Как парите на хиляди германци изгорели в България

Дървета, които изгниват, и пари, които изчезват. Или как 3500 дребни инвеститори са примамени с обещания за високи лихви.

Обратно в новината

Коментари - Как парите на хиляди германци изгорели в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хаха, да чакаш да порасне гора, за да я отсекат и да спечелиш от дървесината. И това на всичко отгоре се нарича 'бърза инвестиция'. Хахаха, тия луди ли са? Имало и по-неграмотни в бизнеса от българите.

НЕМСКИ ТАРИКАТИ ПОИЗПРАЛИ МАЛКО ПАРИ У НАС - СЕГА ПИЩЯТ. ПОНЕ ДА СИ МЪЛЧАТ.

Общината да провери колко от засадените дървета в София са се хванали! Пълно е с исъхнали дървета за които са получени пари от нашия бюджет!

Изсякоха се хиляди декара гора в държавата..Някой си пълни джобоветге с пари за наша сметка..Сега ще плащаме на богатите германци обезщетения.

Засега разбрах само ,че Путин няма отношение съм тази далавера и не е получил пари от немската фирма!?А кои са откраднали парите остава загадка!?

Прочетох буломачът. Според мен спешно трябва със закон да се забрани на неграмотни хора да пишат в средствата за масова информация по работа. На форумите може. Слабоумието на пишещите братя е вредно за читателите им и допринася за съществуването на кочината в която живеем. Осакатяват духовно вече второ поколение деца на България. Като възпитаваща маряка смятам че е добре веднъж на три месеца журналистите да бъдат бити с пръчки от желаещ избран на случаен принцип.

Горите, показани на снимката съвсем не са от Двемогилския район( в това число и упоменатите села).

пирамидата не е лоша и действа на принципа на двата ката - първо главичката а после до ташаците, както казваше професор Димитров...но за по голям урожай е трябвало да добавят, че освен за яхти дървесината е подходяща и за самолети. Но колкото и да е гениална тази пирамидка отстъпва на колоса КТБ сътворен от нашата политическа класа с баш разбойника начело Цветан Василев, балкански гений ненадминат - 4 милиардаа..

Бизнес не се прави на разстояние. Аз влагам пари само тогава, когато мога да наблюдавам процеса. Другото се и само ... обещания ... празни! Много хора купиха имоти в чужбина, а когато отидоха там ... се оказаха подобие на бараки.

Светът ще се свърши, балъците не. И к'во "великите немци" и те имали измамници, ама знаят нас да ни плюят като за световно. И тия им измъкнали по още 100 евро на човек. Верно че 100 евро в немция не са кой знае какво, ама все пак...

Според мен това е разработка на икономическите структури на КГБ.В България Андреас Нобис работи под покровителството на Артур Пашикович Торосян,който го съдиха за мокри поръчки в България.

,,Мене ше ме минат"?

някой от дойче, работническо деле няма ли да се заеме с друга една огромна, берлинска далавера, като строежа на берлинското летище? то още не е построено на онез 1470 хектара, на които бе предвидено да бъде построено още преди години и за 1/5 от сумата, на която май ще бъде завършено, което не е много сигурно. за парите на инвеститорите да не говорим как изчезнаха като кладенчова вода в пустинен пясък. много хора плащат данъци, които също изчезват в разни пирамиди, но за това е неудобно и полит. некоректно да се пише, или дори споменува. точно както беше в социализъма, другарки и другари от комсомолското работническо веле. орган на ц.к. на ком. партиите, за които се било "гласувало", а като събереш резултата, той пак 99.9%

Много обичам акациите. Техните цветове ухаят, имат си "нокти", с които да се бранят (както се викаше във "малкияте принц" за бодлите), но и растат много, много бързо. а за това, колко много бързо растат акациите, открих следното в един форум: Гого:"..."" Аз си поръчах през интернет (предполагам имат се предвид фиданки)по 70 ст бройката. Човекът ми прати 30на отгоре. Височина от 50 см до метър. За 4 години - 3 метра с прилична коронка, без поливане.". та, колкото и бързорастящи да са тези дървета си трябва време, докато започне добив на дървесина за паркет или да сложиш кошери наоколо, да речем. то това е и проблемът с изсичането на тропическите гори. за да отсечеш едно дърво ти трябват няколко минути, а за да израсте то голямо му трябват стотици години. малко кофти "инвестиция" за пенсионер. още повече, че днес се цени бързата печалба, не само като сеч на дървета. ...

