2,5 млн. гласа може да са били манипулирани в Турция

Нередностите на турския референдум може да са повлияли на резултата от вота, заяви австрийски член на европейската мисия наблюдатели.

Обратно в новината

Коментари - 2,5 млн. гласа може да са били манипулирани в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дружбата на Путин с Ердоган даде резултат! Сега ще имаме двама Султани, факира по изборни манипулации Путин и добрият му ученик Ердоган!

Референдума в Турция бил манипулиран, е колко да манипулиран, колкото изборите в България ли или повече ?

Референдум при диктатура и извънредно положение е пълна безсмислица. Не отразява нищо друго освен интереса на диктатора. Тия неща трудно се обясняват на ислямисти ', комунисти, националисти и прочие хора живеещи в отминнали епохи.. Не се правят и референдуми без да са представени двете страни', както и референдуми , че земята е плоска или че трябва да се бият негрите. Това са основи понятия на демокрацията извлечени от столетен опит.

. Ейййй голем страх от тази Турция бре,ами то как няма да се страхуват след като са им чели правителствената програма да 2023 година ,който е чел тази програма ще разбере ,че Турция ще се нареди между петте най силни държави,почнаха вече проекти са собствено самолетостроене,корабостроене,военна техника,изграждането на едно от най-големите пристанища във света ,най-големите летищни бази във Европа, създаване нещо като ИМФ за азиатски и други капитали , и още и още и още. Интересното е другото ,че протестите ги направиха не двойно а десеторно по силни... още . Тука до някоя година както се правим на интересни ще видите как вместо към запад много хора уж мразещи Турция ще се насочат към техните трудови пазари. Не ви ли прави впечетление ,че по медиите редовно има статии за Турция ,във повечето случаи със нападки но това не пречи за да им се вдига имиджа. Щом могат нека да правят,тръгнаха от нулата а сега вървят със страшна скорост напред ,защото имат политици които защитават националните си интереси,до като нашите се чудят на кого да на продадат за жълти стотинки .

Мда, ердоган вдигна БВПто на Турция за последните 10-15 години. Турция стана атрактивно място за инвестиции. Ама я погледни сега кривата на БВП-то им. Стремглаво надолу. С много. А и ще става и по-зле. Каквото и да "одобряват" световните пазари, то това не е сегашната им икономика. Вече всички агенции ги оцениха като "боклук". Мисля си, че ердоган видя, че нещата тръгнаха на пъдпъдък, затова и побърза с този референдум. Не знам. Времето ще покаже.

добре бе човеко, нали си роден в българия, напиши нещо позитивно, ти като че ли се радваш на нашите трудности, нямаш ли тука приятели, не ти ли е мъчно за природата и земята, за хората, на народа сили не му останаха вече на този кръстопът

Скоро време ще плачеш от новия си падишах. Като те затворят заради това, че пиеш ракия след работа всеки ден, ще те питам да ли ще се радваш толкова... А колкото до армията, ами като им гръмне икономиката и парите изчезнат, ще имат военни разработки ама друг път... ако пък да си ги правят самите турци, леле мале.

ПРЕСТАНИ БЕ ПРОМИТ МОЗЪК ПОВТАРЯШ ЕДНО И СЪЩО КАКТО СА ТИ ПОВТАРЯЛИ НА КРАТУНАТА ТИ ДО КАТО СА Я ПРОМИЛИ

Почнали,непочнали всичко в Турция тепърва отива в канала,все едно да инвестираш в Саудитска Арабия оттук нататък!В тази бъркотия всичко което са постиганали досега ще отиде по дяволите,защото ще се загуби сигурността и законността,а и ще се настани радикализма!

- скарахте се с Русия, - срока на фондовете от ЕС свършва - закрихте си си индустрията - унищожихте си селското стопанство - превърнахте туризма в алкохолна секс екскурзия - изгонихте в чужбина наистина образованите и предприемчивите .... Скоро май нищо няма да остане в БъГъ-то.Естествено за това ще обвините Tурците, Русия, Сорос, комунизма, демокрацията - но при всичко това Бай Ганьо си остава пИрфектен.

