Отнеха правата на софийски адвокат заради измами

Адвокат Симеон Миков, чието име излезе от няколко разследвания за измами с фиктивни кредитори, е бил отписан от Софийска адвокатска колегия (САК).

Обратно в новината

Коментари - Отнеха правата на софийски адвокат заради измами | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблемът е по-дълбок. Проблемът са ЧСИ-тата. А, те бяха създадени под натиск на чужди финансови институции и имат за задачата да прехвърлят мръсната работа по ограбването на хората-длъжници към банките. Създаването на модерните еничари. А, пак поради тази причина те няма да бъдат пипнати. Защо сега само Миков да е виновен? А, ЧСИ-то? Той излиза, че е невинен, така ли?

А затвор за тоя боклук няма ли ?!

Е хиена. Ще обжалва и ще спечели. Не че го оправдавам за схемите, но грешката не е при него. Законодателството го позволява. а, щом нещо не е забранено е разрешено.

спокойно : Международния Валутен фонд (IMF), не българският валутен борд , няма да даде зелената светлина , така същото Worldbank. така че , спиралата си остава там където е .

така ще е и разказът на всеки осъден : не бях аз .

1. в всеки областен град да сроят амфитеатър , римски образец , ефрофондове дават ! 2. в всеки окръг да има действащ инквизиционен център , еврофондове финарцират. 3. в всеки район със от населението избрани служители на всички , да има неограничено разпоредителната сила за прилагане на всякакви въображими мерки за подслужване , дирене , дишане , и каквото необходимо друго . 4. освен мишки , котки, кучета и пътица да носят фиш за платен местен паркин , синята зона , престои над 5 минутки.

щом виждам аз всички тези бездомни , безнадзорни , кучета-бълхари в центъра , попитам се аз : а. защо без приют б. синята зона ли е тук в. че се намирам в център на града или в околието ?

Щом четат тука изказванията , едното става определено ясно : мародери при мародери , правила при правила , и висока стена наоколо , готово .

Той има ли вина ? Бил само инструментът на едно законотворчество . При лекарите това се нарича как ? Операция успешна , пациентът ...

Тези ЧСИ големи мръсници. Докога ще ги търпим?

не сме тук на бензиностанция , нито на канала от ВиК . Нито става въпрос за кланицата , нито за карисаж . Че на по-голямата част вкусители им хареса блюдото да е меко-леко пърчено , кръв да тече както на френската гилотина , друга тема . Вероятно както да е vox populi , така да е vox dei .

Русенецъ..т, не знам дали осъзнаваш колко си прав!

така съм ядосан и отвратен от явната подигравка над хората, че не искам да коментирам!Ние само си говорим, а керванът си върви ...и граби!

'......че колегата Миков е изгубил своите морални, нравствени качества, след като е приел по такъв начин да осигурява своето материално благополучие Има ли адвокат, който да не е станал жертва на това ? Тия му завиждат, че не са се сетили те по рано за тая врътка ........

Някой да е намирал чанта със загубени нравствени качества на С.Миков? Давам парична награда.

Престанете с това "съдия-изпълнител", че се насажда извратена представа, че тези хиени са съдии! Става дума за СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ и да, става дума за това, че тези морално гнусни същества забогатяха неистово разплаквайки 10-ки и 100-ци хиляди семейства. Опропастиха животи, хора се самоубиха заклещени в тресавището на гнусната ни съдебна система. Хаджииванов, пряк потомък на човека поставил подписа си под смъртната присъда на Левски, е ЧСИ в Русе. Казвам го, с твърдото убеждение, че има някакъв устойчив ген на гадостта пренасящ се от поколение на поколение.

Това не е за уволнение, това си е за затвор. Но надали ... Така или иначе Господ забавя, но не забравя и ако тази прасюга на снимката я четем че е натежала с число кратно на 9 грама и е увеличил оловото в кръвта няма да е учудващо.

Адвокатите са много мръсна пасмина. Търсиш някой да ти свърши работа, а той гледа как да уреди нещата, за да ти вземе повече пари. Един адвокатин, който познавам, разбрах, че вземал по 70 евро "само, за да чете документи". Е, па много са луксозни тия адвокатски услуги. Да бяхме станали една нация от юристи, че да сме богати всички.

