Експерт: Гражданската война в Турция „чука на вратата“

Гражданската война в Турция „чука на вратата“ след референдума за повече правомощия на президента Реджеп Тайип Ердоган.

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Гражданската война в Турция „чука на вратата“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едно от най глупавите мнения които могат да съществуват. Излишно нагнетяване на паника и абсолютно невменяема оценка на събитията. Това ако е бивш консул, дипломацията в България не съществува изобщо.

георгİ дİмов-като бİвŞ консул на билгарİя İска да İзлезе на шнета ама няма успех. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

няма как да стане това,ердоган диржİ яко,вİнагİ сме с него,сметката вİ Şте İзлезе на Çервено. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ЗАПАДНАЛИТЕ ЩЕ ОКАЖАТ ВСЕВЪЗМОЖЕН НАТИСК НАД ЕРДОГАН!!!ОТ ГРАЖДАНСА ВОЙНА,САНКЦИИ,ДО ВЪНШНА АГРЕСИЯ!!!ТРЕТАТА СВЕТОВНА Е В РАЗГАРА СИ!!!

-В едно интервю Петко Бочаров каза преди години (преди кризата в Турция):Мога да прогнозирам със сигурност, че Турция ще се разпадне!

Какво им пречи Референдумът на комшиите? На изборите могат да изберат от опозицията и ..новият Президент и той ще хуkнe да прави същия Референдум !

Трябва ясно да отбележим, че Москва няма бъдещи интереси от прекроаване на близкия Изток и няма съществени изявления в тази насока! A останалите са си играчи на ...въже.

Tози бивш консул наистина прави дезинформация , мисля че в годините които е прекарал в Eдирне не са му били достатъчни да опознае характера на турският селянин , работник и турската интелигенция . Kонсула бърка турската психология с арабската и c психологията на нетурските етноси живеещи в близкият изток. Tози анализ е необективен и има подстрекаващ характер, така мислят някои политически европейски лумпени, както този консул, но се лъжат, турците са хладнокръвен народ и няма да се подведат на такива евтини провокации.

...я са го опънали някъде ... по погрешка.

Турското общество е много разделено. Резултатите от референдума са почти 50 на 50 %. При това тези, които бяха против, не бяха допуснати да проведат кампания, а със сигурност има и доста фалшификации. Да не забравяме и семействата на хилядите учители, военни, лекари и т.н., които бяха аресутвани след преврата. Това се все умни и образовани хора, които няма да търпят произвол.

Кюрдите заслужават да имат своя държава. Турция не може вечно да ги мачка.

За какво пък им на тия Циганя самостоятелна държава, бе ? Е, гледайте Покрайната .

Всяка изкуствена държава рано или късно се разпада. Турция е изкуствена държава, сглобена от Великите сили върху отломките от Османската империя. Едни абсолютно измислени "нации", като косоварите и фиромите, получиха свои държави, а един огромен 30-милионен народ вече 100 години е разделен между 3 държави - говоря за кюрдите. Какъвто и терор да има срещу този огромен народ с ясно изразено национално самосъзнание, рано или късно той ще си създаде своя собствена държава. Това е исторически закон.

Кюрдите са единствения народ който още не се освободил от Османско робство. До сега има два неуспешни опита от тяхна страна, но този път имат силна международна подкрепа, в.т.ч от САЩ и Русия, изявени велики сили.

Русия пък каква велика сила е?Русия е част от проблема,а не решението му!

За ислямистите Русия винаги е била проблем:))))))))

сега чакаме Mein Kampf пренаписана от Едруган Бакуган....

Опасност от гражданска война щеше да има ако военният преврат беше успял. Тези, които са против Ердоан са твърде разединени - по религия, етнос и социален статус, нямат си доверие, за да се противопоставят като общ фронт.

Не искам да съм лош пророк, но Американците много ги бива в това, да разбиват държави с разнородни малцинства от всякакъв тип. В това отношение руснаците са направо аматьори.

Не вярвам турците да са токова изкукали, че да си спретнат Гражданска война в 21 век!

Сирия с какво беше по-различна от Турция?

Запада (най вече САЩ) създадоха и помогнаха на ердоган да стане силен. А сега се чудат как да го разкарат.

