Откриха уран и във водата на Първомайско

Наличие на естествен уран е открито в два от 13-те тръбни кладенеца в Първомай и един в село Караджалово. Пробите са взети на 13 април.

Обратно в новината

Коментари - Откриха уран и във водата на Първомайско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

симо

Какви приятни неща ни носи демокрацията-де уранец,де алфа/частица,де Кончита Вурст,де правителство в оставка, но най-вече БАНАНИ.Добре ,че ни прибра тоталитарните изгъзици-като държава,суверенитет,армия,образование,здравеопазване,РАЗВИТИЕ,почивни станции,работни места и други такива.

Пием радиоактивна вода .. а после Чернобил ни бил виновен! Сигурно затова сме такава загубена нация! Все идиоти си избираме..

A aз от филтъра пред водомера редовно изтръсквам по около 100 гр. злато, ще сложа още един и за урана.

''СЛЕД 27Г., НАЙ-ПОСЛЕ ОТКРИХА УРАНА В ЧЕШМИТЕ ,...ЕВРИКА !'' ???

но винаги щом във водата или във въздуха се появят такива вещества, заинтересованите институции винаги казват, че са в нормата.

На 28-ми април 1986г. избухна реакторът на Чернобил, но тук и великият официоз на БКП - в. "Работническо дело" и дума не обели по въпроса. Пръсна дъждец, духна североизточен бриз, само дето баща ми изкорени целия пресен зарзават от градинката, а УБО хранеха велможите само от складовете в Шумен и др. Едва на 7-ми май Л. Шиндаров - исконния тамада на народното здраве, се яви по телевизията и оповести, че не бива да се притесняваме, защото "радиоционните нива са в нормата".

Всяко населено място със собствен АЕЦ - ураааа!

Абе винги съм се чудил защо в Хасково има толкова много готини мадами, а то кво било.

Требе да ида да наточа две-три туби за моя крокодил, та белким замяза на нещо.

Не ти трябва !!! Много лесно избухват, не контролирана верижна реакция !!!

Ти остави, ми бургаското пиво го правят в Хасково. Колко бира съм изпил, трябва да пробвам дали мога да зареждам телефона.

Не е нужно, от далече светиш.

Необходимо е да се проверят всички източници на водите продавани в търговските обекти.Спукана ни е работата ако там се открие.

Точно, Каменница има пивоварна и в Хасково, и там правят Бургаското. Ще ме откажат от любимата бира!

.... не И в....., а само в Хасково ..... пипни се за антени

По Тошово време имаше Редки метали в цялата страна.Урана се казваше готова продукция и байТошо я продаваше в СССР почти за жълти стотинки.Но все пак имаше и за народа.Например изкуствено създадени работни места,добри заплати.първа категория труд.Облъчени хора.След 90_97годвсичко рухна

Ами тя и водата от централната баня в София е радиоактивна. ам алеко уж. Пък гледам едни баби и дядовци си носят огромните туби за вода... Явно в България има мнооого уран и затова е така...

Вече и в Първомай няма да имат нужда от улично осветление...

Очаквам много скоро бум на супергери от тези краища на страната... капитан Хамерика ще му треперят пъртенките скоро от... капитан Хаскоу облъчвателя...

По запаси на уран, България може би е на челните места в света. Дори и да не е така, в държавата има огромни находища на уран в, различни нейни части. По тошово време въпросните находища са разработвани, след демокрацията, консервирани или както му се казва на минно-геоложки език. никой не знае какво им е състоянието, какво къде се просмуква и дали в други градове и села няма отново уран във водата.

Това е най-малкото което се случва в България , ОЧАКВАЙТЕ МНОГО ПО-ЛОШИ НЕЩА .

Нема да се плашите и кротувайте що да вземат да Ви вдигнат цената на водата, Знаете ли колко е скъпо да Ви обогатяват водата с Уран,а? А тя естествено си идва обогатена. Ми ако се докаже, че в нея има и Нептун и Плутон какво ще правите като кубика стигне триста лева? Някъде пък има парчета от жаби и си траят. Там са на далавера като кажат, че готвят постна супа или бобена чорба, все някоя мръвка пада и безплатно се блажи.

Има ама в малки количества,в рамките на нормалното еди какво си.Да не стане като 1986 год.като гръмна Чернобил,тогава също имаше такава информация в началото неверна..

Очаква ме и , ...СТРОНЦИИ, АЛУМИНИЙ , ЗАРИН , ЗОМАН , ВЕ-газове , ИПРИТ , ЛЮИЗИТ , И КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ ... Българите са ОПИТНИ ЗАЙЧЕТА , от 1989г., до днес и още 27г. , все така .

Козунаците в Била и Лидл са от Хасково.

...В Била и Лидл не бяха но в българските вериги основно бяха оттам ,реномирани са Хасковските козунаци а от Агенцията могат да плещтят за боите за яйца , а не казват тези козунаци правени в Хасково с питейната им радиоактивна вода, опасни ли са реално за здравето ни.....

Вместо бистра изворна от чешмите тече уранжада.

Добре че не е уринжада.

