До седмица имаме позиция за офертата на Газпром

Крайният срок за получаването на българската позиция относно "Газпром" в Брюксел е 4 май, т.е. становището трябва да бъде изготвено от служебното правителство.

Обратно в новината

Коментари - До седмица имаме позиция за офертата на Газпром | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В много скоро време, когато станат готови интерконекторите с Румъния и Гърция ще получим истинска независимост от газпром

Разбраха ли най-после всички кухи тикви колко много ни обичат руснаците?Цакали са ни с 30 до 40 процента по-високи цени на газа.ЕС защити националния ни интерес,който рубладжийте на власт ежедневно продават.

Ако имате акъл.СУТРИНТА ИЗНЕСЪХА СТАТИСТКА КОЛКО СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ МИЛИЯРДЕРИТЕ В РУСИЯ. С ПРИРОДНОТО БОГАТСТВО САМО ЕДНИ ЛИЧНИСТИ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ.А НАЙ БЕШЕ ТЪЖНОТО КОЛКО МНОГО Е НАМАЛЯЛА ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ НА РУСКИЯТ НАРОД. НИЕ ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ ДА ГИ ЗАЩИТАВАМЕ КРАДЦИТЕ НА НАРОДНОТО БОГАТСТВО,А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ДА МИЗЕРСТВАМЕ. НЕ СЪМ РУСОФИЛ,НО МИ Е ЖАЛ ЗА РУСКИЯТ НАРОД,КОЙТО Е ПО ЗЛЕ И ОГ НАС,НИЕ ПОНЕ МОЖЕМ ДА ПЪТУВАМЕ СВОБОДНО.НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ СА СЪЩИТЕ ЛЕШОЯДИ.СВЕТЪТ СЕ ПОБЪРКА,ВСЕКИ ГЛДДА КАК ДА ОГРАБВА НАРОДА. НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА ДА СЕ ОБИЖДАМЕ,А ТЕ ДА ТРУПАТ БОГАТСТВА. ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИМ ,ВСИЧКИ БЕДНИ,ОЩЕТЕНИ СРЕЩУ ШЕПАТА ОЛИГАРСИ

Най-важната новина и задача за България в момента е изместена от незначително събития в чужбина - САЩ убили един джихадист например...ей, дир...вие сте не само безполезни, но и вредни!

Това становище отдвна трябваше да е написано и изпратено, но не е, защото трябва да продължим да плащаме най-високата цена за руската газ. Това е положението - ние сме пленена държава, заложник на руските интереси и се прави всичко възможно да не се отървем от тази зависимост.

И ти не-пленника, откъде предлагаш да внасяме газ и нефт, щото в момента на 100% те идват от Русия? Да нямаш нефтен кладенец в задния двор на село, за който ние не знаем? Тя Русия не ни задължава да купуваме нищо, ние нямаме избор, както и нямаме избор дали да сме в НАТО или не, по простата причина, че нямаме армия, която да гарантира суверенитет на страната.

вие тук всички не сте добре, вие сте гадни , мръсни, долни, глупави, шибани, ненормални, комплексирани, диви, тъпи интригуващи българи!да Само Хитлер ще ви оправи да знаете! как може така да злостовите, как може така да сте толкова злобни, как промитите ви мозъци нямат никаква добра мисъл, никога няма да се оправи България никога с вас! Срамувам се от вас марш в историята!

Трябва да им се молим за да изпратят това становище в срок! Що за политици имаме?! Едните сключват откровено неизгодни договори за джоба на българина, а другите бавят и мотаят единствената ни възможност за по-ниски цени. ПОДКУПНИ МИЖИТУРКИ! Затова руския депутат Толсттой каза, че ще купят България и то С НАШИТЕ ПАРИ ще ни купят!

По време на кабинета "Борисов 2" България делегира на ЕК своите права да се договаря с "Газпром" за цените на внасяния руски природен газ. За съжаление, Бойко Борисов и неговите апостоли не са се сетили, че България трябва заплати приличен хонорар на еврокомисарите за тази услуга. Новите цени на газа показват, че този хонорар никак не е малък. Няма съмнение, че той нямаше да бъде толкова голям, ако кабинетът "Борисов 2" беше договорил неговата стойност с ЕК.

