Горанов: Пенсии не се вдигат с политически декрети

Предложението на БСП за преизчисляване на пенсиите не е в правомощията на народните представители, тъй като предвижда актуализация на бюджета.

Обратно в новината

Коментари - Горанов: Пенсии не се вдигат с политически декрети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами как се вдигат бе Горанов с виагра ли,ей сега ще ви издадат декрет от Брюксел и с изплезен език ще изплащаш по 1000 евро на мигрантите от моите данъци

А как се вдигат депутатски заплати !

Къде беше този велик финансист когато Буда-Борисов лъжеше предизборно за увеличинието на пенсиите!!??

списъка на лукановите богаташи и им приберете имотите крадени, но и вие сте от тях и нежно се разминавате с другите крадци от БСП, ОП и т.н.Шайката е неизтребима, чакай , чичо, да цъфнат налъмите и да ти вдигнат тези пенсиите, гласувай като алтав за бсп и гроб и си готов труп.

А бе не мога да ви разбера! Идиоти ли сте - и медиите и парламента. Имаше избори. ЛЯВАТА партия загуби. Щом е загубила - спирате да говорите за пенсии. Тук всичко е на обратно. Печели дясна партия за трери пореден път и най-важните въпроси към нея са за пенсиите, социалните плащания и минималната заплата. Що за идиотизъм е обзел медиите и политиците?!?!? Евтин ПР или глупав популизъм?

От пенсионни вноски няма смисъл. Има смисъл от кражби. Това иска да каже тоя ръб. Защо не вземе отношение началника му? И той е мръсник като неговите началници.

За тоз бок.лук има и стихове написани- син на Лойола и брат на Юда, предател верен и жив предвестник на нови тегла за сиромаси, нов кърджалия в нова полуда, кой продал брата, убил баща си?! Той ли? - кажи ми. Мълчи народа!

30 години бях наемен работник на държавата, 16 години наемник на частен работодател, висше образование, две магистратури и пенсия от 240 лева - това г-н Горанов ли наричате нормално?! Щом имате куража да управлявате държавата опитайте се да го направите добре и да осигурите нормално заплащане труда и пенсиите на хората. Но ако не ви е по силите - откажете се - може друг да има знанията и опита да се справи по-добре с това.

Дайте да видим тоя с какви доходи си прави резиденция и му конфискувайте имотите ако са с мътни сделки. Зощото отвличат вниманието със Симеонов, като никой от другите партии не е разследван или осъден

То за Сименов си беше нагласено точно в първия ден от откриването на НС!Доста блудкава сценка с тези репортажи,изобщо не е случаен автора от задкулисието,но е неприятно освен опита ,също и за отвличане на вниманието от сериозните теми,ако може да се потулят или забавят,дори затлачат!

Явно трябва референдум-дум-дум-дум-дум.

никой журнал не се сети тия дни да пита кой ще е новата комисарка

ако дойде председателството тука, лошо им се пише на управниците, защото има да се носи отговорност за всичките тия години

Този доста е Наддал в килата. Като гледам и "тиквата" му е заприличала, като на "водоноската" от Банкя. И аз знам, че Сланини с Декрети не се правят. --------------------- И тази Пунда ще си отиде, както и "фиданката" Лиляна и онзи "Квазимодо с апартаментите". А какво стана с Цецка?

по време на председателството. Цял свят ще научи как тук избиват хора с глад.

Власт се дава и зима само с кръв!

Ако този индивид ми посочи къде в държавата онези,като него не се облажват,ще ходя да му цункам ногите и ще се обявя за малоумен!

А когато пенсионера си е внасял пари за пенсия и накрая не получава тази пенсия,която е заслужил,на това какво ще отговорите господин Горанов? Представете си,че си внасяте за максимална пенсия и някой като вас реши,че няма да ви се плати защото видите ли,че сме изхарчили парите ви?Какво ще кажете?

Тоя господинчо не може да си представи, защото се е подсигурил материално поне за девет живота. А депутатскоминистерската му пенсия ще бъде за част от "джобните" на внуците му.

Леле, мале, какъв форум на драскачите. Бабините, в Гърция и други бели държави , като искат нещо или са недоволни от нещо се организират, протестират пред парламентите и сплашват яко управляващите и си получават каквото искат. А ние какво правим- драскаме по форума, който не се чете от управляващите, и не получаваме нищо, ама нищооооо. Сетихте ли се какво трябва да правите, за да имате, или пак ще си драскате тука.

ГАДИНА.

Вече знам как би изглеждал Адът за богатите. В килия пълна с пари... обаче да не можеш да си купиш нищо с тях. Да умират от глад, и да почват да ядат парите. Друго не заслужават тези отпадъци. Едни да разполагат с повече отколкото им е необходимо, и да разправят, че за другите нямало. Боклуци.

