Манолов: Промените на инвалидните пенсии са нереални

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов заяви пред Дир.бг, че ако се увеличи само минималната пенсия, ще се смачка съотношението с останалите.

Обратно в новината

Коментари - Манолов: Промените на инвалидните пенсии са нереални | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изхарчиха парите на пенсионерите. После Дянков изхарчи парите на болниците. Сега мръсната мутра иска да изхарчи парите за инвалидни пенсии. А вие спите и ги преизбирате.

от всички да се удържат еднакви суми за пенсии,независимо от доходите.на всички да се дават еднакви пенсии.Който взима по-голяма заплата-да си спеставя или да харчи-негова си работа.Който взима малка заплата-да си прави сметка как да я увеличи.Всичко друго е манипулация и създаване на конфликти между хората и най-вече е кражба на едни пари ,които хората внасят за пенсии и после не получават,защото или не доживяват или живеят кратко след пенсиониране.

Прав си. Държавата не може да е длъжна да осигурява висок стандарт на живот. Който има висока заплата, да си спестява.

Няколко случая на хора с по едно око които минават на Телк на 2 години като ч е ли ще им инплантират око! Срамота създават си излишна работа!

Трябва да се преразгледат инвалидните пенсии! Сега всеки който изпадне като безработен плаща до 1500лв и взема инвалидност! Отворете си очите!

Инвалидни пенсии трябва да се изплащат при професионално заболяване или злополука на работното место. Всички други плащания за инвалидност трябва да са от друго перо на държавния бюджет който не е свързан с НОИ.

Защо тъй наречените "социални пенсии" които кой знае защо се изплащат от Бюджета на НОИ , а не от Бюджета на Парламента или Министерския съвет.Инвалидни пенсии трябва да се изплащат при професионално заболяване или злополука на работното мяста. Къде са парите които държавата е длъжна да осигурява държавните чиновници, военни , полицаи, съдии , прокурори които се пенсионират с 25 години трудов стаж и на 52 години и почват да получават пенсии 13 години преди другите и то максимални или близки до максималните пенсии. Ако се пресметне спрямо средната продължителност на живота /72 години/, тази категория пенсионери получават 20 години максимални пенсии за много по- малък стаж /съответно по-малко внесени пари/, а останалите категории получават 7 години за 40 години стаж /за внесени повече пари/. Какви са тези "златни момичета" /Златни пенсионерки/ шампионките по художествена гимнастика, които се пенсионираха на 18-19 години с пенсия 2000 лева, на гърба на онези за които казват няма пари за увеличение на пенсиите, защо не ги изплащат от бюджета на спортното министерство, защо всичко се замазва и се прехвърля върху осигурителната система.

А всички инвалидни пенсии, реални ли са ? Работил 2-4 год. минимална пенсия 200 лв. Работил 38 год. реална 219 лв. 19 лв. разлика, АЛО синдикати. Гавра с труда на хората и толериране на тарикати и ниско осигурявали се ? Да крадем от тавана и да го даваме на бедните и циганите. Синдикатите са паразитно колело в социалната система. Как гледат на тях хората в частния сектор. Знаят ли там какво се случва. Каква робия е .

Между впрочем не мислете че максималната е 920 лв. тя е такава за част от хората осигурявали се на максимума, депутатите, генералите и други важни клечки взимат пенсия хилядарки, проучете нещата защото ЗА ТОВА НИКЪДЕ НЕЕ ПИШЕ, ПО ТОЗИ ВЪПРОС Е ПЪЛНО ТАБУ и много хора дори не го знаят.

Няма логика в увеличението на миним.на база стаж и възраст. С две думи най-доброто ще бъде да се увеличат процентно и другите пенсии с процента на увеличение на минималната. А за инвалидните първо да се преразгледат всички телк решения, защото 80 процента са фалшиви, а после да има увеличение и на тях когато наистина са на нуждаещи се болни хора. Но да работя 45 г. да съм пенсионер от едно времешните с малки прецакани пенсии от командира Костов и да получавам 300 лева с увеличенията през годините в момента, в същото време минималната да стане на 200 лева на хора без да са работили и на половината на моят стаж - това е абсолютно несправедливо и подлежи и на съд. Така че трябва да обмислят тези неща преди да се осъществят.

