Десните и Герджиков за антимонополното дело срещу ”Газпром”

Политици и експерти от десния спектър поискаха спешна среща със служебния премиер Огнян Герджиков. Те искат спешни преговори с "Газпром" за цената на газа.

Обратно в новината

Коментари - Десните и Герджиков за антимонополното дело срещу ”Газпром” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЮП е проект на Австрия и Италия, като австрийски и италиански банки БЯХА готови да го финансират с гаранции от ЕС! Щом италианците и австрийците казаха НЕ, всичко свърши! ПАРИ НЯМА! България беше само транзитна страна, с минимално потребление на газ! КОЙТО ТВЪРДИ ДРУГО Е ПЪЛЕН ИЗМАМНИК И БЪЛГАРОМРАЗЕЦ!

Моля някой да ми припомни с колко процента влязоха Нова Република в народното събрание, че Герджиков се е засилил да ги слуша? Забележете - Германия няма претенции към Газпром нито към Северен Поток-2, но дребнит пудели от източна европа имат. Това че сме чужда маша, един ден руснаците ще ни го изкарат през носа.

Тук е България и ние българите ще правим каквото намерим за добре. Ти явно си от руските енергийни вампири, щом защитаваш монополиста Газпром!?

...в Baлгарiя няма нито истински десни нито истински леви !...в Bалгарiя всички са продажни кукли на конци на евродебилните глобалисти !...всички реват вкупом "за HATO и Eвросаюза "...а Cорос ги потупва по загладените задници !

Чудех се защо чак след 6 май ще има правителство. Явно за да не се налага да се отговаря на въпроса ЗАЩО НЕ ЗАЩИТИХТЕ БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРЕС В БИТКАТА СРЕЩУ ГАЗПРОМ. Смятайте - 13 март + 7 седмици. И след това правителство.

за да искате евтина газ,трябва да дадете.излезте от HATO,покажете среден пръст на EC и поведете сръбската политика.

за какво е това реване не мога да разбера .нали направихме газови връзки с гърция,рунъния,турция с цел да бъдем незвисими от руския газ та затова и отказахме и южен поток ,за да бъдем независими ами като газпром продава скъпо купуваме от някоя от газовите връзки това е .пазарна икономика.независими сме можем да си купуваме откъдето си поискаме.

връзки хубаво, ма газ йок! Чакаме обещанотоот Боко находище в Черно море. Иначе около нас е само руски газ!

СПАСЕНИЕТО ЗА БЪЛГАРИЯ Е,ИЗГРАЖДАНЕТО НА"ЮЖЕН ПОТОК"!!!ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е БОРБА НА ДРУГИ СТРАНИ ЗА ТЕХНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ!!!НИТО ПОЛША ЩЕ НИ ПОДКРЕПИ,НИТО ГЕРМАНИЯ,ЗА АНГЛО САКСИТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ!!!ЕДИНСТВЕНО ТРЯБВА ДА РАБОТИМ СЪС СТРАНИТЕ НУЖДАЕЩИ СЕ ОТ ГАЗА НА"ЮЖЕН ПОТОК"!!!ЕДИННИ ЩЕ СЕ ПРЕБОРИМ С ЕВРОБЮРОКРАТИТЕ!!!ПОДКРЕПА ЩЕ ПОЛУЧИМ ОТ ГЪРЦИЯ,УНГАРИЯ,СЛОВАКИЯ,АВСТРИЯ И ИТАЛИЯ!!!В ТАЗИ ПЛОСКОСТ ТРЯБВА ДА СЕ РАБОТИ УСИЛЕНО,АКО ИСКАМЕ В БЪЛГАРИЯ ДА ИМА БЪДЕЩЕ ЗА ДЕЦАТА НИ!!!

Южен Поток изобщо не зависи от нас. Газпром този път ще иска железни гаранции и договори от ЕС. А ЕС ще пречи или в най-добрият случай ще шикалкави. Това за преборването с евро-демократите е илюзия.

То какво ли зависи от нас?

