Тереза Мей смекчи тона към чуждестранните студенти

Британският премиер Тереза Мей изглежда е била принудена да смекчи отношението си към чуждестранните студенти, които включваше в общия поток от мигранти.

Обратно в новината

Коментари - Тереза Мей смекчи тона към чуждестранните студенти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мда... тъпаците отиват в англия, нагрухтяват се със студентски кредити, а след като завършат стават роби. Ами какво да кажем - всеки получава каквото заслужава

Хитруват и лъжат като тебе. Ето гледай себе си, ето така като тебе правят.

Мръсни гадове са англичаните...толкова пари прибират от измислената си образователна система, която в общи линии е същата като да учи човек в НБУ ако не и по-зле, че с цялата си наглост ще гонят студенти. Ей...смотаняци, когато ми звъняхте и ми се молехте по телефона да се запиша да ви уча в пръцналия университет всичко беше точно!! А сега изведнъж се извадихте големи националисти?? Кое по-точно браните?? Полята с овцете и кравите или полята пълни с поляци, пакистанци и индиици. Смешна история като всичко мейд ин ЮК до сега. Идиоти с претенции...марш да си хапвате мазнотиите и да си оправяте дебелите братовчедки, олигофрени такива!!

не е вярно, на теб ти харесва да вярваш в това, но не е вярно, болшинството българи са много хитри хора и активно се стремят към британски пасспорт, болшинството го взимат, като навъртят 6 години, някои крият данъци, но все пак плащат, така че да вземат паспорта, етнически българи рядко се замесват в престъпления, болшинството ходят на езиков курс в колеж, ако не и нещо повече, ако се стараеш да си изряден ще ти дадат. познавах 2 чистачи с почти никакъв англииски, които взеха пасспорт, щом те взеха почти всеки може.

чудна работа, българите все много изучени, пък българия все в киреча, наи-бедна в европа, наи-бързо измираща, като как става тая работа с толкова учен народ?

Копи-пейст от ввв.гов.ук/ /eea-registration-certificate/permanent-residence You can only use your permanent residence document to apply for British citizenship after youve lived in the UK for 6 years. That means you must wait another 12 months if youve only lived in the UK for 5 years when you get your document. ха сега отивай да четеш, защото явно не си го чела, нито си зимала перманент резиденс, нито си кандидаствала 2014, защото досега все разправяш, че си взела перманент резиденс кард и тогава си зела паспорт. Което нема ка кда се случи просто, защото процедурата не е такава. МАЛОУМЕН ЕФТИН БУКЛУК ЛЪЖЛИВ КУРВЕНСКИ! Сичките ти обяснения си противоречат, и е повече от явно, че немаш паспорт и че никога не си чела условията за взимане на паспорт! Айся чети отново как седиш и чекаш. Нема как да им кажеш, че искаш да стане за 2 седмици, както ти си писала некви извращения: Youll get a letter confirming your application. It can take up to 4 weeks for you to get the confirmation. A decision about your application will usually be made within 6 months - some applications can take longer. Мърло, как точно си въобразеваш, че ние не можеме да четеме правилата и закона, ма скапана лъжлива мършо? Айде сега пак ела с нова лъжа, дотук си направила поне 5 различни версии на историята си и никоя не е верна и не отговаре на процедурата. Има да си мечтаеш за паспорт, толко си тъпа и проста!

Абе ти способна ли си да сричаш това, което четеш? колко пъти да ти кажа, че не си адекватна и се оплиташ и не знаеш кое какво е, и че през септември 2016 разправяше, че си зела перманент кард, а сега излезе, че си кандидатствала 2014? перманент кард беше въведена през януари 2016 - колко пътои да ти кажа, че си стои на сайта на гов.цо.ук???????? Ти маноумна ли си, тъпа ли си, проста ли си? Какво се оплиташ, секи път различни версии, щото е явно, че лъжеш? какви финансови години си доказвала, като преди малко разправяше, че си кандидаствала още докато си била в уни? Ти си толко проста и тъпа, четеш ли се какви ги плещиш? Била си писала сама апликейшъна, ама секи път приказваш различни истории и все излиза, че не знаеш процедурата, и се излиза явно, че лъжеш. Тука те четът и други хора живеещи на острова, и на тях им е ясно, че си поредната селенка тръгнала на лов за паспорт и още не си го получила, защото сички сме минали по тоя път и знаем процедурата! Какво има да се обесневаш, секи път се оплиташ в нови лъжи, а па ние ти гледаме сеира и ти се смееме, толко си жалка и проста загубенячка!