Отрийте разликата. Възнагражденията на народните представители се актуализират на всеки три месеца, а този ми говори, че всички доходи трябва да растат съобразно възможностите на икономиката! Е, не са ли дебелооки и нагли всички управляващи, а този Горанов е черешката на тортата!?

Да само печелите избори с лъжата 1500 лв. заплата 600 лв. пенсия , това ти го каза не друг ... мамин крадлив икономист . Как е храниш ли си децата с заплатата на мин. на финансите и виличка си строиш крадец и лъжец

Предлагам , тъй като пенсионната система е солидарна, т.е. пенсиите се определят от сегашните работещи, пенсионерите чиито деца са зад граница да вземат минимална пенсия. Така ще си получат заслуженото за думите "учи и заминавай навън". Откъде накъде аз ще осигурявам чужди родители.

да, ти СЕГА ЖИВЕЕШ И РАБОТИШ, НО ЕНЕРГЕТИКАТА ОСНОВНАТА ПЪТНА МРЕЖА И ДРУГИ ОСНОВНИ СРЕДСТВА , които СЕГА ти ползваш СА ПОСТРОЕНИ ОТ СЕГАШНИТЕ ВЪЗРАСТНИ ХОРА чрез отчисления от тяхната заработка. СЕГА , с данъците които плащаш държавата дори не успява да поддържа построеното от сегашните пенсионери когато са били работоспособни - длъжник си им, защото не си започнал от гола поляна - използваш голяма част от техния труд.

държавата трябва да намери средства от бюджета за да повиши пенсиите на хората работили и изградили основата , материалната база, която сега се използва от всички българи , включително новобогаташите, които егоистично се грижат само за собствената си печалба - нека да се пише тук във форума колко от новите ни милионери са спонсорирали държавата (образование, здравеопазване, култура) ......... В развитите капиталистически страни това е редовна практика. Защо да не се спонсорира и пенсионното осигуряване?

солидарността в пенсионната система не е между работещи и не работещи , тя се отнася за хората в неравностойно положение.

Абе, ти да не падаш от Марс? Или си на 8 години? Преди да пишеш пърцуца ли смучеш? Къде да се изправя пред тези с минималните пенсии? На Мюнхенската гара или пред катедралата в Кьолн?

Ми прав е човека. Сега да видим Патриотите какъв ще го дъвчат пред избирателите си.

Можеее, можеее-ще пректруктурирате вътрешно разходите -за депутатите..-може .а..!?Ще си спрете субсидиите...,ще си намалите разходите и разточителствата -подаръци ,пътуване , привилегии..,служебни ,ще си плащате квартирите и всички разходи ....и ще стигнат !!!Нали за това сте там ..-да вършите работа...!?

Дянков поне постна пица даваше,а ти дори и това не можеш да дадеш.Много се отдаде надебели приятели и на комисионни.Само знаеш яки заеми да теглиш и присвояваш и обричаш и наште внуци на беднотия,нали някой трябва да ги връща,проклет да си копеляк....

Това КОМУНИЗМЪТ е сладка работа Даа, ама е построен за малцина.

безмозъчно зомби, дришльо! Комунизмът е за обикновените хора, капитализмът е само за богаташите. Отвори си зъркелите, огледай се наоколо и ако пак нищо не разбереш означава, че под шапката ти няма нищо.

След като ще вдигат по някакъв начин минималната до 200лв. или с 39лв.,редно е да повишат и останалите до 317лв.с 39 лв. за пенсионираните при нужния стаж и възраст,иначе е крайно неприятно! Интересно защо "великия" финансист не помисли за пенсиите при бюджет 2017г. не знае за мизерията ли и какво направиха от 2009г. насам вече 8 година от пусто в празно за икономиката,младежката заетост,за бизнеса,който издържа и пенсионери и 800 000 държавните служители! Вдигнаха минималната на 460лв.,е добре ,но увеличиха вноската с 1% за да си вземат от увеличението,"танто за кукуриго"а ако са мислели да помогнат не трябваше да вдигат осигуровките ,защото при увеличението на осигурителния праг пак се удържа повече ,но не,да се застраховат!

Най-после някой да ме подкрепи и да пише същото, което казвах преди време. Явно повечето хора тук са наемни работници и не визждат по-далеч от носа си и не виждат как им взимат повече, без да им се гарантира нищо срещу по-високие осигуровки. Наглият Горанов говори за актуализация на бюджета за да бъдат преизчислени пенсиите, а никой не го попита защо няма такава при увеличението на минималната пенсия на 180 и 200 лева - това също не е предвиден разход в бюджета!

