”Неоспорими” доказателства за зарина в Идлиб, Русия отрича

Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) обяви, че в сирийската провинция Идлиб безспорно е бил използван газ зарин.

Обратно в новината

Коментари - ”Неоспорими” доказателства за зарина в Идлиб, Русия отрича | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според ООН доколкото си спомням Асад е ликвидирал бойните си отровни вещества, преди 3 години. Следователно няма такива сега. Нали си спомняте, че се събираха великите сили проверяваха складовете на БОВ, унищожението им. И стигнаха до извода, че няма. Значи сега не са негови.

и ако е бил на склад при т.нар демократична опозиция - Свободната сирийска армия, ТО ЗАЩО И СА НА ТЕЗИ ДЕМОКРАТИ Бойни Отровни Вещества? Нека това да разследват с приоритет, а не да хвърлят бомби по Асад и мирните хора.

Лъжат, много лъжат. лъгаха, че сами са спечелили ВСВ, лъгаха, че са първи в космоса, лъгаха, че няма ракети в Куба, лъгаха, че комунизма ще победи - няколко пъти, лъгаха, че не са свалили южно корейския самолет, лъгаха че няма авария в Чернобил, лъгаха, че побеждават в Афганистан, лъгаха за взривените блокове в Москва, лъгаха за Беслан, лъгаха за Норд-Ост, лъгаха за Малайзииския самолет, лъжат и за зарина. Първо казаха, че имало бомбардировка и зарина е бил уцелен, после казаха, че е нямало бомбардировка, а всичко било постановка. После лъгаха, че само 23 ракети били ударили, оказа се, че всички са уцелили, лъгаха, че имало 6-7 цивилни жертви, после казаха, че жертвите били военни. Един военен каза, че не могат да свалят томахавките, защото следвали релефа и летят под радарите, после се изцепиха, че не искали да ги свалят, защото с тях пазели само собствените си бази. Въобще да вярваш на Путин и администрацията му е висша форма на наивност и идиотизъм. И тук не става въпрос за русофилство или фобство.

Да! За всичко лъгаха и лъжат досега псевдо-журналистите на Сорос в "Свободна" америка, "Свободна"Европа, CNN, Нова, бТВ... Все лъжливи "новини"!

Най много лъжат руските официални средства за масова информация!Бълват денонощно лъжи за състоянието на руската икономика и за това,че икономическите санкции им били помагали!Лъжат за ситуацията в света и за политическата изолация на Кремъл!Лъжат за Сирия,лъжат за Украйна!Лъжат за атаката със зарин и за тежките последствия за Асад от тази атака!

Уж лъжат, пък накрая ти си излъгания :)

пфу ... много фатмаци, много русофили, много путинисти в този форум бре ?! вони на съветофилски г.вна .. във форума.

Добре де! Имало зарин. Ама въпроса всъщност е кой го пусна? Щото фащ метна 60 ракетки за 100 и кусур милки срещу Асад без доказателства. А точно той има най-малък интерес да прави това.

Още "по-неоспорими" бяха доказателствата за "агресията "на Виетнам,вината на Сергей Антонов,наличието на химически оръжия в Ирак и избиването на мюсюлманите в Сребреница.Неоспорими,защото,агнето няма как да спори с вълка ,че не му мъти водата.Неоспорими ,защото т.н. съюзници на САЩ нямат никакво желание да оспорват това ,което САЩ са намислили.Неоспорими ,защото т.н. неправителствени организации в т(ч( международни съдилища ,арбитражи и т.н. отдавна са подконтролни на тайните служби,и там се назначават продажници без съвест и морал.И ако някой като Карла дел Понте реши все пак да каже нещо по съвест ,веднага бива уволнен и устата му се запушва с подходящи средства!

Алоу, редакцията - не сте компетентни да оцените доказателствата, че да решавате дали да слагате думата 'неоспорими' в кавички. А за руския дрон, който ги прави тия снимки половин час след атаката - защото руснаците са ЗНАЕЛИ за нея - що не напишете, а?

Ще ни обясниш ли за сините каски, щляпащи по сандали в локви от зарин?

Извинявам се. Не сините, а белите каски.

