МЗ: Няма повишени стойности на уран във водата на Хасково

Последните изследвания на водата от централното водоснабдяване на Хасково не отчитат повишени стойности на уран, съобщиха он министерството на здравеопазването.

Обратно в новината

Коментари - МЗ: Няма повишени стойности на уран във водата на Хасково | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"България - първа ядрена сила на Балканите!" - лозунг на ВиК - Хасково

Не вярвайте на държавните институции. Съберте пари и пратете проби за независими изследвания в Израел, ще ви струва не повече от 2000 долара със доставката. Един квартал по 50 стотинки от семейство и са събрани парите

Урана е по скъп от златото ве, защо протестирате. Тряа да проъестирате че ви го спират. Слагаш само една цедка за уран на чешмата и събираш .

Комундетаааа, кога ще разберете, че не в урана във водата е проблема? В чугуна, в чугуна в главите ви е проблема! Курнелия слушала, слушала и нищо не разбрала. И вие като нея, пак не разбрали. Та ще се опитам да ви помогна. Говори се за вода на три различни места. 1. ПОДПОЧВЕНИТЕ води в района на Хасково са имали завишени количества на естествен уран според басейнова дирекция, установено през септември 2016 год. 2. Чак през април 2017 година се установява, че водата в ДВА ВОДОИЗТОЧНИКА ОТ ОБЩО ОКОЛО 40, от които се нодоснабдява Хасково, са с повишено съдържание на уран. Затова чак тогава басейнова дирекция уведомява РЗИ - Хасково. 3. В и К - Хасково изключва тези два водоизточника, в резултат на което водата в ЦЕНТРАЛНОТО ВОДОСНАБДЯВАНЕ е годна, с уран под допустимата норма. Та да повторя, говори се за води на три различни места, подпочвени, водите в два водоизточника и водата в централното водоснабдяване. Ако затруднението за неразбирането произлиза от чугуна в главите на комундетата, то проблема е решим. Д-р Москов е на линия. Молете се да стане пак министър и с ваксини директно в главите ви с обогатен живак чугуна ще бъде разбит. Ако пък проблема е, че сте злонамерени, всичко разбирате и плашите хасковци, за да спечелите тяхното благоволение, то стягайте гърбини, защото това няма да остане скрито покрито. Обикновеният българин не е с чугунени глави, той може да мисли и ще ви подгони с камъни!

Когато Мутрата забрани пушенето в заведения, гербаджийски фирми направиха бизнес с електронни цигари. Сега чакаме бизнеса с Гайгер-Мюлерови броячи за лична употреба да разцъфти

Предлагам на тия гербераски дебили да им носят вода от чешмите в Хасково във водоноски за да пият от нея..До кога бе хора ще позволяваме да се упражняват ''проба грешка'' на наш гръб ???

делянчо изби ,рибата,,??? уранът бил от 19 4 6 година ...??? аз казвам че е от милиони години!!! при стара норма от 0,0 6 е бил 0,з90??? герб е от 2009 година!!! кои е по опасен ...??? решете сами!!! от децата на ,,партиици,, нищо не ,,очаквам,,!!!

Ако вчера пробите са отчели наличие на уран, след 700 хил години няма да го отчетат. Тук в БГ се пише някаква нова химия май?

Цялата работа с водата и урана ми прилича на активно мероприятие на хора свързани с бившата дс

Злобната Йончева побърза да изсъска срещу ГЕРБ, че те били за водата в Хасково! Президентът и той игра като троянски кон, а водата в Хасково била чиста!

Толкова дебилни българи си заслужават съдбата.....Все друг вие виновен защото не е на ваш гръб..Седнали да ми се обясняват герберасите че нормите били ''понижени'' и заради това.. Както са свикнали да управляват все другите да са им виновни и сега даже се върнаха 40 години назад ама какво ТЕ са направили за да няма такъв проблем през своето властване нито дума...Пищяхте че не са ви предупредили за Чернобил ама сега се кефите че не са ви предупредили?????

Стига сте пеписвали ЛЪЖИ !!!!! Водата е годна за пиене . Само плашите хората .

ми пий бе мими! кой ти е попречил да пиеш от Извора? но инак съм съгласен с новия ти ник, sybil, че те пе-писват!

Точно такава истина каза и Цецо Лъжецо. Той винаги казва истината, като че има само един апартамент, а останалите са подарък от тъщата, така е и сега, уран във водата има,, но той не е опасен , защото ще променим критериите по герберски научни норми и всичко ще си дойде на мястото, като апартаментите.

