Турските граждани в България гласували с ”не” на референдума

Мнозинството турски граждани в България са гласували с "не" на референдума за конституционните промени.

Обратно в новината

Коментари - Турските граждани в България гласували с ”не” на референдума | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

3,5 милиона турци от Германия, Франция, Австрия, Белгия и Холандия са причината Ердоган да стане султан на 60 милиона турци. Дано нашите емигранти да не ни натресат подобно чудо.

за политически квалификации и инсинуации във форума се носи отговорност

Ахмед Доган се осмели да призове турците да гласуват с "Не" на референдума на Ердоган. Значи е имало смисъл.

турците реват за Турция, българите реват за Запада, миш маш- ...скоро ще ни изпекат на фурна , големите ще се разберат, ама малките да му мислят

Това са работещите в турските фирми на които еправляващите раздадоха проекти

така е, но по надолу не са схванали кой има такова право у нас и се зарадвали без причина

съобщават че Тръмп и Идил са поздравили Ердоган???

"В България са регистрирани около 8000 турски избиратели."от статията

Знам че има турски студенти у нас, но числото е впечатляващо.

Браво на българските турци! Доказаха, че са европейци, разумни и политически грамотни. БРАВО! БРАВО!

нещо не си на ясно кой къде има право да гласува у нас са гласували само турски граждани пребиваващи в страната информирай се малко

Според мен с "не" са гласували онези, които са за цивилизационното развитие на тази важна държава. Няма съмнение, че своето развитие Турция дължи на Ататюрк, който я обърна към европейските ценности. Ако отново заложат на религията и подчинението на жените, това несъмнено ще ги върне векове назад. Турците трябва да вникнат по-задълбочено и да осмислят факта, че всичко, което ги води към напредък, е измислено от християнските народи, те само са го въприели. Следователно, откъснати от съвременната цивилизация, ще изостанат и отново постепенно ще се превърнат в "Болния човек". Жалко! Обичам тази страна, доскоро с удоволствие пътувах из нея, но след последните събития изгубих това желание.

забелязвам че изборите напоследък предимно се решават от хората в чужбина.... ако съм от хората с власт бих казал: мммм много удобно....

Ами сега Германия, Холандия ,Франция САЩ да купят на турците в техните страни еднопосочен билет за Турция при избрания от тях Султан,а не да използват помощи в тези страни и да живеят на гърба на европейските граждани,които плащат данъци

Добре, мнозинството от турци показаха, че са лоялни на България, но от 8000 турски избиратели 21% са ислямисти и трябва да се вземе мерки срещу тях.

Кога ще бъдат ескортирани до митницата

Като попътувах по света и видех различни мусулмани, и почнах да уважавам нашите много повече. Нашите мусулмани са едни от най-разумните ,просветени, образовани и свестни хора, които съмвиждала в мусулманския свет. Да бихте имали идея какви диваци са останалите, то и вие моментално вихте си променили мнението за нашите. Твърдо съм убедена, че нашите мусулмани като цяло и генерално са по-разумни дори от балХар като цяло и генерално. Познавала съм помаци, преди 40 години, като дете - те бяха болезнено честни и почтени хора, изключително работливи и съвестни. Там съм и отгледана в детските ми години - из Родопите. Живи и здрави да са, от мене само уважение. Ще се моля на Бог за тях. Хубаво да им се връща. Бог да ги благослови. Добрина и съвест не се забравят.

Ходих на бригада за картофи в този край. Отдавна беше, но още си спомням онези добри и трудолюбиви хора.

Незабравимо е. Аз го приемам много лично защото на практика тези хора ме отгледаха. Татко беше винаги зает, и ме оставяше на добри жени по пътя, и аз никога не съм била в опасност, те се грижеха за мен като за свое дете. като хранеха техните деца, хранеха и мене. Като квачки бяха, мили, добри, сърдечни, грижовни. Не се забравят такива неща. Все иска мда се върна там, и все не се случва. А така искам. Спомените ми са като за Алиса в страната на чудесата. Прекрасна планина, с любящи хора, обилна храна, чист въздух, гора и езера, реки и извори..... Дано се случи да се върна. Бог да благослови тези хора, и добрината им, и любовта им. Няма други такива. За едната справедливост да кажа, че спомените ми са отпреди 40 години. Тогава и българите бяха други. сегашните балХар са балвоч. Буклуци. Утрепки, Изруди. Минаха само 2 поколения, за съжаление не мога да кажа нищо добро за сегашните. А какво беше тогава! рай на земята! Хората бяха различни и имаха вяра в Бога и ценности. Още бяха живи поколенията, които помнеха войните. Те бяха невероятни. Бог да ги благослови, от мене дълбока благодарност и уважение.

Ама какви пияници са мъжете. От сабахлян до другия сабахлян смучат.

Може и да греша, но ми се струва, че българските мохамедани се асоциират по-скоро като българи или европейци, а не толкова като турци! И че цялата дандания е на политическа основа, т.е. как да се раздели баницата на Тиквата. Ама, може и да греша!

По-скоро се асоциират като български граждани, а не като българи - има разлика.

Е хубаво де, един прост въпрос: Като играят футбол България срещу Турция, за кого викат ? :)

защо смесваш религия и народност не мога да разбера повече трябва да се внимава в час

Ами от каква народност са българските мохамедани? Понятието турци не съществува до 1923 г. До тогава всички са били османци. А османците са съвкупност от примерно 100 народности. Ай сега да те видим кой внимавал и кой не по история :)

Това само доказва, че светското и широките, отворени хоризонти все още си казват думата сред българските турци. Болшинството от тях едва ли биха се чувствали добре захлупени под религиозен похлупак! Престъпление е, че държавата в лицето на БГ институции, не се опитва да приобщава, да приласкава и най-вече да протектира това клето население от външен натиск! А напротив - съдейства всячески на този натиск, продавайки си задника на ислямистки религиозни фАктори, свързани не само с държавата Турция, а и с радокализирания арабски свят. Жал ми е за нашите клети сънародници турци и българи мохамедани! Те са като отхвърлено и прежалено (от майка си) дете!

Почти равния резултат ми дава надежда че не всичко в Турция е загубено за демокрацията - моите почитания към всички гласували с не на референдума.

Сега очаквам гласували с ДА по света да се приберат в султаната;) - там определено ще им е по-добре, още повече че сами са го избрали! Айде - стягайте куфарите, купете си по един ибрик и бегом - султана чака поданиците си!;)

Колкото гласувалите за ГЕРБ от чужбина претриха прага на терминал 2 и си дойдоха да се радват на поредното мутренско управление...

колко са на броъ гласувалİте,няма лİ броъка с да İлİ не . *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

то при вас и поименна справка може да извадят... кога ще се събудите (което разбира се важи и за българите)

Интересно е да се разбере колко точно турски граждани са гласували в България, но едва ли броят им е голям. По-важен факт е, че в областите в цялата Европейската част на Турция, областите по западното крайбрежие и част от южното крайбрежие са гласували с голямо мнозинство с НЕ. Така например над 70% от жителите на област Едирне /Одрин/ са гласували против Ердоган.

Във всички области, където има заселници от България, преобладава гласуването "НЕ"!

7000

Защото там живеят по напредничави, интелигентни хора.