ПО 500 ЛЕВА ПЕНСИЯ НА КАЛПАК ЗА ВСИЧКИ ТОВА Е СПРАВЕДЛИВО.НЕ МОЖЕ 920 ЛЕВА ПЕНСИЯ ЗА ТЪРТЕИ КОИТО ПО ВРЕМЕ НА СТАЖА САМО СА СТОЯЛИ НА СТОЛА И СА ПРИКАЗВАЛИ ПРАЗНИ ОБЕЩАНИЯ НА КОЛЕКТИВА КОЙТО СА УПРАВЛЯВАЛИ И В СЪЩОТО ВРЕМЕ СА ГРАБЕЛИ НАРОДА И НА СТАРИНИ ДА СА ДОБРЕ.ИЛИ ДЕПУТАТИТЕ КОИТО НИЩО НЕ ПРАВЯТ А САВО КОНСУМИРАТ.............

И на всички работещи равни заплати също е справедливо или "От всеки според възможностите, на всекиго според нуждите" . Всички сме за комунизЪма. Ура другари!

ти какво очакваше?!? правят се само промени, КОИТО НЕ РАБОТЯТ.. иначе не се правят! КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА? КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА? КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА? КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА?

Въпросът е решен. Референдум няма да има. Ако сте служил войник, вероятно знаете какво казва старшината на ротата: Въпросът с банята е решен - баня няма да има. Та така.

Ганчо Попов цитира данни, според които пенсиите в страната сериозно изостават от тези в други европейски страни. За Гърция минималната пенсия е 500 евро, в Албания - 175 евро, в Македония - 189 евро, в Румъния- 181 евро, в Словения - 616 евро, в Сърбия - 219 евро, в Хърватия - 310 евро. Над 66 на сто от 2 158 885 пенсионери в България живеят под критичния праг на бедност, каза още Попов.6.3.17

а сега напиши и нещо за тавана на пенсиите в другите държави. Защото аз съм ощетен, за да има минимални-социални пенсии за не работилите. Почти всички са недоучили / а образованието беше безплатно/, не са работили, после искат висока пенсия.

Манолов, какви пенсии обсъждате и коментирате когато на един талибанен в ЕС му се дават 800 евро на месец във Франция джоб пара, 770 евро в Германия и прочие. .... плюс безплатно здравеопазване, плюс безплатно образование, плюс безплатен покрив над главата му !? Има ли въобще пазарна икономика която действително да преразпределя заработените средства през професионалния стаж и квалификация за съответната специалност или всичко е тотална измама, бля, бля ...Спрете да лъжете хората, че осигурявате някакви пенсии на родителите ни и отговорете на въпроса защо един дивак, примат, талибанен получава повече от един български пенсионер, учител, доктор и сие ....Това икономика ли е въобще или менте робство, пазарлък, аз да съм добре , а ти зле и да духаш супата .... ПС : Манолов, колко е средната европейска пенсия, заплата , данъчно облагане, покупвателва способност и къде сме ние, защо сме тук и как да минем напред...това мислете , не глупостите на неграмотните БГ карикатуристи от НС .

Недей тъй да приказваш, ще ме накараш да хвърля личната карта и да имигрирам. И малко на черно да побачквам ще връзвам 2000€ за 10 работни дни в месеца!

