Как Фейсбук смята да наднича в мозъците ни

В бъдеще Фейсбук иска да пише вместо нас - да формулира постингите и коментарите ни. За тази цел обаче ние ще трябва да му позволим достъпа до нашите мозъци.

Обратно в новината

Коментари - Как Фейсбук смята да наднича в мозъците ни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никак, защото не го ползвам. Имам 5 снимки на страницата си и това е. Не публикувам, не лайквам, не се интересувам...

дори името не можете да напишете вярно на учените камо ли на новината да се вярва....

Моля, приемете това градивно, защото е без грам подигравка и злоба: концерн е диверсифицирана компания, която има дивизии разработващи най-различни технологии и продукти за нак-разни пазари. Сименс и Дженеръл Електрик са концерни. Гугъл може да се каже, че е комцерн. Доколкото съм запознат Фейсбук не е все още, макар и да са на път да станат.

Ако имаха това, което се надяват Фацебоока да чете, щяха да тръбят, че го правят, за да управляват механичните крайници на сакатите. Но явно вече не им пука от масата мизерници, пък макар и надарени с мозък.

Хората особено в България се чудят как да оцелеят и да имат пари за храна, тия.......

Не си много беден, щом имаш пари за компютър и интернет. Много бедните българи не влизат в коментарите да пишат глупости. Ти си просто трол.

от РИСИ и руската правобезславна църква. Тук под нейно крило се появиха доста "патриотични" чети, включително и казашки.

ще си остане един прост уеб сайт и то за прости люде... всичко останало е помпене на акции за пред инвеститорите :) приказки от 1001 нощ за малките прости деца... виртуалки :)

I can't believe it The way you look sometimes Like a trampled flag on a city street Oh yeah And I don't want it The things you're offering me Symbolized barcode, quick I.D Oh yeah 'Cause I'm a twenty-first century digital boy I don't know how to live but I got a lot of toys My daddy's a lazy middle-class intellectual My mommy's on Valium, so ineffectual Ain't life a mystery, yeah?

спокоино, путин ще ликвидира и този проблем.

Ако можеше Путин да реши проблема с рекламите които ни заливат и изскачат , където и да отвориш....е цена няма да има тоя Путин.Пък и дъжда да не беше заради него и мръсните комуняги...Не ми се отваря Дира от идиотска реклама на РЕМИКС-дрехи при това 2 ра ръка...

...да надникне ФБ-то в мозъка ми щото не го ползвам.А в мозъците на милионите ФБ-зомбита няма да открие нищо...колкото и да наднича!

И да наднича ФБ в мозъка ти, като не го ползваш, файда няма ;)

...а сига бе, и аз не го ползвам също! За какво ми е мозъкът?! За да ми го хакнат от ФБ и те да ми го ползват... да-да.. няма да стане! :P

Ама още ли има луди да използват тоя сайт??

И в Дира не сме анонимни!

Ти конкретно си! :)

Няма страшно. Обвиваме мозъците със станиол.

Събирайте фолио капачки от кисело мляко. Могат да ви послужат един ден.

По-добре в мозъците, отколкото в гащите.

хахаааа... да, то ФБ се ползва предимно за гащите... онези са объркали органите! Друго би било, ако сложат сензори на.... и каквото реши да пише хахахх и без това там кипи от интелект(комплекси)!