" Ще кажеш, зер! Ще кажеш. Казвай! Казвай на марта на деветтях през девестотин и двайсет и седмо сене дадох ли ти пари, или не ти дадох? Даде ми, дядо хаджи. Купи ли си с тях телица? Купих си, чорбаджи. Отели ли се телицата и станаха ли две? Ама чакай, чорбаджи, чак Не те слушам аз теб! Млък! Тия двете не се ли отелиха и те, не станаха ли четири? Ами тия четири за девет години не станаха ли осем, а? Не развъди ли цяло стадо от моята телица бе, чер циганино, и не плюска ли мляко и масло през цялото време? С кой добитък се гоиш и хрантутиш досега? С кои пари е купена тая стока, а? Просяко проклети! Ама чакай да кажа бе, чорбаджи То теличето, дето го ку Какво ще казваш? Какво има да казваш? Не те слушам. Парите си искам! Какво ще ми приказваш! Парите за кравите, за млякото и маслото, ако не, в дранголника ще те пратя. Хубаво да знаеш! В дупката! Ами теличето, такова бе, чор Млък! И още имаш уста да говориш! Не те е срам, хаирсъзин с хаирсъзин! Пфу! Като плю в лицето му, хаджи Койо изви гръб и запъхтян, закрачи тежко-тежко към църквата. Малчо Мекото доби сила, разпери ръка тъй, че хлябът едва не падна на земята, и успя да извика след него: Умря бе, чорбаджи! Теличето умря още щом го купих бе! Първата неделя още Какво ти мляко, какво ти сирене! Болно било.""

Чудомир е един от най-великите писатели....

съжалявам ги, но са будали. решили да печелят в наи-бедната страна в ес, хе хе.

щази и дс в действие

И какво общо има това с България? Немска фирма лъже немци. Виж можеха да напишат нещо за клиринговата спогодба Нойбахер през ВСВ, с която България се ощетява с много милиарди лева. След като победителите решават да се опростят дълговете на Германия.

нямали пари за преводач ?а тези 250000 евро за какво са?

Ал

За пореден път германската неолиберална пропогандна медия Дойче Веле си позволява да охулва България. В случая и тарикатите и балъците са германци. България няма нищо общо с тази далавера по германски. Българин е само соросоидът - безродник, автор на калта, наречена статия.

не бъди глупав, българия е страната където парите изчезват като в блато. не е место за инвестиции, инвесторите да си търсят други пазари, това е поуката

Ал

Разбираш, че пишеш за друга тема, нали?

Глупавият си ти. Кой българин има вина и с какво? Какви претенции могат да имат въпросните вложители към България? Да ни съдят, че дърветата не растат достатъчно бързо ли и не дават пари на салкъми?

СЛЕД КАТО ПРЕКРАСНАТА БЪЛГАРИЯ БЕШЕ РАЗСИПАНА В ИНТЕРЕС НА ЗАПАДА - ТЕ ЩЕЛИ ДА ИНВЕСТИРАТ, Т.Е. ДА ПОЛЗВАТ ЗА РОБИ БЪЛГАРИТЕ. ГЕРМАНЦИТЕ ДА СИ Е.АТ МАЙКАТА. СТИГА СА ПЛЮЛИ НАШИЯ НАРОД!!!!!!!!!!

Абе, Тимбукту при тая беднотия в тия общини, всеки, който "инвестира" повече от десет бона, със сигурност ще бъде обявен за "инвеститор номер едно". Пък и работни места обещава...Ми ще го обявят я...А България се споменава в заглавието, ако не си забелязал, и то тенденциозно...

Имали бол пари дали!

Тъй като не се прави уточнение от страна на пишещите статията в немския вестник, нека ние уточним нещата! Парите на хилядите наивни/глупави германци НЕ СА изгорели в България, а съвсем близо до тях, в самата Германия. Това, че са ги омагьосали у дома с приказки за дървета и баснословни печалби, съвсем не значи, че парите им по някакъв начин са се озовали у нас и са "изгорели", т.е. откраднати тук. Повече от ясно е, че паричките не са мръднали от Германия, така че е тъпо и нелепо да се замесва страната ни във всяка далавера на разни мошеници...

И ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ БЕШЕ ,,БАНКЕР НА ГОДИНАТА,,,А ПЪК ТОЗИ,,ГОРСКИ НА ГОДИНАТА,, ЗАБЛУДА ГОЛЯМА.ГЕРМАНЦИТЕ ГИ ИЗЛЪГАХА АРАБИТЕ,ДА ЖИВЕЯТ НА ТЕХНИЯ ГРЪБ,ТА НИЕ НЯМА ДА ГИ ИЗЛЪЖЕМ. БКП ИЗЛЪГА ОСЕМ МИЛИОНА НАРОД,ВЗЕ И СПЕСТЯВАНИЯТА, ПРИСВОЙ ВСИЧКО ДЪРЖАВНО,,,,МАСОВ ФАЛИТ НА БАНКИ,ДАЖЕ ПЕНСИОННИЯТ ФОНД ОТКРАДНА,ТА МЛАДИТЕ ДА НИ ЧЕСТО УКОРЯВАТ ,ЧЕ НИ ПЛАЩАТ ПЕНСИЙТЕ.ЗАЩО НЕ ПОТЪРСИХА ОТГОВОРНОСТ НА КРАДЦИТЕ,А НЕ СЕГА ДА ПЛАЩАТ ,ДЕТО НЯМАТ ВИНА .ЗНАЧИ БЪЛГАРИТЕ СА ПО УМНИ ОТ НАЙВНИТЕ ШВАБИ,АМА ПО ДРУГ НАЧИН НЕМОГЪТ ДА ЗАБОГАТЕЯТ ОСВЕН ДА ИЗМАМЯТ И КРАДЪТ ДС.

В случая българите нямат вина. Германски мошеници са ограбили германци.

Будалите свършване нямат. От тях .живеят. част от тарикатите.

а, бе 4-тия Райх много сватбарската я подкара с кьор-фишеци (фейк нюз)

трябва да си изключително ТЪП за да вярваш на 13%-ва лихва!

имаше и сигурно още има много такива рискови инвестиции..

Тъп и алчен също.

САМО ДЕТО ПАРИТЕ НА ХОРАТА СА ИЗГОРЕЛИ В ГЕРМАНИЯ, А НЕ В БЪЛГАРИЯ. ВСЕКИ НЕМСКИ ИЛИ БЪЛГАРОФОБСКИ КРЕТЕН ЛИ ЩЕ ПОБЛИКУВАТЕ

Много е вероятно в България да са формирани приходи, а в Германия - разходи.

не бъди глупав, българия е страната където парите изчезват като в блато. не е место за инвестиции, инвесторите да си търсят други пазари, това е поуката

Глупавият си ти. Кой българин има вина и с какво? Какви претенции могат да имат въпросните вложители към България? Да ни съдят, че дърветата не растат достатъчно бързо ли и не дават пари на салкъми?

Константин Цанев игра навремето главната роля във филма "Пътят към София", но съдейки по заглавието на тази публикация, която навежда на мисълта че щом германец е пожелал да печели от сеч на гори в България, ние трябва да му осигурим печалбата, задължително, да засадим гори и да ги сечем, за да осигурим качествена дървесина. Г-н Цанев може би вече се и срамува от ролята си на патриот идеалист в българския филм.

Половинчата публикация, вероятно някой просто превежда без да разбира! Трябва да се установи какви са тези 'плантации', има ли изобщо там дървета, чии са те ако ги има и т.н. Изобщо какво точно информират ? Може би че има невежи но алчни хора които само някой трябва да излъже? Е, това не е новина :)))

Фейкнюс?

И тия хора ни учат на честни взаимоотношения в ЕС!

подвеждащо, тенденциозно. Този германски мошеник е излъгал не само германски граждани, а и общината. Няма земя, няма гора, няма работни места. А ЗДЦ и разпространителите на тази долна инсинуация ще трябва да си платят, ако имаме чест и достойнство. Константин Цанев очевидно не е българин.

да спретнем делото в страсбург срещу фирмата,злоупотребила с името на България !туземните се справят добре,няма нужда да им помагат от ес !

Що бе хане? Ако дърветата са засадени, какъв е проблемът? От де да знае община попово какво е обещавал инвеститорът на акционерите?