Урана го има в природата. Силно разпръснат елемент, подобно на калция, но в мнооого по-малки количества. Явно е, че в тези райони има повече уран и вероятно наличието му във водата е нормално. Вероятно има известна зависимост от паднали дъждове или топене на снегове. Друга зависимост е от водосъбирателния район. Подобно както водата в едни райони е "мека"- с ниско съдържание на варовик /калциеви соли/, а на други места водата е "твърда" - с високо съдържание на калциеви соли. Например в пиринско водата е "твърда" защото самата планина е от варовикови скали и е нормално водата да е наситена на варовик. Що се отнася до урана, то редно е да се изследват всички водоизточници, включително и сезонни изследвания. След това да се направят нови водоизточници където се предполага, че съдържанието на уран ще е значително по-ниско. Другия метод е водата да се филтрира. Възможно е. Филтрирането ще намали значително съдържанието на уран.

"Например в пиринско водата е "твърда"... Хах ще ме спукаш от смях, ходил ли си в Пиринско?

К'ъв филтър ще хване радиоактивното лъчене , бе

За радиацията в Хасково знаят от октомври миналата година, но ГЕРБ са предпочели да мълчат заради изборите .... скоро ще "светнат" и други градове!

спокойно, българската радиация е най-безвредната радиация в света, също като японската

НАПРАВЕТЕ ПРОВЕРКА НА ВОДАТА В ОБЩИНА ПЕЩЕРА. ВОДАТА Е МЪТНА И НЕ ХЛОРИРАНА ОСОБЕНО В ЦИГАНСКИТЕ МАХАЛИ, РАЗСТРОЙСТВО И ХЕПАТИТ ИМА В ПЕЩЕРА.

продадохте всички рудници на хамериканци, холандци и канадци сега се оплаквате че ви смущава радиоприемниците.... бял шум в главата да долавяте?????

ТОЧНО УРАНОВИТЕ МИНИ СА ОПОСКАНИ ОТ РУСНАЦИТЕ ЗА БЕЗ ПАРИ. ДА ПРАВЯТ ЯДРЕНИ БОМБИ.

Опоскани преди повече от 30 години. За сега говори колегата.

Урановите мини са разработвани още от германците през втората световна война.

Проверят и на други места,че да видим дали въобще някой си е гледал работата в последно време.

Ех тези журналистически и псевдоекологически ПРЪДНИ по медиите...!!! АЗ ПЪК ОТКРИХ АНТИМАТЕРИЯ ВЪВ ВОДАТА НА СОФИЯ... Ха докажете че не е истина! Дядовците и бабите ми,баща ми и майка ми са израснали в този плодороден и благословен край-Първомайско.В младините ми съм ходил на гости и живял в селата наоколо. ПРЕДЦИТЕ МИ ИМАТ ПО 5-6 ДЕЦА,АЗ ИМАМ ДВЕ И 4 ВНУКА! Брех този смъртоносен уран,брех,брех! Никой не обърна внимание на думите на професора,който каза че ПРИРОДНИЯ,НЕ ОБОГАТЕНИЯ уран е много много слабо радиоактивен и не е отровен и се съдържа във значителен брой водоизточници и храни израсли у нас.А какво да кажем тогава за чувствително по-радиоактивните минерални води като тази от Момин проход? Тя съдържа разтворен газът радон който е много,много по радиоактивен от урана и с много по-къс период на разпадане. НО ВАЖНОТО Е ДА СЕ ВДИГНЕ ПАТЪРДИЯ И СЕ МОЗЪКОПРОМИЕ ПАПЛАЧТА СЪС НОВИНИ!

А може някой да иск,а да завърти далаверка!?

Откъде се появи този уран? Защо властите не направят изявление? От Козлудий ли е? От Хирошима ли е?

Не бее, аз ти казвам, двама минаха и го разхвърляха с лопати. Ти не ги ли видя?

Още от сега мога да ви кажа къде са следващите такива места. Западна България, всички райони на трънско и брезнишко. Причината е в планирания златодобив в места, в които златото е силно примесено с уран.

Хма, а от дека прво ке потече Плутоний?

Не се безпокойте, това не е уран страшен, това си е просто един БИО уран, който може да се нарече и Евроуран, няма нищо страшно, това си е дар от природата, пийте по една студена и се радвайте

И светкайте като свтулки в тъмното :)))

Тези които са пили от тази вода,сега като пикат,могат да режат ламарина:)

от къде се увеличават онкоболните.Облъчването от урана във водата явно е една от причините.Но на управлявалите до сега не им е правило впечатление,кой го е еня за здравето на народа освен преди изборите???

Проверихте ли водата и в с. Татарево - общ. Първомай? Още преди 50 години се знае, че е там водата е с уран.

Моментално и на тях да се повиши цената на водата! Знаете ли урана колко пари струва?

става хубаво вино. Има атомен привкус.

Абе за виното не знам, ама Каменица какво правят? Тяхната бира нали там се прави....

Да не излезе,че в цялата страна водата е с такива отровни елементи?

d4

добра новина! не са открили Цезии 138, Радий, Осмий, Уран 235, Радон, Зарин, Фосген и т.н.

Шилo

Преди няколко години в Ямбол независима лаборатория изследва водата за пиене. Оказа се, че има 300 пъти над нормата манган. Завишени количества уран - също. Понеже градът няма алтернатива за водоснабдяване освен сондажи, от общината скриха резултатите и извикаха още по-независима лаборатория, която изследва водата по правилен начин и всичко вече е ОК.

Е, виж как се прави ... сега ще го повтори правилна лаборатория или ще вземат правилна вода от Варна напр..... То обаче не е толкова несериозна ситуацията , защото цялата хранителна промишленост в Хасково бачка с тази вода и продуктите се носят навсякъде - бира, колбаси млечни , тестени и т. н.

Като гледам тенденцията, скоро ще има заглавия: "Сензация! В една от пробите е открита чиста вода!"