Ердоган се подигра с протеста: Пак са наизлезли с тенджерите

Хиляди хора излязоха снощи по улиците на Истанбул да протестират срещу резултата от спорния референдум за въвеждане на президентска система в Турция.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган се подигра с протеста: Пак са наизлезли с тенджерите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НАШ ВОВА ЛЮБИТЬ ЕРДОГАНА

В цифри около 1,3 милиона повече са гласували "за" от които 2 милиона в чужбина. Е с каква победа се хвали "тоя", в неговата държава са гласували против. Държи се като щтраус, с главата в пясъка. Чува и коментира само това което му изнася. Стискам палци да си "отиде" скоро.

Пробвах това "Щтраус" в една кръстословица. Не става бе, или не е тази птица, или кръстословицата е нещо сбъркана....

Рано или късно на Таип ще му светят маслото! Залагам на рано.Лично ще си изпукам пуканки и с удоволствие ще гледам, как виси на бесилото ;)

Мойте съболезнования на всички нормални турски граждани, особено на младите.Чака ви кошмарен живот, докато тоя не увисне на бесилото.

евала на тия Турци определено не всичките са със промити мозаци както си мислех.... привържениците на ердоган вече ясно ги различавам... с порно мустаци, зализани и без какпа разум в погледа...

Само Ердоган съйдиса на Бойко Ген. Борисов, Хъба Требе, да го У важаваме, и, да не го, по- пържаме

а дали ще доживее да вземе пълната власт след две години ?

истинска демокрация става с умен, цивилизован народ. на масата върви само популизъм

Трамп наш! Ердокан наш! Няш-мяш, няш мяш! Братска прегръдка между Путин и Ердоган! Вечна дружба между поробители и освободители! Дупе да ви е яко!

РЕФЕРЕНДУМ ПРОВЕДЕН ПРИ ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ?! А ЗА КРИМ СИ ОПЛЮХА БРАДИТЕ ?!

Добъл ученик на Путин: "Всичко е в съответствие с международните норми и международното право"! Пунин пръв поздрави Ердоган с съкрушителната победа над соросоидната опозиция, поддържана и от краварите в лицето на Трамп!

Този резултат показва все пак, че близо 50% от турците не искат султанат и това е по-прогресивната и интелигентна част! Трудно ще му е на мераклията султан да вкара по затворите половината си държава!

Нищо не му пречи! Вече има 100.000 човека по затвори и арести защото са "превратаджии"! Нали знаеш, че следващия референдум е за смъртното наказание... След време в учебниците ще пише за Ататюрк и Ердоган като двете крайности.Единия се опита да ги направи хора, другия ги връща в първи клас, жаден за власт и пари.

Дрънкането на тенджери и тигани е продължение на стара еничарска традиция.Когато те не са доволни от султана или от нещо друго започват да удрят казаните на пазара в Истанбул.Целият град изтръпвал като чуе този звук.След това избухвали пожари навсякъде из града,а има случаи когато някой султан е увисвал на голямо дърво на Атмейдан.

Цивилизованите градове, курорти и икономически региони са гласували против. Това е ясен показател кои подкрепят султана. Турския съд каза най-официално, че за валидни ще се приемат и бюлетини без печат. И после Султан Ердоган реже международните наблюдатели, според които имало груби нарушения.

Има огромна разлика в начина, по който изглеждат поддръжниците на Ердоган от стачките ( неуки, елементарни хора с външен вид на цигани) и тези с тенджерите ( бели). А иначе, браво на нашите турци, показа на германските какво означава интеграция

Любопитно е как цялата държава бе впрегната в чудовищно усилие да стане на неговото и с насилие и слизма едва успя да добута 51% ... В градовете са отговорили с "Не", но огромната необразована гмеж от по-малките населени места го направиха султан. Сега ще сърбат ... но то каквото си направиш, и Господ не може да ти го направи ...

Нямат си Цв.Цв.

Ердоган всъщност е абсолютно същия като "кръстоносците", които критикува: с тънки манипулации и социални стимули кара най-бедните и неграмотни анадолци, както и малцинствата които е събрал от Сирия, да гласуват за него. Така се язди интелигентното и работливо малцинство до пълното му загиване. Лошо се пише на Европа и всяка друга страна, ако не се промени политическия модел на "даващата" соц. помощи държава срещу изборни гласове.

Явно в Турция, след като Ердоган разкара много от продажните предатели и агенти, на Сорос са му останали пари само за тенджери и тигани хахахах!