почти всеки, които е отишъл да се издържа с честен труд, не с престъпления, или е имал брак по любов, не фиктивен, е взел безпроблемно пасспорт, от 100 000 българи вече поне з0 000 са взели. това не променя факта, че сме народ от егоисти, които с лекота оставят зад себе си семеиство, имоти, земи, родина без да им пука какво ще стане в бъдеще и заминават да уреждат себе си. тая работа ме дразни мен, че сравнено с други народи сме ...

Душо, не ме топли патриотизма, гладен и безработен не се седи. КуманиЗтите направиха мафия и мафията завзе сичко, и тероризира хората! нема прокопсия от куманиЗката мафия! И аз може да имам некфи родолюбиви трепети, но неа да се върнем да храним мародерите куманиЗти и да гладувам, и мизерувам! Който иска да живее с мафията, не му преча, но аз не искам да им слугувам ангария - ше ме държат бедна и в мизерия, откъде накъде? - И НЕМА ДА СЕ ВЪРНА В ТАЯ СТРАНА ДОКАТО НЕ ВИДИМ ИЗБИТИ КУМАНЯГИТЕ! Сичко друго по света е много по-добро, от гладорията и мизерията под куманиЗката мафия! Ебем ти и патриотизма, ако ше седим гладна и ше съсипът и семейството ми!

разбирам те. говоря какво е можело да бъде ако бяхме различен народ.

Иди сега на ввв.гов.цо.ук и сама си открий къде те фащам с поне 3 лъжи от първо четене. Перманент резиденс я въведоха 2016 януари. Дотогава не се изискваше и хората си кандидатстваха директно за гражданство и паспорт. И тук се оля и показа, че хабер си немаш какво коментираш. Нема никакъв начин да си подала веднага документи за перманент резиденсе още януари 2016 , да си получила за следващите 6 месеца картата си и тогава да я пратиш в кандидатурата си за паспорта. и за година и 8 месеца да си взела и картата и паспорта. Откъдето и да го гледаш, не става. А ти се изцепи още септември миналата година 2016 че си взела паспорта. Е нема начин от януари 2016 да си взела картата и до септември 2016 да си зела и паспорта. Иди сега на правителствения уебсайт и пак го изчети, и не ставай за смех, курво лъжлива. Даже не знаеш детаилите как се зема перманент резиденс, та секи път става ясно, че и перманент резиденс не си померисала. Нищо не остана от легендата ти, че сама си се оправяш и не ползваш адвокати и счетоводители, щото ако сама си беше писала апликейшъните, то щеше да знаеш тея детайли. Презряна ефтина циганка - лъжкиня...... То па бива, бива, ама твойто е направо гнусно! .

Цитираният сайт е Better Business Bureau, който няма нищо общо с британското гражданство и не е известно защо иженарицаемият/ иженарицаемата Роксана го публикува; сайтът, на който е публикувана въпросната информация, е на британското Министерство на външните работи, и след толкова компетентност и на двамата респонденти едва ли е необходимо да го пиша тук - направете справка с информацията в Google.

www gov uk е сайта. Кликаш на Citizenship and living in the UK и си гледаш изискванията. КОГА ШЕ СЕ НАУЧИТЕ, ЧЕ ТОВА СИ СЕДИ ТАМ И ВИНАГИ МОЖЕ ДА СЕ ПОГЛЕДНЕ И НЕМА НАЧИН ДА ИЗЛЪЖЕТЕ НИКОГО! ТОВА НЕ ВИ Е БАЛХАР ПРАВИТЕЛСТВОТО! Айде сега, групово отивате там да четете, и да не съм чула повече да заблуждавате случайните читатели с невежи разсъдения на селенче фанато от селската гора! Ето ти го линка директно: h t t p s:// link / browse/ citizenship Деба и тапирите, ти му даваш дори линка да си го чете ...и оно пак мучи, че не било тека!

паспорта ти не е голямо постижение, в англия вече има около 30 000 българи с британски паспорти, разбирам, че си си уредила живота лично за себе си, за българия ползата е нула.