Какви становища, какви глупости, та нали преди две седмици вдигнаха цената на газта с 30 %. Сега щели да преговарят. Пълна шизофрения

Сега ще преговарят да я намалят с 10% и ще го отчетат за голям успех! Те за това я вдигнаха. Подготвиха си удобна топка газпромаджиите, само в България, най-мизерната в Европа.

И тук... има хора говорещи на български, които защитават ВИСОКАТА цена за БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!! ЕС ни подава ръка за ниски цени тия ПРОДАЖНИЦИ защитават високата цена ...

че и минуси слагат.... обаче, накрая просто ще спрат да плащат - потребителите, щот немат с кво. и планираните им печалби ше се изпарът.....дори ше застанат пред дулото на гневниа ак47.

Това са Руснаци или платени тролове на БСП...Не се учудвай...

Е затова няма да се ОПРАВИМ! А ще ни оправят .. от азия...

Плазмодия Иван Иванов , човек на Мавъра омаскари работата умишлено с газта ! Лапна комисионни и сега се подхилква пред телевизора че е успял да направи гадна мръсотия на Българския Народ ! Също като Надежда Нейнска -Михайлова която обяви Медецинските Сестри виновни и хихикаше пред телевизора когато целия Български Народ правеха шествия и протести ! Тези изроди , Иван Костов , Надежда Михайлова и Иван Иванов идват във властта и правят мръсотия и боклук , които следващите Правителства след това с години чистят , тези които го назначиха не знаеха от кое котило е !

Така е колега. Но най-голямото престъпление на И.Костов е факта, че той подписа предложението на Свет.банка 75% от икономиката на България да бъде ликвидирана и 25% приватизирана. Жан Виденов отказа през 1997 г. и го свалиха пишещите соросоиди тук,които плащат 10 пъти повече. Костов продаде Нефтохим на Вяхирев без пари.Виденов отказа.Костов даде коридор на САЩ срещу Сърбия, за да закрепи Косово на Великден. Така окървави ръцете на България

е Румъния и другите не работеха ли със банката? Нещастник Защо не ревеш срещу прокуратурата че няма осудени??

Ненормалник, Жан Виденов го свалиха хората от държавна сигурност които бяха засадени във всички фалирали банки тогава!!! Факт ли е че лустрация не е имало никога? защо ли? За да може хора от службите да правят пари от държавата като фалит на банки, еврофондове и други!!!!! Ти тези глупости на бабите които са в гроба ги дрънкай!!!

Щом правителството на генерал-фатмака ще го прави, значи е изгодно за руснаците, а простия електорат тук ще продължава да си купува от пияните мурзилки най-скъпата газ в Европа.

ама защо седмица... изчакайте бе. ени 30% по формулата уреждат сички правоимащи. ше захлебът, ше се успокоят, че прават пари и са в играта. НА НАС НАМЕЛАНИА НЕ НИ ТРЕБВАТ! ЕЙ ГО НА, ТАКА НИ СЪВЕТВАТ И НАШИТЕ СЪВЕЦКИ ПРЕАТЕЛИ. Начи сичко е вече решено.

Ще разберем като членове на ЕС, кон боб яде ли.Газпром до края на Юли е готов с газопровода до Китай. Оттам нататък Европа ще го духа, а ние които сме на трета евроскорост направо ще бъдем разчепатени от високите цени. САЩ да ни доставят директно шистпов газ.

sps_hrsf@abv.bg

че кой ше ти го потребява бе? ти мож ли да потребяваш нещо, за което немаш пари?

деер

Сега разбрахте ли защо се бави правителството?!

Зад "американските" тецове стоят рускоеврейски мафиоти с американско гражданство, но това упорито се крие от народа ни, за да няма антируски настроения, да са антиамерикански.

ФАКТ! Ще дойдат американци да инвестират в Бантустан с неясни закони и без правна система - милиони... аахахахахахахах... и то в сектор доминиран от Червени ченгета.

Предложение за калкулиране на МаксималноПриемливата за Нас цена : - Се взима цената която плаща Германия + се Умножава по коефициента на Сравнение (било доходите било Позиция в ЕС) между България и Германия ..т.е. (България/Германия).цена-за-Германия) ..за или ЗА ?

така за тези които не разбират. българия може да внася газ само от гасзпром. газпром се държи като монополист и надува цената. всяка фирма би надула цената - това не значи че газпром са много лоши. те са просто фирма, и като всяка друга фирма целта им е да извлекат максимална печалба. европеиския съюз също е монополист като потребител и може да налага санкции на газпром, които газпром ще не ще прима- нищо че си мислите че русия е наи-велика на света. та европеиския съюз принуждава газпром да не се възползва от положението си на монополист, а да продава на нас газ на средни за европа цени.