Много се съмнявам че турците жестоко ще съжаляват след известно време за еуфорията си сега....

Дано в турция стане същото както стана в Сирия. Защото турция непрекъснато финансира ислямска държава, и заради тях непрекъснато се отнема животи. турция и турците цял живот трупат грехове, и си заслужават съдбата, за всичките си геноциди!

Всички войни се финансират от С. Арабия и Катар. Американците само продават оръжието. Ако решат да има мир на Земята, са достатъчни две томахавки, но за това трябва политическо решение. В момента САЩ правят най-голямата глупост в кратката си история. Корейците не са келяви араби, в състояние са да причинят колосални загуби на Америка а и нова С.В.

ни липсва!Една гражданска война в Турция и вълна от бежанци!

Още няколко годинки ще върви версията с ИД и Асад. След като го катурнат ще се преместят малко на север и там ще се почне едно "освобождение" .... Трябва оръжия да се продават. Няма начин. Жалкото е, че идва все по-насам....

Аз може ли да отида да протестирам? Има ли вече ударна група? Ще се допускат ли и хора с опит от други страни (България, Украйна...)? Кой ще организира и финансира протестите?

Сега само наш Бойко да не реши да прави референдум и той да се пробва за цар

Ако не е манипулиран референдума, значи турците са мега тъпи парчета. Въпреки развитата икономика мисленето им си е останало в 13 век. Радвам се, че гласувалите от България са против цървула Ердоган, за разлика от другарите им в Германия, Франция и други демократични страни...

Такива са си. Който е ходил извън курортните ол0инклузив курорти и Истанбул - например из Анадола, знае, че там изглежда като в 5 век. А икономиката им не е естествено развита, а напомпана от щатие и напоследък с петродолари от онези с чаршафите, които си пробутват ислямизма, който както виждаме ердоган с удоволствие купува.

бг дървени философи не ги чака нищо добро ,те се знаят кои са !

Ако се оформи нещо като кюрдска държава на територията на Турция ,Сирия и Ирак ,може Турция да потърси териториални кампенсации на северозапад.А там сме ние и Гърция/ и запад/ и тогава го втасваме.

И плюсове и минуси няма да помогнат , но трябва да се разглежда и тази алтернатива., с някакъв процент вероятност

Може и да получи втори фронт и тогава я втасаха. По принцип България пази Цариград а Цариград пази България така беше по време на Римската империя. При Ататюрк беше същата работа. Но този (Ердоган) е освен турски националист и турски-ислямист, което е коренна разлика. Така, че има две опции едната е : "Както е било" а другата,: Както не трябва да бъде."

За римската империя ,не знам , тогава България просто я е нямало.Имало е провинцииТракия, Мизия, Дакия ,така ,че няма какво да пазим,просто защото не сме съществували.,а Константинопол е по средата на източната част от империята.Ако визирате арабското нашествие , то няма нищо общо.По времето на Ататюрк геополитическата ситуация е съвсем различна от настоящата,но това е тема на много продължителен разговор

Едно е сигурно - КРАЙ НА ТУРИСТИЧЕКИЯ БИЗНЕС В ТУРЦИЯ. Едва ли някой нормален ще отиде там на море.

А у нас чука на вратата на "задния двор".

Мисля, че г-нът бърка желаното с реалното - без външна намеса никаква гражданска война в Турция няма да има. Ердоган действително е много силен в Турция

Дано Радев или Борисов не поздравят Ердоган с "победата".

те бяха най-бързите,преди главорезите от ахрар ал шам !

бб е заръчал на гробарите да месят хляба за около 5-6милиона турци ,които ще ни гостуват няколко века ! първите ще пристигнат до месец !

аз ви предупредих,а вие си заравяте главите пак в пясъка ,което го приемам като генетична реакция или еврейско вмешателство ...

вие ,с минусчетата явно сте опекли хляба и тръпнете от нетърпение ,нали ??