Ние и сега живеем в единно информационно поле, в което мислите, чувствата и настроенията се предават за всички. Отделен е въпросът, че много идеи, фантазии, прозрения и т.н., които считаме за свое постижение, в действителност са почерпени или приети от "общия мисловен казан", без самите ние да можем да го осъзнаем! В това направление са правени конкректни експерименти и наблюдения, чиито резултати потвърждават написаното от мен! И при животните, и при хората! Аз не виждам нищо ненормално във факта, че ще мога да управлявам автомобила си или някоя друга машина, като компютъра например, чрез специален интерфейс, който ще ускори обмена между мен и машината до невероятни скорости! Не разбирате ли, че тук става въпрос за връзка "човек-машина"? Машината ще приеме и обработи само тази информация, която човека предоставя! И това ще стане по алгоритъм, зададен пак от човека! А щом нещо е направено от човек, то на същото това нещо може да бъде противодействано също от човек! И ОЩЕ нещо много важно - средствата за нападение винаги изпреварват средствата за защита, защото никой не е в състояние да изгради защита от евентуално нападение, за което си няма представа! За всеки пирон си има и чвор! :)

Щеше да е добре информационния обмен да само "човек-машина", но той реално е "човек-машина-ЦРУ-АНСА-КГБ-МОСАД-МИ5-МИ6-и други и т.н." И във всеки момент,ако не те харесат колата може да спука гума при 100 км в час, или да откажат спирачките, или волана да извие вдясно или в ляво в подходящ момент.

То и сега е така, но просто сме привикнали. Като жаба в тенджера. :)

Тиа у сурат-тефтерот немат ча толко мозък! А като нема мозък сурат-тефтерот не мой да комуникясва с ним.

апсолутно точно

ще ни действат, докато превъзмогнем бездуховността си. отс

Ами известно е, че тактовата честота на нашият мозък е равна на тактовата честота на Земята! :) И тя е около 8 Hz, т.нар. Честота на Шуман. Всичко е подчинено на тази електромагнитна честота! От тук и въпросът, на който все още не е отговорено - как би се чувствал човек, ако отиде на друга планета, с друга основна честота! И дали точно това не е клетката, в която Природата(Бог!) ни е затворил, за да не шарим като мухи без глави из цялата Вселена, вършейки наши си, човешки простотии? :))

Ще поживееш, ще разбереш какво е имал предвид

Поставяме датчици на главите ви за да можете да четете мисли. Без хирургическа намеса. На мъжете не се налага и да присъстват, достатъчно е присъствието на съпругата /любовницата/.

Фейс бука е най-голямата световна измама за събиране на лични данни и човешки идентичности.

А кой ви кара да висите по цял ден във ФБ? Какво ценно научихте там, освен да ви дебнат за куки/бисквитки ??? Да ви гледат в мозъците като нямате такива ! Затова е безплатен ФБ, да събира инфо, ако стане платен и за 5 $/месец 90% ще се разкарате от ФБ

Ха, на куха лейка (блондинка) какво да й видят?!? По-добре да й надничат под полата...

А тоалетна която след изхождане да ни заърсва няма ли да измислят!!!! Простотия.

Сигурно се работи по въпроса:), но докато Гугъл транслейт превежда разни тъпизми/безмислици хич не са близо до целта:).

Аз съм за, ако могат мислите на умните вместо във фейса да се транслират в главите на политиците. Те си мислят как да ни цакат, а ние им внушаваме да си отрежат оная работа, например. Голям смях ще падне. Цялото кралско войнство на БХ от евнуси - хахахаххаахх

Докато станет ова, вече ние ще сме по различни и надявам се да можем да се заключваме срещу такъв неправомерен достъп .Някои затова толкова много бързат и влагат големи пари.

Съзнанието, мислите и емоциите са нещо лично и интимно, което си е само ваше и не сте длъжни да споделяте. И Фейсбук не може да промени това освен ако не му позволите.

със сигурност се гласи и някаква форма на принуда. ако искаш работа, сложи си електроди. например.

Човечеството ще трябва да измисли как да се справи с това.

Уважаема, уви това под една или друга форма вече се случва. Дори по-лошо, не четат мислите ни, а направо се опитват и то с голям успех да ги направляват в "правилната" посока.

