Бизнесмен лежи 18 години за ”кражбата на века”

Молдовски бизнесмен бе осъден на 18 години затвор за участие в банкова измама за 1 милиард долара.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесмен лежи 18 години за ”кражбата на века” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Народ/избирател/, който не може да осъзнае собствените си грешки и търси вината в някой друг. Е обречен да ги повтаря и да се бетонира в статуквото, което не харесва. Дали отвън ни назначат парламент, правителство, министри и чиновници? Без наше участие и без да ни питат. Дали и ние самите не помагаме доста за това? Роба иска да има господар, не е свиканал да е свободен. Иска някой да му дава заплата или пенсия и да му казва какво да мисли и какво да прави. Случилото се в Турция е подобно на случващото се у нас последните 30 години, а и преди това. Турците искат да си върнат сулатана. И 100 г. след Ататюрк са на път да го постигнат. А у нас много са тези, които искат да си върнем съветските/руските/ господари имаме и такива, които искат да се върнем при султана. За щастие има и такива българи, които искат да са свободни и избраха Европа, а не Азия(Сибир или Анадола). Дано българите, които искат свобода продължат да са мнозинство и дано не заменят азизтските си господари с европейски. Трябва да внимаваме има опасност сулатана и главния секретар на КПСС да бъде заменен с брюкселски чиновник или евробанкер.

Kрадеца вика дръжте крадецa.Aко подкарат наще политици с кои ли ще си измият ръцете.

Повтарям колегата по-долу, че обирът на века е в България и е за 4 пъти по-голяма сума - 4.5 млрд. лв. ?! И си трайкат още, защото ония с "мазните" ръчички са и в този Парламент !!!

какви нелепи риторични въпроси задавате!Че кой разследва, обвинява и съди себе си бе, аркадашлар?

Ние си имаме Цветан Василев и кражбата КТБ. Но у нас няма нито една прсъда все още, не е осъдени нито един депутати или министр, нито един шеф на БНБ по онова време. Дори един от "изгорелите" в банка КТБ, който е бил депутат и министър по онова време от партия ГЕРБ. Каза, че щял да съди държавата България. И то при условие, че е фактор във ГЕРБ, които назначиха Искров за втория му мандат като шеф на БНБ. Голяма наглост, голямо безобразие. Трябва да има присъди, ако няма за виновните политици и шефове на БНБ то за прокурорите, че не си вършат работата.

какво героично и символично име - Вячеслав ПЛАТОН! Пък щом е толкова умен, що не са му дали медал за специални заслуги! А те- съд, каква несправедливост!

Затова Цветан Василев иска убежище в Сърбия. Годинките в затвора му са сигурни ... докато умре.

А ОНЯ ДЕТО ПРИТЕЖАВА "ИНВЕСТИЦИОННАТА БАНКА" - ОНЯ ОТ БИВШИЯ ВЕЧЕ "СИК" ЗАЩО ГО "КРИЯТ" ОЩЕ ? НАПИСАХ "КРИЯТ" В КАВИЧКИ, ЗАЩОТО СА В КЮПА С НЕГО ЕДНИ ХОРА ОТ ПРАВИТЕЛСТВА И ПАРЛАМЕНТИ У НАС И СЕ ПРАВЯТ НА "УЛАВИ" !!! "БОЖЕ, ПАЗИ СЛЕПО ДА ПРОГЛЕДНЕ" ! Тази поговорка е народна мъдрост - не съм я аз измислил ...

Молдова не може да бъде пример за нас. Ние ве се занимаваме с трохи на стойност 1 млрд. Когато затънат до гуша в евроатлантически ценности и пазарни механизми, тогава ще им просветне пред очите. Д.пе да им е яко.

има поне 100 милиардери. Как за някакви си 20-25 години г-н Никой Голодупков може легално и без проблеми да стане милиардер? Няма начин освен, чрез измами, убийства и всички други текстове от Наказателния кодекс. 99,99% от кандидат-милиардерите вече спокойно гледат как расте тревата (откъм корените), а другите се примираха, преклониха (или се престориха) главица пред батюшката и засега се радват на спокойствието. Та тоя в Молдова е направо скромен, защото там просто няма какво да се краде.

