US гиганти крият $1,6 трлн. в офшорки

Петдесетте най-големи американски компании, сред които „Епъл“, „Майкрософт“ и „Уолмарт“, съхраняват $1,6 трлн. в офшорни данъчни убежища, за да облекчат данъци.

Обратно в новината

Коментари - US гиганти крият $1,6 трлн. в офшорки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едно е да имаш легален бизнес с ясни приходи и да спестяваш законно данъци. Няма нищо незаконно. Друго е да си виолончелист и да имаш 2 милиарда в офшорка. Няма данни за източник на приходи и съответно платени данъци, което говори за незакони операции и данъчни измами и обикновенно значи поне 5 раследвания за поне 5 години и дела всяка седмица плюс десетина години затвор поне след това.Разбира се ако има държава и няма чадър от заинтересовани сили.

И нека силата бъде с теб :)

Ти чел ли си му данъчната декларация на виолончелиста? Човека явно има връзки на високи нива. Няколко сделки на негови офшорни компании излазаха с които печели големи суми за няколко дни от борсови сделки. Очевидно ползва вътрешна информация, ама половината западни милиардери правят същото. А колкото до законното/легалното - холокоста е бил законен, робството в южните щати е било законно.

A бе...и робството е било законно, ама не е било морално. Какъв е този израз "да облекчи данъци"?

Обикновените хора,ако не си платим данъците, ни пращат съдия-изпълнител,а за корпорациите с милиарди всичко е законно.

Не е важното че крият приходите а това че ги имат. В нашата мила татковина няма никакви приходи защото просто няма иконимка. Иначе както викат еврейте "Човек има 2 проблема, или финансови или данъчни. Данъчните са за предпочитане"

"защото просто няма иконимка" - само заблуден червенотиквеник може да изрече подобно нещо. В България в момента се прави всичко, и е в мащаб и разнообразие поне 100 пъти над това което се правеше до 89-та! Икономика нямало ...

Русофил

СПРИ ДА БЪЛНУВАШ!!!ЗА ТАЗИ ЦЕЛ Е СЪЗДАДЕНА СТАТИСТИКАТА!!!

какво друго да правят, освен да го самосвалят на 25%, което влиза в Американската хазна.

е стара новина .Америкаските компании отдавна държат приходите си и печалбите си извън САЩ в офшорни убежища за да не плащат данъци в самите САЩ.А много преди това /30 години по рано / американските фирми окончателно се изнесоха от рая САЩ и до ден днешен си произвеждат в Азия.И няма да се върнатако ще Тръмп да направи корп.данък 10 %.

А говедата врещят, че от Китай и Русия изтичали капитали...