Радев отказа на ”Прас-прес” да извади стенограмата за КТБ

Издателите на сатиричния вестник "Прас-прес" съобщиха, че президентът Румен Радев им е отказал да разсекерети стенограмата за фалита на КТБ от 2014 г.

Обратно в новината

Коментари - Радев отказа на ”Прас-прес” да извади стенограмата за КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Аз, като се върна, една банка ще фалира, а може и още една ... " - Бойко Методиев Борисов, м.Юни 2014г., Вашингтон, САЩ .... Та, да попитам КОЙ трябва да попита този индивид, правил ли е такова изказване и каква е НЕГОВАТА съпричастност към "фалита" /според мен КРАЖБАТА/ на КТБ ....

Сополът Радев се прояви за пореден път:))) Хайде викайте Ура сега тези дето го избрахте и се съдрахте да врякате какъв защитник на народа бил и колко различен щял да бъде и да изкара кирливите ризи на политическата мафия:))) Ще изкара на дядо си опинците:) хахахаха Пълен боклук!

Ами сигрно има замесени адски много интересни хора около Василев. СИгрно е плащал на редица политици с крадените пари.

На кого вече му пука за тази стенограма? Вече минаха 3 години, от държавата липсват поне 3 милиарда лева, които бяха откраднати от Цветан Василев и възстановени с наши пари от данъци и осигуровки! Защо именно в този момент, когато съставят новото правителство някой се сеща да иска подобна стенограма?

Радев правилно е отказал достъп, защото трябва да опазва банковата тайна. Тук се вдига шум, за да тормозят президента. А иначе - за 3 години нищо не направи прокуратурата - не могат да съставят едно ефективно искане за екстрадиция. Сърбите отказаха да екстрадират мустакатко. Колко удобно - така и със зам председателя на НС от ДПС - и там швейцарците не дадоха документи, заради неграмотно съставено искане от прокуратурата. И сега, сещате ли се - прокуратурата не се ръководи от президента на България, близка е до Министър председателя.

Кой седи зад "Прас-прес"? Не е ли това един мустакат банкер-беглец, който се опитва да определя дневния ред на държавата от Белград?

То цяла държава не може да върне и да съди Цветан Василев, та и да им дадат стенограмата няма да помогне особено.

На Цецко още дело не може да заведат, те искат стенограмата да им вадят! Защо избяга плужека в братската ви Сърбия с вашите пари?

Указанията какво да се прави по казуса КТБ се дават от място зад океана. Затова стенограмата е засекретена, а ако я извадят на бял свят много неща ще се разкрият и на някои депутатчета ще им лъснат игричките, а сигурно в последствие и офшорните сметки. По-добре Искров да осветли сцената с театъра КТБ и банкера беглец.

Радев покажи ги иначе си поредния си плевньо!

И САЩ е така. Мнение има само кандидата. Заеме ли поста, хората които са казвали на предишния му казват какво да върши и говори!

Какво очаквате от тоя мухльо?

Логично възниква въпросът #КОЙ отказва достъп до изключително важни документи? Тези документи биха разкрили в огромна степен престъпното посегателство върху националния ни интерес и националната сигурност на страната, чрез мащабния грабеж на 5 милиарда лева писани на сметката на българския данъкоплатец? От стенограмата вероятно може да се види, че българските банки в криза са много повече от една и всъщност става въпрос за повече от 10 банки. Не се изключва да са лансирани откровени лъжи за конкретното състояние на тези банки. Остава открит и въпросът имало ли е някакво участие на чужди дипломатически лица или мисии в ликвидирането на КТБ? Имал ли е бившият президент Плевнелиев някакъв мотив да засекрети плътно тази стенограма и да отказва упорито и последователно отказ за публичен достъп до нея чак до сега? Така действията на Плевнелиев практически се оказват в унисон с действията и бездействията на Главния прокурор Цацаров по този казус от първостепенна национална значимост. Самият президент Радев призна, че е незапознат с документа, но въпреки това е отказал достъп. Ако това е отказ, който е формиран, написан и изпратен без знанието и изричната санкция на Радев, то възниква хипотезата, че хората в най-близкия му екип бързат да не допуснат какъвто и да е пробой в досегашното статукво на Задкулисието и Модела #КОЙ. Така излиза, че администрацията на президента се явява някаква паралелна власт, която по свое усмотрение и без знанието на държавния глава решава съдбоносно важни за обществото въпроси. Ако това е верно, то говори доста зле за цялостната организация, субординация и дисциплина в армията на Генерала-Президент!

Предложение : - така-и-така Имаме Хора И в Съответните Уважавани ЕС+Глобални Структури.. -- И ! - в Банки.. --- И ! - Мрежирането между Нас-Всички е Отдавна Факт и то Глобално... => ха Да понаправим CoOp (CoverOperation ..,а Не кооперативна де ;-) за Идентифициране къде СА парите от КТБ ? ...за или ЗА ?