Един адвокат ако не лъже какъв адвокат е?

как да се губят нравствените качества , където закон позволява пропуск, криво разбиране , въззив , тълкуване ? той не ги изял негови будалки , или ?

Ха-ха! Използва "елементарен за фалшифициране" документ, разпродава "бързо" имуществото на потърпевшия, а той, обаче, влиза в "дълга битка за доказване, че не дължи нищо". И единственото, в което е виновен този адвокат, е че е изгубил нравствените си качества. Тия закони са измислени само и само адвокатчета да ограбват хората.

" не може да НЕ бъде направен друг извод освен този, че колегата Миков е изгубил...." голямо оплитане!

ЗАКОНЪТ ЗА ''БЪРЗИТЕ КРЕДИТИ '' , Е ПРЕДЛОЖЕН ОТ ГОШЕТО КАДИЕВ , И ПРИЕТ ОТ ДПС и БСП . А законите за гласуване от Мая Манолова , за които сега тя не е доволна ..

Такова е качеството на нашите законотворци /как не са се сетили за тези пропуски в закона?/, но вярвам, че това ще се промени с новит лица, пример - 25 годишната маникенка.

И какво следва ? След обжалване , ''ВЪРНАХА ПРАВАТА НА ПРЕСТЪПНИКА --СИМЕОН МИКОВ . АМИН !

"Отнеха правата на софийски адвокат заради измами" А на останалите, правата за измами си стоят.

ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ СА КАТО МЕН - ТАКЪВ ПОДЪЛ КРАДЕЦ ИЗОБЩО НЯМА ДА ГО БАВИМ..., ЗАЩОТО НА ПОЛИЦИЯ, ПРОКУРАТУРА И СЪД В БЪЛГАРИЯ ТРУДНО МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА. ТЕ ЗАТОВА ГНИДИТЕ КРАДЛИВИ СЕ ОРИЕНТИРАТ КЪМ БЕЗЗАЩИТНИ СТАРЦИ, ЖЕНИ, БОЛНИ... КОЕТО Е ОЩЕ ПО-ГНУСНО МАРОДЕРСТВО. СУРОВИ НАКАЗАНИЯ ТРЯБВАТ. И ЕФЕКТИВНИ. НА НАРОДА МУ ПИСНА И МАЛКО НИ ТРЯБВА ДА ГРАБНЕМ ТОЯГАТА...

Какво няма да бавиш - копелетата идват за описване или въвеждане във владение с полиция и отделно с частни охранители!!! Полицаите имат нареждане да осигурят безпрепятствено изпълнение на заповедта на ЧСИ-тата, дори не се интересуват има ли съдебна заповед. Ще застреляш и полицаите ли? Така са го измислили копелетата, че нямаш грам тежест пред ЧСИ - изхвърлят те на улицата по негова заповед, а после ако искаш - търси си правата пред съда...

Всички вратички в ГПК и Законите са направени поръчково за осъществяване на "законен" грабеж, като се използва имунитета на корумпираните и зависими съдии. Направено е предимно за топлофикациите за да ни продават принудително загуби от сградна инсталация, но от промените се възползваха и безброй други мошеници и престъпници като ЧСИ-тата, само им погледнете палатите които са построили като кантори и вили. Прокуратурата е сляпа и беззъба, а съда корумпиран и зависим и въобще не може да се говори за правосъдие при този очевиден грабеж осъществяван и узаконяван основно от съдии, които са главните играчи в схемите за грабеж. Тези поръчкови вратички ги направиха и гласуваха от ГЕРБ и за тях няма да чуете да се говори от нито един негов лидер или член.

но вратичките не са нови , вместо това отдавна улегнали , както материално , така и процесуално . това не е изобретения на нито едно от правилтества в прехода , а понаследено от време преди 100 години . Самата процедура с регистрите на имотите е в основата си точно обратно , както в запад възприето . не е учудващо , нпр. защо западните банки не кредитират активно на българският пазар ? нямат в практика как да събират вземанията си , юридическия подход е друг. тогава в най-добрият случай ищец се среща с ответник в арбитраж. а последното на истина се преписва към определни парти от преход. защото , и там съм съгласен с доводите изтъкнати, няма интерес от ефициентен, ефективен, експедитивен процес и процедура . вместо това , социологически игрички с законнотворно манто

Закон за фалита на физически лица трябва, час по-скоро!