Хареса ми формулировката на тия олигофрени, цитирам: "сочат за експлозия на газ зарин или ПОДОБНО вещество"......То това може да са и ГЪЗОВИТЕ пръдни на олигофрена Буш Младши бре...Нали с тия измислени пръдни нападна Ирак...Дори ги размахваше в ООН то тогава......... Колкото е Зарин, толкова може и да е пръднята на Буш младши!!!!

САЩ, Франция, Англия, Германия, Канада, Австралия, Япония, Турция, Израел, Саудитска Арабия и Катар снабдяват излямските терористи с всичко! Снябдиха ги и с бойни отровни вещества, като Садам Хюсеин навремето, с една-едничка цел - чрез масови убийства под обективите на камерите служебно да "спечелят" мълчаливото съгласие на света за поредната им агресия срещу независима държава! Бившите колониални робовладелски империи явно не са бивши!

Поредното осиране на руската пропаганда!Путин защитава масов убиец и е съучастник в избиването на жени и деца в Сирия!Както и в Украйна!

И защо трябва да се приеме за чиста монета, че е виновен Асад? Подобни постановки са ставали в историята и досега. Ти да не си бил там и да си видял? Достатъчно лъжи и инсинуации сме видели и досега.

Кравария пусна 59 томахавки по летището - където са складовете и са заредени и излетели самолетите с УЖ зариновите бомби на Асад.. И О ЧУДО!!! НИТО ЕДНА БОМБА СЪС ЗАРИН НЕ Е УДАРЕНА... Ама мноооого са "умни и точни" тез томахавки-ракети.. Сал да помиришат бомбичка със зарин и хоп-- заобикалят я.. Случайно да не у думнат..

сте сложили думата НЕОСПОРИМИ в кавички. Поздравявам ДИР-а за това, че не приглася на манипулаторите от така наречения демократичен свят. Вече и бебетата разбраха що за "доказателства" фабрикуват западните служби.

Всъщност "доказателства" за това, кой точно е "пуснал" зарин-а до сега ... НИКОЙ НЕ Е ПРЕДСТАВЯЛ ... НИКОМУ! Верно, онова "вярно кученце на каишка", франсето хОланд вчера се изцепи, че щял да представи някакви "доказателства", че нападението със зарин е направено от сирийските правителствени войски?!?! Интересно, що ли пък точно франсето ще ги предоставя? Той не е организирал обстрела с томахавките пу суверена държава! Явно заметеният преди няколко години скандал с подслушваните от ЦРУ европейски лидери, сега си жъне плодовете - "слушкат и папкат" каквото им наредят господарите и им адвокатстват за агресията, щотооо ... да не се появи някоя флашка от подслушванията! Все по-малко хора по света отказват да се поддават на зомбиране от страна на ЦРУ-медии и правителства-лакеи и почват да си задават нормалните въпроси от рода на: "кой има интерес от такава атака"; "какво би постигнала тя ако бъде осъществена от едната или другата страна"; "как така всички вкупом осъждат предполагаем виновник, но никой не споменава и думичка за разследване" и ред други!

Краварите рИват в другата част на Сирия и в Ирак, че ИДИЛ ги обстрелвал с химически оръжия, а в Идлиб Асад бил "виновен" за използването на същото оръжие срещу ИДИЛ... Всъщност същите чарфосани брадатковци, които се бият и взривяват срещу сирийската армия и руснаците не били ИДИЛ, а "опозиция", финансирана от "демократични" СА и Катар според същите лицемерни кравари... Да им имам двойните стандарти!

Трябва да си тп американец за да вярваш че Асад ще използва Зарин. Ясно е че е постановка. Той дори не е луд както някой други на югоизток. Това е все едно се изсреш на площада и да мислиш че никой няма да те види. Е аз поне не съм толкова наивен та да го повярвам!

Самолететите на сирийските военновъздушни сили ще бъдат преместени в бази в провинция Латакия, намиращи се в непосредствена близост до района, пазен от руската противовъздушна отбрана (ПВО) защото все още все още ефективния радиус на поражение е 40км а не 400км (за което се извиняваме на нашата марионетка Асад).

Сирийските самолети се намират в Хан Шейхун който е на повече от 300 км от Латакия, а е обстрелван от американските кораби от 120-160 км. Ракетите Tomahawk са със скорост 1200 km/h, С-400 около 2400 km/h. Като се има предвид. че част от полета на Tomahawk е в международни води , С-400 нямат никакъв шанс. От друга страна договора между Русия и Сирия не включва защита от трети страни, а САЩ се явяват в случая като трета страна, поне официално те не воюват със Сирия.