Пич, Турция не може да бъде приятел с Русия, разбираш ли? Може да играят съвместни игрички, но само временно! Тактически партньори, но не стратегически! В генерален план Турция съществува като държава единствено за да бъде естествен противовес на Русия по южния фланг. Няма как да излезе от тази роля, защото тази държава е изкуствена, създадена като светска, за да обедини стотиците различни народности вътре. Сега има жестоко разделение. На запада и САЩ им трябва силна Турция , но без Ердоган. Затова все още не са я подпукали, както те си знаят - икономически санкции, мита, отпадане митническите споразумения, военния съпорт, помощите от Щатите и митническите облекчения, организиране на хиперинфлация, разклащане на лирата и хилядите други лостове за разрушаване на неудобни режими.

Нещо ми прилича на руска пропаганда под чуждо име! Както и да е ,избрали сме негодни политици,вярно е,но че комшиите вървят към халифат също не е за предпочитане,другарю!Това което са го постигнали е в друго време което е минало!

Турция без Запада и Щатите е нищо, един Пакистан, дори Афганистан. Цялата икономика ориентирана към износ е за Европа. Военно-промишления комплекс е изцяло американски. Всички технологии са европейски и американски. Това го знаят тези, които гласува против новия халифат. Те генерират БВП на Турция - вижте само в кои райони за какво са гласували и ще се убедите сами.

Tурците не прощават високомерието и пренебрежението на Запада към тях. Който поне малко познава Турция и манталитета на хората там, трябва да е наясно. Можеш да се сбиеш до смърт с турчин, открито и честно и след това да станете приятели. Но да го подритваш и да му въртиш номерца, просто няма да стане. Преврата е чисто; ЕС -НАТО и това Турция няма да прости. Затова излизат на милионни митинги, защото са реално гневни, не толкова от вярност към Ердоган. Турската гордост е неразбираема за западняците. Затова EC да считат НАТО приключило, въпреки че на хартия може и да остане.

ЕС иска да контролира Турция, както контролира България, Румъния, Полша. Което няма как да стане...

без европейските инвеститори, какво ще остане от турската икономика. Имаш ли си представа колко е зависима Турция от Европа и колко много ѝ дължи?

Ха ха хаааа, пробвай пак. Турция ако не си забелязал е държава която инвестира, а не чакаща инвестиции. Повечето предприятия уж с външна собственост се оказаха 90% турска собственост. А да не забравим колко малък пазар е Турция с 80 МИЛИОНА население и то предимно младо. Само си представи че минималната заплата е 711лв при 0,50лв за 1 лира. И хората които я получават са само 6 милиона. Минимална пенсия 500лв а максимална 2000. Имам роднини които са работили от 89 до 2015 и се пенсионираха на по 1200лв от там. Какви ми ги дрънкаш. Виж една България с братска русия на какъв хал е. Точно руснаците не плащат данъци в България, а всичко правещо пари е в техни ръце.

Че какво и е на Полша,най развита икономика от Източна Европа!Ние нямаме умни политици които да разбират от икономика и да намерят нишата!Мисълта ми че вътрешната икономика не се контролира от ЕС,но може да се искат повече субсидии който знае как!

Турция трябва да обмисли възможността да се отърве от оковите на ЕС? Е, това може да предизвика неодобрение и безпокойство. Как така Турция ще се откаже от този път? Откога турците поставят под въпрос Запада? Турският президент е прав.

Cнощи американският президент Dоналд Tрумп поздрави турският президент Eрдоган за успеха му , това достатъчно говори че турският референдум за нова цивилна президентска конституция е повече от обективна и няма манипулации. Aз също гласувах за новата конституция и никъде не видях да има манипулации. Pеферендума протече много спокойно и напълно демократично. Oще преди да се проведе това общонародно гласуване , почти всички независими и неутрални допитвания до турският избирател ,за новата турска конституция и президентско управление са предричали успех най малко c %53. Cега западните информационни агенции ,които работеха и пропагандираха срещу новата конституция, искат да омаловажат успеха на турският избирател гласувал за новата конституция и президентско управление. Tези които са недоволни от успеха на мнозинството ,имат пълното право да протестират, но Tурция отвори нова страница в своето развитие, което ще се отрази положително za икономоческият и напредък.

