Строители сринаха стена на къща на майка с бебе

Стена от къща в София, в която живее майка с 10-месечно момиченце, се срути при разчистване на съседния терен.

Обратно в новината

Коментари - Строители сринаха стена на къща на майка с бебе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо на тази територия всеки работи това, което не е за него... О, Боже!

Тоя който е подписал разрешението за строеж - в затвора и да бачка докато възстанови жилището на жената.

Очевидно не си наясно с нещата! И какво общо със събарянето на стената има подписалият разрешението за строеж? Разрешението се подписва според представените документи, които са били в ред. Изпълнението не е направено както трябва и вероятно някои от мерките, залегнали в проекта не са спазени и резултатът е налице. Вината е в изпълнителя и строителния надзор.

При необходимост ли? А това не е ли необходимост, бе циници! Вие ше спите на топло нали? Срам нямате!

loyola

аз пък мисля че тия от общината са за прокуратурата ... Как може някой да ти събори къщата и ... нищо?! При такава издънка "на запад" строителя така ще го обрулят , че ще види звезди посред бял ден ...

Общината да не са ти пъдар! Има си милиция, прокуратура, съд... познати мутри, оръжие на черно... Общината е само касичка за банковите сметки на управляващите!

Горкият строител, в ролята на принц ще трябва да замени скъсаната пантофка със златна

бързо да дигнете къща на мангустта...

Извинете, ако не беше срината стена на къща на майка с бебе, а на обикновен човечец без бебе, дали по-малка щеше да е вредата?

да, по-малка.

Айде отивай да защитаваш копторите в махалата, щото по прираст са мноооого напред

Когато "виновният" строеж излезе 3-4 метра над земята, пострадалата къща автоматично ще се сдобие с чисто нова стена и тя ще бъде най-здравата ѝ. Проблемът е къде ще живее дотогава семейството и за чия сметка. Мисля, че строителят трябва да поеме доброволно и изцяло този ангажимент, плюс компенсация за "неимуществените вреди".

Три стени без "връзване" с четвъртата ... Не го пожелавам на никого! :-(

Това, което коментираш, не е работен проект - от къде измисли тая тъпотия "три стени без връзване с четвъртата"!? Там все пак ще действа строител с отговорност към пострадалите!

Леле какви грозни тапети си е сложила! Та по въпроса с бараката, която някой наричат къща. Ако таз видна представителка на простолюдието мисли за себеси и за детето си, моментално ще се изнесе оттам!!!

Изгледах репортажа по Нова телевизия. Няма никакво подкопаване на основите, а най-обикновено "левашко"изпълнение от страна на господин Ерджан с багера.Който от недоглеждане, съвсем умишлено е сринал калканната стена, която се е оказала обща и за двете къщи. Това е...

Ако сте минавали скоро в карето между Стамболийски, Т. Александров и Одрин щяхте да знаете за каква `къща` става въпрос....Това са едни съборетини, които по чудо не са срутили сами до сега.Слава богу, че започнаха да ги разчистват. Обитателите им в по-вечето случай няма да коментирам....Надявам се, че все пак ще съдействат на майката с бебето.

каквито и да са съборетини то е тяхно право какво да ги правят ако са тяхна собственост! Единственото коет ообщината може да ги ограничи е да ги накара така да ремонтират сградите си че да не увредят няко йпреминаващ! Тяхно право е как да живеят и в какво да живеят! А това че на повечето като теб липсва човещина е нещо нормално нали си голямата работа!

Да ти кажа /ако не знаеш/! Въпреки ,че живеят в София ,дори и кореняците не винаги имат финансова възможност да си купят чисто нова... панелка в квартал на една туба бензин с "Балканче" от центъра.

Тази къща дори стара е изкарала сто години. Ако не бяха и' подкопали основите,още сто би могла да изкара (при добра поддръжка).

papion

Ако това на снимката е къщата, то таванът се държи на честна дума. В района доста от къщите са с вид на коптори и колкото отвътре да ги ремонтират, градежът си е морално остарял. На строителят може да му е по-евтино да вдигне нови стени и покрив.

Каква точно е къщата и от какви точно материали е направена, няма абсолютно никакво значение.

ако аз съм строителя, ще им възстановя стената със същите материали, тоест с малко шперплат.

типично по български, нито грам съчувствие, напротив, намиране на кусури на пострадалия, това, че е маика с дете - маината му, да се спасява - защо ли не ме учудва, че измираме?

и два шперплата къща ли са? Ся строителите как ще ги обезщетяват? - с луксозен апартамент или да им сковат друга барака от четири греди и три шперплата?

