Учениците, катастрофирали край Генуа, се прибраха невредими

Българските ученици, чийто автобус катастрофира край Генуа, се прибраха у нас невредими, предаде снощи Би Ти Ви.

Обратно в новината

Коментари - Учениците, катастрофирали край Генуа, се прибраха невредими | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Живея в Генуа и никъде по новините не дадоха за катастрофа с български автобус и деца,или студенти!

Помните каква беше първата "новина" - като чух как автобус се разбил и вътре имало десетки пострадали, някои от които в тежко състояние, направо ми настръхна косата. А то се оказа, че нито едно от децата, Слава Богу, не е пострадало! Защо не се глобяват журналята за създаване на паника и стрес с подобни измислени сценарии? За тях петната кръв са по-ценни като новина от това да кажеш, истината.

Не само да се глобяват, а всеки да може да заведе дело за невярна, тенденциозно изкривена информация или подадена без да е проверена. Всеки, от потърпевшите, през близките им до обикновените читатели. Когато такива дела завалят, журналистите малко ще се опомнят. А иначе са като лешояди на мърша!

За да намалеят тези "трагедии" с организирани ученически екскурзии МОН да забрани всички екскурзии извън България докато децата не се запознаят поне със стоте национални обекта. Още не са ходили във Търново или Казанлък, но ходят в Италия или Черна гора. Какво разглеждат? Магазини или казина по Далматинското крайбрежие.

Мрънкащите родители трябва да са доволни, че екскурзията изобщо е продължила. Иначе, според тях, след всеки автобус трябва да върви втори резервен с лекар, психолог, преводач и Wi-Fi. При възможност лицензиран в БЧК спасител и звероукротител от цирка.

Хареса ми

катастрофата е трябвало да бъде предвидена от тур оператора.Тур.фирма е виновна че не е организирала добре екскурзията.Трябвало е да има резервен вариант.

Много съм съгласен с теб. На връх католическият и православен Великден хората са успели да им организират транспорт и при това след като децата са прегледани от лекари. На тези с оплакванията са им направени пълни изследвания за да им се гарантира доброто здраве. Предполагам, че мрънкащите родители пътуват с две коли на почивка, резервират два хотела паралелно за да са сигурни, че имат резервен вариант и т.н. Важното е, че децата са живи и здрави и са се прибрали с усмивка на лице.