Парите на българите са при нас на "Тясната улица" и в Сбербанк, като крайни дестинации. Всичко е УТОПИЯ, докато се изпълнява "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД" и ... лай в "мъглата" - блеене на "мършата". "Лъвът казал на магарето: - Ти само една педя го извади, ... за да мога вратът си да завъртя ..." Така е и с България, ще ни засипят с пари от цял свят ... за да си купуват от тук от "ВТОРИЯ АКЪЛ НА БЪЛГАРИНА".

Подадоха на овцете морковче и вместо да се замислят за високите ,които тропат на вратите ни, те белят в захлас - Радев, Радев. Радев ли ще ви плаща сметките бе мишоци глупави ?

За това време - 3 години и повече, този банкер-мафиот трябваше да бъде докаран в България вързан в чувал и изправн пред съд, а не сега да четем някакви тъпи стенограми. Тази държава има служби за защита на националната сигурност на които се плащат заплати. Изпълнителната власт ги командава. Защо нищо не е направено? Службите ни ли са некадърнички или Министър-председателчето замесено?

...което Отново доказва че стъпкаПърва е НеслучайноПърва .

Колко пъти правителството на Борисов, постави въпроса на дървавно ниво пред правителството на Сърбия? Или случая не си залужава тоя труд. Като на господина Борисов, "колегите от западните служби" са му все в устата, Колко пъти е поставен въпроса пред Интерпол? Или няма престъпление? Този Василев не си е сменил самоличността не се е преобразил или преминал в нелегалност, знае се къде е какво прави, как живее...кое е сложното и невъзможното?

Да почернят нещата, които представляват "професионална тайна" и да пуснат останалия текст. Да видим колко е почерненото и какво друго има там.

Е, как така- професионалната тайна нима е против обществения интерес? Не е ли противозаконна тогава?

Шушу Мушу къща разваля...

Народната власт, народната милиция и съветите гласуваха доверие на другаря Пеевски и му повериха една медийна концентрация, но той не оправда доверието им. Що дирят такива грозни явления като Биволъ и Прас-Прес в живота на социалистическия труженик?

Отдавна се спряга че Е, Колега... - ама хем НЕ й чувам гласеца/'почерка', хем Дир.бг - Се справя.

Нито един път досега президентският отказ за разсекретяване на Стенограмата КТБ не е бил обжалван. Не обжалва и Михаил Миков, който вдигна пушилка в парламента и забрави за темата. Биволъ единствен прекъсва тази традиция с жалба на президентския отказ до Административен съд София чрез Главния секретар на Президента на РБ, заведена с днешна дата под номер 31-00-1(1). Радев: Отказвам, но нека се запозная Няколко дни след отказа си Румен Радев призна вчера, 30 януари, пред кореспондента на ClubZ в Брюксел Веселин Желев, че не е чел стенограмата. Той поиска малко време да се запознае и да реши дали да я предостави. Нека се запозная с тази стенограма. Нали разбирате, че аз съм в безпрецедентна ситуация. Кажете ми кой президент, още с встъпването в президентството, освен ангажиментите по съставяне на своята администрация, е имал тежкия ангажимент веднага да назначава служебно правителство? Нека нещата тръгнат едно по едно. Чакали сте години за тази стенограма. Ще почакате още малко, каза Радев. Аз действам така: първо се запознавам аз с въпросите, преценям ги и тогава До момента съм нямал тази възможност.

Е добре де, ама то От 30 януари до днес - Още ли НЕ се е запознал ?!

че няма да я покаже!

МУТРЕНСКИ НОМЕРА НА ПРАС-ПРЕС! ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ Е ПОСЛЕДНИЯ ЧОВЕК, ОТ КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ ИСКА РАЗСЕКРЕТЯВАНЕ НА ДОКЛАДА ЗА КТБ! ЗАЩО ЦЕЛИ 3 ГОДИНИ НЕ ГО ИСКАХА ОТ ПЛЕВНЕЛИЕВ, КАТО ТОЛКОЗ СА ЗАГРИЖЕНИ, А НЕ СА ДИНЕНА КОРА ЗА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ! АМАН ОТ ЖУРНАЛИСТИ-МУТРИ!

Съвпадение ли е, че днес в една телевизия другарката Йотова защити Радев и каза,че не бил влиял на правосъдното министерство по въпроса за уседналостта?