МОЖЕ И НЕЩИЧКА ДА СИ ПОНАЛУЧКАЛ,НО КАТО ЦЯЛО ВЪОБЩЕ НЕ СИ МИСЛИ ЧЕ СМЕ В ЕВРОПА.ХОРАТА СА ГРАДИЛИ 100-200ГОДИНИ ДЪРЖАВИ,А НИЕ ОТ ОНЯ БЕЗСМИСЛЕН СОЦ РЕШИХМЕ ЧЕ НАРАВНО С ЕВРОПЕЙЦИТЕ ЩЕ СМЕ.НО ПАСАРАН.ЩЕ ПОМИЗЕРУВАМЕ,ЩЕ ПОРАБОТИМ ЩЕ СЕ НАУЧИМ ДА СИ УПРАВЛЯВАМЕ УПРАВНИЦИТЕ И ПРАВОСЪЙДНА СИСТЕМА И ЧАК ТОГАВА МОЖЕ ДА ИСКАМЕ.ДО ТОГАВА СИ ГЛЕДАЙ ТВОЙТО КАНЧЕ И АКО Е ПРАЗНО ВИНОВЕН СИ СИ ТИ.

пътищата, по които сега карате са построени при "тъпия социализъм", енергетиката на България на 90% е изградена по време на "тъпия социализъм" - водопроводна мрежа , голяма част от училищата, детските градини , здравните заведения...... ТОВА Е ГОЛЯМО КАПИТАЛОВЛОЖЕНИЕ , от ония времена, които глупаците искат да изтрият от историята и да представят на децата си че светът започва от 27 години и преди това нищо не е съществувало ........

ПОЛОВИНАТА ОТ ИНВАЛИДНИТЕ ПЕНСИИ СА ФАЛШИВИ. ЕТО ВИ ПАРИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ПЕНСИИТЕ ЗА ОСИГУРИТЕЛЕН СТАЖ ,ЗА АРМИЯТА ,ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО. МИЛИАРДИ ПОТЪВАТ ВСЯКА ГОДИНА ЗА ФАЛШИВИ СОЦИАЛНИ ПЛАЩАНИЯ АМА КАТО ДОЙДЕ ОНЯ ДЕБЕЛИЯ С ЧЕРВЕНАТА ГЛАВА МАНГИТЕ ДЕТО ГИ ХРАНИТЕ ОТ ТРУДА НА БЪЛГАРИНА ПЪРВИ ЩЕ ИЗБЯГАТ. ЯЗЪК ЧЕ СКЪСАХ 15 чифта кубинки за честа и славата на бойното знаме . НАПРАЗНО Е БИЛО НЯМА НАДЕЖДА ЗА БЪЛГАРИЯ .

Чорбаджийските мекерета наизскачаха! Ратаите да не знаят много, пара нема! рабят от народът гладен, граби подъл чорбаджия, за злато търговец жаден и поп с божа литургия и продажен подкрепаджия!

Аз съм инвалид, член на ГРОБ , не виждам. Но ми казаха, че съседът е с едно око. Не е ли справедливо да му го извадим?

Патриотите са диви популисти и който не го е разбрал е много тъп,за да не разбира,че няма как от бюджета на инв.пенсии който е 1млрд.лв. да повишиш всички пенсии което ще струва 1,5млрд.лв.Дори и всички инвалидни пенсии да се спрат няма как останалите да се повишат с тази сума.

Не си знаещ,тъп си.

Тъпият си ти защото си от простият електорат на ПаричниятФронт или гроб.

Значи ако се повиши мин.пенсия с 20лв.повече ще се смачкат останалите пенсии.Бах мама му как ще ми смачкат депутатската пенсия от 940лв. с 20лв?Аз ли само така мисля или и този е много тъп?

Тоя пишман синдикалист да не дава акъл в материя където няма и понятие от нея. Ако може преди неговото пенсиониране да свърши нещо полезно да си подаде оставката.

Много почнахне да мрънкяте,ша си ритнете работата!

В допълнение на предишния ми коментар - наистина две трети от инвалидните пенсии са незаслужени - основно отпуснати на близки на здравни служители или по другия... начин. С няколко операции и много болежки едва дочаках да се пенсионирам поради осигурителен стаж и възраст. А сега по-достойната по размер пенсия отива за прегледи, изследвания и лекарства.