И какво лошо има в това -че турците искат Президентска вместо парламентарна република--нещата се развиват няма 300 години да чакат като нас? Парламентите не работят и зад анонимността им се размива отговорността на политиците Президентски републики са Русия и САЩ И Тръмп и Путин поздравиха Ердоган -и тереза мей също Българите продължават да плюат като змии отрова -щото някой си еврочиновник бил необразован ЕС е на опашката по икономическо развитие и няма право на мнение

Аз нямам проблем с президентската република по принцип. Даже смятам, че народ като съседите има нужда от по-здрава ръка. Притеснителни са други три неща: 1. Че турците са разделени на две - предвещава проблеми 2. Че точно Ердоган е президент - с неговата османска мания за величие 3. Че Турция се ислямизира.

Много точно си го казал в точките 1, 2, 3 и се чудя защо са ти поставили минуси?!

Президентска република има почва само в развити държави с мислещо население. Ако държавата е недоразвита с малоумно примитивно население президентска република означава диктатура.

Експертите от ЦРУ дават най-точните прогнози за преврат/цв. революция. Щото те ги правят. На други експерти обаче нямам вяра.

Да припомня, че турската икономика, на база брутен вътрешен продукт, се нарежда на 15-о място в света и на 5-о в Европа. В допълнение към горното преди пет години бе приета общонационална програма, според която правителството има амбиции в периода 2020-2025 година на изведе турската икономика сред десетте най-големи в света.

БРЦК

Минало бешело. За 2016 вече са 18ти. За 2017 сигурно ще паднат под 50то. Честит ви нов-стар султан!

И нищо не е измислено от самите турци а от белите хора от Европа. Използват ги за евтина работна ръка. Най добър пример е новия тунел през Босфора, построиха го японци а турците бяха със лопатите и кирките.

... построиха го турците а българите бяха със лопатите и кирките. Ти кажи къде сме ние ?

А в България как е? Тук кипи от единство и щастие ! С идването на Радев --започна едно антитурско говорене -не знам докъде ще ни доведе! ако и Нинова бе станала министър-председател--- -представям си За сега единствен който може да си говори с Реджеб Таиб Ердоган е Бойка Борисов А тия черни експерти излъчват злорадство --заклинания за войни --но аз мисля -че гражданска война ще има по бълзо в ЕС отколкото в Турция

Анадолът повлича страната. Демографският бум в Анадола ще крепи Ердоган.

БРЦК

Там са кюрдите. Скоро ще се отцепят.

Той(Георги Димов) прогнозира още, че предстои прекрояване на граници на югоизток от България????????????????? За какво прекрояване иде рече и от къде на къде,Турция, ще има претенции завземане на определена част от територията на България?Дори напротив,ни би трябвало да претендираме да си вземем Константинопол, да си вземем Македония,част от Гърция. България е рекордьор по изгубени територии.Няма дpyга евpeпейска cтpана, която в новата cи иcтоpия да е загyбила повече земи от многострадалното ни отечество България.България е като баница от която гладните комшии късат парчета и още има мераклии да я дърпат.Сърбите прилапаха Македония и Западните покрайнини.Гърците откъснаха Западна Тракия, а турците - Източна.Румънците сложиха ръка на Северна Добруджа и още се облизват за Южна,сега пък претендират за нашата зона в Черно море.Санстефанският мирен договор от 1878 начерта територията на държавата ни почти в етнически граници. Така,че какво има да претендират комшиите, по-скоро ние имаме това право?!

Българите не искаме война и не искаме да прекрояваме граници!

На югоизток не бешИ ли Сирия ? :}

нъчи пич, граници се прекрояват чрез война или сделка. не може да сме успешни и във двете. с таз поуитика, с тези "фигури", най-много да загубим още таритории. дори суверенитет, дори държавнос, дори съществуване. ти си лай. едно ежелание - друго ВЪЗМОЖНОСТИ.

Да прав си!Не можем да воюваме,нямаме армия ,нито обучени мъже за това.Казармата умишлено я премахнаха,както и намалиха военният потенциал, защото видите ли НАТО , ще ни пази.Да не говорим за разграденият ни двор........

Ние сме едни от най-големите губещи, но след 3 неуспешни войни така става... Иначе на нашето дередже са още Германия и Унгария, и те отвсякъде граничат със себе си... Но да ти кажа в днешно време сме много слаби, не сме в позицията отпреди 110 години, та така че за нас е по-умно да си траем и да си пазим каквото имаме, че много мечки са заиграли около нас...

