Арестът на Джулиан Асандж е приоритет за Тръмп

Арестуването на основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж е приоритет за Вашингтон, каза министърът на правосъдието.

Обратно в новината

Коментари - Арестът на Джулиан Асандж е приоритет за Тръмп | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

симо

Ако престанете да правите МИЗЕРИИ/секретни де/, които ОТВРАЩАВАТ дори и служителите на секретните служби---няма да имате този проблем.....Така както го нямат и останалите страни по света.

САЩ се справиха с ИДИЛ в Ирак и Сирия, с талибаните в Афганистан, с изкуствените острови в Южно Китайско море, с ядрената програма на Ким, свалиха Асад и най-накрая решиха, че е време да се занимаят и с нещо по-прозаично - да запушат теча на дискредитиращи ги документи. Проблема е, че тях не ги интересува дали хората приемат или не приемат за чиста монета съдържанието на документите? Не ги интересува и кой изнася тези документи, не е само от един човек. Дразни ги Асандж, защото ги унижава, показвайки веднъж техния начин на мислене и вземане на решения за поредната далавера, втори път, защото засега той е извън тяхното влияние. Вярно, закратко, но великите Щати впрягат държавната машина да се справи с един човек.

Абе Тръмп не викаше ли че обичал уикиликс? :)) Иначе вие вярвайте, че имал някакви принцип, различни от "Каквото ми отърва сега!"

Великата държава САЩ, изградена на велики формални принципи, не спазва нищо от тях и си прави каквото пожелае, колкото и неморално да е то. И под претекста, че е свързано със сигурността на държавата се извършват какви ли не гадости. Обаче въпреки тази сила, могъщество и правдина, които би трябвало да лъхат издалеч, става ясно, че един човек, затворен в едно посолство може да бъде велика заплаха за тези своеволия. Та затова първата задача в списъка на този прецедент била да ликвидира този човечец. Да му запуши устата, и да се успокои... Кажете само това сила ли е или безпомощност?

Великата държава САЩ, изградена на "велики принципи", кога ще осъди генералът, дето оказа една фалшива епруветка вООН, и президентът, дето направи 2-3 войни, убивайки 1-2 млн. души..... още преди "Уикилийкс" да се появи.

Асанч е "пътник", рано или късно ще го пипнат и ще го ликвидират... Въпрос на време. От средните векове или т.нар. "черни векове" (14-16 в.), във времената на мракобесническото господство на католическата църква в Европа, която чрез своята "Света инквизиция" е избивала и изгаряла на клади, всеки "инакомислещ", прогресивен индивид, дамгосан и нарочен, като еретик, та чак до днес НИЩО не се е променило, само методите са станали малко "по-изтънчени" и цивилизовани... Явно, човешкото съзнание не еволюира с бързи темпове, напротив - Историята дори доказва, че всъщност изобщо не еволюира, независимо от техническия прогрес и развитието на човешкия интелект...

Да, да..., естествено, няма по-голям проблем за САЩ от Асандж... Всичко друго е наред.

Още ли се мотат с тоя ?

поредната фалшива фабрикация на ционистките медии на Сорос ...Точно тия мръсници СНН и Вашингтон пост са пък най мразени от бай Тръмп и точно на тях ли им каза за приоритетите си а не на говорителя си Шон Спайсер или на Фокс нюз

Няма принципна разлика между тръмп и путин. И единия и другия отстраняват неудобните. Отрова, куршум, "самоубийство", доживотен затвор.

симо

Между двамата има ОГРОМНА разлика....Путин е морален и ОТГОВОРЕН ДЪРЖАВНИК,който СПАЗВА международното право.Тръмп е ефективен/по втория начин/бизнесмен, който СМЯТА ЛИЧНИЯТ ИНТЕРЕС ЗА ДЪРЖАВЕНи който ПОГАЗВА международното право.

ЩО ЗА ГЛУПОСТ???ПО ТАЗИ ЛОГИКА ИЗЛИЗА,ЧЕ САЩ ТРЯБВА ДА ОСЪДЯТ ВСИЧКИ ШПИОНСКИ ЦЕНТРАЛИ ПО СВЕТА,ВМЕСТО ДА СИ БОРЯТ КОРУПЦИЯТА В ПРОДЪНЕНИТЕ ИМ СЛУЖБИ!!!СМЕШНИЦИ!!!

Пък закриването на НПО в Русия е висш демократично-граждански ход, а? :))

Ама разбира се, че арестуването на Асандж е приоритет за Вашингтон: "Джулиън Асандж отговори на обвинението на директора на ЦРУ Майк Помпео, според което Уикилийкс била "недържавна разузнавателна агенция", заявявайки на свой ред, че ЦРУ е създателят на терористичните групи Даеш и Ал-Кайда...", писа Парс тудей на 17 април т.г. под заглавието "Асандж: ЦРУ е създателят на Ал-Кайда и Даеш" ("Assange : la CIA est à l'origine d'al-Qaïda et de Daech", Apr 17, 2017 06:36 UTC, Pars Today). Нищо че и Тръм бе казал същото преди изборите, тъй като с томахавките срещу Асад той се коригира убедително. Другите пък, направили подобни изказвания, като ген. Майкъл Флин, ген. Уесли Кларк и пр. в ютюб: Former DIA Director Michael Flynn: It was a decision to fund, arm ISIS General Wesley Clark explains ISIS was created by U.S. Allies са вече извън играта. Тя и Хилъри се хвалеше в ютюб, че САЩ са създателите на Ал-кайда: Hillary Clinton : We created Al-Qaeda ама нея пък кой ли ще я чуе?!