В момента и 7-те 'партии' в така нареченото Народно събрание са на хранилка от Москва. Празно няма! Така е от 1878 г до ден днешен!

Абе не знам дали са на хранилка на Москва, ама във всички случаи пред червените бабички се пишат за русофили, че иначе и те не биха гласували за тях: "Премиерът Орешарски е разпоредил спиране на всякакви дейности по изграждането на газопровода ЮП...Това обяви вчера министър-председателят след среща с делегация от американски сенатори, водена от републиканеца Джон Макейн....", 08.06.2014, 24 Часа). "Евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български евродепутати, които са подкрепили резолюция на Европейския парламент за насърчване на миграцията.Става въпрос за мигранти от трети страни към Европа. Спорната резолюция е приета на заседанието на Европейския парламент в Страсбург във вторник с гласовете на Партията на Европейските социалисти и АЛДЕ - в първата членува БСП и неин председател е Сергей Станишев, а ДПС е член на АЛДЕ.... Документът е одобрен с 339 гласа "ЗА", 333 - "ПРОТИВ" и 25 - "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ". .....Резолюцията е подкрепена единствено от евродепутатите от БСП и ДПС. Против гласуват всички останали....", 27.10.2016, ТВ Европа. "...Председателят на ПЕС Сергей Станишев се появи на антиправителствения протест в Македония, за да пожелае успех на протестиращите срещу правителството на Никола Груевски...Вашият глас се чува в ЕС.... лидерите на ПЕС подкрепят Заев и протестите в Скопие...", 17.05.2015, Webcafe bg. А сега кажете на чия хранилка са!

kerelov@poshta.net

Мършата Станишев е евреин. Орешарски е еврейска подлога. А познай кой ги храни.

Газпром наш дом

Позицията ни към газпром винаги е наведена.

Петролът пак пада и българомразците русофилски пак квичът на умряло.Как не ви е срам да се наричате патриоти ,а в ръцете ви чуждо(руско) знаме стискате.Добре ,че Левски и Ботев не могат да ви видят!!!

България има ли алтернатива на руските доставки? Дори специалистите в Германия отчитат със загриженост, че само 2 държави в ЕС, България и една от балтийските, са на 100 процента руски газ. Може би катарците са навити да ни дадат и ще ни излезне по евтиничко?

Братушки ни имат за сестри.....Средно за година - последните официални данни са от 2014-а, българските потребители са купували с 30% по-скъп газ от германските. А преди 2014-а година разликата е била дори 40%. В голяма част от времето е било така

простотията е от пачавростан

Ами това е ценоразписа....може да се провери... Затова ривете че може и друг да доставя газ за България и тогава щете не щете руснаците няма да живеете на наш гръб.....ще трябва и да се потрудите като нас.

Как ще се оправдава ушатия миризлив зелен чорап пред влашката ц-ка и Путлер.Защо не защитава СЪВЕТСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ???? Явно ще има яко дърпане на (п)резидентските УШИ.

Защо русофилите искат България да купува скъп газ от Русия, това е въпросът? Дали защото обичат руската култура и изкуство, дали като фенове на Путин, или пък интерес, който не е свързан с филии и фобии!

Те са патриоти...обичат българския лев даден под масата..ха.ха

За пореден път се убеждавам в дълбокото инфилтриране на агенти на Путин на всички нива в европейската администрация. Пробутват ни някакви непълноценни мерки за справедливо колективно договаряне, с цел постигане на справедливи цени. Такова нещо е невъзможно. Дяволът не може да бъде излъган. Единствено радикални мерки като прекъсване на всякакво сношаване с дявола и прекъсване на газовите доставки от врагът може да спаси евроатлантическите ценности от пагубното влияние на силите на мрака върху тях. Стопляйки се взаимно както повеляват евроатлантическите ценности с енергоспестяващи технологии и възобновими енергийни източници ние ще постигнем истинска независимост от потомците на Ордата и няма да се отклоним от нашият път към светлото бъдеще.