Не мислите ли че е по-важно кой го е подхвърлил и че трябва да се преследва? Това което се твърди за сирийската армия не лови вяра, но пък е удобно за създателите на революциите и майданите.

jingiby

Нещо се обърках! От една страна ОЗХО твърди, че в Идлиб е използвано БОВ - зарин. От друга страна руснаците твърдят, че заснетите и разпространени клипове с отровени хора, са постановка на ИД. От трета страна има лекувани пациенти в турски болници, в чиито дробове след смъртта им също е открит зарин. От четвърта страна дадоха местните гробища и бяха пълни с десетки пресни гробове. Също така, руснаците преди твърдяха, че сирийските ВВС са поразили склад с химически оръжия на ИД и това е предизвикало отравянето и такова наистина е имало. Вече не знам какво да мисля...

Точно така е, колега! Живеем във век на (дез)информация и не бива така лесно да лепим черно-бели етикети "добър/лош". Аз за себе си винаги задавам въпроса "кой има нужда от това", когато анализирам дадено събитие.

слугуването на УЖ обективните ни медии... Да има зарин - НО КОЙ ГО Е ПУСНАЛ?? Защо се мълчи за БОВ в МОСУЛ?.. Защо се мълчи за ИПРИТА В ИРАК срещу американските и австралийските войници? АСАД ли го пуска там? Или ИДИЛ.. Ама томахавките си кютат по палубите. Щото пускането им по ИДИЛ и "правилни" революционери и забранено.. Да не убием случайно рожбите си..

Селска постановка! По-условна и неясна формулировка просто няма как да измислят! И как се е оказал там този зарин, или нещо подобно? Сред наемници от цял свят, сред търсачи на сензации, чужди разузнавания и др.?

Защо неоспорими е в кавички? Вие други рзултати ли имате?

има множество факти доказващи че "доказателствата" са изфабрикувани. Та така

същите "неоспорими" от Ирак

Тези на снимката от къде са? Защото "белите каски" в района на инцидента си бяха по къс ръкав и джапанки. Заради жегата, не заради "зарина".

Така ли казаха фашистите на путлер

Как се развиват събитията.С първия конвой който Ердоган изпраща ракети на умерената опозиция присъствуват и няколко бутилки газ зарин.Втория конвой с още две ракети са натоварени и и предпазни средства дадени от Саудитска арабия от нейните запаси.Когато втория конвой пристига в Идлиб да се присъдени към първия за да пробият и възстановят позиции миндилци в гр.Хама незнайно защо складираните боеприпаси от първия конвой избухват.Асад праща разузнавателни самлети като го набеждават че той е използвал газа.А белите каски вместо да помагат те избиват много от обгазените да покажат огромната трагедия като вместо да им слагат противогази им слагат марли и вместо инжекции с адреналин ги инжектират с въздух.

Браво бе ! Да те вземе Путлер направо да бачкаш за него. Гледай как ги разбираш само.

Гаден путкин! Време е САЩ да се захванат с Русия!

"газ зарин или подобно вещество" Е как имат доказателства, пък не знаят дали е зарин или не? Зарина има точно определена формула, макар да е последваща модификация на друга. Открит е още по времето на Хитлер от немците. Със сигурност се въртят фалшиви изкуствено направени снимки и видеа. Издънват се на места или ги има заснети от страни докато правят подготовка за снимки. Хванатите такива издънки, които аз сам виждал, са минимум 5, та един от снимащите се като някакъв в Сирия дори има снимка с Хилъри Клинтън по време на кампанията за президент. Изглежда все едно рекламни агенции правят фалшиви видеа и снимки и по тях новини. И сред издънилите са СНН, Ал Джазира и други. Реалните най-вероятни варианти са: 1. Не е имало изобщо взрив с химическо вещество; 2. Ударено е нещо с химическо вещество; 3. Примерно местният клон на Ал-Кайда е ударил там. Най-губещият е Асад и донякъде Русия. Печелят Израел, Турция, СА, ИДИЛ, Ал Кайда, "опозицията" и пропагандните части в САЩ.

