”Топлофикация” пуска парното в София

„Топлофикация София” отново включва отоплението на клиентите в столицата поради настъпилото застудяване.

Обратно в новината

Коментари - ”Топлофикация” пуска парното в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Алоооо, топлофикация, имам една новина за вас- вече трети ден вали сняг!!!! По домовете е 10 градуса .... Защо изобщо тряваше да спирате парното?

нали в абонатната станция автоматично се управлява подаването на топлинна енергия според колебанието на външната температура. Защо сега (в София денонощната температура не надвишава 10 градуса) автоматиката не се задейства и не ни осигури топлина за нормален човешки живот ами ще дзинзирикаме на студено?! Само в топлофикация ,по закон, търговския измервателен уред се регулира и настройва според желанието на търговеца , а консуматорът няма думата.......

"Топлофикация - София" няма техническата възможност да манипулира уреда. Измамата е съвсем другаде.

ставам сутринта -студено.... и снощи беше така . Това заглавие за пускането на парното мираж ли е или реалност?! Как може да държат малките деца и болните хора на студено (температури малко над нулата)?! В голяма част от жилищните блокове в София не е проектирано алтернативно отопление - ако всички включат електроуреди ще почне да гърми ел.инсталация. СТУДЕНО МИ Е..........

Ей, тия от ТОПЛОФИКАЦИЯ, развалиха далаверата на лекари и фармацевти. Не може така, кой ще им изкупи лекарствата против настинка и кой ще пълни гушката на джипитата?

Не знам. Аз не ползвам парно за отопление, нямам радиатори, дори грозните тръби съм вградил, за да не се виждат. Отоплявам се изцяло на ток с климатици и електрически радиатори три на брой. Сметките ми за ток през периода са средно около 200 лева на месец. Ползвам само подгряване на вода и за зимния период от ноември до сега съм платил на Топлофикация - София над 600 лева сметка. Това са пари хвърлени на вятъра за нещо, което не ползвам.

Въпреки, че малко позакъсняха с реакцията е добре да го пуснат. Аз съм съгласен да работи до към 10 май, за да не се получават изненади като с настоящото студено време.

Че как ще пропуснат, тоя студ от последните дни им дойде дюшеш, та сега да имат оправдание за за необосновано високите сметки дето ще ни сервират. На възмутените граждани ще рекат: Ама вие не помните ли априлските студове? Съвсем в ред си е цифрата. Мамицата им.

Живея в малко провинциално градче и собственото ми парно струва по над 350 лв. на месец, какво толкова се оплаквате ,,хем да ви е топло хем да е без пари,, социализъма отдавна свърши.Оплаквайте се от ниските си заплати.

Остави нас мизерниците да се мъчи с това "парно" Един мой познат казваше, че на него му излизало по 450;500 лева на месец! И не трябвало да се гледа това, че отоплява три етажа по 100 квадрата, защото това не било критерий!

някъде в София пуснато ли е парното? Вече е 21 часа, но в Дървеница няма парно - в стаята е 15 градуса.......

"в стаята е 15 градуса......." Значи имаш парно. Ако нямаше парно в стаята ти щеше да е 9-10 градуса.

живея в тухлена сграда с външна изолация, но съм възрастен и болен човек - за мен 15 градуса е нездравословно.

у нас тръбите са студени, а е 23,32

"Топлофикация София" обяви, че отново включва отоплението в столицата." Не мога да разбера ЗАЩО ИЗОБЩО ГО СПИРАТ! Нали ни принудиха да си монтираме вентили, топломери(разпределители), приказките бяха. че който иска може да си го спре и пусне пак когато прецени! Аз може да искам и през юли да ми е топло! Защо все трябва някой друг да решава, КОГА да ми пусне, я банани, я парното, я други работи!

бях на гости в Германия, пускахме парното през август, защото беше студено....тук не може-що тока??

This is Bulgaria! Всичко се прави с цел да му е гадно на матрияла. Да не се самозабравя и да се манипулира по-лесно.

Когато беше 20 градуса повече от седмица забравиха да приложат разпоредбата за спиране на парното,но сега при първа възможност пак го пускат. Такава загриженост за гражданите на София е просто невероятна...:)))

при 20 градуса парното автоматично се спира от абонатната станция - има си електроника настроена според температурата вън. Друг е въпроса, че настройката в абонатната станция по закон е предоставена на търговеца (топлофикация) - кой друг търговец има права сам да си проверява и настройва кантара (абонатната станция) а за клиента - да духа супата ?!

"Кантарът" е общият топломер и "Топлофикация - София" няма техническата възможност да го манипулира.

Малоумници ! Ама вижте прогнозата за времето ! От събота температурите се повишават !

Съпер! Ще има още прнп!

Общинското дружество "Топлоклептофикация София" закопа над 90 млн. лева наши пари при Цветан Василев. Те бяха оставени от столичният кмет Йорданка Асенова Фандъкова и принципала на клепто компанията - Столичния общински съвет на депозит и харизани във фалиралата КТБ. Защо Топлофикация София иска по-скъпо парно ... В Топлофикация София вдигат заплатите си, докато дълговете им растат. През последните 7 години, увеличението на заплатите в Топлофикация е на стойност 5 млн. лева. Мая Манолова: Топлофикация-София планира 35 млн. загуба за 2017, защо тогава вдига заплати и увеличава щата?