И в други руски губернии хора на КГБ ограбват банки, няма само ние да сме с КТБ я!

Аматьор, тука в БГ за 40 години окрадоха стотици милиарди и виновни няма.

Кражба на века 1млр, а 4 млр каква е?

4 номинации в 4 поредни години , все за оскар :)

Искров, знам какво направи миналото лято!

Значи това е била причината да спечели про-руския кандидат президент Додон миналата година. Про-европейските партии са били твърде замесени в тази кражба и хората са се отдръпнали. За съжаление ЕС неведнъж показва лош вкус по отношение на партиите, които поддържа. Готови са да подкрепят някои пълни отрепки и престъпници, които обещават про-ЕС курс за страните си. Това обаче говори много лошо за самия ЕС, защото е в разрез с принципите, на които уж държим.

Наща Тиква кога ще влезне за КТБ? За един прЕател питам от Софийски Градски...

Всеобща тенденция е, че управляващите крадат за свое благо, без всякакви крупули. Лошото е, че и Тръмп ще почне, но ще е за сметка на цялата планета...

Това за България няма да е добре.че у нас ще трябва по тяхния съд да вкарат всички политици в панделата и да затварят вратите на парламента.

с козунак да серуча, а луканов колко изкраде и раздаде, та ни срина държавата и направи половината българи крадци

Скоро не се бяхте сещали за Луканов. Ама не спирайте - Виденов, Костов, Царо, Станишев, Орешарски. Всички крадоха, само светилото Боко работи за народа и не бърка в кацата. Само да попитам защо след 8 години под негово управление няма нито един осъден (или поне с повдигнато обвинение) за кражбите и защо не съм усетил разлика преди и сега? Всъщност я усещам - към влошаване...

Виденов не беше в схемите.... И затова го изяде.

значи и молдова се оказва по напред от бугарисатан, все пак има наказани....

пак сме добре ктб е 5% от бвп на бугаристан вапреки че сме еу е ясно каде се намираме и каква дарзава сме.

Сърбите докога ще го динкат Василев,какво се правят на много законни,а всъщност му стават съучастници в престъпление!Куп пари прехвърли насам натам,адвокатите му ходят да им разписва пълномощни съвсем явно,а парите на КТБ в чужди банки или реално източени!Подиграват ни се,сигурно им плаща!

В Молдова 1 млрд е кражбата на века, а ние не знаем дори дали КТБ е кражбата на годината.

Това са джобни за лафката в парламента на управниците ни

симо

Явно НЕ са станали още РАЗВИТА ПАЗАРНА ДЕМОКРАЦИЯ!!!

симо

Слаба ракия!!!Ние колко платихме за КТБ?Кого НАКАЗАХМЕ?????

A на протести, като молдовците, излязихме ли?

Тия ще да са "приятели" на нашия "имигрант" в Сърбия ,Василев!И той така източи с фиктивни сделки милиони в чужбина,тука още се дреме по случая за връщани на парите,а в КТБ бяха и държавни пари и европари и на вложители на "сигурно" място,които потънаха и ДАНС нищо не разбрал!Баси,измекярите! И в Молдова тъй,дали им помощи,а тези "проевропейци",дето излъгали народеца да ги изберат го обрали,нещо подобно на гръцката криза!

а Василев ли е? или са толерастичните бели якички с розов фланец?

а нашите кога.....

молдовците да взимат пример от българския политикоикономически елит и ще са спокoини за кражбите!

В България такова нещо не може да се случи

КОГА ЩЕ ВИДИМ В ПАНДИЗА ТАРТОРИТЕ НА МЕТЕЖА СРЕЩУ Б-1 - СВИНЯН,СРЪБСКИЯ БОРАТ,КАПУТА ,ДОГАН, ОПГ ПОЗИТАНО И СЕКТАТА НА РАДАНЧО ОТ ПОСЛЕДНИЯ ДЕН!