Гадно, манипулативно заглавие! Има доказателства, че е използван зарин. И никой не го отрича. Включително и Русия. Въпросът е не дали , а кой е използвал зарина, за да трови невинни хора все едно , че са плъхове! Тръмп и западняците твърдят, че това е редовната сирийска армия. Русия и Асад твърдят, че това е ИДИЛ. Дир. БГ се изложи. ...за пореден път.

Защо "белите каски" продължават да мърдат, след като с голи ръце и боси крака изнасяха жертви от зоната на поражение със ЗАРИН? Тези супермени ли са?

Защото заринът вече се е разпаднал. Ако не ме лъже паметта се разпадаше за около седмица.

зарин се разпада минимум за 2 седмици. Но "белите каски" изнасяха хора час - два след атака. За какъв разпад става дума?

Значи жертвите са супермени, щом цяла седмица оживяха, без никой да им помогне, след атака със зарин.

И стигат до нео спор и ми те си догадателства дистанционно. Никой не е отишъл на место! Страшно било! Е, от кого бе лондонски специалисти, от кого Ви е страх? Явно не вервате нито на едните, нито на другите. Ми пратете роботи, като Вас ви е страх. Има и американски и японски, и руски. Но, не!

Чета коментарите и си казвам: Слава Богу, българите още не са затъпели толкова. Поне повечето де.

59 ракети по бели гащи.

Кавичките от лошия превод от руски ли са останали?

Неоспорими доказателства за зарин или подобно вещество. Колко подобно? Много подобно? Неоспоримо подобно? А да кажат нещо неоспоримо КОЙ е отговорен? Още никой не е обяснил защо Асад ще извършва химическа атака, 2-3 дена след като САЩ казаха, че вече не искат да го свалят от власт.

Доказателствата са "неоспорими", а химическото нападение - предполагаемо.

Неоспорими, Неоспорими, колко да са Неоспорими. То май няма за какво да се оспорват тези Неоспорими доказателства. Нали и те се основават на "обосновани" предположения. То и в моята лаборатория мога да извадя такива доказателства.

Предположения в 4 лаборатории

така ли? И какви са тези лаборатории, нали уж и в Ирак имаше хим оръжие. Неоспорими доказателства показвал оня педал Колин Паулс. Та къде казваш оръжие на Хюсейн? Или твоя дебилност не ти позволява да напрягаш мозъка?

най-после една добре поднесена новина - без предвзетост; на нас ни е ясно кой и защо е спретнал този флашмоб с "отровните газове", но сега и журналистиката застана на правилна позиция; оставам с надежди и занапред да четем така списани статии

А видеото в социалните мрежи как "труповете", покрити с бели чаршафи, си чешеха задниците, говореха и ставаха после да си вземат хонорарите!? Защо политиците мълчат? Защото краварите знаят че за пореден път се доказаха като най-големите терористи в света! Само малоумник не разбира това!

Пропускаш руските фашисти!

оказа се от 201ч година акция на хамаз. някаква критичност към матерялите не е излишха

Заринът е без мирис и без цвят! Американците като са знаяли, че там е имало зарин защо бомбандират.Наблизо нали има мирно население и може да пострада от взривения "зарин"?

КАТО ЗАЧИТАМ, КАКЪВ МИРИС НА ОПИНЦИ СЕ НОСИ ОТ ФОРУМА, СЕ СРАМУВАМ ДА ПИША, НО ВСЕ ПАК !!! ТЕЗИ С400 КОИТО УЖ НЕЩО ПАЗЯТ, КОМАЙ НЕ СТАВАТ И ЗА ГРАДОНОСНИ ОБЛАЦИ, ЩОМ ЕВРЕЙТЕ И ТОМАХОУК, СИ ЛЕТЯТ БЕЗНАКАЗАНО !!! ТАКА БЕШЕ И ПРЕЗ 1961, КОГАТО ХРУШЧОВ УЖ ТРЪГНА КЪМ КУБА, И БЪРЗО БЪРЗО СИ СЪБРА ПАРТАКЕШИТЕ, ЗАЩОТО НЕ МОЖА ДА УПЛАШИ И ГАРГИТЕ !!! ( аз бях войник) !! а тези 87 СИГУРНО СА СЕ ЗАДУШИЛИ НЕ ОТ ЗАРИН, А ОТ КРИСТИЯН ДЬОР !!!