Който плащал цял живот - имал пари бол - плащал, а за тези, които са лежали цял живот на социални помощи - нови по-високи пенсии? Точно така се прави гербави червенозадничета

Така е. С декрети се прави национализация, конфискация на заграбено народно имущество, депортация с конски вагон към Лом и оттам до един малък живописен остров с гладни прасенца.

тлъста лъжа, щото как иначе да излъжат приматите за "лошия" социализъм, за да им натресат грабеж и бедност. За другото ОК.

Това трябваше да го каже преди изборите.Ама било трудно да се обясни защо манекенката от Пд ще .получава поне 6000лв-МЕСЕЧНО + другите бонуси.Както и останалите колеги

ПЕНСИЯТА НЯМА ДА УВЕЛИЧИТЕ ЗАЩОТОЕ СЛЕД 2012Г. НО ЗА. СМЕТКА НА ТОВА ЦЕНИТЕ ЗЕРИОЗНО ЩЕ УВЕЛИЧИТЕ. ЗА ч1Г.СТАЖ 2ч0ЛВ АМА МНОГО ПАРИ СА ТОВА.КАК ЛИ СЕ ЖИВЕЕ С ПАРИ,САМО АЗ СИ ЗНАМ.

За какви пенсии говори Горанов, в БГ няма пенсии. Има дребни социални помощи за възрасните, работили по 40 и повече години. Пенсията, ако има такава, трябва да осигурява достоен живот на хората над трудоспосбна възраст. Това го знае Горанов, но лицемерието е негова същност.

Ти какво искаш? 1000 човека с 900лв заплата да хранят 800 пенсионера с 1800 лв пенсия ли?

не се прави на интересен с фалшиви сметки. Сегашните пенсионери построиха пътищата и изградиха икономика, която умишлено беше продадена на безценица или тотално ликвидирана С ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ - ЛИКВИДИРАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА . Лошото е че ликвидаторите бяха икономически неграмотни и заедно с идеята ликвидираха и голяма част от базата. Печалившо производство не става за два месеца, нито нови кадри...... Затова издигнаха лозунгите за чуждите инвеститори... Само че чуждите инвеститори ще си кривнат шапката ако не печелят колкото им се иска и ние оставаме пак на сухо - с най-ниските заплати и пенсии. Народната приказка за НЕВОЛЯТА е много вярна , но кой да слуша......

Искат отново "стабилно" да ни разсейват 4 години ,а ние да ги търпим заради някакви нужни за външния свят критерии,то нека има критерии,но трябва коренно да се промени вътрешната политика от компетентни хора.Ако така ще я караме,значи българите ще продължат да бъдат бели роби не само тук,но и тези които имигрират ,пак ще бъдат поставени при унизителни условия на работа ,защото България няма имидж и не защитава като член на ЕС гражданите си!Често дават репортажи за български работници в Германия и Франция работещи при нечовешки условия,тори и да са малцинства,и не само,те са там от недоимък!А нашата държава защо не се застъпва за тях пред германските или френските власти? Така че Горанов ако не може да се справи,а то е видно,да си ходи и да не го виждаме повече,то сякаш Дянков не си е отишъл!Лукарски освен да краде не си мръдна пръста за икономиката,само загубено време!

В скромната устичка да ти го туря, Горанчо.

Нагло парче. Уравниловка, разделяй и владей.

Нагло е около 20 милиР.ОВЧ. За сведение Курнелия е 3Р.ОВЧ.

А бе хора,за какво говорим,та минималната пенсия е равна на дневна надница на средно квалифициран работник в почти всички страни от ЕС.Там където доходите са близки до българските властва корупция и грабеж.Това е причината за бедността.Който е участвал в търг по обществени поръчки разбира за какво говоря.У нас се кради законно .Колкото и да проверяват всичко е на ред,а иначе разликата в цената за една и съща работа по обществена поръчка и за частен клиент е в пъти.Ако искаме достойни доходи,трябва тотална промяна,а тя с приказки не става.Докато не притиснем до стената тази крадлива зган добро няма да видим.

Този през 2013г. напусна НС защото не можел да се издържа с 3000 лв., а обикновения човек може да живее с 160 лв. пенсия. Това се казва садизъм и геноцид към собствения ти народ мръсен ГЕРБЕРАС такъв. Като си толкова добър финансист къде са добрите показатели на страната ни и защо хората не ги усещат, а само вие ГЕРБЕРАСИТЕ ставате по богати.

Ами направи фирма и давай 5000 лева заплата като си толкова умен.

То ГЕРБЕРАС без кражба не може, а пък ум да има изключено.

Ти явно часта фирма имаш и раздаваш заплати, кой колко иска. То затова и Боко е умен, щото държавата я има за собствена фирма. Прави ББ в държавата каквото си иска, нали е негова лична собственост.

