Ердоган: Не се превръщам във вечен управник

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че плановете му за промени в държавата не го превръщат в диктатор.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган: Не се превръщам във вечен управник | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Mногоизвестният манипулатор Cорос е отделил 100 милиона долара за анархистите в Tурция ,целта е ясна, дестабилизация на Tурция и провокиране на успеха на Eрдоган , но няма да успеят защото обикновенният турчин няма да се поддаде на тези евтини провокации, защото турския народ не се страхува от подлеците и марионетките на Cоросовите организации, защото обикновенният турчин може да спре и танковете .

Не си спомням да съм публикувал къде и колко милиона съм инвестирал. Интересно от къде си измисли фактите.

башибозук, забрадки, фесове, зурли и тъпани както преди 600 години

... и сега по Европа ще плъзнат турски бежанци от диктатурата на Ердоган! Програмата по Ислямизирането на Европа си върви с пълна пара

е така е, и той го знае че не е Путин, а и султаните поначало не са вечни

А един мармот загъва шоколад .....

"Той не ми е роднина" 2-ра част

Време е Европа да потърси сметка на Ердоган за аферата със зари от 2013 г.: "Депутата от турската Републиканска народна партия Ерен Ердем на 10 декември представил в турският парламент доказателства за доставка на бойноте отровно вещество - зарин от Турция за Сирия. Според политика, през 2013 г. прокуратурата на турския град Адана завела наказателно дело по което задържала повече от дузина граждани на републиката, но седмица по-късно бил сменен прокурора. След това въпреки доказателствата за участие в доставката на зарин в Сирия задържаните били освободени. И изчезнали преминавайки границата със Сирия. В ексклузивно интервю за RT Ердем изрази увереност, че Турция и Запада се знае кои са виновниците за химическата атака през 2013 г. в Сирия в която беше използван зарин. За тази атака било обвинено неоснователно правителството на Башар Асад." Ердоган е шизоидно свързан със властта. Имитацията на демокрация в Турция е само прах в очите на света. Човекът е крайно опасен за мира в нашия регион.

лажеш , гад . стом пишеш би трябвалко да знаеш че този изрод е.ердем е цлен на пкк . та всико което пише , след 2-3 дена сам опрпвергава, тактиката му е " хварли калта , ако не остане , поне слşеда ще остане" . а такива като тебе отдавна са готови да го използват.

Mного ти се иска да манипулираш с тези провокативни новини ,но няма нищо вярно в това . Tази новина беше манипулативна подготвена от шарлатанина гюлен намиращ се в пенсилвания ,целта беше да се злепостави турското правителство по специално турският президент Eрдоган , но неуспяха . Cлед това се направи и военният преврат скалъпен от същият псевдопроповедник гюлен , но и това не успя да смаже турската демокрация . Cега е наред нов опит да се поречи на Tурция да направи новите промени чрез спечеленият вот да на референдума за нова конституция. Bие гърците не сте искрени и никога не сте желали да имате за съсед силна Tурция , страх ви е защото сте коплексирани от историята и вярвате че някога ще победите вечният ви враг Tурция , което няма никога да стане .

Той ще управлява докато е жив и тук вузниква големия въпрос. Колко дълго ще бъде жив, че току виж се случил истински преврат, а не турско менте.

А бе да си Султан си е друга работа.

и още , според новите реформи има право на 2 мандата. според старата конституця няма ограничение на мандите , и никаква садимост . а сега с 2/3 от сенаторите веdнага може да се попдведе в под сад .

" В истанбулския квартал Бешикташ демонстрантите скандираха "Разбойник, убиец, Ердоган" " как става така че в страна кадето властва диктатор , по улицата се чуват такива лозунги ? нали ?

ДИР--вие подстрекатели за войни ли сте? Или манипулатори Интервюто на Ердоган пред CNN бе вчера късен следобед --вие поднасяте тая новина уж топла тая вечер--гарнирана леко с неверни информации за бунтове --няма такива работи --има внесено обжалване-днес се отхвърля и това е-- Айде по верно инавреме да пишете!

Абе човек, ти за първи път ли попадаш на "достоверни" новини на Дирнишките редактори? Този сайт отдавна се е превърнал в една тъмно- жълта, цензурираща медиа. Много често съм им писал лично на тези Дирнишки "журналя".

Ердоган си го каза, че ще управлява до кончената си!

Не ме гледайте какво правя,слушайте ме какво ви говоря.

"ние ще свършим като Ирак и Сирия" - хахахаххаха - че кой разби Ирак и Сирия? Не бяха ли САЩ/ЕС/БЛАТО, същите които направиха и преврата в Турция! Или демонстрантите са много заблудени и тъпи, или просто са платени от същите!

Тъпанар!

За Ердоган гласуваха вси4ки талибански общности от анадола и 4ерноморието или лазите,арабите,зазите консервативните кюрди и др.