Наборе наборе язък че сме набори но нейсе.Та и за събитията с Хрушчов така налречената Карибска криза хал хабер си нячаш за какво иде реч.Я по добре пий една греянка ракийца сутринта а : ) ?!

kerelov@poshta.net

От къде е тръгнала тая реч та да иде?

Предполагам,наборе,че имаш Алцхаймер. Само това обяснява твои писания. А мирис на потури и опинци, са от тебе и твоя накъкан задник. Но ако искаш да демонстрираш раболепие на всека цена пред "великите цивилизатори", дато попиляха Ирак, Афганистан, Сърбия, Либия Виетнам - то много ти се отдава. Роб - послушен и безмозъчен - на това се крепи американска цивилизация. Стискай палци, хамериканците да не решат ,че смрад от твои опинци не е демократична и подкарат и тебе..

Щом са подхванали темата, значи ГАЩ са избили маса народ в Мосул и скоро ще излезе информацията.

а бре цървули с цървулите , наи страшното е когато цървул стъпи на асфалт ! е това сте вие ... аз не съм проруски !!! , но ви питам защо след като сте номер 1 имате толкова : бедни необразовани задлъжняли на банките без зъби без здравни осигуровки побъркани убиисци педофили хомо и т.н . кажете бре ...нали там само е строено и никога нищо не е разрушавано от воини , и от тях сте ставали само по богати ...

Така е, но пък имаме банани, пуканки и кока!

И аз не съм нито про-американски, нито про-руски настроен. И ти казвам, че беднотата, необразоваността, беззъбието, липсата на здравни осигуровки и т.н. дето ги изброяваш, НЕ ЗАВИСЯТ нито от САЩ, нито от Русия, нито от Китай, нито от ЕС, нито от Зимбабве. Зависят си изцяло ОТ НАС, българите! Нито САЩ, нито Русия, нито която и да е държава ни е длъжна с нещо. И ако сме зле, сами сме си виновни. Ето, има държави в близки отношения със САЩ, и са богати и проспериращи. Има и такива, които пак са в близки отношения със САЩ, но са бедни и мизерни. Има пък и държави, които са против САЩ и са богати, има пък и други държави, които са против САЩ и са бедни и мизерни. Зависи си от самите държави. Стига с това робско мислене, да търсим непременно на кого да станем подлоги! Едни обвиняват другите, че са подлоги на САЩ, а не се усещат, че те са подлоги на Русия (уж от благодарност, но не знаят как да направят разлика между благодарност и приятелски отношения, и подложничество!). Други пък обратно- обвиняват "руските подлоги", а самите те са подлоги на САЩ. Изобщо, подложничеството е широко разпространен манталитет сред нас. Все чакаме някой да ни оправи (ние сме си решили, че сами не можем), и за да трогнем да ни оправи по-качествено, гледаме да му се подложим. Затова се сърдете на себе си, не са ви виновни "великите сили", нито пък "световната конспирация", виновни сте си самите вие.

Ние не сме си виновни,виновни са управляващите евече 27 години.Те са подлогите всъщност.Изборите у нас,се фалшифицират и ни управляват хора -подлоги на господарите си,независимо от това дали са подлоги на САЩ или ЕС.

И сега забележи, подлогите са не само управляващите, но и тези около тях. Те са подлоги на подлогите! Ако обаче им го кажеш в очите, жална ти майка. Ще те обвинят в предателство и т.н. Просто нацията ни е такава, независимото мислене и поведение не е "на мода", както в западните демокарции. Не съм сигурен че 40 години ще ни стигнат, за ди ги стигнем...!

Неоспорими колкото бяха в Ирак. Ревяха че имал Садам химическо оръжие, а на края се оказа че няма даже и една торба тор.

Защо в " кавички"?Нали хората умряха!И да не е зарин веществото е смъртоностно,т.е кое е " неоспоримото",че може да не точно зарин ли?