Амчи то Боко Тиквата е върховният шеф на мафията от доста години вече:)

Метежа срещу Б-1 си беше абсолютно заслужен,не трябваше да прикрива енергийната мафия!Ако не беше се случило,нямаше да излязат наяве криминалните далавери в енергетиката,договорите и за другите беленета -меленета ,реактори без реални договори и т.н.!При Борисов-1 скочиха цените на тока точно заради прикритие на стари далавери,които договори уж били държавна тайна и тинтири- минтири,т.е. и той правеше чадър,но стана прекалено и непосилно!

иииии кой провали метежа? красивите и сексапилните, с неадекватното си (внимателно) поведение сринаха всичко. с 3-4 акта накараха нормалните да се почувстват или лесбо, или гей, или обикновена хард-дрога.

Метежа срещу Б-1 беше направен точно от енергийната мафия най-вече в газовия сектор и ядреното бесепарско лоби и с помоща на две политически партии с господари от изток( предимно на север, но и от юг). И беше глупост защото тогава, когато го направиха, му оставаха някакви 4-5 месеца управление на Борисов. Този метеж го свали от власт, но след това два пъти го кава на власт. Което също показва, колко некадърни, прости и алчни са бесепарите. Вместо да го оставят сам да се провали, на два пъти му дадоха власта. Въпросните 2 партии помагачи на БСП в метежа Б-1, сега са му другари в парламента едната явно, дугата прикрито.

...и други членове на (про)европейския елит са били замесени в тази банкова измама... Без "благословия" от към правилните демокрации няма мащабни даалавери. Точно както у нас.

Молдовското КТБ пасти да яде!

Кражбата на века е 3 милярда от КТБ. Няма един обвинен!

Няма и да има ,след като избираме тиква за премиер хванат за ръка с цацата и пееф...

то преди перестройката кой да краде,крадяха само партийните върхушки,

колко точно милиарда са откраднали "партийните върхушки преди перестройката"?

но от Краснодарския район Андропов е извозвал с влакови композиции, ако Ви дава някаква идея

Краде се по руски-до смърт!А защо не става в Румъния?А защо става и у нас?

Премиерът им търка нара?! Кога ли ще видим Тиквата, Мамин Прасчо, Р.Овч. и Остап Бендер (Цв. Вас.) на топло?

Ами те са си на топло - пред камината на сръбска скара.

и сергейчо,и орешарски,и костов,и симеончо,и масларова-да изреждам ли още

Само ни е сме си най-добре. Затова у нас няма и един от по-висшестоящите айдуци осъден.

Кражбана на века е в КТБ. Тъпотията на века е, че НЯМА ВИНОВНИ. Питам се защо и БГ има МВР, Прокуратура, Съд, Банков надзор, Централна банка???

Абе как да няма виновни бе, Цв.Василев е виновен, ти не си ли чул, май си отсъствал последните години от България.

Криминална беше Октомврийската революция на Ленин. След това се разпространи като Чума корупцията из Източна Европа разнесена от Червените плъхове.

За такива глупости не плащат вече. Смени репертоара ! За всеки е ясно как е работата. Обърни внимание на израза ПРОЕВРОПЕЙСКИЯ Влад Филат та да ти стане ясно, че най-големите крадци се маскират като евро-атлантици и дават оферта "Ще ме оставите на мира да крада, пък аз ще ви припявам на евроgейските глупости и ще правите каквото си иската в държавата ми".

Там гепиха златото на императора 3 пъти - веднъж вноската във ФЕД, втори път хазната и трети това което ленин даде на швабите.

А с нашата далавера КТБ, за повече от три милиарда долара кой ще лежи. Само айдуци всъдебната система. Да като разделят парите наазад наазад моме Калино и сръбска скара.

ev57tim@

А при нас за по голяма сума - 18 потупвания по рамото и покана "Ако обичате елате да ви осъдим на 17 дни условно и 24 лева глоба (явяване в съда без вратовръзка)!!

мила родна картинка