Господин Манолов, браво! Точно това обижда останалите пенсионери - смяна модела на пенсиониране и дискриминация. И защо политиците предлагат евентуална актуализация на пенсиите преди 2010 година? Нима пенсиите, отпуснати след това не се стопиха от скорошните увеличения? Дерзайте, господин Манолов! Успех!

Ако, някой си въобразява,че на богатите им пука за мизерабльовците,значи е идеалист или глупак!И онези си имат грижи-семействата им живеят с по 1200 лв месечно.Такава идиотщина няма и в Сомалия!

Ь,бе хора!Вие действително ли не разбирате,че ако всички са равни пред закона,ще има нормални доходи и за обикновените хора.Сега ни обират хора с два пръста чела и жестоко изнудване маскирано,като някаква криза.Вижте им именията, яхтите,метресите, екипите от обслужващи..... и това,което са създали.Не са виновни лошите управляващи, гърчат се добрите търпящи.Станахме за смях в Европа!

На входа на Орландовци пише и ние бяхме като вас и вие ще дойдете при нас . Така че който плюе по пенсионерите да знае какво го чака.........

Тези които скоро са започнали работа след 30-40 години като им дойде време да се пенсионират ще разчитат на отчисленията от циганските заплати за да получат пенсии. Ще е още по-голяма трагедия.

циганите не стига че точат от всякъде ами арогантни и нагли същества са

Да не би да са пожизнени тези пенсии !! Какви са тези инвалиди- здрави хора , работят на по 3 места ! Получават заплати , инвалидна пенсия и са освободени от данъци !! Да се промени закона ,за отпускане на инва. пенсии и право на работа ! Това е престъпление !

Сигурно има и много такива, но имаме и едни "златни момичета" шампионките по художествена гимнастика, които се пенсионираха на 18-19 години с пенсия 2000 лева, на гърба на онези за които казват няма пари за увеличение на пенсиите, защо не ги изплащат от бюджета на спортното министерство, защо се замазва всичко.

ама идея си нямаш какво е инвалид в България. А дано да се "инвалидизираш" и ти да земеш "пенсия" и да ти стига да живееш, че да не работиш, глупачке!

Личи си, че не си ходил никога на комисия. Там онези стоят в една тясна стая и нямат нищо, освен едни слушалки. Преглеждат разни хвърчащи листове и това е. А трябва да има обособено отделение в някоя болница, където да се преглеждат само хора, отишли на ТЕЛК. И това отделение да е оборудвано с всякаква необходима техника и лаборатория, където да се правят изследванията на място. А всеки лекар, който работи там да отговоря с името си за даден неправилно ТЕЛК. С уволнение, със забрана да упражнява професията си завинаги и т.н. Да видим тогава как ще е. И все пак най-големите измами се вършат с психическите заболявания, защото ако речеш да провериш дали някой наистина страда от бъбреци, сърце, бял дроб, черен дроб и т.н. можеш, има техника, има изследвания, но как ще докажеш дали някой наистина е психо само от един преглед, дори да трае цял час. А точно там циганите са се специализирали, на тях не им пречи, че ги водят луди, стига да взимат пари за това. Изобщо с тая пасмина мангали всичко е обречено на неуспех. Не се надявайте, ще ги носим на гърба си, докато останат само те. Не е далече, повечето млади българи се изнасят.