В Германия над 60% гласуват за Ердоган, а в България- обратното 70% са против. Кой на кого да дава пример сега и на кой му е сбъркана мулти култи политиката?

Kalin

Този резултат ме учудва.Като се знае как Ердоган впрегна целия репресивен апарат за да смачка всеки друго мислещ е учудващо че все пак 49 % открито са заявили несъгласието си с това което става знаейки какво ги очаква.Трудно ще му е на Ердоган да вкара още толкова в затвори и лагери колкото и да му се иска.

Ами вероятно са много повече. Ма за да не стане още по -голям скандал е нагласил така нещата, че е на кантар ама все пак печели.

Много ще ме изкефи сега Ердоган да измисли някаква мобилизация, да призове в армията живеещите в Европа и да ги натири в югоизточна Турция и Сирия да отбият "патриотичния си дълг". Да видят за какво са гласували.

Турция: примати срещу хора 1:0 за приматите

То почти като в България ??

"Ердоган се подигра с протеста: Пак са наизлезли с тенджерите" Не се отнасяй така пренебрежително и високомерно с хората, защото следващия път няма да са с тенджери, а с вили и факли.

Ердоган е ходил на уроци при БСП

Колко жесток е само Ердоган, иска да връща смъртното наказание. Ето друга статия от ДИР-а: "Върховният съд на щата Арканзас спря две екзекуции". Там направо си ги изпълняват стерео!

Сравняваш ябълки със круши.

Сравнявам смъртно наказание със смъртно наказание. Ако това не го разбираш, все едно сравнявам ябълки с ябълки.

Който се смее преди закуска, ще плачи на вечеря

Трябваше да протестират срещу провеждането на референдума, а не срещу резултатите от него.

да протестираш срещу референдум... подозирам,че си от умните и красиви платени протестъри.

Има въпроси, чиито осмисляне, решение и осъзнаване на последствия са отвъд познанията и интелекта на масите. Подобни въпроси не трябва да са предмет на пряк избор (референдум). Освен ако нацията не иска да се самоубие ритуално и демократично.

на всякъде шибаните платени протестър , които си знаят, че са малцинство се опитват да се наложат над мнозинството?!? За капак се представят за демократични, а не приемат демокрацията в чист вид, нито волята на мнозинството.

Каква демокрация в чист вид при толкова явни изборни нарушения, манипулации и купен вот?

казва се референдум и редовно се прилага в Швейцария! И кого купи Ердоган?!? Това което твърдите го твърди всеки протестър по света, но всички знаем, че не е така, в която и да е страна. Именно в тази връзка беше горния въпрос!

и си дай доказателствата за нарушенията като имаш такива, що се скътаваш ?

Няма нужда да си купува вот! Той направо си "изработва" резултатите според желанията! На избори не е толкова важно ка се гласува а как се броят бюлетините!

Приема се само ако всичко е било законно. Това което направи Султана е същото което прилагаше в БГ. което от своя страна води до подмяна на вота на хората.

Референдумът в Турция показа защо е важно да се въведе, много прецизно разбира се, изискване за уседналост при гласуването в България. Защото според анализите победата на Ердоган е благодарение на гласовете от чужбина т.е. тези които живеят при демокрацията на Запада и се ползват от благата й, определиха как да живеят хората в Турция - при еднолично управление. Натресоха едноличния режим на живеещите в Турция, а те самите остават в толерантната и демократична Европа.

Натресоха ти нещо на теб. Какви закони за уседналост поредна 'националистична' подлого? Ще върнат ли и парите които 'онези' лошите са пращали да изхранват 'справедливци' като теб? Все някой друг виновен за проблемите. Еба ти народа!

Ердоган (добър или лош) спечели по възможно най-демократичния начин - чрез референдум. И веднага го нарекоха диктатор. Страх ли ви е от Ердоган? Защо се страхувате бе? Да ви кажа ли? Страхувате се защото сте глупаци! Знаете ли какво е Телиш? Сещате се само за виното, нали? Ама аз бях наредил край Телиш едни зверове, които за пет минути можеха да направят целия Истанбул на стъкло. И Турция въобще не смееше да рита срещу нас. Бяхте си ги изгладували тези зверове. И по-точно, не си ги бяхте изгладували, аз компромис с храната, здравето и образованието на българите никога не правех. Но вместо да си купувате бмв N-та употреба ви купих онези ракети. Не можех да си представя, че е възможно да съществуват толкова прости хора, та да унищожат такова съкровище.