Този закон пречи на банките, затова не се прокарва. Банките в тази шибана държава са неприкосновени - дори и в момента са пълни с пари, обаче лихвите по депозитите са нулеви. Лихвите по кредитите са космически. В момента специално заради тях се организира нов имотен балон, цените в момента се вдигат, народът купува на кредит, а после собствеността след 3-4 год. отива в банките. А хората продължават да се лъжат с кредити на безумни условия за по 20-30 години.

да - но още едно законче в една порочена процедура . нека да си тупим по раменете , особено гилдата на безбройни юристи от Алма Матър : в България , началото 21-век имаме действащо пандектно право , както се посреща в арабските страни . от кодификация , възприета в ЕС , тука не са чули , освен първи курс история и римско право , който се подписват в книжките им по присъствието .

отнели му правата, защо не е съден и кога ще лежи в затвора - голяма част от нашенските адвокати трябва да се преселят доживот в затворите - за да се съберат трябва да построим поне две бастилии

ЗАЩО ТАЗИ ГНИДА КРАДЛИВА НЕ Е В ЗАТВОРА? ИЛИ ЧАКАТЕ НЯКОЙ ОТ ОКРАДЕНИТЕ ДА СЕ САМОРАЗПРАВИ?

В затвора всички ние ще плащаме неговата издръжка там. Да го изпратят в Елин Пелин в Хосписа ,,Дар Божи,,.

ще дъвче яки минети в пандиза

"Миков е загубил нравствените си качества, решиха от колегията" :-) Глупости! Миков ще ги обори от воле! - Как може да е загубил нещо, което никога не е имал!

Когато трябва да се съди някой убиец или измамник съда влачи с години не се приемат доказателства, от сто кладенеца вода и протачане. Ама ако трябва някоя далаверка да стане да усвоят на някой човек имота става за седмици. Цялата съдебна система трябва да се изрине и виновните да се изпратят да строят затвори и после да влизат вътре.

Изключили го били от САК!! Чудо голямо сте направили.Какво ще кажете за СЪД и ЗАТВОР!!!!! Или гарван гарвану око не вади?

САК се е самосезирала и го е изключила - а прокуратурата кога ще се самосезира по случая.Измама в такива размери отдавна трябваше да доведе до сериозна присъда и връщане на парите на измамените. Май някой пак си затваря очите!!!

Да не говорим, че по телевизиите този случай го дават вече 2 месеца! И нищо! Нищичко! Каква е тая прокуратура, каква е тая държава???

мелницата на темида не е мотор Суцуки или Ямаха с 300 конски сили .

Защо прокуратурата не се самосезира по случая?

леле-какъв вид на благ и добър човечец има....

Ако строител построи нещо не както трябва може да го съдят, ако лекар сгреши - също. Питам се ще носи ли отговорност пред съсипаните хора юристът, който е изпипал закона по този умопомрачителен начин!Този закон е гледан от правна комисия, от парламент - и те ли не носят никаква отговорност пред жертвите на законовото недоносче?Не е ли редно хората да бъдат компенсирани от ДЪРЖАВАТА, след като нейните служители и закони са причина за личните им трагедии? Който не може да пише закони, да ги чете и осмисля няма работа в парламента. Другото е да удариш кьоравото понеже си в позиция да го направиш, а последствията са за невинните жертви!Юристи!!!

С гласовете на БСП и ДПС е приет въпросния "закон".

забърка всичко това с недообмислените ЧСИ и записи на заповед, за да се стигне до това положение?

Възползва се от пропуските в закона. ЧСИ е измислена длъжност, те също работят на границата на закона, а в някои случаи го престъпват. Като заведеш дело срещи ЧСИ, много бързо свалят незаконни запори. Въпросът е, че малко хорица го правят , защото струва пари. И така си действат - и ЧСИ-тата, и някои адвокати свързани с тях

Колегията "прие, че колегата Миков е изгубил нравствените качества, а във всички тези случаи, освен нравствени качества, той показва и липса на професионализъм Глупости! Това е абсолютно преднамерено ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

И две потупвания по рамото накрая вместо килия в затвора.