Абе не е точно така. Аз одобрявам, ако кадърни хора се спасят от месомелачката и коптора. Никой не е длъжен да живее в оная кочина и да се мъчи. Нека емигрират хората, нека видят свят, нека учат, нека се развиват. Лошото, което наблюдавам е, че си носят простотията и мизерията насекаде, ето това много вади очите. Носят си дребната душица, и се циганят, и лъжат, и се опитват да мамят, да далаверят...както са научени в бълХар. Те това им проваля нататък живота, щото не искат да видят големите хоризонти, а нарочно се натискат пак обратно в същата кочина и упорито искат да я възпроизвжедат насекаде. Ето виж а тая, не че ше спечели нещо в лъжите си, ама на, толкова й е съзнанието, и се заплита в лъжите си и това ,не се усеща колко е смешна и жалка. Типично за балХар. Ми може да сгрешиш, ми кажи си, извини се, това е по-достойно, отколкото да продължиш да лъжеш даже да са те хванали. Но не, нейното големо его не може да понесе че е хваната в лъжа и требе сега да бие с юмруци по масата и да мери путка с другите. Пък е толкова просто, и си го пише на ввв.гов.цо.ук - и секи го е чел, и си седи там, и нема как да се отрича. Ма не, правителството за нея е работило в уикенда и й е дало паспорт не по правилата и тя си мисли, че ние не знаем. Жалки мишоци, това с дребнавото и злобно поведение......

може да е взела пасспорт, но това помага само на нея лично, за държавата българия ползата е нула, затова ердоган съвсем лесно ще вземе 1/3 от българия до 5 години.

Естествено. Точно както и Тръмп скоро ще обърне плочата за наемането на чужденци. Щото ако трябва да разчитат на месните - икономиките им почват да забавят темпове, оттам борсите се панират и някои хора ще загубят мноооооого пари.

Има си хас! Нали те им работят в извънучебно време, разнасят им вестниците, продават на щандовете телешките им сандвичи и т.н.? Накрая може и да се усетят, че повече губят, отколкото печелят, но Европа вече е друга и тактично ще ги отпрати, благодарейки им за желанието да се завърнат в лоното. Ах, този лумпен Камерън какво направи само-о......!

студенти фул таим нямат време да работят, пък и нашенци са хитри над средното - няма да разнасят вестници, това е за ученици, по-скоро работа в офис. ти баи ганйо къде го търсиш да ти разнася вестници - доста по-хитър е.

Така е. От моята група студентите работят, и то не всички, само през лятото, ако са късметлии да си намерят работа за точно 3 месеца. Фул тайм учене не се взема лесно, и обикновено те разкатават от проекти и изпити, и не знам как е за всичките унита, но мойто уни броят присъствията и става лошо, ако не ходиш на учебните занятия. Ама аз съм в индженерен департмент, та може другаде да е различно. Като цяло, нема ноо бълХар по унитата. Засякла съм дотук само 3 - едно момиче с българско име, което дойде от САЩ обаче, и 2 студентчета от Пловдив (познах че са оттам по диалекта им) и те ми се изгубиха почти веднага от погледа. Е, вярно е, че от малка страна и нема как да очекваш да се напълнят сичките британски унита с българи де....

Голяма част от коментарите както винаги са писани от разни абсолютни простаци. Много от тия простаци са злобни и прости, бивши и настоящи имигранти, бивши и настоящи българи, мразещи останалите българи и своята родина, и плюещи по новите имигранти. Има доста по развити и богати държави от Англия, не е нужно всички да се блъскате там. Да вземем предвид една Германия! Но трябва да знаете немски, не че не става и с английски, ама би било по-добре немски. Ако скоро време хората по света не се развият достатъчно интелектуално и продължават с разделението и войните, и други подобни нисши форми на съществуване, вместо да се обединяват и развиват научно, човечеството ще претърпи нови големи катаклизми. Както се казва, ЧСВ ще се води с пръчки и камъни от радиоактивни мутанти. Средната продължителност на човешкия живот е 70 години. А сега съпоставете тези години към това, че първите динозаври на земята са живяли преди 225 милиона години. Съпоставете ги с това, че най-стария открит кратер на земята е на 3 милиарда години. Съпоставете ги с това, че Земята е на 4.5 милиарда години. Смята се, че в Млечения път има между 100 и 400 милиарда звезди, като голяма част от тях си имат своите планети. Най-близката голяма галактика до Млечения път и една от малкото, които могат да се видят с невъоръжено око е Андромеда, която се намира на 2.537 милиона светлинни години (24,001,873,208,937,489,600 квинтилиона километра). Докато най-далечната галатика GN-Z11 се намира на 32.2 милиарди светлинни години. Ако осъзнаете дори малка част от написаното и колко незначителни са вашите кавги, може би ще станете по-добри хора!