Те тия ,,български"дружества също са на Газпутинпром като техни агенти марионетки провеждат грабителската му политика и саботират интересите на България и Европа!Както стана ясно и газопреносната мрежа е подарена на Газпром за тридесет години при заробващи условия,а диверсификацията умишлено се бави с цел да не се проведе и европейските пари за газова връзка с Гърция и газов хъб при Варна да отпаднат!

Но не си чак пък толкова "осведомен", колкото си мислиш. Булгартрансгаз ЕАД е дъщерно дружество на Български Енергиен Холдинг ЕАД. Булгартрансгаз ЕАД е сертифициран като Независим газопреносен оператор. Компанията е собственик и оператор на: Национална газопреносна мрежа с основно предназначение - пренос на природен газ на територията на България до газоразпределителни мрежи и индустриални потребители на природен газ; Газопреносна мрежа за транзитен пренос на природен газ с основно предназначение пренос на природен газ през територията на България до съседните държави Румъния, Турция, Гърция и Македония; Подземно газохранилище в Чирен (ПГХ Чирен) с основно предназначение съхранение на природен газ за покриване на сезонните неравномерности в потреблението и доставката на природен газ. Като част от общоевропейската газова мрежа, Булгартрансгаз ЕАД се ръководи от изискванията на Третия енергиен либерализационен пакет, европейското и българското законодателства. Ти къде видя да се споменава "продажба" или "Газпром"?

Евтино и дори без пари ще ви дава САЩ. Ама, се наложи дълго да чакате.

руските мекерета вкл.Боко,Нинова и Резидента мълчат като умрели мисирки. Изпуска се шанса да паднат здраво цените на Газпром.Съвсем умишлено. Поредното уникално предателство и корупция. Тия изроди са за разтрел. Поне едно нещо няма ли да свършат за хората??? ЕС е наврял Газпром в ъгъла и само от нас зависи да поискаме компенсации за супер надутите цени години наред. Но сега целта е да мине срока и всичко да си остане по-старому.

Когато напишеш нещо, е добре първо да провериш фактите. Фирмите в България търгуващи с природен газ от Газпром, в момента го купуват на цени под 200$ за 1 000 куб.м. След начисляване на данъци и акцизи, и след преминаване през няколко прекупвача се получават настоящите цени. Газпром направи редица отстъпки пред ЕС, Но ако прочетеш внимателно за какво става въпрос, ще разбереш, че газът за крайния потребител ще поскъпне.

Уважаеми политици и експерти от десния спектър, основно правило в пазарната икономика е, че пазара определя цената. Казано на прост език една стока струва толкова, за колкото може да бъде продадена. Определянето на цената на дадена стока става с договор (устен или писмен). Договор е това, на което ние му викаме пазарлък ! Ако сте се прекарали при пазарлъка потърсете арменския поп !

А да ти спазарим ли на теб хляб по 10 лв килото , а комшията ти да го купува по два ? При монопол няма пазарна икономика !

Чугун, при пазарна икономика има търсене и предложение.Търсене определя цена.Не искаш не купувай или купувай другаде. Кой ти пречи? Не искаш монополия купувай от Катар, САЩ или къде-то си искаш. Те ще ти дадат много евтино и ще го носиш този таз с кофи.

Русофил

КАТАРЦИТЕ ВЕДНАГА ЩЕ ТИ ПРЕДЛОЖАТ ВТЕЧНЕН ГАЗ,НО КАТО РАЗБЕРЕШ НА КАКВА ЦЕНА,ЩЕ СЕ ВЪРНЕШ КЪМ БРАТУШКИТЕ!!!

Долна руска пачавро, я си затваряй човката!

Б-О-К-Л-У-Ц-И !

Така е, Газпром са боклуци!

Що купуваш от боклуци? Купувай от САЩ.Кой ти кара?

тупат топката и стари, и нови /добре забравени стари/. плаща ли ви газпром да изтървете сроковете? предатели на страната и на българския интерес!

,... НЯМА И СВЕСТНИ . БОКЛУЦИ !