Ердоган: Може да организираме референдум за ЕС

Ердоган обяви, че Турция може да организира референдум за прекратяване на преговорите за присъединяване към Европейския съюз.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган: Може да организираме референдум за ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Евала ефенди, бъди сигурен че и в Европейския съюз никой те не иска. Мястото си ви е в Анадола...

ChatGPT

Като член на ЕС ние силно се надяваме да направят този референдум и да се откажат от ЕС. Те са за друг съюз - ИДИЛ

Много моля тази статия добре да я четат либерал -толерастите но много добре.Защото един от тях беше писал вчера че Турция щяла да праве референдум за излизане от ЕС...и спори за това.И нека момчетата от Козяк на сбирките им да ги учат малко поне за "международното положение"...малко поне за да не стават за смях !!!!

Какъв реферндум ще прави Ердоган след като няма никакво значение резултата? Реферндум се прави като те поканят бе маймун. Австрия ви го каза в прав текст , Холандия щяхте да я запалите а сега и реферндум. Малоумник с фес.

краи босфора шум се вдига , лъскст саби , щикове ... кои бе проевропеиски педалчета спря нашите и руснаците на босфора бре ... изродиииии ... кои бре ? вашата англuя ... сега и лижете задника , ама докато лижете турчулята ще ви опъват оцад ... още ги богославяте проклети продажници ...

Ако турците поискат ЕС, но ЕС постави условия Турция да не стане султанат, тогава двата референдума ще се изключват взаимно! Шах и мат!!!

слепци ... 90% от драскачите тук са слепци ...

И СЕГА, ЗА РЕФЕРЕНДУМА ПО ВЛИЗАНЕТО НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ В ЕС, ЕРДОГАН ЩЕ АГИТИРА СВОИТЕ ФЕСОВЕ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ВЛИЗАНЕ НА ТУРЦИЯ В ЕС....А МЕРКЕЛ, ЩЕ СЕ ПРОСЪЛЗИ И ХСТЕ ГИ ПРИЕМЕ !!!!!!!!!!!!! СМЯТАЙТЕ, КАТО СЕ ИЗСИПЯТ В СОФИЯ 80 МИЛИОНА ГАДЪЙАЛИ, КАК ЩЕ СЕ ПОВТОРИ БАТАШКОТО КЛАНЕ, АМА СЕГА ЩЕ Е СОФИЙСКОТО КЛАНЕ !

НЕ, ЗАБРАВЯЙТЕ-ОСМАНСКА ТУРЦИЯ ОКУПИРА КИПЪР, КАТО Е ЧЛЕН НА НАТО ! ДА ПРАВИМ БЛАГОДАРЕНИЕ НА САН СТЕФАНСКИЯ ДОГОВОР, ЗАЩОТО НЕ САМО, ЧЕ ТУРЦИЯ НЯМА ПРАВО ДА ИСКА БЪЛГАРСКИ ТЕРИТОРИ, АМИ НАПРОТИВ НИЕ ТРЯБВА ДА СИ ИСКАМЕ ИСТАНБУЛ, ЗАЩОТО СИЕ БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ,,,ТАЗИ ЧАСТ НА ОСМАНЛИИТЕ В ЕВРОПА Е НАША ТЕРИТОРИЯ И НИЕ ТРЯБВА ДА ИМАМЕ ПРЕТЕНЦИИ НЕ ТЕ ! ТЕ СА АЗИАТСКА СТРАНА -ТЕРИТОРИЯТА ИМ Е В АЗИЯ !

Значи в Турция вотът с "НЕ" е повече от вотът с "ДА". ЕРДОГАН ПОЛУЧИ "НЕ" НА РЕФЕРЕНДУМА В ТУРЦИЯ. Като се има предвид, че простолюдието е много повече от интелигенцията, излиза, че и простоватия турски народ е гласувал с НЕ. Щом като в Германия има 5 млн турци и са гласували с ДА, Ердоган е получил поне 2-3 милиона гласа от там, а от Дания, Холандия, Великобритания... или общо 5 милиона гласа от турците в богатите европейски страни. От Австрия много малко са гласували а е получил НЕ от турците в България, Гърция, Румъния....