Всички социални медии са инструменти в ръцете на антихриста. Използват се слабите места в мисленето най-вече на най-наивните и слаби характери - децата, подвеждането им по грешни и криви пътеки и крайната цел е създаването на психопортрети и прилагане на научна методология за пълен контрол върху съзнанието им . Едно от изобретенията е играта "Синият кит", караща децата чието съзнание е попаднало под влиянието на зли ботове да се самонараняват, да се самоубиват, да скачат от прозорци и др.

Ще стане силно вулгарно. Много бг-мисли са вулгарни псувни.

пълни глупости! ако някога компютрите започнат да четат мислите на хората, едва ли фейсбук ще са първите изобщо не разбирате как ви манипулират с такива измислени статийки като тази

Много добре знаем ,че с такива статии се прави опит за манипулация.Открай време се подценява интелигентността на хората.Но затова пък има и иронични коментари от някои хора,които разсъждават на коя глава ще си сложат сензора.Така че Фейсбук "да го духа",без извинение.

в никакъв случай не съм на страната на фейсбук, ама това с четенето на мисли е все едно да кажеш, че старият ти лампов телевизор от средата на миналия век те наблюдава :)))

Вярвам, че повечето хора ще осъзнаят тази заплаха (най-вече младите) и ще спрат да пишат глупости в фейсбук и да пускат идиотски снимки. И въобще да спрат да ползват социалните мрежи.

са отчайващо прости биологични машини.

...малдите са толкова зомбирани горките ....точно те са потребителите на феисбук !....младите дори не могат да си представят какво биха правили без "умните " си телефони и без соцiaлните мрежи ...факт !!!...децата на тези млади хора...не могат да си играят и да измислят игри...всичките им забавленя са сварзани с таблети,компютри,смартфони...по големките са обаче вав феисбука...това е грозната и jaлка истина !

простаците винаги са били основна движеща сила на капиталистическата икономика. те са идеалния потребител.

А В ГАЩИТЕ МИ, ЩЕ ГЛЕДА ЛИ???

а за безмозъчните кой ще пише

Те ще продължават както до сега да пишат в ДИРа.

ДИРа въвеждайте го по-бързо. Не разбрах кое ще ще надделее, това което пишеш или това което мислиш, че ще има проблем с тролчетата. :)

...още една крачка кам палното овладяване на сазнанието !....еи хора разбирате ли ,че всичко се свежда до абсолютнiят контрол над сазнанието на всеки един от нас !.....ма нямало да бадело с чипове а сензори по кратуните ни !...вие вярвате ли на тези глупости ?...ами веднага ще се появят "щастливи идиоти "...дето ще прегарнат идеята и ще я поуляризират !...не се заблуждаваите !...ще ни Hахакат чипове за всичко...та даже ще пардим по команда !...телевизора ще ви е умен...колата ви...пералнята ..хладилника кащата ви всичко ...адмунистраторите ще са роботи ..полицаите ..воиниците ...а хората ще сме (ще са..тези дето ще доживеят евентуално )...една pобска маса...матрял !...те ще стававт все по- малко хора и повече машини ...докато накрая се самоунищоjaт (апдеитваики се ) !!!

Няма страшно. Тия с антенките са от кастата на виртуалната реалност. Те няма да излизат от нея. Там ще си и потънат. Аз пък отивам на природа да се порадвам на слънцето, гората и водата. И на пенсионерската възраст. Здраве и настроение на всички!!!

Фейсбук е за идиоти!

и още за курви, гейове и наркомани

Тези които си споменал не са ли в парламента сега ?