Като чета мими какви ги пише след дългата и употреба наистина е ''годна'':((((

Стига измами!!!Стига ни смятали за малоумни глупци!!!Щом е така-пращайте вода за пиене на дебеловратата герберска мутра+любимият му внук, и да не забравите 240 изедници от народното събрания-да лочат наволя!!!За дълголетие и "здраве"!!!

в началото на новината: "Последните изследвания на водата от централното водоснабдяване на Хасково не отчитат повишени стойности на уран".... ... И в края на новината: "Няма ограничения при употребата й за хигиенни цели (къпане и миене)". Изводи: как се правят новини в "свободния свят" и "демокрацията". така бе и при аварията в "черни бил". нямаше радиация, а салатите ставаха само за разтривка на кожата... :-)))

ГЕРБ се връщат на власт.Преди да подадат оставка също нямаше проблем.

Щом има водоноски положенито не е на добре.

мутри съд, като на Стоичков и Шиндеров. Защото са знаели, че има проблем и са мълчали. Да обяснят на болните от рак в Хасково герберските мутри

НЕма бизнесмени в Хасково. Веднага правиш марка вода, с повишено съдържание на вода в урана, бутилираш за стотинки от чешмата и организираш износ за щата Керала, Индия.

КЕФИ МЕ КАК СЕ ГЪРЧАТ МУТРИТЕ .. В РЕЖИМ НА ПЪЛНО ОТРИЦАНИЕ .... НА 14 АПРИЛ МЗ - "НЕ ПИЙТЕ ВОДАТА В ХАСКОВО - ОТРОВНА Е " НА 21 АПРИЛ МЗ "ПИЙТЕ ВОДАТА В ХАСКОВО - НЕ Е ОТРОВНА "

ДЕТРОЙТ МИ-що вашите бизнесмени не се интересуват от изоставените уранови мини в България?:) ..Я канадските трапези как яко помпят металчето...:))

КАНАДКИТЕ , НЕ СА КАНАДКИ АМИ СА ВСЪЩНОСТ МАНГАЛИТЕ ОТ РОДА НА МАРА МАЛЕЕВА - ЖЕНАТА НА ПРАВЕШКИЯ ЧОБАНИН :)) ... ОПАСЕН ЧАР : Каква е програмата? Дуо Пластик, Сиси боата, Шведките и фолклорен състав. Куфарчето, ако обичате. Това е портфейлът ми. Сега ще ми покажеш пътя към тази ренесансова Флоренция на Софийски окръг! Всички сме от село. Куче-касичка. Къща-касичка. Заек-касичка. Куче-касичка. Старомодно. Имаме модерно зарче-касичка, шлем-касичка. Икономията е майка на мизерията. Тъй вярно, другарю капитан. Това куче защо е зелено? То е крокодилче. Защо не пише? Заяжда. От влагата. Лошо другарю Седларов. Лошо, Седларов, лошо.

УРАНА ИЗЧЕЗНА СЛЕД КАТО МУТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА СЕ ОБАДИ :)) ... ... В ХАСКОВСКИТЕ МЕДИИ РЕЖАТ УШИ :))

че министър Семерджиев като честен човек и докато е служебен министър, който може да направи нещо за населението, е поканил специалисти на Световната здравна организация на терен за разрешаване на проблема с експертна помощ. Нещо да кажете?!? Ако не го беше направил, щеше да се замете под килима от следващите "честни" управляващи, тия дето няколко години подред са замитали все под чержето истината...Колко долен трябва да е един политик, за да го допусне?! Дори и най-малко съмнение да е, пак човещината изисква адекватна реакция. Що за непукизъм и изродщина?!?

И как така изведнъж уранът вече е в норма? Доста съмнителна ситуация след като си поиграха с нервите на хората! Има нещо гнило. Има някакъв сценарий за присвояване на една добра сума пари . Дилянчо добре си е пресметнал играта.

Чакай, чакай! Какво ще прави сега Йончева?!! Спрете се, бре хора! Я пусмете малко уран да си завърши плювалката кампанията! Не мой тъй (казвам го на хасковски, за да се учи Йончева на местния диалект, зер нали става местен лидер и защитник. И все пак това беше добра тема, но свърши. Дали да не запрята пак ръкавите и да рови за уран... Те със Съсела са специалисти по ядрените теми... Но Съселът кара по-наедро, искаше милиард на джоб. Само че и той удари на камък.

слушам радио, гледам телевизия, чета тук форума и не разбирам коя е истината. Този проблем много ми прилича на сатирата на Стратиев "Сако от велур"......................