изтрий си пяната по устата, докато с менторски тон ни "обясняваш" откриването на топлата вода.

''...абсолютни простаци. Много от тия простаци са злобни и прости..."? Бреййй, имало значи и умни простаци, ама тук само от простите, видиш ли. Хайде преди да се пениш толкова се научи да пишеш и да се изразяваш, че си натряскал доста правописни грешки, въпреки че наричаш другите "прости простаци".

Ти си имигрантска подлога! Оближи свинктера на работодателя и остави нас, които се борим и правим нещо за родината на спокойствие. Омръзнало ми е от псевдо-работници-роботи да дават акъл и да коментират! Седят си те там, изпълняват заповеди и после хранят по форумите, защотото за изпратили 500 евра в БГ! Мисля че трябва да се държите малко по-отговорно и да не пишете само това което знаете на теория, но и то пишете спрямо това, което правите на практика. Всеки може да изкарара кеш и повярвайте ми 2к или 3к не са нищо особено, въпреки че се съмнявам да правите дори по толкова... близ, близ

УНИВЕРСИТЕТСКАТА МАФИЯ Е НАЙ-ЯКАТА МАФИЯ ВЪВ СВЕТА И СЕ ИЗХРАНВА САМО ОТ ЧУЖДИ МОЗЪЦИ ... ОБАЧЕ ОТСЯВКАТА Е ЯКА - ТРЯБВА ДА СИ ПОСЛУШЕН , РАБОТЛИВ , ДА ВРЪЗВАШ ВРЪЗКИТЕ НА ОБУВКИТЕ НА ШЕФА И НИКОГА ДА НЕ ЗАБРАВЯШ ЧЕ АНГЛО=САКСИТЕ СА ВИСШАТА РАСА :))

Коментар на абсолютен загубеняк и тъпанар. Губещ във всяко свое начинание.

завърших уни в Англия преди 10 години - изискванията за прием не са много високи за повечето места, но за да се дипломираш ти разказват играта от тестове и изпити. Няма преписване и подобни глупости, ако те хванат те изритват набързо. Строго и взискателно подхождат, но ти помагат и имаш всякакви ресурси за да научиш материала. Каквото и да си говорим тяхното образование винаги е било и все още е едно от най-желаните и реномирани в света.

може да се преписва официално, карат предимно на проекти. много по-слаба им е системата, от първи курс тръгват да учат приложно програмиране без да осъзнават що е нужно МЕИ Rules

Глупости, не си и стъпвал значи в британско уни. За преписване директно те изхвърлят от унито, и съм виждала да се случва пред очите ми.

и аз се дипломирах преди 10 години в англия и съм на точно обратното мнение от твоето. на всичкото отгоре съм работил и като учител и от личен опит знам, че масовите училища в англия са гола вода! всеки кретен може да получи висше образование в англия. познавам англичани с дипломи дето едва четат и пишат. не знам какво е дереджето на образованието в българия сега, но до преди 20ина години беше на световно ниво....

прав си. аз пък разбирам англичаните защо се дразнят как българи идват, учат безплатно с техни пари от данъци, после намират работа за висшист, а англичани, родени тук работят неквалифизирана работа - за тях е дразнещо и ги разбирам.

Не мисля, че всеки кретен може да получи образование в Англия защото виждам с очите си процента на отпадналите. Моята група започна със 150 човека, а сега сме само 53. Още първата година се прави цедката, ама и до края продължават да отпадат. На това ако му викаш, че секи може да земе диплома.... Далеч не е така в бълХар унитата.