А Twitter е за умници. А най-големите умници пишем в форума на ДИРа. :)

За какво са ни глупави социални мрежи, които само ни четат мислите и ни контролират? Нали си имаме Дира, където споделяш мнение, спориш, завързваш познанства и то оставайки анонимен. Онези "социални" глупаци не знаят какво изпускат :D

ДОБРЕ ДОШЛИ В БЪДЕЩЕТО . НЕВРАЛНИЯТ ИНТЕРФЕЙС Е ФАКТ ОТ НЯКОЛКО ГОДИНИ . ВЕЧЕ ДОРИ И МИСЛИТЕ НЯМА ДА СА ТАЙНА ..... ХА ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ . НАЛИ ИСКАХТЕ КАПИТАЛИЗЪМ И ДЕМАГОГИЯ ..... ПАРДОН .... ДЕМОКРАЦИЯ ? ИМА ТЕ Я . СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА Е ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ ЗЕМЯТА В ПЛАНЕТАТА НА РЕПЛИКАТОРИТЕ . НО МАЙ НЯМА ДА СЕ НАМЕРИ ТУК НЯКОЙ КОЙТО ДА РАЗБЕРЕ ЗА КАКВО ГОВОРЯ .

щом говорите за капитализъм и демокрация и твърдите, че сме ги искали и затова сме ги получили. Комунягите работеха за същите хора, но имаха право на по-брутална обработка на населението.

НИЩО НЕ СИ РАЗБРАЛ БАТКОВОТО . НЕ Е ЗЛЕ ДА СЪБЕРЕШ ПОВЕЧКО ИНФО И ПОСЛЕ ДА ПИШЕШ ПО ВАЖНИ ТЕМИ ЗАСЯГАЩИ БИТИЕТО НА ВСИЧКИ ХОРА. ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ ДЕТО СИ С КУПЕНА ДИПЛОМА АЗ СЪМ ПРОЧЕЛ ЕДИН ЖЕЛЕЗОПЪТЕН ВАГОН С КНИГИ И ИМАМ НАВИКА ДА ПРОВЕРЯВАМ ДАДЕНА ИНФОРМАЦИЯ ПОНЕ ОТ ТРИ ИЗТОЧНИКА . А ТИЯ ЛОКУМИ ДЕТО ГИ РАЗТЯГАШ СИ ГИ ГОВОРЕТЕ В ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО НА ЧИЧО СОРОС . ХАЙДЕ СЪС ЗДРАВЕ . ПО УМЕН МОЖЕШ ДА СТАНЕШ ПО ПО ПРОСТ НЕ .

После ще има: "О, ама ти си си мислил против правителството? Значи не си неолиберален демократ... значи ди антидемократ, айде у затвора"

НЯМАШ СИ НА ИДЕЯ КОЛКО СИ БЛИЗО ДО ИСТИНАТА -

На когото му се струва повдигната тема "Научна фантастика", нека вземе да прочете романа от 1930-та година на Александър Беляев, "ВЛАСТЕЛИН НА СВЕТА". Не е "Научна фантастика" намерението за 2% от БВП на NATO, защото тогава няма да има прецеденти като Северна Корея. А това означава личните документи да бъдат замени с чип, за когото приказваше "горския цар" - гражданинът Кобургготски. Чип има, но той трябваше да се смени преди много години, според него.

От Савушкина отдавна им бъркат със сърп и чук наместо сензори на червените чугуни в дървените капацини и ги карат да се чекнат с като шафрантии по копринка и бузлуджа и да палят знамета на ръката която ги хрантути на аванта- Нато и ЕУ! Болеста се оправя единствено с хапчета,,Задвратамицин,, 3 пъти дневно предписани от проф. доктор,академик на м.н-Бойко Борисов!

какъв речник, какъв правопис, каква грамотност - да нямаш сензори на простак в главата - между ушите?

Те са такива неолибералните малоумници. По-големи фашисти от тях няма. Хитлер пасти да еде.

ТЪПИ ПАРЧЕТА СТЕ ТОВА СОРОСОИДИТЕ . АКО СИ МИСЛИШ ЧЕ ЩЕ МИНЕШ МЕТЪР ДЪЛБОКО СЕ ЗАБЛУЖДАВАШ И ТИ СИ В КЮПА ТЪПАКО .