А кой диктатор печели избори и референдуми с 51 на 48 %? С колко процента спечели Тодор Живков референдума през 1971 година за нова конституция на България? След приемането на която той стана от министър-председател президент на страната (председател на Държавния съвет). Дотогава Георги Трайков от БЗНС беше държавен глава.

Тъкъв световен лидер трябва на жалка и бедна България въпреки,4е има диктаторски амбиции.

Някой ако не е схванал тънкия намек на Ердоган - казва, че няма да е вечен управник (президент). Човек си мисли, че допуска да се оттегли след известно време. А реално това, което казва е: "Не съм вечен управник, ще управлявам само докато съм жив" - т.е. доживотен президент.

Този и Власта , само Смъртта ще ги раздели.

Ердоган взима опит от комунисти4еските диктатори като Тодор Живков,Ерих Хонокер,Николае 4аушеску,Янош Кадар,Вой4ех Ерузелски и Леонид Брежнев.

А кой диктатор печели избори и референдум с 51 на 48 %? Според теб с колко процента спечели Тодор Живков през 1971 година, когато имаше референдум за нова конституция на България? След приемането на която той стана от министър-председател президент на страната (председател на Държавния съвет). Дотогава Георги Трайков от БЗНС беше държавен глава.

с 99% :)

Имаш ли спомен с колко процента се печелеха избори в България и целия соцлагер? Или по него време си бил само проект на баща си? И сега пишеш наизуст?

Някакви си десетина процента невалидни бюлетини , бива ли да си разваляме рахата и победата с 2% заради тях

Наглостта и безочието на този човек е голяма! Трябва хората и от Анталия да се вдигнат. Там положението с туризма е много зле.

Глупости! Само кюрдите и циганите в Турция са против Ердоган. Турците го обичат и масово гласуват за него и реформите му. Едва ли има по света турчин, който е против Ердоган. Тия от уличните бунтове са цигани или кюрди.

Нали ги видях какви са!? Не са някакви манг*ли или с бурки.

ПРАВ Е!!!НЕ Е ВЕЧЕН,САМО ДОЖИВОТЕН!!!

Защо не поздравихме господин Ердоган за спечеления референдум? Нещо, което Доналд Тръмп направи още преди няколко дни. Турците са нашите най-добри приятели и съседи, съюзници и в НАТО. А ние показахме такова пренебрежение към техния референдум и реформи в държавното устройство.

"Турците са нашите най-добри приятели и съседи, съюзници и в НАТО." Съюзници и в НАТО -до кога ?

Поне до 3 000-та година. Както сам виждаш те са най-добрите съюзници и на Америка, която няма нищо против управлението на Ердоган и продължава да бъде най-верния съюзник на Америка. А в НАТО решаващата дума има Америка. Тъй че истерията в Брюксел няма никакво значение за Ердоган и Турция. Псетата си лаят, кервана си върви както се казва, че и Брюксел така.

Има ли България национална доктрина ? / вече и за оцеляване като нация /. Ние сме суверенна държава ! България е член на НАТО -оцеляване. България е част от европейските народи - оцеляване. Как мислите, ще се отрази ли стабилизиращо на нашата страна ако военните бази на НАТО в Турция се предислоцира ТУК ?

Много руси и красиви жени на протестите срещу грузинеца Ердоган.

Те всичките са разгонени кучки, които искат пълна свобода да развратничат. А Ердоган иска да въведе в Турция строг ислямски морал и жените там да не ходят полуголи както нашите християнки в Европа. Той се мъчи да опази Турция от разврата и покварата на Запада и да запази традиционните ценности на турското общество. Много ясно, че това няма да се хареса на тия проститутки.

"Те всичките са разгонени кучки, които искат пълна свобода да развратничат..." Ти си болен човек...

хаха, малко грубичко се изказваш, но не си далеч от истината! говоря от личен опит ;)

Ердоган наистина е скромен. Ето, не смята да управлява вечно, а само докато е жив.

Защо протестиращите срещу референдума са само жени? На кадрите нито един мъж не видях.

Ясно е защо , защото им предстои да се превърнат на пингвини !

abasador

след, подобно изявление на Реджеп Ердоган, човек може доста да се чуди, без да може да намери верния отговор на въпроса ... този дали найстина е един изявен мегаломан демагог или си е по рождение глупав и прост? Не бил се превръщал в диктатор....! Господин Ердоган, да не би да се превръщаш в демократичен филантроп? Жалко, тъжно и страшно когато подобни хора са управници на една страна, жална им майка на тези които са го избрали ,а за комшиите да не говорим. Лек ден.

Господин Ердоган не е западна подлога, а независим държавник, който управлява Турция в интерес на нейния народ, а не на Брюксел и Вашингтон. Някога по същия начин водеха независима политика генерал дьо Гол във Франция и Тито в Югославия. Тито дори беше създал и ръководеше Движението на необвързаните страни, които бяха свободни и независими и не бяха роби на западняците като нас в бегето сега.

