АИКБ: Искаме единна цена на газа в ЕС от ”Газпром”

АИКБ смята, че е желателно да има общонационално политико-икономическо съгласие по българските цели в преговорите с "Газпром".

Обратно в новината

Коментари - АИКБ: Искаме единна цена на газа в ЕС от ”Газпром” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Към единната цена обаче ще трябва да се начислят транспортните такси, които за всяка държава са различни. Така, ако беше осъществен "южен поток" България, щеше да плаща както Германия плаща за газта през "северен поток"

Ей този гаден Европейски съюз понижава цените на роуминга, сега иска и на скъпата газ да посегне! Критикува невероятната ни съдебна система и прокуратура! Тия ще ни съсипят! Демокрацията ни отнема толкова много!

Това не е братско и православно, братушки!

Разгеле, че най-накрая некой "бизнесмен" се усети дето без безплатна/полубезплатна енергия нема конкурентоспособност. А сега да Ви напомня, че България се къпе в такава: ГЕОТЕРМАЛНАТА. От този вид вече в Турция добиват 3000 мегават/часа. Българска фирма участва в строежа на подобно съоръжение в Косово. Демек, това е енергията на 21-ви век, щото се води и екологично чиста (възобновяема). В България, строителството на съоръжения за добив на геотермална енергия продължава да се блокира законово от парламента и от услужливи журналисти, които отказват да раздухват въпроса. Тъй, че вземайте си машинките, господа бизнесмени, и си ги местете там където можете да произвеждате продукция с ниска себестойност, а ние ще чакаме политиците да се усетят в един момент, че вече няма от кого да крадът и да вземат мерки.

Ние вдигаме цената на газа! Какви са тези еретични глупости на европейската комисия.

симо

За,бога,тъпанари--не купувайте....и Газпром ще клекне.......ще ни плаща и газ ще дава......

БЕЗ"ЮЖЕН ПОТОК"ЩЕ СЕ ВИЕ НА УМРЯЛО ОЩЕ МНОГО ДЪЛГО ВРЕМЕ!!!

Май само Рублофилите вият досега и си веят чуждите парцали...

А поне минимална заплата в ЕС???!!!

Ако питате мен,искам технологията за свободна енергия да се разсекрети.Да,ама не...Защо не искаме същите цени на супермаркетите като в Германия?И същото качество,да,ама не....

дрОгаря герджиков вдигна газа профилактично с 30 процента, че сега ЕС като му свали цената с толкова да си продължи обира на стадото в задунайская губерния!

Какво означа "злоупотреба с господстващо положение на пазаа от Газпром" ? Купуването на газ от Газпром няма задължителен характер за никой. Всеки един договор има две страни.Никой никого не насилва да подписва договори. Това,че по природни дадености в Европа най-големи залежи от природен газ има в Русия не е нагласен от Газпром факт.

да на единната цена, само за българите двойно.

Осигурете си източници на природен таз и тогава определяйте цената! Вече сме пазарна икономика, а не сме планова! Като не ви изнася втечнен газ от Катар или USA!

Е това е българския "биснесмен", а нещо друго не искатели бе олигофрени, да сте чули нещо за конкуренция, за права на продавача и куповача,за елементарни търговски преговори, за конюнктура на пазара и т.н.

Аре бе "ТИКВО" !! КОГА ???!!!!

И аз искам единна ч.ставка за труда за ЕС, но това е Бг и няма как дс се случи.

Нареждате се до тръбата на границата ни с Покрайната - и там за всички е една парсата!. Плащате , пълните джобчетата.

...пълнят ...жопчетата...

СЛЕД КАТО БСП НЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ ВЕДНАГА СЕ ВДИГНА ГАЗТА.А ПЪК ОНЯ С ,,ЦИНАТА,,ДА ОТИДЕ В ,,АДА,,БЪЛГАРОУБИЕЦ.ТОЙ РАБОТИ ЗА МОНОПОЛА..

Ние плащаме най скъпата газ, обаче Газпром ни дава най ниските цени за транзит на газта? Кой е виновен? Дори в Украйна цените за транзита са по високи!

Нашите другари са виновни. Кой друг. Там Станишев, Р.Овч и цялата продажна клика в БСП.

...и СССР , и той!

Като направят минималната тарифна ставка за заплащане на труда в България на 8.5 евро за час, тогава да определят и единна цена за газа във всички страни в ЕС. Ако това предложение е направено от водещи европейски икономисти и политици да си хващат кожените чантички дето струват по 5000 евро едната и да си тръгват. А ако искат могат да дойдат тук и да ни обяснят идеите си. Сега като се замисля защо никой от европейските политици не идва в България да ни обяснява какво решават там за нашето бъдеще. Нали са европейски депутати, а не депутати в родните си страни.

И що? Сега плащаме най скъпата цена на газа при най ниски заплати? Ти не искаш цената на газта да падне за нас?

Писна ми от такива дето все искат ама кога трябва те да дават врякат като яре на заколение..Има пазарна икономика и като не ви харесва цената се отказвате и отивате другаде или сами си правите, но макар да знаете че нищо от гореказаното не може да направите защо да не врякате...

Газпром няма 33% дял на пазара на газ в Европа. Какви са тези господстващи положения, за които говорите?

И аз искам европейска заплата , но благодарение на хайдуци , като вас нямам.Та ДГД.

Газпром, чрез цените ще наказва страните "отцепили се" от някогашния СССР. Свободата Санчо, е на върха на копието (NATO), .... Обаче РОБЪТ казва:"АЗ СЪМ СВОБОДЕН!" ... и си плащам за ИЛЮЗОРНАТА СВОБОДА, с новата +30% цена на газа от 7-ми април ... ЗАЩО НЕ И ОТ ПЪРВИ АПРИЛ?

Един от мекеретата на енергийната мафия, минуси без обяснения слага.

За Бългаария газта е скъпа заради лапачите по веригата след газпром. На нас проблема ни е това а не толкова Руснаците.