Новият Президент на България Румен Радев отказа публичен достъп до прословутата Стенограма КТБ. Отказът е официализиран на 26 януари в първия отговор на запитване до президента по реда на Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ). Днес, 31 януари, главният редактор на Биволъ Атанас Чобанов внесе жалбата срещу Радев от името на медията чрез адвокат Марин Маринов. Стенограмата КТБ от срещата при президента Плевнелиев на 29 юни 2014 беше изисквана два пъти по реда на ЗДОИ. Първия път от гражданина Стефан Стойков и втория път от бившия шеф на БСП Михаил Миков. Плевнелиев отказа и двата пъти с аргумент, че тя съдържа елементи на професионална тайна и няма надделяващ обществен интерес. Според информация изтекла в медиите, на тази среща е взето решение КТБ да бъде оставена нарочно да фалира, обсъждани са мерките за спасяване на ПИБ и е дискутирано предложение от политически лица за банкова ваканция. Това означава спиране на банковата система и би довело до блокиране на държавата, неизчислими щети за бизнеса и безпрецедентен грабеж на активи от кръговете близки до Делян Пеевски и Бойко Борисов. Редакцията на Биволъ поиска за трети път достъп до стенограмата в последните дни на мандата на Плевнелиев. Искането по ЗДОИ беше заведено на 16 януари 2017 г. Така на Плевнелиев беше даден шанс да преразгледа решението си, от който той не се възползва. Новият президент обаче изцяло пое порочната щафета, не се разграничи от предшественика си и демонстрира лоша приемственост. Буквално три дни след като Румен Радев влезе на Дондуков 2 с гръмки обещания за справедливост и непримирима борба с корупцията се получи формален отказ от главния секретар Димитър Стоянов. С абсолютно същите абсурдни мотиви, каквито са били изтъквани и досега.

Радев не разсекретява стенограмата, ЗАЩОТО ТАКИВА СА ЗАКОНИТЕ, ИЗРАБОТЕНИ ОТ "НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ" Ако ги наруши - ще го съдят БАНКЕРИТЕ И ТЕЗИ С МИЛИОНИТЕ В КТБ. Факт!!!!!

Тогава какво имаше предвид Радев, като казваше, че ще се бори с корупцията и несправедливостта...

Айде да не се прави на луд , винаги може случайно да изтече и никой да не знае как се озовала навън

19.09.2014, Сергей Станишев Настоявам стенограмите от срещите в БНБ и при президента да станат публични. Виждам, че кампанията (предизборна) е в разгара си, четейки поредната порция предизборни лъжи. Само че така не се печелят избори. От самото начало на кризата с КТБ настоявам за прозрачност, отговорност и адекватни мерки от страна на БНБ и другите държавни институции. Идеята за банкова ваканция беше сценарий, който да доведе до служебна победа на предсрочните парламентарни избори за ПП ГЕРБ.

Вярно. ...ама Трябва да отчетем че Серж : а. Йощ от 2011 Се оПЕСи...и б. Си му Висят Онези 'загубените' папки.

Тези драскачи изпълняват поръчки както Протестна мрежа , Вера Ахундова, Явор дачков, Кулизич.

Калин Христов, подуправител на БНБ Калин Христов пред комисия в Народното събрание: Помощта е поискана, защото от нея са имали нужда 14 банки! Вероятно на точно тази среща всички са се разбрали и е предложена схема как точно да се фалира КТБ!

Потвърждавам. ....като И Днес - НЕ очаквам да има Читави 'наши' 'банки'.

Масирана атака. Само така. Няма да питам къде са тези дето години наред го награждаваха Цв. Василев за банкер на годината, нито тия дето пяха - напред/ назад моме Калино за да не разсмиваме народа - ххахахахаххаха

българите не се срамуват да си изхранват мафията ,вече 72 години !

22.08.2014, Росен Плевнелиев Президентът Росен Плевнелиев отказа да разсекрети стенограмата от консултациите. Припомняме: Консултациите бяха свикани спешно от държавния глава Росен Плевнелиев след кризата с КТБ и опитите за дестабилизиране на банковия сектор и на тях присъстваха премиерът, представители на парламентарните партии, управителят и подуправителят на БНБ. В първия си отказ до информация въпросната стенограма администрацията на Румен Радев се позовава на същите аргументи.

Хора! въобще не ви трябва тая стенограма! Трябват ви 4те милиарда в кеш! Да се върнат ТУК. А защо не е предприето нищо за връщането им вече години наред, ПИТАЙТЕ ОНЯ С ГОЛЯМАТА ГЛАВА ОТ БАНКЯ!.. не президента!

Фактите са неоспорими. Радев е направил отказ. Отказът е подсъден и с него ще се занимава съд. Съдът ще реши дали е прав? Изхождайки от фактите се вижда, че всички коментари тук с вкус на политически пристрастия и партизанщина са неуместни. П.С. Радев можеше да измисли начин да повдигне малко завесата или да изкара дивиденти от случая, за да укрепи разклатения от грешките му имидж, но е инертен и не го прави.

+++...+++...+ !