ТУРЦИТЕ, ГЛАСУВАХА С ДА В ГЕРМАНИЯ, ЗАЩОТО ГЛЕДАТ НА ГЕРМАНИЯ, КАТО БЪДЕЩА ТЕРИТОРИЯ, АКО ПОМНИШ ЕРДОГАН И ПОРЪЧА ДА ПРАВЯТ ПО 5 ДЕЦА , ЗА ДА ПРЕВЗЕМАТ ЕВРОПА БЕЗ ВОЙНА ! ТОВА СА ВАРВАРИ , ТЕ СИ ИЗБРАХА СУЛТАН, ПРИРОДАТА ИМ Е ТАКАВА, Е С ЛИ ЩЕ ГИ ПРОМЕНЯ , КАК И КОГА?????????

pompai

Без референдум ,ЕВРОПА не ви иска.

Ами сега? Какво ще правим?

НАШИТЕ ИЗБОРИ, НЯМАХА ЗНАЧЕНИЕ ЗА ЕС,ЗАЩОТО СМЕ БУКВА БЕЗГЛАСНА,АМА СЕГА СЛЕД 6 ДНИ В ФРАНЦИЯ СА ОТ НАЙ-ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ.......ЕС ИЛИ ЩЕ СЕ УКРЕПИ, ИЛИ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ----СЪДБАТА НА Е С ЗАВИСИ СЕГА САМО ОТ ФРАНЦИЯ И МАРИН ЛИО ПЕН, СЛЕД АНГЛИЯ ИЗЛЕЗНЕ ЛИ И ФРАНЦИЯ И КРАЙ НА ПРЕДАВАНЕТО ЗА ДРАСКАЩИТЕ СОРОСИ....

тия глупости ги разказва за парлама и перчене. все едно да се застреля в крака е да организира такъв референдум. какъвто и да е изходът от него ердо ще е губещ.

Някой от нашите бързооборотни чиновничета(Б. Борисов, О. Герджиков) трябва да се обади на единствения траен политически фактор в региона - Ердоан, и да го поздрави с изборната победа. Чиновникът няма и да плати едно-две евра за разговора, но България ще спечели много - сега започва най-силното време на ердоан, лидер на съседна, 80-милионна Турция. Но за жалост нашите политици-лилипути чакат "да се разберат началниците"...

Интересна "игра" с предизвестен край за Турция. Да, наистина се знае как ще се развият събитията и всичко върви неумолимо в тази посока. Пророчествата са на двама Атонски старци: Йосиф и Паисий. Затова и Путин воюва срещу Турция, но подкрепя Ердоган в стремежа му към тоталната власт. Въпрос на време е този мустакат психопат да даде повод на Русия да си вземе Босфора. Радвайте се българи - вижда й се края на Турция!

Заблязвате ли обаче,че за всяко важно за страната му нещо Ердоган прави референдум. Допитването до народа не е характерно за диктатори.

Докато старата краката Меркел е на власт, Тоя ще си развява феса, както си иска. Той знае колко е тъпа Меркел. За мен Турция трябва да наводни Германия, да стане като в Англия.52,3 % от населението и е вече мосюлмани. Това ще изкефи. Германците са Буклуците, а франсетата 100% геьове. Нека им прати още 20 милиона турци.

Ще има големи проблеми в Турция. Големите градове (хората с образование) срещу дивашката провинция. Ще берат ядове. А най-смешни са турците по другите държави. Окопали са се, лапат от чужди социални системи и гласуват за велика Турция, където никога няма да се върнат. Същия цирк, като нашите големи "инвеститори", дето си биха камшика, зарязаха си старците да им ги отглеждаме и после реват, че имат права да определят аз и децата ми как да живеем.

оло 75 % от гласувалите "за" в Европа са от онези с ниските чела,с по 4 - 5 мюмюнчета,генетично обременени(с родители 2-ри братовчеди) и живеещи на социални помощи.Обаче,да си отидат в родината при падишах ердомус не искат.Чудна работа.

мен ма интересува норд кореа да я има!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Смешно ми е как отявлените путеноиди със сплескан мозък плюят в хор най-добрия приятел на идола им Жужи - Ердоган. ха..ха..ха... Жалки, путенофилчета, щом сте с Жужи, значи подкрепяте волно или неволно Ердоган. ха..ха...ха.... Ама с мозъка на патка не можете да разделите слама на две магарета, камо ли да анализирате международните политически тенденции. Вашият Жужо не построи ли в Масква най-голямата джамия в Европа и неговия аркадаш Ердо не беше ли на откриването ѝ? Ами какво ще кажете за мъжката целувка между Серго и Местан на Орлов Мост? ха..ха..ха... Жалки сте, мозъчно скопени путеноиди. Хайде директно към първата ви родина Рассия с Масква или пък към втората- Турция и Анадола. ха..ха...ха...