КАКВИ СА ТЕЗИ СПЕЦИАЛИСТИ КОЙТО НЕ МОГАТ ДА ОПРЕДЕЛЯТ КАКВО ТОЧНО ТЕ БИЛО ТОВА ОТРОВНО В-ВО - И КЪВ ЗОР ТОВА В-ВО Е ЗАРИН ???? ЖЕНА ИЛИ БРЕМЕННА ИЛИ НЕ И ДРУГО МНЕНИЯ НЯМА ПОНЕЖЕ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ МАЛКО БРЕМЕННА

НО ИМА И ДРУГА МЕЖДУНАРОДНА КОМИСИЯ КОЯТО ОЩЕ НЕ Е ПОЧНАЛА ДА РАБОТИ ЗАЩОТО ЮСЕЙ ПРЕЧИ!?!?!?!?!??!?!

Когато разположиха С-400 в Сирия руските военни ясно заявиха че те са предназначени "за защита от амерканските крилати ракети". Обясни,Иван Дураков защо не ги свалиха,а се скриха като червеи след като бяха предупредени за ракетната атака?А имаше ли някаква реакция към атаките на израелските F-35 срещу бази на Хизбула около Дамаск?

ще ги познаете.Поставянето на неоспорими в кавички ясно показва че Dir e сайт,чиито шефове са платени руски слуги.

"безспорно е бил използван газ зарин или подобно вещество" "резултатите от анализите са "неоспорими"". Е, последно зарин или друго вещество???????

Препрочетох статията и съм "възхитен" от познанията и ерудицията на Ахмет Юзюмджю (от Хага) ...Напомня на онзи иракски "учен", дето подведе ЦРУ, Колин Пауел и самия Буш за садмовите ОМП.. хаха

по-любознателните и ерудирани да потърсят в нета мнението на проф. емеритус от МИТ и ЦРУ анализатор Теoдор Постол (Theodore Postol) за фактите он дъ граунд

Тая снимка не е от случая, щото на другите помагащите бяха с голи тела, Атака може да е имала. Асад предаде БОВ. Значи е от ФАЩ и Алкайда(ИДИЛ)

МАНУЕЛЧО ИМАЙ МИЛОСТ СМИЛИ СЕ НАД БЕДНИТЕ СОРОСОИДИ ПУСНИ МОЛЯ ТЕ СТАТИЯТА ЗА БЪЛВАЩИЯ ДИМ КОМИН НА РУСКИЯ САМОЛЕТОНОСАЧ НЕ ОСТАВЯЙ СОРОСОИДИТЕ ГЛАДНИ ДА ЗАСПЯТ

аз не съм химик но още от училището знам че от зарин се сваля кожата от лицето идруго - ние сме в нета - тогава пищем зарин и всичката информация е е пред нас !!! и от къв зор ще вярвам на тези която каточели са взимали анализ от тези трупове но никой не знае откъде са взели тези трупове БЕЛИТЕ КАСКИ които се финасират от сащ и още иалко от други ! в украина е създадена комисия НАБУ - КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ПОДЧИНЯВАТ НА БАЩИТЕ ОТ САЩ - А ТО СЕ ПОДЧИНЯВА - НА пОРОШЕНКО И СЕ ФИНАСИРА ОТ НЕГО и за това никой не го съди за панамския случай - и тука е същото

Ти не само, че не си химик но и си СПАЛ ДЪЛБОКО в час. Колко пъти да ти обяснявам, че е НЕРВНО-ПАРАЛИТИЧЕН ГАЗ. Въздейства без видими следи направо на ЦЕНТРАЛНАТА НЕРВНА СИСТЕМА - центровете на мозъчната дейност (върху синапсите) Това не ти е ГОРЕЩА ВОДА, че да ти се свлича кожата. ХАЙДЕ ПРОЧЕТИ НЕЩО ДЕ!

прочити в нета какво е ЗАРИН И НЕГОВОТО ДЕЙСТВИЕ - БЕГЕЕЕЦ ПАК СТЕ БЕЗ ПОМИЯ

Видимите следи са сериозно количество сополи и ракривени гримаси заради блокиране на нервната проводимост.

Тези глупости си ги гледал в един филм - Скалата ("The Rock"), където терорти откраднаха жимическа бойна глава със зарин и Никълъс Кейдж си биеше противоотровата в сърцето. Истинското действие на зарина няма нищо общо и изобщо не сваля никаква кожа никъде.

Това е тъп ИВАН ОТ МОСКВА Той не се интересува от научните факти! ТОЙ ВЯРВА! - в каквото си иска