само един истински българин може да разсъждава така! От снимката се вижда ясно че това е кара -таван ! Изобщо знаеш ли за какво става въпрос! Това е чужда собственост БЪЛГАРЧЕ! Стените са тухлени и гредите са покривни и се вижда кара тавана! Американците живеят в още по калпави къщи от гипсокартон и греди. БЪЛГАРИН ДА ТЕ НАРИЧАМ Е КЕФ ЗА МЕН, ПО-ОБИДНО НЯМА!

тухли?

ли е съборена? Ако не са си дали терена- къщата, за бъдещия строеж, то съвсем в реда на нещата на нашата "има ли такава" държава, се е получило срутването. В белите държави веднага биха възстановили къщата и заплатили неудобствата...

Първо, от заглавието човек може да се подведе, че едва ли не майката и бебето са били там. В последствие се оказва, че не е така(и слава Богу). НО! Доколкото мога да си представя картина на ситуацията, при срутване на съседен имот, тази стена се е срутила от самосебе си. Това, означава, че при пропадане на материал от съседната сграда, предназначена за събаряне тази е рухнала от самосебе си, заради вибрациите на земята. От там следва, че строителите са и направили услуга на тази жена, имала е късмет. При едно по-голямо земетресение резултата можеше да е трагичен. И от тук следват резонните въпроси - не подлежат ли на събаряне подобни опасни постройки, които само докато ги духнеш и падат? Или поне на принудителен крепеж с инжекции или допълнително усилване с подпорни стени? Кой следи за това? Трябва второ Аспарухово ли да стане, да се издавят десетина човека като котки за да се хлопнем по главата и да си кажем абе как така тая къща стои в средата на дерето? Българина няма пари, мизерия е, и прави каквото си иска, от там идва целия проблем!

Инженерче, Инженерче ... Като ти виждат хората умотворението, да го е срам човек да си признае, че е инженер ...

Така е! Простаците винаги говорят и пишат за себе си умалително - инженерче, полицайче, актьорче, адвокатче и т.п., защото "нямат топки"...

Като гледам снимката къщата е стояла само от добро възпитание

ТО И КУЧЕТО ГЛЕДАЛО АМА НЕ СТАНАЛО КАСАПИН! ТО С ГЛЕДАНЕ АКО СЕ СТАВАШЕ СТРОИТЕЛ !?

Имам една подобна в едно забутано в Балкана село. Стои, и не смо тя от добро възпитание по 100, 150 години. Тази няма как да стои от толкова, защото там са бежански квартали. Бежанците след Междусъюзническата и ПСВ са ги постоили. Но ако не им се подкопават основите могат да седят спокойно по 200 години.

Не съм строител, но тук става въпрос на подкопаване на основите на т. нар. калканна стена. Много от старите къщи имат основи от камък(суха зидария) и като се изкопае дълбок изкоп, съседен до тях почвата пропада и стената отива в изкопа.

АКО живеехме в нормална държава, олигофрените от тази "строителна" фирма щяха да настанят потърпевшите за своя сметка, докато не им построят ИЗЦЯЛО НОВА КЪЩА... със все обзавеждането... Ние обаче се намираме в Абсурдистан... WELCOME! А сега познайте, какво най-вероятно ще се случи с това семейство... Една студена водица от Хюстън, може би? Безплатно... Други догадки и предположения?!...

Да, на запад жената щеше да си уреди живота след такъв случай. А фирмата да фалира.

Водицата няма да е от Хюстън, а от язовир Искър!

Тук случая е друг - жената се е опъвала на предложенията на строителната фирма да си даде парцела срещу една боксониера без гараж. След като е отказала такова примамливо предложение, са я издебнали да я няма, за да не стане някой сакатлък и спокойно са демонтирал едната стена на къщата. Така да се каже - къщата да е "тотална щета" и вече ще не ще, трябва да им клекне на условията. Щото ако иска може да ги съди, даже ако устиска финансово на процеса и ще ги осъди. Но... едва ли ще остиска, а по този род дела държавата е пас и не е длъжна да повдигне обвинение. А това което липсва в държавата ни са адвокати, готови сами да инвестират (за да устиска финансово правата страна) в съденето на фирмата, собствениците и и конкретния изпълнител на събарянето..

Страната на неограничените безотговорности.

...и абсурди...

Имам грамаданското желание да взема багер и да срина стените на багериста и особено на собственика на строежа

"Строители сринаха стена на къща на майка с бебе". Чак се разплаках. Страшна работа! Как може бе, строителите. Не ви лие срам, да сринете къщата на майката с бебето. Що не сринахте на съседа, той е пенсионер, ще намери пари да си я построи. Пуууу, не ви е срам, бре - на беззащитната жена. Ся бебето ща мръзне. А ако беше моята къща? Само че моята не е от греди и шперплат, а бетон.