Не съм съгласна, че масовите училища са зле в Британия. Може би не всяко училище е добре, но и не е баш истина, че всички са зле. Моето дете без да взима уроци и без чужда помощ, постигна такъв резултат на GCSC че събра очите на сички. Влезе в А левъл за нема и 1-2 години, и направи пълни А старс на 12 предмета в А левъл, всичките математики, физики, химии, биологии, програмиране, и прочие, без мениджмънт, икономика, и не помня още какво, ама си избра само най-сериозните и тежки. Ако требе това да се обясни спрямо бълХар средното образование, това е еквивалентно на 12 матури всичките до една издържани с абсолютни шестици. Шест нула-нула. Директно се класира за шестия университет в британия, искаха го и в Кеимбридж, но те нямаха тази специалност, която той иска, Кеймбридж са по-теоретични, а той искаше някое приложно инженерство. Другия университет в който също веднага го приеха беше Съри. Той обаче си избра кхм...шестия. да не казвам кой е. Това, без платени уроци, седи си кротко детето в къщи и си учи и мачка изпитите. Взе 12 изпита за по-малко от 6 седмици. Хаха, немали били добри училища? колко са училищата в балХар да подготвят без частни уроци така учениците си?

Па как, и британското правителство за тебе работи извънредно и в уикенда! Айде сега тука хората ,които живеят в Британия да се изкажат на тая смешка. Тя била по-слецялна и за нея правителството е променило сроковете и условията. И още не си прочела у ввв.гов.цо.ук защо те габаркам а? Хаха, сега ши падни смех с тебе и лъжите ти....

па как! секи път по една папка огромна с банкови извлечения 3 пъти напред- назад докато си извадиха сека дата за последните 5 календарни години, препоръчана поща, с предплатена доставка пак с подпис! плаща се на тегло. И си плащаш две посоки секи път! като ти липсва нещо и ти поискаш още нешо допълнително, , пак вадиш дукиментите и пак пращаш, предплатено две посоки! Горката, ма ти си ноо зле, как може да не знаеш цените на британската препоръчана поща?

Тебе те разбрахме че лъжеш че имаш пасспорт. Секи път като си отвориш устата да говориш за паспорта си, и те фащам, че лъжеш и че дори не знаеш условията за вземане на британски пасспорт. Е тука има и други които живеят в УК, нека ти гледат писанията - хаха! зела пасспорт молим ти се веднага на петата година! Айде сега да обесниш как си зела пасспорт на петата година, та да ти се посмеем тука сичките!

А в Москва са всяка година 3000 българи се приемат в Магаданския университет и им покриваме всичките разходи, без тези за храна, спане, водка и дрехи.

И кой каза, че е безплатно? Заем отпускат неграмотнико!

Заем се отпуска само ако си покрил критериите на правителството. Ти да не мислиш, че ей тека раздават под път и над път по 30 000 на година на секи будала, решил да кандидатства? Освен че се кандидатства една година предварително (не е като в балХар, от пролетта за есента), но и те проверяват финансово (това е ноо изнервящо, мене ме караха да им изпратим банкови извлечения дата по дата и писма от банката ми, писма с референции, и не помним още ко, ама една голема дебела папка от над 800 листа дукименти се разкарваше над 6 месеца напред-назад .....само пощенските ми разходи по тая папка надхвърлиха 300 паунда....) Та, казвам, че нема начин да додеш и от улицата и айде за ушите, и 30 000 на година бам в джоба ти.... Също, не плащат, ако не си си зел изпитите до един през текущата година. И си провереван и от правителството, и от унито, и от полицията, и от финансовите институции, и абе..... Като ви гледам, какви идиотизми ръсите, не е чудно, че сте на тфа дередже....

Марш от тука трол!

отново виждаме двоиния стандарт на българина - ако е българия да плаща таксите на бедни студенти от африка - веднага рев до небето откъде накъде, но щом е англия на нас да плаща - веднага всички съгласни, все едно англия ни е длъжна с нещо, хи хи хи.

лъжеш

честно казано, не разбирам защо англия ще плаща таксите на български студенти, още повече след брексит. мнозинството заминават не само да учат, ами да останат в англия вечно с цел по-висок стандарт - разбираемо, но защо ще учат безплатно в чужда страна? също не разбирам защо български университети се хвалят с броика изпратени студенти в англииски университети - какво има за хвалба, това са хора, мъртви за българската икономика?