ходи си в Турция тогава - там е новия бай Тошо :)

По мое време България беше доста по-напред в развитието си от Турция. Днескашното ниво на Турция вие няма да достигнете и след 100 години.

Аман от насиращи се 80-годишни смотаняци с 3 байпаса разправящи колко са били добре.

Интересното е, че някой от тези "насиращи се смотаняци" е произвел говедо като теб. Което пък, според законите на наследствеността, означава, че и теб те очаква същата участ. Моят съвет: не прави деца, щото и те ще са същите... Обръщай резбата, бъди Европеец.

В Телиш бяха кухи лейки. Да се приведат от походно в бойно състояни бяха неоходими 45 мин, американските в Турция бяха 13 минута готови за стрелба, Уважаеми руски трол ако се знаеше истината тогава сега щеше да си траеш.

Да приемем, че Еродган е гении и едноличното му управление ще донесе просперитет. Обаче ако наследникът му се окаже посредствен едноличната му власт води до катастрофа. Затова стабилната държава е тази в която няма еднолична власт и има възможност за корекция на идеите на "гения". Доказан от историята факт. Взимайте се в ръце, че утре ще решите да правим референдум за да дадем цялата власт на Бойко Борисов. И ще четем, как обяснява пред симпатизанти "че сме излезли да тракаме с тенджери". Бойко Борисов е гении, като Ердоган, ама не е много редно да му даваме повече власт.

защо приемате САЩ като президентска република а Турция не?

Защото в САЩ гениалните идеи на президента могат да бъдат блокирани от Конгреса, Сената и съда. А в Турция се предлага система при която гениалните идеи на президента не могат да бъдат блокирани от никого. И въпреки това САЩ не е пример за добра система, на която трябва да се подражава, но във всеки случай не е същото като в Турция.

тези с "тенджерите" са интелектуалната мощ на държавата, а с това шега не бива.

Срещу Русия - санкции. Повод анексия на Крим, където също се проведе непризнат референдум. Срещу турция - нищо. А там бушува гражданска война, проведоха също непризнат референдум, търгуваха с идил. Двойните стандарти са запазена марка на ЕС!!!

Стига сте повтаряли неистини. Няма санкции срещу Русия, а срещу отделни личности и финансови институции.

Има за високите технологии и оборотно кредитиране, затова рашистката икономика има сериозни трудности, та през декември.2016-та продадоха 20% от роснефт на Катар. Резервный фонд сократился за 2016-й в рублевом выражении почти в четыре раза. Сейчас в нем менее 1 трлн руб., это 1,1% ВВП. Стабилизационные накопления шли на покрытие бюджетного дефицита, также они частично сгорели из-за укрепления рубля. Счетная палата фактически обвинила правительство в нерациональном расходовании средств фонда. Потому что одной рукой правительство тратило резервы, другой вкладывало бюджетные средства в депозиты и ценные бумаги, провоцируя тем самым еще большее расходование резервов.

Ердьо е една проста селска комплексирана пръчка. Много му се иска на горкото да е от ранга на Ататюрк, ама не става. И той го знае :)

Дори не може да става сравнение.

Показват, на този Гад- султан, къде, ще го удавят, като Плъх! Или да го стрелят, като глиган?

Да се обръщаш към половината си сънародници с думите "онези" е сериозна заявка за още по-качествени протести. Турския цирк те първа предстои. Накрая ЕС ще започне май да приема бежанци и от Турция както вървят нещата.

Може да си го позволи - вече е султан, основател на династия! :)

няма място за обяснения с глух.

Тези са големи празнитиквеници! Ердоган води родината им към просперитет. Най-голямото летище е тяхното, още един мост над Босфора, тунел под него, заводи... Ние трябва да трескаме празните тенджери, не тези лумпени !

Целият турски балон в икономиката се наду от арабите с техните ислямистки долари, а не от гения на Ердоган. Той просто продаде страната. Ислямизирането на Турция ще го направи излишен един ден и ще иде зян от самите си спонсори. Само гледай.

и Ердоган и Путин са султани на залязващи империи.Основният им проблем е икономиката и огромният им дифицит в платежният им баланс който кърпят с наркотици и кражби

А как ще обясниш факта, че Тръмп Първи поздрави Ердоган с победата? И той ли е другарче на Путин, или всичките ти твърдения са плод на снощната шльокавица, дето си я донесе от село по Великден?

политика пешо, политика.

сега ще вкара в затвора още 5000 юрналисти и судии дембела *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.