тия с къщите съборетини са много алчни, когато им предложи строител, искат майка си и баща си за една барака и не я дават докато не падне на главите им и после чакат да ги настаняват в общинско жилище, вместо ако имаха акъл да си вземат апартаментчето, гаражчето и да си кютат.

Да си кюта в панелка, дето се вика почти у Пазарджик? Ми жената си иска нейната къща, на нейното си място. Като и някой друг толко го е харесал, постройте кооперация и й дайте апартамент и на нея в замяна на мястото и къщата. Така се прави.

Стената да бъде възстановена ли!? Тая сграда, след подобна намеса, ТРЯБВА ДА СЕ СРУТИ и да се построи отново!!! И разходите за това, трябва да се поемат от идиотите, дето са бутнали къщата на жената. Защото в противен случай, след първото, дори слабо земетресение, ще търсят собствениците под дърво и камък!

Не е нужно земетресение. Няколко бури и натрупвания на сняг са достатъчни.

Не само трябва да построят сградата на жената на ново, но трябва да поемат всички разходи - хотел за нея и другите живеещи в нейната сграда, склад за вещите им, транспорт и освен това обещетение за всичко през което преминават. За целта обаче строителната фирма която е лице на проекта е кух бушон. Там и кламерите ще са под наем. И да осъдиш някой циганин на милиони е нищо - изплащането им е тънката част. Ако тя имаше застраховка щеше да е друго, разбира се там влизаме в полемиките на българското застраховане, а то не се различава качествено от строителството ни.

Ебаси и изродите. Това просто не е истина. Аз щях д аим запаля техниката, барабар с хората вътре и после щях да ги и осъдя. Лиспата на справедливост вече почва да става съвсем нетърпима. Кога ли ще избие на някъде?

..."От кметството на район Възраждане се ангажираха ПРИ НЕОБХОДИМОСТ да предприемат мерки за временно настаняване на семейството."... При НЕОБХОДИМОСТ!!!... Отново, обичайните уклончиви условности на държавно ниво... Нищо, че дори от снимката достатъчно ясно се вижда, че такава НЕОБХОДИМОСТ Е ФАКТ, защото това семейство де факто е оставено без дом!! Е си м.та! Но вместо "държавата-мащеха" да защити интереса на тези пострадали хорица, ПОНЕ задължавайки въпросната фирма да ги настани, на свои разноски, докато им оправи напълно щетите и да им изплати съответното обезщетение за причинените страдания и вреди, ТЯ - държавата-мащеха в лицето на некадърните си общински служители, на които всички ние им плащаме заплатките, ще си замълчи за пореден път... Дано тези хора получат възмездие в Съда, което също е под голям въпрос...

Ще трябва да се наредят на опашка след Марешки и другите депутати-провинциалисти...а, да: и циганите също. Първо депутатите и циганите, после майките с деца.

Да съди строителя

Първо иск, със съдебна възбрана върху всички активи, после спиране на строежа. Че това съдене ще продължи с години, а тарикатът ще е обявил 10 пъти фиктивен фалит, до тогава.

Какво ти възстановяване на стената. Тази къща вече е опасна за обитаване и трябва да се бутне. За сметка на собственика, разбира се, плюс разчистването на останките от съ.... разрушената къща. Ще кажете - ами нямат къде да живеят - ами да подадат молба към социалното макар че с тази вила надали имат шансове. Що се касае до строителната фирма - инвеститорите не трябва да се закачат защото иначе ще избягат. В тази държава има закони!

Т'ва черен хумор и сарказъм ли е коУега или просто наистина не си добре с главата?! Ако е първото, поне слагай накрая на коментара си по едно намигащо смайлче, просто да е недвусмислено ясно и хората и за да не те псуват много...;-) Ето така!

Ако е в район на някое село и съседът не е съгласен - 3 м. от оградата и не знам си какво, но по София се залепва за къщата и издига блок - 5,8, 10 етажа и край. Фирмата вместо да слага ламарина не трябва да спира работа докато не възстанови стената и укрепи къщата и плати обещетения на собственика.

Стената да бъде възстановена??? От снимката е ясно, че стената, може би, ще е най-малкият проблем. Таванът ако се срути, ще стане трагедията. И после ще започне пак прехвърляне на топката кой виновен, кой невинен. То виновни няма по тези географски ширини, това е ясно...