Това ли им е проблема на американците??? Най- големия им проблем ли е??? Айде стига сте ни занимавали с тая сбирщина алчни безродници бе!!!! Хората имат РОДИНА, тъпанарите зад океана - стъпили, не стъпили там - се пишат американци!!! Паплач, събрана от Мексико, Китай, Англия, Испания, Германия, България, Израел, Афганистан, Пакистан, Индия, цяла Африка, Полша, Русия, Украйна и МАЙНА!!!

На тебе, това ли ти е най-големия проблем? :)) Не трябва ли да е, че проруските правителства на България, не искат да предоговорят цената на газа от Русия? :))

симо

На теб това ли ти е проблема????Точно по темата е...баклук.

Защо ли в САЩ някой толкова ги е страх от истината?

Пък в Русия всичко толкова прозрачно и честно... Затова уикиликс нищо не публикуват за тях,а? :)

"арестът" е неточно, "ликвидирането" е истинската цел, но едва ли на Тръмп, по-скоро на режима във вашингтон

Щатското Министерство На Истината щяло да овладява на изтичането на информация, заяви на пресконференция Сешънс.

Все пак обвинение по тръмповски е по-добре от дрон с бомби по клинтъновски.

Най-демократично и в пълна прозрачност ще го застрелят при първа възможност. Толкова открити, честни и състрадателни хора не е имало на земята. Така е, лоши са всички останали на този свят. Не разбират силата на тъмната страна.

Еквадорците да го пъхнат в багажника на дипломатически автомобил, и да го закарат на руснаците...те ще намерят как да го изкарат от Лондон :)

ами това е вариант Б на вашингтонския режим - да има за какво да обвиняват руснаците (не че сега не си намират поводи)

то пък има ли вече нещо секретно на този свят, което да не знае и от децата? Май само си придават важност?

Асандж им го натъклна както трябва - дълбоко и болезнено. От разкрията на Уикилийкс се видя ко е междунатодния световен терорист. А Едуард Сноудън направо им изу наср*аните гащи. Чудя се как не са изпратили в Лондон или Москва група рейнджъри да ги очисти.

в лондон ще е много лесно,а в москва невъзможно .

Асандж показа кирливите ризи на Клинтън, което помогна на Тръмп да спечели изборите. За благодарност - Асандж в Гуантанамо :)

Se taia

Явно не е свързано с кой управлява... Всички са против него, което показва колко дълбоко е нагазил...

Това се казва - храни куче да те лае. С негова помощ стана президент. Или иска да го назначи някъде около себе си.

А нас Путин не ни арестува когато му изневерим - просто ни отравя или гръмва...

също като "ЧИЧКО МУ" Сталин.

американската диктатура си показва рогата на сатаната:) вече са загубили битката , както СССР навремето:) само долара ги държи още но и на него ще дойде реда:)

Объркал си причина и следствие, приятел! Не доларът крепи САЩ, а САЩ крепи долара!

и ти се объркал Международните финансови далавери крепят САЩ

Томагавките на сащ крепят долара и печатницата за хартия наречена Федерална банка!

Туй го повтаряте от 1917та :))) После им се молихте да намачкат Хитлер че някои от вас стояха 890 дена под обсада и ядяха месата на децата си.

Смотаняк, личи ти че си бягал от час по история. Я ми кажи как точно при разбиването на обсадата е имало външна войскова помощ? Едно ще ти кажа - ако Англия и САЩ имаха сухоземна връзка с Хитлеристка Германия щяха да приключат курса точно като Франция и останалите "силни" европейски страни. А подигравката с глада по време на обсадата ще ти се върне - бъди сигурен!

jingiby

Накрая ще излезе всъщност, че Тръмп е един хитър и харизматичен мошеник, който едно говори, друго мисли, а трето върши...

Накрая излиза това, което е нормално да излезе - няма такъв американски президент, който да служи на сили, враждебни на САЩ и който да не работи за възхода и световното лидерство на САЩ! Такива държавни ръководители, които са готови да предадат управляваните от тях страни, трябва да имат комунистическо възпитание и вярност към пролетарския интернационализъм, т.е. безродието!

Асанж, ще бъдат други. Истината не може да бъде крита вечно. И не Асанж, а самите хора работещи в различните служби изнасят инфото, Асанж и съратници предоставят платформа за огласяване, нали всичко трябва да е прозрачно с цел демокрация и избягване на корупция? Това не са ли политически и държавни репресии в чист вид?

Интересно, като стана въпрос за секретни информации, защо тия борци за "перестройка и гласность" не посягат на кремльовска информация? Толкова ли е непробиваема защитата на информацията? Как така все срещу секретните служби на Запада се явяват "борци" за демокрация и гласност, а там, където се крият най-кървавите страници от историята на човечеството, никой подобен "борец" някак все не може да достигне? Тоя, както и предателят Сноудън, трябва да бъдат съдени за разгласяване на поверителна информация! И крайно време е путлеристката хунта да бъде изолирана по подходящ начин.

ами ако е само на хартия, как ще изнесеш от добре охраняван обект десетки хиляди страници? Това е истината - на хартия, писано с молив!

сигурно се крие във въпросите, които си задал? перестройката в СССР вече мина, СССР го няма, а други държави от онова време още не са минали по този път. Така, че всяко нещо си има време и място. Явно е време за перестройка и гласност в западния свят, не си ли съгласен? Прозрачност без граници, както се казва!

защо само руската хунта да се изолира, ти да не си фен на американо-еврейската хунта? какво според теб я различава от руската? може би Макдоналдс!

да ги съдят бе? нали ни учеха, че когато се изнасят секретни информации и се разпродава държавата за жълти стотинки сме борци за демокрация и свобода? Литвиненко какъв беше? КГБец издавал секретна информация, да не ровя за други примери, че през 90те са били не един и 2ма такива предатели, че и у нас. Какво толкова се пениш?