Петкова: Собствеността на ЧЕЗ не е работа на държавата

Ако ЧЕЗ реши да продаде компанията и бизнеса си в България, това е решение единствено и само на чешката компания.

Обратно в новината

Коментари - Петкова: Собствеността на ЧЕЗ не е работа на държавата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КОЙ ще купи ЧЕЗ... Гледайте сега...

да изкупи обратно и възстанови енергийните източници, които са от значение за националната ни сигурност! Разпродалите ги Виновници - на Съд!

Да се махат!!Но да се изкупи от държавата,на ниски пазарни цени!

Не думай. Вие имате ли правните знания да твърдите тази нелепост. Всяко нещо, което застрашава сигурността на българският гражданин, включая бизнес или собственост, подлежи на ДЪРЖАВНО ТРЕТИРАНЕ И РЕШЕНИЕ. А в този случай, държавата е длъжна да прегледа при какви условия и ЗАЩО е продала този важен ресурс за всеки българин на тези нагли частници.

ДЕ ФАКТО СЕ ОКАЗВА,ЧЕ САМО КОРНЕЛИЯ НИНОВА И В ЧАСТНОСТ БСП,ИМАТ ПРАВИЛНА ВИЗИЯ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЕНЕРГО РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНОТО ДРУЖЕСТВО!!!

А ДЕ ЮРЕ се оказва, че и те са в групата на най-престъпния Шаро, след като са подписвали документи, докато са били на власт, допринасяйки за ИЗЛЪГВАНЕТО на българския народ, чрез продажба на интересите му.

тиминужката на снимката ограби милиарди от НЕК и БЪлгария и ги преведе на мафиоти срещу скромни десетки милиони подкупи подават от СОфия възмутени..

...... "Това по никакъв начин не се вписва в програмата на ГЕРо в част енергетика и в програмата..... на идиоти и бездарници...) Във вашата програма се вписва всичко, което се продава за да се инкасира комисионната, че на кой му стигат парите.... та да правим държавно дружество, което печели по милиард и половина годишно.... я да си .... мамата чехите.... щом не искат да си внасят комисионната.... в касичката!

Енергетиката е част от националната ни сигурност! Държавата не трябва да е индиферентна!

Жална ни майка, ако дружеството стане руско на Пеевски и Златев. Най-бедният народ ще има най-скъпото гориво, газ, електроенергия. Българските производители и потребители ще бъдат окончателно ликвидирани.

Да вие всички от погреб работите по външен план антибългарски, целящ унищожението и разграбването на територии от България!

Не разбрахте ли ,че всичко си прави да се изпъдят инвеститорите и да се изкупят от техни хора и фирми . Обществена тайна е на кого е Енерго - Про.А като стане държавно ще стане като ВИК без ток ,отстранени аварии след дни и никои няма да ти изплаща щети.

ЧЕЗ е държавно дружество! На Чешката държава! Ха сега сравнете Чехия с България и ще разберете защо едно такова дружество, обречено да е печелившо, не може да е българско държавно! А с подобни изявления тази калинка от снимката се подписва с две ръце под собствената си некадърност и некомпетентност! С подобни кифли държава не може да се управлява успешно! Факт!

Защото секват куфарчетата за тиквата. Всички мърши снасят за да грабят народа. Всичко това. Е построено от бащите и дядовците ни, а сега те са набутани в купи гъз

Дупе да ни е яко като дойдат българските "инвеститори".

КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА? КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА? КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА? КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА?

Никаква конкретика във въпросите. Това обслужва определени партии и хора. Да не би да не знаеш, че Слави Трифонов е платен, аааа? Ако беше патриот, заедно с неговите умници щяха да ползват специалисти и да си конкретизират въпросите, а не да са двусмислени, обслужващи антинародни интереси. Защо няма статистика до момента за това колко души са гласували "ЗА" и "ПРОТИВ" на всеки въпрос. Аз лично и десетки мои познати не бяха съгласни партиите да получават 1лв. от Държавата, защото това значи да са купени и зависими. Такава статистика излезе ли някъде, ааааааа? Бесен съм. Пак, най-долно ни туриха под един знаменател. Ако този човек имаше чест, вместо да си чеше езика с подигравки и срив на български личности и култура, щеше да даде подробни данни как е гласувано на Референдума. Някой да чу за 10 години президентство на Първанов, Слави да го критикува или подиграва за разлика от ежедневните подигравки към Плевнелиев? Освен, че убил козела Аркан от защитен вид, което е голям кеф и смях за българите, нещо друго да чухте като критика към предния президент????? Е, платен ли е? ПЛАТЕН Е.

