път остава Катар, Суадитите ,Йордания и Сирия. Газопроводът трябва да излезе на най - северното сирийско крайбрежие и избягвайки кюрдските територии , да влезе в Турция. Проблем : Споделено между две държави,едната от които(Иран),по ред исторически причини никога няма да работи със САЩ. Решение : САЩ декларират на Катар ,че ще ги подкрепят срещу Иран.Засега Катар е принуден да продава кондезат - скъпо. Проблем : Асад не ще или си иска голям дял. Решение : Революция(ИДИЛ). Проблем : Русия и Иран: А стига сте ни цакали! Въпрос : Някой вярва ли,че изпълнението на този проект ще донесе по - ниски цени за нас българите? Това е най важното. Ако да,нека се обоснове на база пазарни реалности и история. Не забравяйте ,че стигне ли този газ до Европа ,ще се намерят политически причини да се сложи ембарго на руския. Много хора умряха за нечии(американски,руски,катарски,суадитски и западноевропейски) пари.

да беше погледнал в Атласа преди да пишеш. Червено море никак не се връзва с Катар и Иран.

Преди време една видна герберка изпрати Пекин във Виетнам. Винету прекръсти Аденският залив на Сомалийски. Сега друг титан на мисълта вкара Червено море на мястото на Персийският залив и Арабско море. Главо загубена, герберска около Червено море (казвам по памет )са:Египет ,Судан,Йемен С.Арабия,Израел,Джибути ,Еритрея ,никакъв Иран ,никакъв Катар ,последните са от другата страна на Арабският полуостров.

Руската политика е сложно нещо. Забраняват вноса на български домати, а разрешават американски технологии. Навремето, ние крадяхме западни технологии и им ги подарявахме, а те ни даваха нефт на аванта. После фалираха и биха шута на половин Европа. Сега отново драпат за влияние, ама баламите умряха. Тук таме купуват по някой русофил, колкото да не е без хич.

България е член на ЕС, а като такава попада под общото ОТВЕТНО ембарго на Русия. Не Русия започна тази търговска война,а само отговаря на нея. А САЩ са увеличили търговският си стокообмен с Русия по време на така наречените санкции....

Няколкото руски олигархи да посещават ЕС, като ембаргова стока ли се таксуват ? Ами, те за руснаците хората винаги са били стока, така че може и да си прав.

накрая на сащ се питаме, кой в същност е сащ? но по-добре. разрушението на планетата от алчните евреи се забавя с една милисекунда...

отчитаме един асоциален сороски педал-цървул, с три гласа. както е на нормални избори