Заплатите в "Топлофикация - София" са сред най-ниските в страната.

И в момента текат съкращения на щатовете.

Държахте три дни хората на студено, още три дни ви трябват да включите отоплението и след още три дни го спирате отново, абе вие не следите ли прогнозите, бяха за минусови температури и сняг, а те спират парното, малоумници.

Топлофикация бди! Колко ли наистина ще ни излезе проявеното "старание".

Болни хора или обикновени крадци са клептоманите от Топлоклептофикация София които отново с цел търговска измама уж включват отоплението на закрепостените клиентите в столицата поради настъпилото застудяване. Неплащането на сметките трябва да е наказанието за "Топлофикация", докато се научи да играе честно, или фалира.

Всяка година малоумната методика на Топлофикация разболява хората и ги набутва с излишни разходи. С кой акъл ще спреш парното на 12 април, когато се очаква сняг и минусови температури. Сега, когато сградите се охладиха като пещери, а хората се набутаха с огромни суми за ток от печки и духалки, ти решаваш да пуснеш парното за десет дни, при прогноза за трайно затопляне? Това не е ли малоумие?! Методиката трябва да е ясна и категорична - парното се пуска на 1 октомври и се спира на 1 май. Кратко и ясно. На когото му е топло, има вентили - да си спре радиаторите. Изключения може да има само в посока удължаване на отоплителния сезон - примерно, ако завали сняг в средата на септември!

Ще врътна кранчето.Ама,защо трябва да плащам сградна инсталация и то, по някаква измислена формула?

Ти така или иначе ще я платиш, не бой се. За тия 15 дни, кое е повече сградната или консумацията?

Нали помните иван н.иванов от кевр-като ви е студено:НАПОПЪРЖАЙТЕ ГО !:)))) ..... Тялото не, ама душата-ще се сгрее!:))

Поредната идиотия след като го спряха кога не трябваше..Къде го оня гламавия дето увеличи цената и приказваше как само топлата вода щяла да я усети защото отоплителния ''свършил''... САюега ще го пускат след три дни ще го спират?????

Идиотията се нарича Централно отопление :)))) Ако хората си живееха в малки къщички газифицирани - пускат си толпото, когато и ако им трябва. Сега плащат за нещо, което някой друг им определя, без да е ясно, що и за кво!

Ти на село нали си в къща,какво даваш съвети.

Преди няколко дни писах, че започнат в Топлофикация , а и до медиите да постъпват запитвания от типа "Има възрастни хора , Има малки деца" ,,кога ще започне пускането на парното.Тогава много не бяха съгласни с мен , ама ето сбъдна се моята прогноза

Просто искат да ни изпържат повече по новите цени. А каква прогноза гледахе когато спирахте парното? Нали прогнозата беше за затопляне?

Я бързо герберунско-соросоидната паплач да ме убеди, че комунизмът си е отишъл?!Не е, тук е, начело с първият партиен и държавен ръководител от Банкя, искаш, не искаш парно, ще ти го пуснем!!Това, че след 3 дни температурите се вдигат над 20 градуса, не ги вълнува, откарахме го до 24 май с парно, ще плащаме като попове на тия гадни мърши!!Къде бяхте, мръсници, януари, когато студувахме?!Няма такава държава, те не го правят заради нас, а заради тях, да им плащаме скъпото парно!!Къде си, обдусман, Федерация на потребителите, клоун посран Герджиков, да пуснат на тези, които искат, а не на всички!!!Мърши долни !!!

Малий как сме те изпуснали да оглавиш държавата.

кАК ДА СЕ КЛАСИРАМ ПРЕД НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ТЪПАНАР В бг-то, избран с помоща на смрадливи герберунски цъарвули като теб!!

Да те открехна: На всеки радиатор имаш кранче. Ако го затвориш няма да плащаш, даже и да не е спряно парното. За това не е нужно разрепение от Банки.

Няма такова нещо - спряно-неспряно събира се една сума твърдо. Ако го врътнеш - плащаш повече. Нищо да не плащаш - не можеш!

Аман от кухи лейки разбирачи!!Сега аз да те открехна, врътнеш, не врътнеш кранчето у вас, Топлофикация ти начислява прогнозният дял от топлоенергията, влязла в абонатната станция и я плащаш като поп, а дали ще ти върнат парите, ако си врътнал крана и колко, един Господ знае....

Некадърници, отново тормоз на столичани с топлата вода......

Млъкни, гербаджийке смрадлива, те са от твоето котило!!!

Защо дремахте до сега? Не видяхте ли че вали сняг,вие прогнози на времето не четете ли?

Някои са много късопаментни. Я си спомнете през октомври що студ изтърпяхме докато ни пуснат парното! На който ме е студено да се облече.Защо всички трябва да плащаме сградна инсталация, щото някой иска да се разхожда в къщи по перки?