ЗАПИШЕТЕ ГО В ПРОГРАМАТА И ГОТОВО.

Всичко държавно в България , поставено в конкурентна среда фалира. ЧЕЗ обаче не може да фалира и ако започне много да се разграбва - Народът ще помогне !

И eon и evn да се изметат, но надали. Все пак един да си тръгне пак е по-добре от нищо.

БСП-то значи, щяло да търси мангизи за откупуване на ЧЕЗ, че отново да станела държавна! Добре де, ами що тогава позволи на ортаците си Симьончо и ДПС да я харижат на чехите?! '...Група ЧЕЗ стъпва на българския енергиен пазар в края на 2004 г., когато в процеса на приватизация компанията придобива мажоритарен дял (67%) от три електроразпределителни дружества - Електроразпределение Столично АД, Електроразпределение София Област АД и Електроразпределение Плевен АД, които впоследствие се сливат в едно дружество..." от Уикипедия, свободната енциклопедия

А бе хора само си драскаше глупости миролюбив човек не обичам разправии българите не разбрахме ли че без да вземем пушките ще продължат да си правят майтап с нас европа няма да ни оправи тя по скоро ни забива натовци искат 2 процента от БВП откъде ще дойдат от народа от кого ще ни пазят не те ще пазят корумпираните политици да са на влас за да доразнищят даржавата

ЧЕЗ е държавна в Чехия в Българи е частна...и трябва да спазва българските закони.

НАЛИ ИСКАТЕ ВСИЧКО ДА Е ЧАСНО ,ЧЕЗ СИ Е ДЪРЖАВНА ,НЕМОЖЕШЕ ЛИ НАШАТА ДЪРЖАВА ДА ПРАВИ СЪЩОТО И ПАРИТЕ ДА ОСТАНАТ У НАС,А НЕ В ЧЕХИЯ ,ПРОДАЖНИЦИ СТЕ ВИЕ ПРОДАЖНИЦИ

След държавното БДЖ не искам да чуя за нищо друго държавно, което бива крадено нон-стоп и накрая данъкоплатеца плаща като поп.

Aко не си разбрал 28 години, че когато така наречения елит реши да присвои нещо държавно, първо сьздава обстановка за разграбване. Защо не е така в другите държави, кьдето железниците са дьржавни. стига сте лъгали с тази частна собственост.

Железниците вГермания,Франция,Италия,Испания,Полша,Чехия,Словения гръбнака на техната икономика.Нашите гинат щото сринахме икономиката вместо да я обновявате и развиваме,Загубихме 80% от работните места и млади и СТАРИ отидохме да работим в чужбина!Аз не съм политик на ми казвам,че българската демокрация носи само нищета на тези,които разчитат на честен труд и спазване на законите

Теменужке, опичайте си акъла, защото няма нормална държава без монопол върху енергетиката на държавата си!!! Като го нямате в програмата, ще я промените, научете се като искате да управлявате, да го правите държавнически, с поглед в бъдещето! Ще санирате по-малко тази година и ще изкупите ЧЕЗ. Това е инвестиция за бъдеще и независимост, разберете го най-после! Ако ли пък не можете, Теменужке, грабвайге мотиките и във Видинско, да си намерите акъла, иначе народа ще Ви рита! Чашата преля!!!

В никакъв случай! ГЕРБ има твърд ангажимент, че държавата няма да изкупува собствеността на електроразпрезелителните дружества, че няма да участва в строежа на АЕЦ Белене, че няма да се ангажира да изкупува произведената електроенергия от АЕЦ Белене, построена от евентуалния частен инвеститор! Хората подкрепиха тази политика и гласуваха за ГЕРБ. С нея ГЕРБ спечели изборите и ще реализира собствената си политика в енергетиката!