Браво, значи вече можем официално да изнасяме уранова вода за ЕК в Брюксел , от България. Спешно регистрираме търговско дружество българска уранова вода ,Булгариен ураниум груп АД със седалище Хасково. бутилираме безопасна българска уранова вода за комисарите от ЕК, ЕС и Брюксел, полезна и напълно безопасна за готвене , къпане и миене. Препоръчителни дози до 2 литра дневно !

И сега какво проблема е решен. Хората трябва да изскват от властите да сложат пречистваща инсталация за да не се чудят кога има уран и кога няма. Има такива които са излючително ефективни за всякакви тежки метали.

След разформироването на ВИС и СИК мутрите се преориентираха към "по-легални форми"-туризъм,хазарт,контрабанда...Там попада и монополизирането на търговията с минерална вода,която у нас е по-скъпа от колкото в "безводните" Гърция,Испания...Печалбата е по-висока от алкохола и проституцията.Да сте чули някой да проверява бутилираните води?Къде и как се пълнят и с какво качество?Ами от същите извори и сондажи.

боко е на влас фокос бокос и готово

Споко Хасково,урана ви е в допустимите норми,е верно,няма да живеете дълго но за това пък със сигурност ще знаете от какво ще се мре

НО ПЪК МОЖЕ ДА СА ЕДИНСТВЕНИТЕ ОЦЕЛЕЛИ СЛЕД ЯДРЕНА ВОЙНА;)

браво на служебното правителство, че дръпна "дялола" за опашката. Вече слушаме за уран и във водата на Велинград. Някой ще обясни ли какво става - диверсия ли е, трепе се населението на страната или какво се случва по дяволите!!!

FuckTheEU

Н яколкостотин ракети с ядрени бойни глави се изнасяха и още се изнасят от турция към румъния. Да не мислите, че нашето правителство ще ни каже ако американците изпуснат няколко тук?

Уранова безопасна вода от България , специално само за депутати министри и цялата управляваща банда малоумници. Евтино, полезно, безопасно и въпрос на престиж. За Илко исие промоция, по 10 литра уранова водичка безплатно , от Хасково Ураниум груп АД.

допустимите норми, хем няма вреда и здравен риск. Абе вие за идиоти ли вземате целокупното българско население?! За какво тогава са стандартите?! Нали са въведени след направени изследвания и именно с цел превенция на здравето! В България обаче нищо не е такова, каквото изглежда или каквото трябва да изглежда!!! Дребни душици, чиновници работещи в контролни институции за по 500-600 лева си затворили устата, за да не загубят жалките си парици. За това народа се държи гол , бос и гладен, за да може за къшей хляб да извърши такова чудовищно престъпление, като укриване на истината за водата и тия хора ходят и си взимат заплатите, и спят спокойно, когато всеки ден някой търси дарения , за да се лекува от ужасните болести, които те със своето мълчание и безхаберие са им донесли!!! Как се нарича това?!? Предлагам , щом няма никакъв риск цялото НАРОДНО СЪБРАНИЕ да бъде на водоноски с хасковска вода, също и всички служители от МЗ, всички служители от Басейнова агенция, от Агенцията за контрол на радиоактивния фонд и вси, укриващи години наред този проблем. Още от утре, нека им платим водоноските и да пият на воля, и те и децата им, и близките им, да покажат колко са праведни.

Чуждестранен инвеститор предлага уранова българска вода с три пъти над нормата уран 238,234 или 349 по избор , която не е опасна .Българите са свикнали защото и до сега си я употребяват за готвене къпане и пиене. Както се е казвало по времето на един престъпен режим, у сву Европу радиация само у Бугарско нема. Така е и с Българската уранова вода специално предназначена само за идиоти и малоумни .

В пречиствателната станция водата може да се пречиства по всякакви методи, но след това тръгва по тръбите и трябва да пристигне до чешмата ти все още годна за пиене! Какво ще ти помогне УВ-облъчването? Хлорът е за да утрепе евентуални биологични замърсители в тръбите поставени преди десетилетия и да убие мерака на разни терористи. Като толкова ти пречи, изчаквай 15 мин, преди да пиеш току-що наляна вода или ходи да си наливаш от горската чешма - там гарантирано хлор няма.

НЕЩО МНОГО БЪРЗО ИМ СЕ РАЗТВОРИ УРАНА НА КОМУНЕТАТА ТРЯБВА ДА ХОДЯТ ЗА НОВ ДО РАШАТА(ДАНО НЕ ГО ПЛАЩАМЕ ПРЕЗ ЦЕНАТА НА ГАЗА)

Братче,искаш ли да бутилираме хасковска вода и да зареждаме парламента безплатно ?

С НАЙ-ГОЛЯМО УДОВОЛСТВИЕ

уран няма - хората го изпиха вече и не остана! А и шефа Шиши и Боко не са с наднормено тегло и са интелигентни!