Като човек роден и израстнал в София,аз искам да си имам парно.Да ми е топло!!Да съм човек!!И да си джиткам по пъс ръкав у дома!!На който не му харесва и няма възможност..........имаш свободна воля и право на избор.

След дъжд качулка.Седете прогнозите за времето.

Последно доене!

да съм на"Топлофикация" ама няма.Плачете за по 200 лв.на месец....само горивото ми за котела е 250 на месец,труда си не го слагам. Тия дни при мен е +3+4,как да не запалиш....Централното отопление е сладка работа и не знам защо ритате срещу него.

И аз това им се чудя?!? Ако 1 седмица вали сняг ще ревнат пък що не им го пускат. Няма угодия. А за тези, които не искат да им пускат парното да си свикат общо събрание на етажната собственост (ЕС), да си гласуват и заявят при Топлофикация. Гарантирано, че при желание на ЕС няма да имате парно!

А какви обеми отоплявате за тези 250 лв.? Двуетажна или триетажна къща? Относно жилищните кооперации е известно, че сградата по-бавно изстива, докато за къща е необходим по-голям разход за отопление.

къща....знам кое как е,от 80-та съм огняр.Само че има една "малка"подробност която никой не отчита.При централно отопление първо ползваш и после плащаш.....през лятото затварям под навеса 1 500 лв.и чакам зимата.....надявам се да си разбрал.

искам да съм като теб! Сам да съм си топлофикация! Ама не ми дават! Казват ми продай си панелката като не искаш парно. Хайде да се разменим! Искаш ли? "Централното отопление е сладка работа и не знам защо ритате срещу него." Да! Докато не изпиташ чувството, че си измамен. Не от съседите, а от самата топлофикация с подаваната топлина. Я ми кажи през студените дни колко ти беше температурата на водата в котела? Защото в абонатната станция топлофикация подаваше само 78C!!! И това при -20 външна температура! В стаите беше +12/15C!

изтрбвало ми е парноту то у нас без парну е по толу

ще ги дадете за лекарства. Който иска си врътва вентила. Не всеки има климатици.

Ама сградната остава! Защо трябва да плащам, а друг да се топли? И не ми ги разправяйте, че съседите ме топлят и че тръбите дето минават ме топлят. Ако тръбите топлеха, защо се слагат радиотори?

Трябва да откраднат максимално от хората!!!

Ама как да не го пуснете, разбира се, Гергьовден ей го де е. Къде се е чуло и видяло на Гергьовден да нямаш парно?!

И по новите цени - да ви е сладко!

Колко пъти ще пиша, че т.нар. централна "Топлофикация" трябва да бъде забранена със закон, защото обрича клиентите си на геноцид! Плащаш докато можеш, задължително стоиш на студено, и когато не можеш вече да плащаш за това, че не консумираш, те осъждат и те "дават" на т.нар. колектори (биячи за рекет).

Нищо от написаното във Вашия коментар не отговаря на истината.

А, така .... малко и от новите цени да хванат абонатите:))

...Eй и това ако не е геноцид ...... Тя нали Мая Манолова ги беше подкарала-кво стана? Скараха ли и се?

Топлото време ще се завърне още в началото на следващата седмица, като температурите ще се покачат до 20-25 градуса.

Кретени, прогнозата за застудяването беше ясна от преди 1 седмица! Измръзнахме заради кретенизма ви , а сега когато остават още 2 дни студено , вие ще го пускате!!! Същата кретения като преди 2 седмици когато беше 20С, но вие го бяхте надули! и естествено го спряхте 1 ден преди застудяването! Толкова кретенско поведение може да бъде само нарочно!

НЕ ИСКАМ ТОПЛОфикация!!!!

Преди повече от 12 години отрязахме радиаторите и сме много доволни. Сега ако искат и юли да пускат парното 1 стотинка няма да видят от мен.

Че и да си махнал радиаторите-сметки идват. Няма отърваване от тея.

Плащаме някакви общи части , но това е 20 пъти по-малко от колкото беше.

Това е някакъв кошмар. Хората не могат да издържат от тези сметки. Нали се приключи с парното до октомври поне. Как може такова нещо. Нито е студено, нито има проблем. Приключи отоплителния сезон. стига. Да пуснат парното сега значи още поне 100-200 отгоре за април, плюс и новите смазващи цени. каква е тази услуга-да не можеш да се откажеш, а да ти я продават, и без да я искаш, и без да ползваш.

Работата е там, че е поискана.

Фалит, одит, съд !!!

Тъкмо се зарадвахме,че за няколко месеца се отървахме от тея, и сега пак принудително ще ни отопляват. При нови -завишени цени. Не искам парно през пролетта.

НЕ ПУСКАЙТЕ ПАРНОТО!!!!! Егати услугата-насилствено ти я доставят, и да не я искаш. И да не искаш парно-плащаш.

5 дена с ще изкараме с духала или радиатор.Стига глупости. Евентуално само за училища и детски градини.

5 дни на духалки ще ви струват колкото месец на ТЕц ;))

Нито духалки, нито се отопляваме в момента. Не е студено. Жилището ни е в тухлена кооперация.

Изедници ниедни!!!