Че то едно 80% от адвокатите се занимават с престъпни и наказуеми дейности..... Обикновено нямат нито морални, нито човешки задръжки. А би трябвало да се изритват всички , които дори са си помислили да нарушат закона или пък са предлагали подкуп на съдия....., защото чрез тях подсъдумите не могат да бъдат уличени. Абе безобразна държава!

Убиите го публично и ТВ да снима трупа --това енай добрата первенция срещу наистина подлите практики ---много хорица протиха в болниците и гробовете те--какво чакате!

единственият начин да стане това,е мутрите да сформират наказателни групички и така да станат полезни за обществото !

Чакаш мутрите да те освободят. Та нали точно те те мачкат. дебил

МНООООГО тежко наказание. Утре ще стане член на някоя друга адвокатска колегия - я Пловдивска, я друга ище продължи. Такива са за съд, конфискаци я и затвор. Защото ограбването на беззащитни хора чрез машинации и схеми е престъпление, а не морален въпрос.

Изродът на снимката прекрасно осъзнава, че ще остане без адвокатски права и му е през дедовия! Въпросът е как да му се конфискува всичко, което е откраднал и да му се преровят банковите сметки, след което да се отправи към затвора доживот. А изразът "адвокат, изгубил морален облик" или тем подобни са за деня на шегата.

Законът е волята на икономически господстващата класа,възведена в Закон. Това е. Значи на властимащите това положение е изгодно. Защо ??? Защо не го променят ?? Защото законодателят никога не гласува срещу себе си.

познавам хора , които за нещо подобно ще го оставят на место

Това е най-мръсното племе. Ти му плащаш да ти свърши работа, то гледа само как да те ограби когато си най-безпомощем.

голЕмо наказание бе..! все пак коуеги сме

Ако този човек е вършил такива неща, трябва: 1. Да му отнемат правата за винаги. 2. Да му отнемат имущество в размер до това, с което е ощетил невинни хора. 3. Да бъде поставен в най-ниската социална ниша. 4. Да му налепят лика и деянията по всички обществени места 5. Да излъчват подробни данни за мошеничествата му, името му, къде живее, кои са му роднините поне една седмица в най-гледаното време. Без право на обжалване!

Толкова добре и справедливо е написаното, че си мисля,че неможе да е толкова хубаво, защото сме в България! Сега ще вдигнат някаква пушилка и този ще се покрие на някакви острови на почивка за месец и после ще се запише в друга адвокатска колегия в страната и ще продължи да помага на измамници.

нека понееднопозитивно изказване да се отбележи тук : Въпроси , помежду типизиращо , или номенклатуно по старому , са свързани с логичният подход към материята . тук сме пред така наречена "Варненска дупка по хавайския образец" от недалечната 1995 , типова дупка , типов строеж , разрешителвото от типова организация . Така че , не търсим сега отговорното агне или стадо на вълчицата , а просто и за всеки разбираемо , друг подход . да не се повтори ...

"Софийският адвокатски съвет, за нас, свърши своята работа и прие че колегата Миков е изгубил нравствените качества" - ей от тая фраза ми стана малко смешно, моите скромни впечатления са че доста от адвокатите я карат без особенна нравственост - просто на ръбъ на закона и разчитат на познанията си - не виждам особенна любов към хората у тях :))), по-скоро любов към парите ...:)))

Затвор за изрода

Да го храним на готово. По-добре да е изхвърлен на улицата без имущество, професия и засрамен пред всичките си близки, роднини и познати! Казах.

Бих искал да го попитам, той как би се почувствал ако му вземат всичко, просто ей така...ами носиш името Симеон, ами заслужи го бре човеко, може ли да се подведеш лековерно по течението, толкова ли си окъсъл че вземаш от бедните, вместо да им дадеш!?

че какво като носи името Симеон!?

симеон ,но еврейското е шимон или симон ...