Пловдивчанин стигна на автостоп до Тайланд

Пловдивчанинът Антон Атанасов измина 20 000 км на автостоп, за да стигне от България до Тайланд, съобщи БНТ.

Обратно в новината

Коментари - Пловдивчанин стигна на автостоп до Тайланд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в търсене на истинската родина ...

Чечня - държава ???

Е, не се хващай сега за подробности, какво точно е политическото устройство на територията на Чечня. А и човек, настроен за пътешествия обикновено просто гледа чисто географски- той просто минава през територии по повъхността на планетата Земя, които имат имена, примерно Турция, Чечня, Гансу (провинция в Китай), Тунгуска (географска област в Русия, в средната част на Сибир), Арктика (също не е държава, а район на Земята), Тайланд (район в Югоизточна Азия, на чиято територия съществува едноименната държава Тайланд), и т.н. Територии, насред които на разни места има държавни граници и КПП-та, които са голяма досада за пътешественика, но няма как, в днешния свят все още са необходими заради хора или групи хора, които биха желали да навредят на други хора и т.н.

Преди месец бях в Сингапур, Тайланд и Малайзия. Последните две са като гета спрямо свръх чистия и свръх модерен Сингапур. Мизерно, порутено, боклуци по улиците, а над главите има черна гора от безразборно опънати жици във всички посоки. Даже прочутия в цял свят Патонг бийч в Пукет, Тайланд не е нищо особено. Да, има екзотика, будистки олтари на всяка крачка, острови, топла като чай вода в морето, но останалото разочарова при толкова път до там.

Е, зависи какво търсиш. Ако търсиш само лукс, наистина избираш само най-богатите и лъскави места по света. Но ако търсиш просто да видиш ВСИЧКО, и хора, и бит, и култура, и природа, и география, и т.н., тогава Тайланд и Малайзия изобщо не са разочароващи, напротив, дори в доста отношения са по-интересни от Сингапур, понеже са по-разнообразни. Но, вкусове различни.

LeGrandTulup

Да, така е, зависи кой какво търси. Може би в Таланд си струва една по дълга почивка - бягство от цивилизацията.

Това момче не е единствено. Познавам една двойка момче и момиче (момичето от Испания, момчето българин), които по същия начин пътуваха на стоп, горе-долу по същия маршрут, само че след Тайланд продължиха до Индия, и наскоро пак на стоп се прибраха в България. Написаха и книга за пътуването си. В Индия намират едно коте, което вземат със себе си, и то сега е голяма и доволна котка, живееща заедно с тях в България. Такъв вид живот не е за всеки, за съжаление действителността е такава, че живота ни принуждава да се установим на едно място, да работим в един безкраен седмичен цикъл, и само в определените почивни дни или отпуски да отидем някъде, ако имаме възможност (и пари разбира се). Но все пак някои, за които пътешествията са начин на живот, намират начин да излязат от тази система и да живеят по-различно от другите. :)

slavrado

Евала на този човек! Трябва да имаш доста смело сърце за подобен подвиг!

Епичен подвиг! на българския дух и тарикатщина, да изкяриш нещо без да платиш!

Не, в случая ценното е, че само широко скроен човек, пълен с идеи и смелост, може да направи подобно нещо. Това явно е човек със силно позитивно и креативно мислене, без такова мислене подобно пътешествие е невъзможно. А за неплатените му пътни не се безпокой, щом няма никой, който да се е чувствал ощетен (имам предвид от тези, които са го возили на стоп) и всички са доволни, значи проблем няма, нали?

Браво - много точно казано ! А такива като гост не могат да стигнат и до съседното село !

От кога република Чечня е държава? Или авторът не прави разлика между република и държава?

Дъщеря ми, която след месец става на 15 години, от известно време ми мрънка да тръгне на автостоп до екзотични страни. Ще й дам да прочете за това момче. Казала съм й час по-скоро да започва работа, за да си събира пари за пътешествието, докато стане на 16 (дотодава съм длъжна да я гледам). И като събере парите, спокойно може да се изнесе и да пътува.

Браво на теб! Незабравимите ѝ изживявания ще са от друго естество, различно от пътуването...

това е един вид черен хумор нали?

Прав/права е NAKOIMUPUKA ! Но ми е интересно каква ще да е тая "работа" че за 2-3 год. да събере достатъчно за пътешествия /тогава вече ще е пълнолетна вероятно/ ? Явно за някакво учене не се мисли! Или става въпрос за ромка или .......??

еми Браво, видял е доста красиви магистрали

вижте и сабай, сабай какво е? по скоро здрав дух, здраво тяло или вскичко е ок, няма проблеми акуна матата не знам как ги пишете тези дивотии

Не, видял е много интересни места за което му завиждам /благородно/ ! За такова нещо се иска доста и човека го има и го е направил! Но повечето не могат / или не им стиска/ ! Браво на него!

Така се правят тия неща :-) Браво

Нека има повече такива българи. Браво!