Тито си беше чистокръвен диктатор- да си слушал за лагера на остров Голи Оток?А де Гол направи конституцията на днешна Франция.

Жалката държава на беззъбите хора коментира проблемите на 80 милионна Турция,която е 16 икономика и шеста военна сила в света.

Те -Западняците като ви спрат инвестиции в Турция ще видите каква икономика ще се получи, а туризма ви се скапа. Няма да стъпя вече в Турция на море(10 години поред ходех там, но вече не и то не заради атентатите, а заради Ердоган. този като говори по митингите ви все едно слушам и гледам Хитлер по документалните филми. Същите жестове с ръце, очи, уста, мутра и същите крясъци само дето е 2 пъти по-висок от онова джудже. Но е толкова гаден и неприятен колкото и Хитлер. Я си изтеглете някой и друг стар филм и ще видите каква са лика и прилика. И този навря цялата интелигенция и културен елит на Турция по затворите.

Изтеглете си някой съвецки филм и вижте: "онова джудже" е високо 178см а "гигантът" ердуган 181см. Данните са лесни за проверяване. Ама по-добре си изтеглете някой стар фим. Там добре са го показали

Смешно е днешна България да демонстрира каквото и да е критично отношение към ставащото в Турция. Ето коя е днешна България - сринат морал, повсеместен разврат, мафиотски убийства, нагъл цигански произвол, беззаконие, безнаказаност, мръсотия, простотия и масова бедност .... България без армия, без селско стопанство и конкурентна икономика. Една чезнеща демографски страна, без суверенитет, чийто парламент прилича на кучкарник..... На противоположния полюс е 80 милионна Турция с модерно въоръжена и силна, многобройна армия, с бурно развиващи се икономика, градоустройство, туризъм, култура, спорт....., където гражданският и семеен морал са издигнати на пидиестал.

ма ти на много лошо място живееш бе! иди на автогарата, купи си билет за бурса, и се спасявай! нас не ни мисли!

така де,що да те мислим като си пред пенсия,нали си работодател,вземи си билет за лос анджелис,ама ако търкаш билетчета,че видиш на калифорния долното отвърсие,каквото си и ти

Когато Ердоган докара Турция до война, язък ти тогава за туризма, икономиката и градоустройството.

Много си прав за всичко. По-добре не би могло да се напише. Абсолютмо вярно сравнение, за голямо съжаление на нас българите.

Никой не е вечен , но продължават да опитват !

БОЙКО,ТИ ЛИ СИ ?

Не , Аз съм началника МУ !

Но там, където има диктатура, винаги е президентска форма на управление, с изключение на САЩ, където има силна и независима съдебна система, а президентът няма чак толкова правомощия. Така че в случая сравнението е повече от неудачно. А да приказваш едно, а в същото време всички да виждат как икономиката загива, как с политиката си изгони туристите, репресиите, които прилага - това е повече от наглост и лицемерие. Прави са хората, ще свършат като Ирак и Сирия

Диктаторите референдуми не правят. Да си чул референдум в САЩ ?

Oсвен ако не са сигурни, че ще го спечелят с манипуклации ;)

не бе, никой не е казал "вечен", а "доживотен" Султан Реджеп I - "Великолепния" (за чието семейство се знае, че е затънало до шия в далавери, вкл. и с ислямистите в Сирия).

В едно демократично общество след 8-10 години един чоеек се превръща в пречка. не дава място и време за развитието и плурализма в една страна.но ще му дойде времето и на ердоган.не било диктатура щото можел да умре утре?!ужас!значи мисли да управлява докато умре.ами здраво им дупе на турците

Това не е вярно. Мандатността довежда до НЕзаинтересованост и още по- лошо - ДО БЕЗОТГОВОРНОСТ. Изтича мандата? - и каквото било - било, никаква отговорност!!

корпорациите не търпят еднолични лидери,те искат само марионетки,май им идва времето на едноличните лидери и началото на края на смрадливите еврейски корпорации смучещи кръв и пари

След десетки години НЕУСТОЙЧИВО развитие, светът върви към ЛИДЕРИ. Обаче неолибералните феодали не щат да има РЕД, щото не могат да си продават номерата!! Затова са и кампаниите срещу Доналд Тръмп, Виктор Орбан, Милош Земан, Владимир Путин, Реджеп Ердоган и Башар Асад!! Единствено саудитския крал прави изключение - просто защото и той е феодал!!

"Кампании" срещу тоталитаризма и всяка форма на диктатура ще има винаги, докато има мислещи хора. Не всички са идиоти, мечтаещи за "бащицата" със силна ръка да ги "оправи".

оплачи се на горбачов!!!!!!!!!!!!!