А ква работа имаше ''държавата'' да разпродава енергоразпределението а , Теменужке я , да ви не беше бащиния на тия дето си викате държавата бе , а ?!

Ама не Теменужка и теменужките продадоха енергетиката ни. Хайде да не заобикаляме виновниците и да излеем върху тях гнева си, даже организирано! Стиска ли ви?

А бе, нямаше ли някакъв доклад?

А стига бе,демек на тая въобще не и пука кво ще става с 1/3 от потребителите в България.Ми тя какво работи тогава като това не и се вписва в програмата.Наглост.И защо пък сделката да е според законите на Чехия?

Някои партии в предизборните си програми бяха предвидили, ако спечелят изборите, държавата да изкупи обратно собствеността на енергопреносните дружества. Тези партии не успяха да ги спечелят, а ГЕРБ не е между тях! Това изчерпва този казус!

преди 2 години дадох 220 лева за маркуч,с който да си поливам райграса.бях закъсал за пари и го продадох на съседа за 38 лева,платени на 4 равни вноски ,по банков път,с договор подписан пред нотариус.но райграса започна да жълтее,иска поливане,а нямам маркуч.попитах съседа.отзова се веднага даде ми го под наем срещу 110 лева месечно.съгласих се веднага,сияех от щастие че срещу 110 лева на месец ще имам 64квадрата хубава трева.веднага отидохме при нотариус,подписахме договор,и по банков път предплатих наема за 7 месеца-толкова е пролетно-летният-есенен сезон.готов бях да му платя и за зимата,но тя тревата е замръзнала

ЧЕЗ е Държавна компания!! Значи Ние сами не можем да управляваме енергетиката си!!! Позор гарантиран от ГЕРБ!!!

Я стига ! Вероятно чехите не са спонсорирали предизборната компания на ГЕРБ И сега ще го дадът на някой който е спонсорирал Вероятно на Пеевски или Домусчиев Само гледак Хей всичко в тази държава се прави за да върви далаверата на мутрите ..

Ама разбира се,какво ви дреме,че чужденнците дерат кожите на българите.Вие нали си получихте комисионите от продажбата.Нали сега,както и преди държавата ви плаща всичко,какво ви интересува народа.Важното е да крадете от където може,я от асфалт,я от саниране,я от еврофондове,за какво са ви други главоболия.

Ал

"Процедурата се провежда по законите на Чехия, така че българската страна няма какво да направи..." Мали, и тези, дето елементарни неща не знаят, ни "управляват". Ужас! Капиталът на ЧЕЗ може би е чешки, но фирмата е регистрирана в България, по БЪЛГАРСКИТЕ закони и важат БЪЛГАРСКИТЕ правила! А отделно за естествените монополи важат още допълнителни БЪЛГАРСКИ правила, от спазването на които държавата би трябвало да се интересува и да съблюдава спазването им. Държавата ни спокойно може и да не одобри сделката, ако тя, сделката, нарушава някои от тези правила.

Малко допълнение след случайте на самозапалили се хора заради сметките им за ток и констатирането на десетки случай на злоуптреба с монополното си положение на енергоразпределителните дружества. Държавата предприе мерки които доведоха до това че се намали на половина или две трети печалбата им, тоест това беше една дискретна покана за напускане, за това сега не се учудвам, че ЧЕЗ искат да се махат.

На Теменужка комсомолската главица не може да го разбере! Мноооооооого е сложно!

Публикация от март 2013год. "През ноември миналата година държавата се раздели с 33-процентните си дялове в "ЧЕЗ Разпределение България" и "ЧЕЗ Електро България" през борсата, от което получи 115 млн. лв. От продажбите на дяловете си в "Енерго-про" (бивша "Е.ON България") и "ЕВН" държавата получи общо 160.7 млн. лв. Така общо от приватизацията на акции в шестте дружества в Държавната консолидационна компания (ДКК) влязоха близо 276 млн. лв." 33% =115 млн.лева Сега ще видим за колко ще продадат дружеството.

За близка цена, не вярвам да се е променил пазара. Чехите просто се оттеглят!