Големи лъжи!Сега и турски и руски тролове се надпреварват да изопачават очевидното!

"Г-жа Хитлер" и "Грозна лелка" Европейският съюз ще умре, а глобалистите ще бъдат разгромени- Марин льо Пен. Oцеляване или смърт на Европейския съюзЕвропейските лидери живеят в някакъв свой измислен, паралелен свят, далеко от действителността! Мислят и действат като дрогирани! Не осъзнават голямата опасност, която представляват мигрантите от пренаселените, бедстващи от немотия, страни в Африка и Азия. Не осъзнават трудността, даже невъзможността, на връщането им по хуманен начин в техните страни! И в тази си лудост включват и България.

Много руска пропаганда!Едва ли точно Германия която прие милион бежанци може да се свърже с" г- жа Хитлер"и освен това всички получават помощи!Но реално не могат да се приемат всички бежанци,а и във войната в Сирия се намесват интереси на Русия срещу опозицията и срещу кюрдите от страна на Турция и това протакане срещу ИД увеличава бежанците!

BRAVO ERDOGANE ......ЧАО НАТО, ЧАО ЕС И ФАЛШИВАТА ЗАПАДНА ДЕМОКРАЦИЯ

В нормалните държави, в които хората живеят добре, понеже са нормални, подобни промени се гласуват с 2/3 от гласовете на народа. Това са генерални промени. Турция демонстрира онова, което подуших още преди 4-5 години: маниак политик постоига спекулативен икономически ръст, след което натрупва толкова врагове, че никога няма да поиска да напусне властта. Следват поредица малфункции в политиката и демокрацията. Такава е ситуацията и в Русия.

Едруган като го знам колко е честен та референдума ли очаквахте да не е манипулиран.... всичко се манипулира, абсолютно всичко което би било решаващо за власта се контролира... по целия свят

"Може" просто е излишно!

Здравейте.разликата всъщност е 500 000 което е 0,7%.при преднина от 1,4 % ако половината отидат в другия лагер всъщност резултата е равен.турция по официална статистика е 75 милиона така че при избирателна активност 100% 0,7% лесно се смята.другото е че Турция е разделена:интелигенцията,кюрдите и големите градове са против.селата и простотията са за.турция не се управлява от селата а от градовете.мирише на гражданска война в Турция.жалко.

Ами, честит султанат...

Имало и светни турци. Аз не съм против тях, а против тези овце, които бягат като телета след Ердоган, защото нямат мозък да преценят какви злини всъщност може да доведе тази промяна... да ги вкара във воини и конфликти, саморазправи, ислямизация и т.н.....

Манипулации има навсякъде. Тоест, омагьосат те и ти гласуваш за някой който не заслужава. Дори не те лъжат, просто не ти казват цялата истина. И това никъде по света не е престъпление, всеки трябва да си отваря очите и държи съзнанието будно. Пример за манипулация е да ти кажат "повишаваме всички заплати два пъти" и да не ти кажат, че цените ще се повишат три пъти. За такова нещо, не могат да бъдак касирани никои избори. Виж, ако са подменяли бюлетини, е друга работа.

Ердоган е слаба работа! Меркел спечели вътрешнопартийните избори с 89% от гласовете, а Мартин Шулц - със 100,00% (!). А германците ходят и раздават плюшени мечета на съмнителни типове без документи, огромна част от които имат в телефоните си клипове как се колят хора... Те обаче са демократи, а не грубо манипулирани субекти на демокрацията -:))

1000% са манипулирани, отговорни хора тук знаеха предварително какъв ще е резултатът, как?!

е, и ко прайм ся?

