Върховният съд на щата Арканзас спря две екзекуции

Върховният съд на щата Арканзас вчера спря две екзекуции на осъдени на смърт часове преди изпълнението им, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Обратно в новината

Коментари - Върховният съд на щата Арканзас спря две екзекуции | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

loyola

Всъщност така е по-мъчително - тъкмо се приготвиш за края и ти го отлагат ...

Я, те световните хуманисти и демократизатори имали смъртно наказание

Да, имат в някои щати. По принцип да опитваш да правиш връзка между демокрация и смъртно наказание е доста малоумно. ;) Май няма смисъл да анализираме как може една държава да е хуманист. Какво да се прави, както се казва: това е нивото...

Я опитай тогава да пробутат идеята за връщане на смъртно наказание и виж коя ще е първата държава, която ще скочи с против.

Ако беше толкова вредно за обществото смъртното наказание, щатите нямаше да го прилагат с векове. Какво са се размекнали тези дни - не знам.

Изпълнението на осемте смъртни присъди трябваше да започне вчера и да продължи 11 дни. Език мой, враг мой! Горките осъдени. Осем човека ще ги усмъртяват 11 дни. Ей това е то бавна и мъчителна смърт, не нещо друго.

Избиват собствения си народ.

дай сега да се грижим за "душевното здраве" на двама убийци! А, за душевното здраве на близките и приятелите на убитите, кой ще се грижи?

Всъщност по-скоро се грижиш за душевното здраве на обществото. Това май е една твърде дълга и твърде непопулярна тема. Хубаво е да надживеем елементарното и първично мислене. За съжаление, май масово сме на нивото на селяните в Арканзас,

всеки знае себе си. Дори и в сравненията.