Михаил Миков, 15.05.2015 (тогава лидер на БСП) Президентът Плевнелиев незабавно да разсекрети стенограмите от консултациите за КТБ. Всички си прехвърлят вината, но никой не дава яснота какво точно се е случило с банката. Имаме право да знаем, българите имат право да знаят.

Румен Радев вече направил първата крачка назад от предизборните си обещания: отказал да се разсекрети стенограмата от съвещанието, което поискали от една медия. Позовал се на някакви законови пречки, естествено. А можеше да вникне по-дълбоко в закона и да установи, че обществото има право да бъде информирано за неща, които са от особена важност за държавата и нацията. Ама е най-лесно да се откаже. За да не се накърнят интересите и чувствата на милиционерите, които се опитват да те заградят отвсякъде. Пак вчера бе публикуван (само в няколко интернет медии) документ на ЦРУ, в който са описани процесите, довели до фалирането на КТБ. Няма 100-процентова гаранция, че документът е автентичен, но го има и се притежава от различни медии. Скандалът, залегнал в този документ е титаничен, но мълчат политици, мълчи президентът, мълчат и т.н. големи медии. Сякаш мафиотската омерта на кръга #Кой се е пропила във всички институции - включително на "Дондуков" 2. Не че не сме свикнали, но е много, много тъжно. В Доклада на ЕК, за който няма никакво съмнение, че е автентичен, дебело се подчертава, че основен проблем на управляващите в България е тоталната непрозрачност на действията им. Отново мълчание. Пише, че сме доникъде в борбата с корупцията, в смисъл, че няма такава. Мълчание. Пише, че медиите у нас не са свободни и са проводник на манипулации и съмнителни практики. Мълчание... Сал главният прокурор се отчете с пет "идеи", как да се имитира дейност и да се прати за зелен хайвер Брюксел. Защо президентът Радев мълчи? Защо тръгва точно по този път? Къде останаха репликите му за румънския модел, за прорачност и контрол върху действията на властите? Сякаш предизборната кампания е била един филм, а вече ни прожектирват друг. Толкова бързо ли действа подмяната?

Ама наистина ли мислите, че някой ще позволи на президента да си говори каквото му е на сърце. Че то и на Роско глупотевините едва ли са били сто процента негови-авторски; и едва ли е толкова малоумен, колкото го караха да изглежда...

Хипотеза (ПолуРаботна) а. инж. Плевнелиев - Бе Допуснат от 'наште', защото Очакваха че Ще е безгласен...и б. о.з. Радев - Бе Целево турнат от 'наште' като Пореден Опит да Си запазят Статуквото (и кожите)...Имайки идея да Ни баламосат че Ще е ала Пиночет.

Моята борба твоята борба неговата борба нашата борба вашата борба тяхната торба.

А къде бяха ПРАС ПРЕС, когато Хитлер нападна Полша? Къде бяха ПРАС ПРЕС, когато убиха ястребинчетата? Къде бяха ПРАС ПРЕС, когато ХААРП изби динозаврите? Защо тогава мълчаха, а сега питат?

:-))))))) ...- Тттуш !

Радев е президент и не е длъжен да отговаря винаги, когато се съберат четири шматарока с въпрос. Какви са тези бе? Нали са карикатуристи някакви - ами да си рисуват там глупостите. Или им се изчерпаха идеите?

Длъжен е и още как. Република България се крепи на закони, а не на президент от Корешлии.

Си Имаме Прастара Наша Мъдрост, Колега : - многото гости (Хеле пък от Вашия типаж на 'наште'!) - Изяждат Сладкото.

Ахаааа, .... изял съм на Дървосекача сладкото...не знаех

Молодец!

до сега беше НОВОИЗБРАН,сега стана БОГОИЗБРАН.

Появи се опорна точка. Радев не е човекът от когото да се иска, да сте искали от Плевнелиев. Радев е невинен. Срамно е цяла партийна централа и безброй консултативни съвети да стигнат до - опорна точка, на която би се смяло и дете.

Тоя геерал до тоалетна не ходи без разрешение, вие искате да накисне началниците си...

Ще съм открит и честен; Да се свалят санкциите срещу Русия; Ще преборя статуквото; Да се свалят санкциите срещу Русия; Ще съм президент на всички българи и обединител на нацията; Да се свалят санкциите срещу Русия; Назначаваме стадо комунистически охлюви като служебно правителство; Да се свалят санкциите срещу Русия; Опитваме се да лишим българите в чужбина от правото им на глас в противоречие с Конституцията; Да се свалят санкциите срещу Русия; Отказваме информация за най-крупния грабеж в България през 21-ви век, за което ще плащат всички българи; Да се свалят санкциите срещу Русия; Те това е истинската ПРОМЯНА!

Радев е поредната шушумига в бг политиката, давала гръмогласни обещания за промяна преди изборите.

от всяка пръчка свирка не става, а от пън-хич не става...