Михайлов, Изключването на студентите от имиграционните статистики и тагрети, и възможността давана на студенти от ЕС да получават финансиране (кредит) от британското правителство са две тотално различни политики, и правителството има абсолютно индивидуален подход към двете. Статията е абсолютно подвеждаща. Проблемът с включването на учащите (това включва не само студенти във ВУЗ) в миграционната статистика е в това, че голяма част от тях са с престой до 4-5 години. Включването им в статистиката значително увеличава нивото на имиграция статистически, но реално студентите в повечето държави нямат статут на имигранти, те са временно пребиваващи. Дългогодишна политика, особено на правителства на Консервативната партия е да включва студентите в тези статистики, защото това "доказва" тезата им, че имиграцията е много и трябва да се намали. Либералните партии от години предлагат обратното - студентите да бъдат извадети от статистиката. Това е същината на спора. А финансирането се касае единствено и само за студенти от ЕС, тъй като това е изискване по европейски регламенти. Тереза Мей така или иначе не може да спре това финансиране докато страната е член на ЕС, което ще продължи поне до март 2019-та година, което е учебната 2018-2019-та.

много си наивен. болшинството български студенти остават вечно в англия, никакви 4 години, това си е шанс за емиграция.

Сега тоя шанс ше го отрежат. На тия които досега са направили над 5 години, има няква вероятност да им издадът перманент кард. Може би. Още не се знае, но се смята, че ше спазят човешкит им права. Но всеки дошъл след Брекзит, ше го резнат яко.

Мисля, че е време Англия да подаде молба за членство в Европейския съюз.

murena

:D

НИКАКВО смекчаване на тона - като имат пари да ходят по Англиите - ДА ПЛАЩАТ!!! така им се пада!

Огромна част от студентите (особено българите) ходят там именно поради възможността да си изплатят обучението чрез кредит. Мисли малко преди да ръсиш тъпотии.

Ти не си "справедлива", а си завистлива!!!!!

Разбира се, че ще смекчи тона към чуждите студенти. Нали трябва някой да плаща в техните университети. Просто бизнес.

Бизнес, ама никой не ходи там насила! Ей ти Северна Корея, Тамбукту и други по-евтини дестинации за обучение!

не ходят, защото си въобразяват че обучението в англия има някакво ниво. Затова 10-летия върви мозъчна промивка. Истината е, че няма кой да финансира английските университети, ако не са чуждите студенти с промити мозъци!

Тази "обърна свирката" и от дебело, взе да 'свири изтънко' .... Скоро, ще вземе да свири още по-изтънко, и да кани освен индийци и пакистанци (които хич не им липсват), но също и вълшебното съчетание, което те редовно "дъвчат", наречено от тях "Българи и Румънци" , (и според тях, правилно съкратено като "БулРум"). Англичаните са генетично обречени слепци и малоумници ..............

Тъй е - бай Ганю всичко вижда изпод рунтавите вежди!!

И без това британските дипломи губят от стойността си след като UK излезе от ЕU

Пък българските - още преди да си влязъл в университета!

Вярвай си. В Топ 10 на най-добрите университети в света за 2016/17 има 6 американски, 3 британски и 1 швейцарски. Оксфордския е Номер 1 в света. Дори в Топ 27 няма нито един от ЕС! На 28 място се е класирал шведския Каролински институт, който е медицински университет. Университетът, който аз завърших е 147-ми

Много се радвам, че сте вярващи. Лошото е, че вярвате в каквото ви дойде на ум. Пък едно магаре и в Оксфордския университет да влезе, пак магаре ще си излезе т.е. не е само до учебното заведение. Дано ви стене ясно. Останалото е реклама.

Здравей Brexit. Моя университет ако помня добре, беше нещо като 55 или 56. Това ми е останало в главата от кандидатстването и класациите. Трябва да призная, че аз кандидатсвах на майтап и те па зеха та ме приеха. Семейството ми знае историята - отидахме на купон и видяхме пролетен оупън дей ...и вечерта зех, че кандидатсвах онлайн. И опаааа....получих потвърждение, и маЖо шеше да ме бие, вика сега как ти хрумна, че искаш да харчиш пари? (сички британци се ужасяват от високите разходи на унитата и ноо ревът по фапроса....) И след поредица семейни скандали, човеко миряса, щото му предложих изряден финансов план и разчети кое как ше се случи. И ми се случва. Те тека. Ного е впечатлен от мен. Вика, не знаех, като се женихме, че си толкова умна :)))) Щото на майтап опатках веб дивелопмент и совтваре индженеринг ....е, остана ми една година де.....