Тити, много е елементарно "твърдението" само с две цифри. Така се получава само около 350. Не се отчитат инвестициите, признати от държавата, други такива, ноу хао,..., а бе - пазар, който разбира-пише, аз чета. Пазарът е различен от 2013 г.,

някои може ли да ми отговори ,защо енергетиката е в чужди ръце, а държавата определя цената и.не Вили се струва "малко"нелогично

Петре, говориш за енергопреносните дружества!

петър

да,да прости ми за "лапсуса"

Доказва ме се че сме доста прости , не мислящи, Правилно е коментирал човек каквае себестоиността на продадени предприятия и какво сме спечелили. А някои дали се пита , защо ЧЕЗ продава - интерестно е ? някои от Вас дали прочете че е по законите на Чехия , па защо тук говорим за фирма в България , че и нищо не можело да се направи. Ама то бива некадърност , продажност . А Вие видяхте ли , какво внася или остава в държавата това дружество.Много въпроси . дано има умни в този парламент . но нещо се разминаваме .

Гледам, че някои имат съмнения, че държавата била лош собственик! А защо приватизираха Кремиковци за един лев, някой има ли отговор? А БГА Балкан? А всичко останало? Приватизираните предприятия са на обща капиталова стойност от 20 млрд. лв., а са продадени на обща стойност от 1 мириалрд, или на 5% от себестойноста им! Защо?

Ама ти верно ли питаш????

Най-тъпото нещо, което може да се направи, е одържавяването на ЧЕЗ. Такова нещо са способни да извършат само комундетата. Хората категорично гласуваха против тях.

Ал

Само един цъфнал налъм може да пише такива глупости.

Нееее, цафналите налъми пишат точно обратното, че ЧЕЗ трябвало да се одържави! Кой е пак в резерва?

Някои забравиха дискотеката България когато всичко беше държавна собственост - 2 часа светло 3 часа тъмно.Ще трябва да си припомним тези времена.

да прав си,много тъпо,но как виждаш идеята да продадем аец-а.идил искали да купят трети и четвърти блок,северна корея първи и втори,а иран пети и шести.куповачът не държи да са работещи,само да са заредени.а,щели сме да спрем плащанията към русия,за преработка на старото гориво,нямало да има такова

между АЕЦ и ЧЕЗ?

герберче тъпо чез е държавно предприятие,само че чуждо

Под одържавяване имам предвид придобиването на собствеността от българската държава!

Продадоха веднъж на евтиния, сега държавата ще си я изкупи от скъпо по-скъпо, а после някой от тия дето купуват телевизии ще си я купи пак на евтиния. НОВА СХЕМА за одиране на държавата!

А патриотите продъниха 2-те си телевизии преди изборите-че са за одържавяване на ЧЕЗ--Софииска вода и рудниците вие защо сте сега в едно правителство--заплати за внуци идеца ли събирате?

СИКАДЖИИТЕ ГИ ЧАКА СЪДБАТА НА КАДАФИ-ТО:))) ... И ТОЙ КАЗВАШЕ ТАКА - ВСИЧКО КОЕТО Е ПОД ЗЕМЯТА Е НА СИК , А КОЕТО Е НАД ЗЕМЯТА НА ДЕЦАТА ИМ:))

90% от инвеститорите идват в БГ първо за да вземат максимално възможното. ЧЕЗ е в това число. Енергетиката трябва да е държавна и винаги да се контролира и сравнява по ефективност с най-добрите чуждестранни енергийни компании.

Ами щом държавата нищо не може да направи, махайте се ,бе!Това суверенна държава ли е - чехите по своите закони ще решават съдбата на енергетиката ни- ресор от стратигическо значение.Докарахте ни до робство от всякаква измет - всичко, което народът беше съградил го продадохте без срам , а хората станаха заложници на чужди интереси.

А останалите 10% от инвеститорите? Оптималното в случая изцяло съвпада с максималното! И това се отнася не само за инвеститорите, идващи в България, но и в САЩ, и в Русия, и в Китай, и в Австралия.

Стрино, а кой продаде енергетиката на ябанджиите? Май същата държава?

НЕ БЕ ПРОДАДЕ Я ОНЯ ДЕТО МУ ВИКАТ ЦАР, СЪЩИЯ ЦЪРВУЛ ПРОДАВА И БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА, СЕЧЕ ГОРА НА ПОРАЗИЯ, А ГАВАЗИНА МУ БОЙКО ГО ПАЗИ!