СаДО БОЛКА ПРАВИ.ЗАЩО ИЗТЕГЛИХТЕ ОГРОМНИЯТ КРЕДИТ БЕЗ ДА СЕ ОБЯСНЯВАТЕ,А ЗА ПЕНСИЙТЕ ВСЕ НЯМА ПАРИ.С НАЙ ИСКРЕННИ ПОЖЕЛАНИЯ ДА ДОЙДЕ МОМЕНТ ДА ЖИВЕЕТЕ С 200 ЛВ. АМА ДРУГО НИЩО ДА НЯМАТЕ Т.С ДА ДОЙДЕ МОМЕНТ ДА ФАЛИРАТЕ,ТА ТОВА КОЕТО СТЕ ОТКРАДНАЛИ ОТ НАС ДА ВИ ПРИСЕДНЕ.ЕДНА КЛЕТВА ОТ НЯКОЙ ПЕНСИОНЕР ДА ВИ ХВАНЕ Е ДОСТАТЪЧНА.ТА РАЗМИСЛЕТЕ ОТНОСНО ПЕНСИЙТЕ,ПАРИ ИМА,СТИГА ДА ИМАШ АКЪЛ ДА ГИ РАЗПРЕДЕЛИШ.ЗА КТБ НАМЕРИ ПАРИ,КАТО ПРЕДИ ТОВА ГИ ПРИСВОЙХТЕ С ЕДНИ ЯКИ ХОРА

Гледам, че герберчетата се развихрят. Нали врачката им каза, да си траят докато не изтече в канала ретроградния Меркурий.

Абсолютно е прав. Както и когато става въпрос за 26 млрд. изтеглени кредити и изразходвани по-голямата си част незнайно за какво. Герб поне не работят по политически Декрети. Нещата се решават с целуване на ръка - хахахаххаха

Решението е елементарно, "социалистката" Нинова отива при Империалиста Путин и той отпуска няколко милиарда, награбени от собствения си народ за увеличаване на пенсиите на електората на БСП! Така Империалиста Путин спонсорира пенсиита на комунистите от КНДР! На следващите избори 86% ще гласуват за БСП!

Рашките имат да ни връщат резерва на БНБ заграбен при съветската окупация!Всичко са задигнали,трезорите изпразнени,които дори и германците не са ги пипали по някаква случайност!Имат много о о да ни връщат!

За останалите пенсии също се предвиждало увеличение, но то щяло да бъде...друг път, при "зрелия" капитализЪм!

: Пенсии не се вдигат с политически декрети С политически декрети се замразяват доходи!

Господинчо, повишението на минималните пенсии си е чиста проба на базата на политически декрет. Ако можеш да ме убедиш в противното, ще си скъсам дипломата за висше образование!

Трябва да има реципрочност - Вие вашата и той неговата. Така е справедливо !

Ами като си я скъса ще си купи нова дипломи за више се продават на кило в България - аман от измислени вишисти

"Най--големият проблем е липсата на справедливост" се започва от пенсионната възраст на хората работещи в силовите министерства съд, прокуратура, които се пенсионират на 52 години започват да получават пенсии 13 години по-рано от другите и то максимални или близки до тях пенсии. Нека и ние да направим една сметка при минимална заплата 460лв. по осигурителните 18,8% прави 86,48 лв. вноска на месец. При средно 40 години осигуряване 41510 лв. върху които трябва да има и лихва. При средна продължителност на живота 72 години (половината ми приятели не доживяха до пенсия) и както аз очаквам да се пенсионирам на 65 години или средно ще получавам пенсия 7 години и се получава 41510 разделено на 7 и на 12 =494 лв. пенсия, а от друга страна твърдението, че пенсията трябва да бъде 55-60% от заплатата се получава 253лв минимална пенсия за минимална заплата 460лв.

Цялата система на управление се крепи на девиза" Стриом за да крадем". При прословутите магистрали цената е надута поне 3 пъти.Същото важи и за санирането и разните европрограми.Т.е на 300 милиона похарчени поне 200 са откраднати. Та да живеят мутрите и техните калинки.

И Бойко така, но Лявата ръка, я държи там, дето нищо няма! В неговия случай това е джоба на панталона, но, ни пунтира! Пунтира, че от джоба, иска да излезе, Големата Му.... опашка С тоя номер, ще излъже некоя Кака* но, пред нас, не минава! Горанчоо, баба коти каза чу ли? Не се чеши там дет не те сърби!

Пичове , дайте да им открием на тия една SMS-светка и да им пращаве всеки месец по едно левче , редът на получаване на набраната сума да си го определят сами , та белкем се наситят или избият помежду си кой къде да е на опашката.