така ама тва тоя топ 10 е само според англи4аните така изглежда, другите им се смеят. истината е 4е в топ 50 в света 40 са от САЩ минимум, в топ 10 има 1 или 2 Английски и то по скоро заради името (ама са по близо до 10 отколкото до 1), и тн. казвам щот съм виьдал и двете. Американските университети са 2-3 нива над другите, не просто едно

Тия па се насраха вече. Светът не започва и не свършва с англия (нарочно е с малка буква).

Чи теб ко та интирисува - няма ли Слави Шоу и ракийца, та си се загрижил за ингилизите?!

pompai

Коя е тази?

Хаха, това за да видите какво плащаме тука у Лондоня за да учиме. Пак се възмущавайте като ви повишат балХар таксите с от 900 лева на 902 лева с 2 лева на година. Това са саму туишън фийс. На година. Отделно си плащаш (или зимаш заем) за ливинг кост, които теоретично са 6000 паунда, но практически са 12 хиляди. Защо? защото Хоум Офис верва, че требе да ти покрива саму учебната година от 7-8 месеца - и през летото студентите работът. Затова не ти покриват целата година разходи, както мамините синчета и щерчици ползват у балХар. И полсе изплащаш студентския заем нещо като 30-40 годин отгоре.....разсрочено.... Айде пак се оплачете.....

Забравих да спомена наемите. Към туишън фийс и ливинг кост, разбийсе, плащаш и наем. Не са ноо студентите, които живеят на по-малко от 5 мили от унито си. останалите плащат наем. Наемите се движат средно по около 50 хиляди на година, а често и по 6-7-8 хиляди. Първата година имаш право да рентваш стая в кампуса, но повечето унита те изхвърлет след първата година на свободен наем, а там е както се договориш. Сега сметайте 9000 туишън фийс, плус ливинг кост 12 хиляди, плус 6-7 хиляди на година наеми = на колко? Като абсолутен минимум, ама буквално само храната и стаята, и ученето - ето ти 30 000 НА ГОДИНА!!!!!!!!! И тека, 3 години за бачелор и още 2 за мастър..... Айде почвайте да ревете за 900 лева на година от СУ ......

Упс, тия тайпоси..... Наемите се движат по около 5-6-7-8 хиляди на година.

Който има ум в главата го приемат и всичко /повтарям всичко плащат/ си плащат. Който неможе да влезе в България /смятай колко е зле/ отива да учи в чужбина, ако има и кой да му плаща още по-добре. Будали много.

А въобще защо трябва да се плаща за образование? Години наред образованието в така наречената от теб БълХария беше безплатно. И на такова ниво, че цели випоски от зъболекари, например, бяха приемани на работа в Швеция. В същата тази Швеция студентите не плащат за обучение, а само така наречените от теб ливинг костс. Взимат заем и го изплащат после 40 години при малки лихви. Но нали искахме капитализъм - ето го. С всичките му прелести.

А аз си мислех, че хората които вярват , че нещо на света е безплатно вече са измрели-явно още не са!

Като ти гледам правописа, явно не си "закачила" от качественото образование.

Roxana не съм чувал жена на 50 години като теб да лъже повече.

И англия се е превърнала в страна, в която живеят голям процент имигранти. И благодарение на евтиния и качествен труд на имигрантите, както и тяхната плодовитост, Англия още е на някакво равнище.

Точно обратното, Британия пада като стандарт и рвнище, заради наплива на неквалифицрани мърши от секо гето на света. Затова много хора искат точкова система, та да може само високообразовани хора да влизат в страната и другите да бъдат отбутвани. Заради щедрата цоциална система, нема буклук по света, който да не се пробва да лапа у Британцията. Куцо и сакато напира да доде. Айде сега кат опадна паунда и като отрежат мигрантите и секвата паплач, да видиме малко мира и ние, че и на мене ми писна да плащам данаци а нищо да не виждам от тех. Хич не моем да ги мислим британците - цел живот плащат.

"Заради щедрата цоциална система, нема буклук по света, който да не се пробва да лапа у Британцията." Roxana ти от буклука ли си? Какво прави 50 годишна жена като теб в "Британия". И всичко което си писала е смесица от истини, полуистини и откровени лъжи.

Сега като си свали очилата и като остави патерицата, и ти олекна на душата иди и виж колко ти остана от социалната помощ. После вземи и се поограмоти, че нещо си зле с българския. Щото ако малко отбираш ще ти стане ясно, че няма начин да незнаеш български, а да знаеш английски.