"по никакъв начин не трябва да бъдат погазени права на гражданите" от текста по горе, но изглежда точно това се готви

9 от 10 ИНВАЛИДНИ ПЕНСИИ СА ФАЛШИВИ. ВЗЕМАТ ГИ НЕГРАМОТНИ РОМИ, ПЛАТИЛИ ПОДКУПИ НА КОМИСИИТЕ. ТАКА ИСТИНСКИТЕ ИНВАЛИДИ МИЗЕРСТВАТ СЪС 100-200 ЛЕВА. ВРЕМЕ Е ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ! МОЖЕ. ЗА ГОДИНА-ДВЕ ВСИЧКИ МОГАТ ДА МИНАТ ОТНОВО НА ИСТИНСКИ КОМИСИИ. ТОГАВА ИНВАЛИДИТЕ ЩЕ ВЗЕМАТ ПО 700 ЛЕВА И ПАК ЩЕ ОСТАНАТ ПАРИ ЗА ЗНАЧИТЕЛНО ПОВИШАВАНЕ НА ВСИЧКИ ПЕНСИИ. СПРЕТЕ ПАРАЗИТИТЕ! ПОГРИЖЕТЕ СЕ ЗА БОЛНИТЕ И ВЪЗРАСТНИТЕ! ВРЕМЕ Е.

От комисиите вече не зависи нищо ,купуват се фалшиви епикризи и изследвания за заболявания с които може да се мине пред ТЕЛК.

В другите държави може и да са недоволни от политиците, но поне имат действени синдикати. Нашите тук не знаят за какво им се плаща, а понякога имаш чувството, че играят в един отбор с работодателите, а не с работниците. Кое му е сложното, бе Манолов, да се даде един срок от 6 месеца и да се направи тотална проверка на инвалидните пенсии, които получават цели цигански махали и някои български тарикати. Като се вкарат няколко лекари- мошеници от ТЕЛК в затвора, другите ще си направят по-добре сметката. Каква е тази държава, която винаги е на страната на мошениците, на крадците и мързеливците бе, каква е тази държава, какво е това чудо. И накрая, какъв е този народ, дето като почнеш от бакшишите, лекарите, полицаите, съдебната система, чиновниците и пр. все мирише на гнило. Дали наистина не сме изостанали, мързеливи и крадливи, както мислят навън за нас?

Абе направо да сдъкратят инвалидните пенсии и парите във Корпоративна банка.

Фалшивите инвалиди са все цигани. От българите тарикати са незначително число и могат да бъдат спрени сравнително бързо и лесно. Но ако не бъдат пипани циганите, какъв е извода? Че искат да отнемат пенсиите на истинските инвалиди и болни хора. И това обаче няма как да стане. Преди 5 години България е подписала конвенцията на правата на инвалидите, според която щом нещо е дадено веднъж на инвалид, то не може да му бъде отнето повече. Така че всичко е само приказки и ала бала....

ти само провери колко от инвалидните пенсии са реални и кои ги получават....едни масленозелени човечета,ама те гласуват за когото им кажеш.

Незабавно увеличение на ВСИЧКИ ПЕНСИИ А ЗАПЛАТИТЕ ДО КРАЯТ НА ГОДИНАТА ДА СА КАКТО СЕ ОБЕЩА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ -СР ЗАПЛАТА ДА Е 1500лв. Иначе ако този народ е все още такъв, а не само продажна и слугинска мърша трябва да започне национални протести, защото някои, дето сега искат да управляват ОБЕЩАХА ТОВА И Е КРАЙНО ВРЕМЕ КОГАТО НЕЩО СЕ ОБЕЩАЕ , ТО ДА СЕ ИЗПЪЛНЯВА!

Вземете патериците на инвалидите, продайте ги на борсата и така РБ ще процъфти.

ТЕЛК-овете ги урежда една мед сестра от съседния вход. Там всички са инвалиди, в нашия вход - половината.

Защо не накарат държавните служители, полицаи и военни да си плащат социалните и здравни осигуровки сами, както тези хора, които са на минимална заплата. Та заплатите в обществения сектор са по -високи от тези в частния! Тогава ще има пари за увеличение на пенсиите, но чиновниците са основно партийни кадри и затова са облагодетелствани

Правилно

Ако държавните служители си плащат личните вноски, както всички останали, политическата класа няма да има кой да изнудва с мантрата " Ние даваме, разпределяме и ние ще вземем"

Ще ви напляскаме най-накрая. Спрете се да делите обществото. Само на инвалиди и на здрави не бяхте ни делили и не бяхте ни насъсквали само здрави срещу инвалиди. Не се свените и това да си мечтаете да направите. Ако имате излишна енергия за такива неща разделете обещството на хора и на политици и насъскайте хората против политиците. Ако ви стиска.