Забрави Австроунгария, забрави бивша Югославия в по-ново време. Да не споменавам пък разпадналата се Византия, Испания, наполеонова Франция или Третия райх. И още толкова територия да има България, за какво и е като не може да се оправи на тази? За да пустее като Северозапада ли?

Лошо е, че всичко това е до нашата граница, а най-лошото е, че ние нямаме армия дори да кихнем... всичко е смачкано и унищожено. От крадливи политици сега сме на окаяното равнище все едно сме минали през война. А с тази политика към султанат май ще се сбъднат предсказанията на Баба Ванга, че Турция ще се разпадне. Само като се пръсне по шевовете да не вземе и нас да помете, че колко ни трябва... един полъх на вятъра и сме издухани!

и каква армия ни трябва за да кихнем срещу Турция ?

Единствено ядрено оръжие може да възпре противник от такъв калибър, затова и Държавата Израел има такова, за да възпира морето от араби около себе си - вярно подарено от САЩ, затова и Пхенян си разработи ядрено оръжие, за да противодейства на американска агресия, а и на Южна Корея, която е 2-3 пъти по-многолюдна... Пък и видяхме какво стана с Украйна като доброволно си предаде ядрените ракети на Русия - почват да се гаврят с теб от позицията на силата, иначе всички си налягат парцалите и се съобразяват с теб. То същото е и с Русия - ако нямаше най-могъщия ядрен арсенал щеше ли с относително малкото си население от 140 милиона човека да въздържа Китай, САЩ или Европа от агресия и разпокъсване?

Чуждите служби не спят, наредено им е да създават комплекси на българите. Тая политика не е нищо ново, само че вече не върви. Жалки сте и не ни дреме от глупостите ви! България за сега си изигра най-добре картите от всички и никой няма да ни издуха! Анадъмно смотаняк!

В Турция има много интелигентни хора, които осъзнават, какво следва. Султанът посочи и идентифицира сам, всички турци, като врагове на християните и Европа. Съюзи се със страна, която е обещала Константинопол на гърците, съюзи се с ИД, която им прави поне по един атентат месечно и още ред съмнителни решения. Нормалните интелигентни турци са в неудоумение и това е нормално.

То и в България има много интелигентни, ама изборите/референдумите/ се решават от простолюдието...

Винаги съм се удивявал на правотата на поговорките: "Каквото си направиш сам, никой не може да ти го направи." Добре, че българските турци винаги могат да върнат турските паспорти и да се спасят в България. Тоя ще превърне държавата си на мармалад.

Сега е време за протести! "Майданът" чука на вратата на Турция! Време е!!!

Майданите се финансират от от чичо сАм ,а той си е приятел с ерДОГАН

БРЦК

Беше. Ма султана се заигра с Путин и ЦРУ му спретна опит за преврат. Сега султана не е фен на американците!

Честно, очаквах тоя главорез да спечели поне със 70%. Значи има надежда за тази държава.

Чесно да ви кажа , аз пък очаквах точно обратно и бях сигурен , че няма да спечели , а в същото време съм сигурен , че изборите са манипулирани и никой не може да ме убеди в друго

Думите българин и експерт не трябва да се употребяват в едно изречение. Повече няма какво да кажа за експерта и експертите, които бълват малоумия в този форум.

Имаме експерти, как да нямаме? Експерт Ганев например е световно известен експерт, той е всичколог и е експерт по всичко за каквото го попиташ...

Соросоидите ,майсторите на протестите, провокациите и майданите,доволно протриват ръце,че ще им се отвори поле за действие.Тъкмо Турция,която е велика сила редом до САЩ и Русия,ще и се ослабят позициите с един такъв Майдан, който заплашва да се превърне в гражданска война.От друга страна Корея заплашва с нова Световна Война?!..................За това яж пий и си носи новите дрехи,че не се знае, знае ли се, а и да се знае, не е много сигурно..............

Приблизително 50% против изопщо не е малко и този самозабравил се президент много добре го знае.

d4

когато мечката играе у съседа, въпрос на време е да прескочи оградата. жална ни майка...

Що за ГЛУПОСТИ........