В измамата има толкова българско колкото и велето е българска медия. Напоследък все да ни ухапят- демек не сте по- добри от мигрантите та си трайте, нали и се радвайте на мулти-култи глупостите ни... Ама какво се оказа накрая, че турците им не били анадолски ами ердогански

В коя Българска банка точно изгоряха ? И сега DW, какъв анализ ще ни спретне ..... щото ние сме си тъпички ;)

И що пак замесват името на България с мошеничествата на германски измамници? И аз мога да обещая, че ще ви вложа парите в щатите, да речем, пък да ви завлека у нас без дори един цент да отиде до щатите и тогаз щатите ли ще са виновни? Що за тенденциозни статии се публикуват? Демек вижте какви мошеници са българите, така излиза...

тази фирма е тясно свързана с меркел ,която неуморно ни убеждава ,че винету е най-качествения премиер за бг плантации .всичко си идва на мястото ,нали ?

Аз не прочетох нито едно българско име в цялата схема. Какво общо има тук България? Все едно ако си купя парцел на Марс от някого, да виня Марс, че парите са ми пропаднали. Я по-сериозно!

"нямали пари за преводач" ?!?!!!!

"Инвестирането" на немци и руснаци в България се различава коренно по подбуди и намерения. Немците от самото начало дойдоха да "инвестират": -дребните ми вложители закупуваха селски и непривични за ЕС недвижимости в болшинството от случаите за да ги пооправят и след това да ги продадат на "туземците" на тройни и петорни цени.Малко са тези,дето имаха намерение да ги ползват или живеят в тях. -едрите им "инвеститори" дойдоха САМО с цел да ползват евтината работна ръка и природни и обществени ресурси, неналични в Германия.Лицемерните приказки по разни международни форуми че идват като багодетели да развиват тази част на ЕС са ЛЪЖА. Руснаците също идват по две "инвестиционни" причини: -дребните им "инвеститори" закупуват предимно нови недвижимости като резервен вариант за живот ако там нещо при тях съвсем се обърка,за по-евтина и топла почивка и за да скрият парите си от стръвните руски банки и мафия; -едрите им "инвеститори" идваха със цел да използват продажността на нашите управляващи от всички цветове за да им натрапят неизгодни за България сделки,а сега идват за да управляват структурите за политическо и икономическо влияние върху близката им иначе страна.

Както на молиони бъкгари,когато върлуваше бандата на един ропав Драгалевски Крадец.

Германците да пият по една студена бира и това е!

и аз обичам студената бира .

Гледай,да не я пиеш и ти като германските пишман печалбари!

В България в подобни случаи се пие само студена вода.

преди години и аз вложих доста голяма сума в земя и овощна градина. Мои лични пари. Чистосърдечно го правих, стараех се, най-добрите торове, добри фиданки и т.н. Е Божа работа, не тръгна градината, изсъхнаха дърветата. На кой да се сърдя?

Както на хиляди българи в Германия.

ХАХАХА, кой ми с.а в гащите???

нямам представа за кого говори Roxana, но не вярвам да има човек на тази земя, който да заслужава ужасните неща, които прочетох!Боже, опази!

Ами тя фирмата е регистрирана в Германия, така че парите им не са "изгорели" в България, а са си изгорели в Берлин. От германски мошеници и германски наивници. Какво общо има България с това престъпление ? На немците все българите им виновни ... Даже за собствените им престъпления.

Ако от тези дървета се направи електричество и се продаде на 20 ст. за кв. час зелена енергия приходите ще са 260 млн. ;) Аз поне така го сметнах при 700 кг тегло на кубик и 8 кг. за 20 кв. часа. Общо съм смятал 250 хил. кубика.

750 000 кубика съм сметнал общо , грешно съм го изписал.

Баце. Това е станало април 2012 бе. Ти наистина ли си вярваш, че тези дървета за по-малко от 5 години са станали по 20 метра и по 6 кубика на дърво.

Дедо, те и нашенските пирамиди правеха същото - някаква "дейност" за прах в очите, пък после завлякоха милиони. С една дума методите за грабеж на тези "пирамиди" са едни и същи и се базират на алчността на "вложителите", демек на балъците, които ще се подлъжат да си вложат парите при тях. Ми само като видиш "гарантирания" процент печалба, трябва да ти стане ясно, че е измамническа далавера. А и не ние сме открили топлата вода...т.е. колко глупаци има по света...