Хората пишат мнеия, разсъждават доколко е нормално и морално да се бърка в човекшите мисли - нещо съкровенно. И после се явява някой малоумен зомбиран евроатлантик да реве как са му виновни комунистите, че е малоумен. Въобще прочете ли си какво си написал и колко има общо с темата?

става все по извратено, гадно и нечовешко. Добре, че съм стара, колкото и лицемерно да звучи.

Човек се ражда със свободна воля-това е есенцията на божията промисъл и смисълът на битието.Това отличава Човека от животното и робота.Имплантирайки технология в мозъка или около него получаваш възможност за притежание /безпрекословно управление/ даже на душата му.Тоест разрушаваш Божието творение .Ясно е какво ще последва

Бъркаш информация,реч и емоции.Тук става дума не просто за обикновен транспорт на информация или улесняване на речта,а опит за оголване на емоциите на индивида.Представете си колко "готино" ще бъде някоя жертва със сензор на главата,включена онлайн-преследвана,манипулирана и т.н.и всичките й чувства директно консумирани!

Чакай ве, че то и тукашните малоумници щерю, бггея и още един двама биоробота са си без човешка воля. За един цент що малоумия изписват.

Фейс бук или тези които стоят зад този проект?

са в основата на всичко, но с марионетките е по-забавно

че то тези, дето висят у фейса, имат ли изобщо мозъци?! :)

Това което става в света и цялостното заробване на личността потвърждава и надхвърля предвижданията ми. Нищо чудно че САЩ са носител на тези заробващи идеи-същността на глобализма е това!

Да,точно си мислех че съм се превърнал в опитна мишка,и то излезе,че е вярно.Всички тези т.н. социални мрежи са много добър и удобен начин за следене и много бърз начин за побъркване.Но има и начин,отказваш се от тях.

Точно тека. Аз се отказах от фейса, изтрих си акаунтите там. Изтрих и други подобни и се отказах да си губя времето с глупости. Оставих само ЛинкдИн, и няколко мейла, и няколко акаунта по професионални форуми и мрежи. И това е. А ся да видим кой ше ми копира данните, кой ше ме следи и за какво. Фейса пощуре като си изтрих акаунтите. Хич да не описвам реакцията на либерастите около мен, тия направо пяна им излезна от устата. Викам, акантите са си мои, че си ги трием ако искам. Среден пръЗд в гЗа..... Когато триеш Фейсбук, изтрий първо цялата лична информация - данни, които си оставил, бележки, адреси, телефони, снимки, постинги, абе сичко, едно по едно. Защото ако изтриеш целия акаунт централно , тогава Фейса не изтрива съдържанието на акаунта, а само го скрива, и ти пази данните, и ако някой ден пак отвориш акаунт, или нещо друго стане, то ботовете сравняват и са в състояние да те идентифицират даже измежду милиярди други акаунти. Триеш безмилостно със собствените си ръце, не разчитай, че Фейса ше направи това заради теб. Мръсни гадняри, още ми трепери, като видях реакцията им и на какво разчиттат!

тъй и трябва!шериата забранява! откажи се и от компютъра, всички ще те приветстваме!

ама ти наистина си изтрила профила си!

Гия от Facebook да си платят дължимите данъци иначе няма нищо социално в тях.

Основателят на Фейсбук не беше ли оня младият американски евреин? Е, те си смениха традиционните еврейски дрехи, проговориха всички езици на този свят, смениха си имената, но нравите не се сменят никога когато носят добри пари без тежка работа.

За сега само четене, а утре и внушаване на мисли, което от своя страна ни превръща в биороботи и зомбирани послушни на нечия воля загубили индивидуалната си същност и уникалност човешки индивиди!

Че то и сега се внушават мисли чрез образ и звук - митинги, вестници, книги, форуми, радио, телевизия... Къде намери разликата? :)

на успеваемостта

В бъдеще Фейсбук иска да пише вместо нас - да формулира постигnaтite коментарите ни .

dystopia .