Какво се оказва - Гумен Гадев пак излъга?

спете спокойно, всичко е за отвличане на вниманието от важните теми, увеличаване на цените и обедняване на хората

През 2015 г. са били транслирани директиви от Европейския съюз за контролно ниво на естествения уран в питейната вода. Позволената дотогава норма от 0.06 мг/л уран във водата, е била намалена на 0.03 мг/л - колкото е препоръката на Световната здравна организация. Тоест какво означава това, че уловените стойности в Хасково и Велинград на уран във водата е около 1,5 над нормата. Тези стойности не са се считали за опасни допреди две години. Стига сте стресирали и без това стресирания народ.

Не двойно, а 13 пъти над нормата е била концентрацията на уран във водата - 0. 390 мг/л. !!!

Даже и полоний има и 590 мг/л.

Първо- трябва да се говори компетентно, т.е. трябва да се знае кой изотоп на урана е, а той с вероятност 99,99% е 238, а неговият период на полуразпадане е от порядъка на възрастта на Земята, т.е. той е много слабо радиоактивен. Ние получаваме многократно повече радиация от радона в почвата!!!!!!, който никой не го измерва...

Много е лесно да се говори на чужд гръб. Хайде доведете семейството си в Хасково, да консумира известно време и то от тези лекичко завишени норми на уран във водата. Срам и позор! От екрана на БНТ тази вечер Цвъ- Цвъ изказваше доводи, че нямало нищо страшно, нормите били коригирани от една година. Затова изглеждали така. Пригласяше му и водещия. Да си бяха мълчали, поне... Но нали не е на мястото на гражданите!!! Какво им пука.

Направиха хората на маймуни. Тука има, тука няма... банка Антинари ...

Да се направи комисия в парламента и да се разследва участието на Русия в отравянето на водата в България. Кой е поел контрола на бутилирането и продажбите на минерална вода

И защо така Русия ни е отровила водата?А какво ще кажеш за самолетчетата,които всекидневно ни ръсят отрови.И отравят и хора и растения и въздух,почва....

С Русия е свързано всичкото зло за България - просто няма начин да нямат пръст в това. Кво да кажа за самолетите - над София минават по 5 самолета на ден(понякога и по малко)Над Ню Иорк минават по 5 на минута - не съм чул някой някъде да се оплаква от самолети(освен от руските които бяха много шумни и наистина големи замърсители - затова ги спряха навсякъде в цивилизования свят,сега летят само в няки части на русия и в страни от 8-ия свят Панимаеш?

Нинова можеше да има цялата власт в държавата, но се провали и сега само лае страхливо... Толкова може.

Абе то нямаше как МЗ да каже нещо друго, след като са го посъветвали и са им дали там няколко хиляди аргумента...

И последно?

Има нещо гнило тука. Или държавните ни лаборатории за нищо не стават или крият нещо. Необходимо е повторен анализ от лицензирана международна лаборатория. Къде са старите проби? Ако е имало уран в тях, той все още е там. Няма начин да се разпадне и изчезне. Ако имаме гражданско общество трябва да изиска яснота.

Лютеница от Първомай-ско + бира от Хасков-ско = придобит имунитет с/у ниски нива на радиация

Този уран е много специален, с двудневен период на полуразпад.

Надявай се....

Нормално е понижението но концентрацията, ако са изключили помпените станции, които са черпели замърсената с уран вода.

Нормално е и целия водопровод да е "заразен" от радиоактивните материали/в случая вода/ които са били в контакт с него.

деер

Гледайте амирикански филми и мислете....що е това дебилщина и плебс.

Тровят водата над цялата държава. Нощес към три часа летяха военни самолети и пръскаха с чернилка. Това са натовски, небето беше ясно и след тях черна широка диря. Това се прави редовно и често. Друг път пръскат с бял препарат.... А нашите военни обясняват, че уж пръскали против зарази, ха-ха. Та така със сигурност ще ни отровят. А в нашия район водата е със завишено желязо, но не можем да избягаме от това. Плана за погиване на нашия народ върви с пълна пара, а богатите и влиятелните се правят, че нищо не знаят.

Империалистите и илюминатите са много по-умни - изтече информация, че скоро са измислили прозрачен агент за пръскането. Т.е. ако видиш да лети самолет и да няма следа - гарантирано и той ПРЪСКА! И то последното нещо с което пръскат е най-опасно - прави така, че хората разкрили тайната за пръскането да им се изтрие паметта. Затова препоръчвам да носиш 24/7 на главата каска от станиол - предпазва гарантирано. Разпространявай на който можеш