петър

наистина "царя" ги продаде,но само 65% от тях.останалите 35% държавно участие ги продаде бате ти бойко.е как сега да иска да са държавни

Дайте на Марешки малко от енергото та да паднат цените!

Три синджира роби коментират бъдещето на българската енергетика

Теменужке ,цветето ти цъфна ли тази пролет ?

Да видим как ще реагират патриотите, след като проглушиха ушите на всички с ЕРП, златни мини, вода, БДЖ и т.н .

Как така ще има българска ЧЕЗ!?Ами комисионите!?

Хахаха,Волен грачеше като разпран сума ти време,че НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА НА ПРЕХОДА БИЛА-"Държавата е ЛОШ собственик"!!! Айде сега да те видя Волене,или след като се намърда под шлифера и засмука "унуй" нещо си като под упойка и с непоправима амнезия!!! Между другото Нинова мнооого по-рано в кампанията изрази желание България да откупи тези дялове на ЧЕЗ!!! И КОЙ сега е патриота?!!! ХО ХО ХО

Ако стане държавна то тя да 2-3 месеца ще фалира. Кой държавен служител ще събира таксите от нашите мургави събратя.

Теменужке,теменужке,ти не знаеш каква си калинка.

Как да не знам? Но си е гот!!!

Най накрая едно правилно решение. Някой да ми посочи една печеливша дуржавна фирма в България. Държавните фирми се използват за да се назначава партииния актив. С вашите пари ще купят ЧЕЗ и после политиците ще се облажват. Ако някой е забравил времето когато елетроразпрделението беше държавно и циганските махали не плащаха и 1лев ток - който се опрощаваше преди избори. А иначе държавата лесно може да контролира какъв ЕРП тата - понеже тя определя цената на която купуват и продават. Между другото маржа е 10% и са единствените дружества които що годе са стабилни. Държавната НЕК пълен леш заради корупционни те схеми и якото източване.

Алооо... Става въпрос за електроразпределителна компания.... не лъжи нещастния бг!!!

Да. Нов БГ собственик - нови цени, поне колкото в Македония! Поне 30% нагоре за пет години. На държавата дела ще понамалее също. Това е истината. Тези стотинки печалба на ЧЕЗ може би ще станал десетки стотинки. Ние ще плащаме. Моля се да не съм прав.

Тази теза е много интересна,но все пак трябва да има обяснение защо вече 25 години от прехода продължаваме да консумираме това ,което е останало от губещите държавни фирми при социализма!?Аз лично съм свидетел на това ,което ставаше в бившето ДСО ЗММ-още има активи за разпродажба!?

Всяка година изнасяме стоки за 25милиарда Евро. Само пълен тъпак при това положение може да говори подобни идиотщини като твоите. Активи са сградите и те могат да се препродават много пъти, както и да се ремонтират основно междувременно.

Ще го кажа по друг начин Българската държава е лош собственик. Защо трябва да купува ново дружество а първо не направи печеливши тези които има НЕК БДЖ и прочее. Чували ли сте някъде в нормалния бизнес една фалирала фирма с некадърен мениджмънт да купува печеливша. Само че при нас може понеже всяка година наливат в дръжавните дружества около 1 милиард лева за да покриват загуби.

симо

Стига ПАЗАРЕН ФУНДАМЕНТАЛИЗЪМ...

КОЙ,КОЙ ДАДЕ думата на тази селянка и дърта ЧАНТА???????

ББ!, ББ2, ББ3 и смотания бг избирател!

Вярно е!!!!Затова ще си търпим най различни КАЛИНКИ като манекенки,журналисти , спортисти,артисти и ВСЯ ОСТАьНАЯ СВОЛОЧ и боклуци на България,начело с най големия БОКЛУК!!!!!БЪЛГАРИО,БОГ ДА ТЕ ПАЗИ,след като собствения ти народ е толкова ИЗТРЕЩЯЛ и не може той да те пази и възроди , след като си избира за управници АЛЧНИ ПРИМАТИ!!!!!!!