Много е просто. Това, че пенсията ти е под границата на бедността, не е проблем. Просто ти ставаш клиент на социалната система. Така се вдигат доходите на бедните пенсионери, а тези с тавана си остават.

Нека и ние да направим една сметка при минимална заплата 460лв. по осигурителните 18,8% прави 86,48 лв. вноска на месец. При средно 40 години осигуряване 41510 лв. върху които трябва да има и лихва. При средна продължителност на живота 72 години (половината ми приятели не доживяха до пенсия) и както аз очаквам да се пенсионирам на 65 години или средно ще получавам пенсия 7 години и се получава 41510 разделено на 7 и на 12 =494 лв. пенсия, а от друга страна твърдението, че пенсията трябва да бъде 55-60% от заплатата се получава 253лв минимална пенсия за минимална заплата 460лв.

Пример първи. Става хиперинфлация. Пенсия 10000лв. става 10 след деноминацията. Много ли е това или малко?! Защото точно това се случи и твойта сметка я няма. Втори пример. Изплащат се заплатите изцяло, няма отчисления за нищо, няма обществен договор, всеки за себе си, човек за човека е вълк. Така... Какво правим с армията от гладни опърпани възрастни...? Да ги застрелваме ли, щото нито държавата, нито обществото има нужда от тях или пък са им длъжни, пито-платено. Ха сега, расъждавай...

Социялното осигуряване е обществен договор!!! Но той неможе да се промена според този от снимката и конюнктурата!!! За всеки, трябва да важат правилата в деня, в който е би първия му работен ден!!! Всичко друго е помия и личен избор - сива икономика!

Тъй наречените "социални пенсии" които кой знае защо се изплащат от Бюджета на НОИ , а не от Бюджета на Парламента или Министерския съвет. В 50%те процента са включени и парите които държавата е длъжна да осигурява държавните чиновници, военни , полицаи, съдии , прокурори които се пенсионират с 25 години трудов стаж и на 52 години и почват да получават пенсии 13 години преди другите и то максимални или близки до максималните пенсии. Ако се пресметне спрямо средната продължителност на живота /72 години/, тази категория пенсионери получават 20 години максимални пенсии за много по- малък стаж /съответно по-малко внесени пари/, а останалите категории получават 7 години за 40 години стаж /за внесени повече пари/.

Когато не стигат парите най-лесно е да посегнеш на чуждите пари. Така е станало в НРБ след окупацията когато се национализират частните пенсионни фондове- гръбнак на икономиката и парите са вкарани и изхарчени през бюджета. Не за пенсии разбира се. Генезисът на днешните ни политици е ясен, той се знае и не се учудваме, че те се опитват да използват под една или друга форма опита на провалилите се свои предшественици.

При окупацията в Царство България е имало едва 2% пенсионери, 120 000 - кметът на селото, полицаят, учителят и попа с пощальона. Останалите старци са се бесили от глад и мизерия. 90% бедни земеделци без пенсия - едва при Вълко Червенков се отпускат земеделски пенсии.

Не беше так, не беше , лепяхме си в трудовите книжки едни таксови марки в зависимост от дохода и на тяхна база се даваше пенсия. Внасяш и накрая получаваш. Тази сегашната система е социалистическа едни внасят цял живот , други получават цял живот, равноправие.

Живейте с мисълта, че помагате не себе си, защото утре всеки може по Божията воля да се нуждае от помощ

Това е като здравеопазването . Когато си здрав ти се струва бреме. Но дали е така. Представи си, че не плащаш и ти се наложи да се лекуваш. Турция- изследвнаия и скенер - 5000 евра. Биопсия 2000 евра. Дори и у нас един ПЕТ скенер е между 2000 и 3000 лева, но не го плащаме. Плаща го системата. Пак такава социална система за взаимопомощ без която обществото ни ще е мъртво. Вместо да разбивате такива системи и да се чудите как да ги ликвидирате или излъжете, по -добре ги развивайте. Те наистина трябват.