Кога Мехмед Дикме е бил социален министър?!!!!!!

Беше министър на земеделието.

На изток от Европа е така. Изборите се печелят от организатора им. Референдумът в Крим беше същата пародия. Много дълъг път имат да извървят до демокрацията.

къде по света я има пустата демокрация ,че само сме слушали, но никъде не сме я виждали!

а референдумдум в косова????

Хората с право протестират, защото този ще им наложи със закон да ходят с чулове!!!

Австрийският наблюдател на гласуването на Референдума в Турция със сигурност е прав за една от технологиите за фалшификации. Но да му напомним ли как в Австрия беше фалшифициран резултатът от гласуването за президент по пощата. та се наложи прегласуване. което повторно гласуване доказва фалшифицирането. Кой беше наказан за престъплението в Австрия? Същото се случва навсякъде , където е налице представителна декорация. Иманентно присъщо е На какви законови основания САЩ осъществи поредно бандитско нападение над суверенна държава? Ама т.нар. демокрации воглаве с Турция одобриха набързо престъплението. Сега Тръмп върна жеста на Турция. Това е то - реална политика. Който иска - да си се губи в димните завеси за човешки парва и прочие бла-бла приказки за инфантилни възрастни. Ако наистина им пукаше за човешки права - т.нар. демокрации поне щяха да са наложили санкции над Турция за геноцида над кюрдите. Но дружно мълчат като комунисти на разпит, не ли ?

В Турция и България слабо образовани и неграмотни определят живота на умните и можещите, които създават благата за неграмотните. Демокрацията е изкривена в полза на глупавите.

Пробваш се да правиш рекламна кампания на диктатурата! Ама и вие сте едни откачалки с мания за величие! Все си мислите, че ще сте от управляващите! А ако съдбата ви подхвърли бананова кора и паднете отдолу, как ще ви се види диктатурата, а?!

Дано да няма ТСВ. За сега положението е следното, заради недалновидната политика на Русия започваме пак в групата на Германия. Германия ясно е заявила, че сме съюзници. Русия не ни третира, като съюзници, но не ни третира и като врагове, защото знае, че накрая ще се разберем отново. Ами това е положението: "Нищо ново под слънцето!" А "турците ще гризнат дръвцето" от глупост! Добре, че нашите си имат български паспорти и ще се спасят от кашата!

ще е виновен Тръмпи ,а не Турция или Русия. А за тва ,че сме с изпадналите германци питай боце. Kоlко пъти сме прецаквани заради тях и сега пак. Що не бехме един път на страната на UK,a? И какви наши са тези, които са предпочели да живеят в туско?!?

Във войната и в любовта е ясно, че нищо не става без взаимност, насила не можеш да станеш ничий съюзник. Така, че сгодени сме за германците хубави, грозни, с тия разполагаме!

А какви са тея вашите дето са предпочели да живеят където и да е по света но не и България. ШМАТКА Това са хора родени в България и тя им е родина точно толкова колкото и на тебе. Но като си прост нещастник та никъде в цивилизована страна не можеш да си намериш работа ще си седиш в окрадената ми родина. Там в България освен малоумници нищо друго не остана другите като мене се спасяват сами от РУСКОТО РОБСТВО.

Колко бяха манипулираните гласове? Много по важно е това за българите !

Мин поне 5% в името на "правилната" партия !!

Искаш да кажеш, че БСП са манипулирали само 5%???

Някой съмнява ли се, Толкова перчене и ерчене и накрая да падне, абсюрд

Късно, късно. Сега само гражданска война или военен преврат могат да спрат Султана, само че той вече се е обградил само с привърженици. Цялата опозиция или е в затвора или в изгнание. Само времето ще покаже колко успешно ще е това ново управление.

Зависи какво разбираш под успешно. Простите турци ще бъдат все по-горди, че са турци и ще се все по-убедени, че света ги мрази и работи срещу тях и затова нещата се влошават. Всички който не са съгласни със султана са платени от Сорос и така. В една друга страна това върви от сума време. :)))