Като изключим глупостите, които си използвал за пълнеж, ти си напълно прав! Да, именно новите технологии в енергетиката и по-точно овладяването на нови енергийни източници, както и по-ефективното използване на сегашните, е ключът към енергийната независимост и просперитета на ЕС! И, колкото и да ти се струва невероятно, този момент вече е на прага. В Россия доста нервничат, но колелото се върти и развитието следва предначертаното. В най-близко бъдеще, имам предвид до десетина години, подземните изкопаеми въглеводороди ще изгубят своето доминиращо положение на енергиен източник. И тогава ще настъпи отрезвяването за Ордата.

А БСП само от пловдивския панаир остана да се издържа. Няма крадене от цената за газ,няма Белене..

Черен ден за путлерастите рублофили. България ще получава по-евтин газ и то не благодарение на продажните ни политици, а на Брюксел.

Явно ше си направиш кюмбето на гАз вместо кюмюр , че си толкова радостен?

България предоставя гражданство най-много на украинци и руснаци, показва статистиката за 2015 г., събрана от Евростат. Всеки трети (34,4%) от раздадените на 1275 чужденци български паспорти е на името на украински (17,6%) и на руски (16,8%) граждани. Трети по честота са кандидатите от Турция (14%).....Що бягат от Русия и идват в България да се топлят с кюмюр..ха.ха

"Под заплахата от санкции руският газов доставчик предложи подобряване на условията за доставките на синьо гориво към държавите от Източна Европа, включително и България." Ами сега кво стаа?Клона се чупи и за всички маймуни няма място.

Нещо се разбързаха на финалната права, да не би някой да им е обещал парички??? Сладурчета, досега къде зяпахте, бе, умници?

pompai

Да се оставят на Борисов преговорите.

Ти палячото нищо неможеш да предложиш защото нямаш нищо! Моеш да си оставиш миризливите газове които пускаш под чаршафа за себе си!хахахах

Аз не разбирам защо Газпром и Русия която постоянно плюеме и обвиняваме трябва да прави отстъпки, при условие че плащаме безумно високи цени за тока от американските ТЕЦ-ове и всички и траем, най-вече Трайчо Трайков. За него всичко е наред след като Прокопиев си получава своя пай!!!

Мурзилке, Газпром има монополно поведение на пазара на газ. Това изтощава българската икономика. Крайно време е това да спре. Аман от комуняги, които се правят на разсеяни. Цената по света пада а тук се вдига. Дивиденти ли получават Р.Овч и другите бандити от БСП и Атака или какво? Защо си траете?

таваришч, американските ТЕЦ-ове се оказаха руски..ха.ха фирма регистрирана в САЩ..ха.ха

Съмнявам се в това. Централите дават високи заплати и си плащат данъците. Съобразно екологичните изисквания в ЕС инвестираха стотици милиони евро. Ако бяха руски както Лукойл Нефтохим, щяха да крадат данък печалба.

Големият "брат" пак е сложил нож в кокалите ни. На където и да се завъртим ще боли докато нямаме нищо реално като алтенатива. Нашите управници все не им достигат мандата за да изготвят стратегия, която в краткосрочен план да сложи край на тази наша робска зависимост. Може би защото в краткосрочен план едиствено осезаемо за тях си остават комисионните.

идиото

По-добре щом случайно минавате, си заминете без да ръсите глупости! Всеки има право да купува продукти откъдето си иска. Защо не купуваме от САЩ бе? Каква цена ще ни оферират те? Оп-паааа ... май-май след втечняване и транспортни разходи става два пъти по-скъп. А за Русия сме сравнително малък пазар, за това и цената ни е с 10-ина % по-скъпа от тази на Германия, да речем. Съчетано с несигурната ситуация в Украйна води до такова положение. Мина тя тая с безплатния нефт и газ по татово. Сега е капитализъм и си плащаме. Ако не ни отърва - да купуваме от Катар!

Объркал си знамето, инженерино! И теб ли те спонсорират от руския газ!

Купуването от Катар е добра идея, но ето че пусито бомби трасето и разруши всичко де що имаше тръби! Пусито е ревниво и иска само по неговите тръби да тече газ.

Държавата не сключва ли дългосрочни договори за цените по тези доставки? Как така всяка година повишават цените на природния гази съответно на парното и т.н.?

Няма дългосрочни договори, в които цените да са фиксирани като нещо независещо от постоянно променящата се конюнктура.

Грешна ти е информацията. Според дългосрочния договор, изменението в цената на газа следва петрола с няколко месеца. В последните 2 години спадна. А би трябвало да няма договор и купуването да става по борсова цена. Т.е. от който иска най-малко.