От едни идиоти се оттървахме,на други по-големи налетяхме

Не е хуманно да измъчваш предсмъртно инвалиди и възрастни. По-добре както при уморените коне, нашите "социални и демократични" управници да ги избият. Тежко и горко на такава държава, която с парите за най-унизените и бедни, трябва да решава други проблеми и преди всичко повишението на техните чиновнически заплати. Щом не искат да си ги намалят, народа ще им ги отнеме изцяло. Но, процеса няма да свърши до там, а до дръвника !

Коментираме не истинските инвалиди, а измислените такива,ментетата полицаи,военни,лекари,учители,управници,работодатели, бачкатори и т.н.Германия затова е богата- дават се пари само за действителните!

До Валери Сименов колекционера на скалпове - нещо за пенсийките от 300лв.?

Нашите съседи турците имат една поговорка която казва - крък карък, тоест четиридесет счупен, петдесет заминал и т.н. описвайки живота на човека. Не мислете само за днес. Развитието и усъвършенстването на една социална система не е в лишаването на някого от права и помощ. Друго и различно нещо е и е свързано с развитието на обществото, обществените отношения и ценности. Живейте с мисълта, че помагате не себе си, защото утре всеки може по Божията воля да се нуждае от помощ.

Защо се мълчи за поставения таван на пенсиите, така че от полагащите се пари за пенсии на хората работили висококвалифициран и рисков труд, пилоти на самолети, морски капитани и други отговорни професии се вземат пари, които след това се разпределят на тези, които никога в живота си не са работили, не поради болест, а поради мързел. Какъв е стимулът за младите да се осигуряват, като виждат, че дори и да не си работил, пак ще получиш "пенсия". Тези пари неправилно се нарича"пенсии", това са социални помощи, които не трябва да бъдат споделяни с работещите. Настройването на пенсионери срещу пенсионери е най-неработещото поведение. Нека всеки трудил се гражданин на тази държава да получи справедлива пенсия за положен труд и старост според тежестта на своя принос в осигуряването. Нека съчувстваме тези нещастни хора инвалидите! Всеки от нас може да се нареди сред тях.

Защото и тия се мислят за неостаряващи или че ще окрадат достатъчно

Заплатите на всички трябва да се определят от пазара, това е реално, но се получава, че "летецът си лети и пенсията му лети". Така много хора, които имат високи пенсии, не са следствие, че са работили много и пари няма, щото и останалите (реални) пенсионери искат да си вземат ЗАРАБОТЕНАТА пенсия. Така се получава таван на пенсията. Имате право да се възмущавате съгласен съм, защото не сте го знаели в началото, ама това, че участвате в пирамида ви е било ясно, както пилотът си е "фърчал". На бизнеса не му трябва да му "фърчи" никой, ама държавата мори бизнеса, за да може някои да "фърчат"

Чудовищно е някой да предлага с парите за инвалиди да си решава проблемите. Освен това е пълна измама, утре пак няма да има пари - остава геноцида.

А,бе става дума за инвалиди фалшименто,които лежат на гърба на действителните, за които трябва да има грижи и пари.

фалшиментото пак ще си се уредят , ще пострадат само обекновените жалки плащали осигуровки зи общо заболяване .....

Тез ,които мразят хората с реални увреждания да станат като тях.

През 1998г. едно фалшиво освидетелстване струваше от 600 до 700лв-това е за София.Проверката е много проста-съседите потвърждават,че лицето се шматка насам натам без проблем и придружители,кърка и гони момите,няма рецептурна книжка и това е.Така ще се освободят пари за действителните инвалиди и пенсионерите.Но трябва да имаш акъл, да го искаш и да не крадеш!