В политиката няма приятели, а интереси. Някой английски премиер го бе казал за Великобритания.

ВЪПРОС КЪМ ЗНАЕЩИТЕ: НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ, СЛЕД КАТО ПО ВАШАТА ЛОГИКА Е -С НЯМАЛО ДА ПРИЕМА ТУРЦИЯ, ЗАЩО ТОГАВА СЕ ВОДЯТ ОЩЕ ДОГОВОРИ И СПОРАЗУМЕНИЯ С ТУРЦИЯ? ЗАЩО АЗ ПЛАЩАМ НА ТУРЦИЯ 12 МИЛИНА ЛЕВЧЕТА ПО ДВА ПЪТИ В ГОДИНАТА, СЛЕД КАТО БЪЛГАРИЯ СТАНА ЦИГАНСКИ КАТУН И ИМА НЕОФИЦИАЛНО ОКОЛО 500 000 МИГРАНТИ И НА ДЕН ВЛИЗАТ ПО 100 ИЗЧАДИЯ НА ДА ТУК? ЗАЩО Е С ХВЪРЛЯ ПО 6 МИЛИАРДА И ПОВЕЧЕ НА ГОДИНА НА ТУРЦИЯ Е ТАКА ДА СИ ГИ ИМАТ, А НИЕ КАТО ЧЛЕН НА Е С , ИКОНОМИКА НЯМА СТРАНАТА НИ Е НЕ В 3 СВЯТ, НЕ В 4 СВЯТ, А В 5-ТИЯ СВЯТ ?

плащаш викаш? на турция? ти?? стига бе!

МИ, КОЙ БЕ ТЪПАНАР, МАЙКА ТИ ЛИ ? КОЙ ОСВЕН ДАНАКОПЛАТЦИТЕ? КОЙ, ПЛАЩА НА ТУРЦИЯ И НАЙ-ВЕЧЕ ЗАЩО?

Соросоидите ли са знаещите? Чакай смислен пост от хасан геновчетата..........

знанията, хич не е чудно, че България е най-мизерната държава в Европа.

Отговори на въпроса бе соросоид нещастен!!! Не се занимавай с изтърканите ви плоски номера да нападаш лично човека бе лизач!!!

си отговори на два въпроса: 1. Какво прави със заводите и капиталите в Турция, инвестирани от немския монополизъм там? 2. Какво прави с турците в Германия, които са тотално поддържани от немската социална система - майките са инкубатори за деца, не работят, получават всякакви помощи.

Отговорът е ед3н- ще дойдат да те питат теб! Абе льольо вместо да налеят някой лев тук в нас за да заживеят хората малко по добре и защо да наливат ами щото ни ограбват по всякакъв начин та бабето реши да покани мангали от азия и африка с което се изхрачи в лицата на всички българи румънци и гърци!!!!!

нещастник си ти. Точно сега може да се изнесат немските заводи на територията на България от Турция. Поне на Великден си глътни злобата!

ПЛАШЕЩО Е, КОГАТО ВИДЯХ ЕДНА АНГЛИЯ, КОЯТО ИЗБЯГА С БЯСНА СКОРОСТ И СЪС СКАНДАЛ ОТ ЕС, ДОРИ АНГЛИЯ СИ ИЗТЕГЛИ ПАРИТЕ ОТ БАНКАТА СИ В ЕС И НЕ САМО, ЧЕ НЯМА ДА ПЛАТИ ОБЕЩЕТЕНИЕ НА ЕС, ЗАЩОТО НЯМА НИЩО КОЕТО ДА ЗАДЪЛЖИ-АНГЛИЯ, АМИ И ИСКА ДА СЪДИ ЕС ЗА 9 МИЛИАРДА ....УНГАРИЯ И ЧЕХИЯ ВЕЧЕ СЪДЯТ ЕС, А НЕ ОБРАТНОТО, КАКТО НАПИСАХА НАШИТЕ МЕДИИ...... плашещо Е, че Англия излезна, Франция е на път да последва Англия, а за сметка на тези страни, преговори водят Турция за влизане....Какъв ще е този Е С без големите Европейски страни и със азиятска и ислямска република Турция и Султаната на Ердоган.....Това е много, тревожно!

Веднага ти казвам- жалка работа в която вече никой не вярва и никой не им вярва на неолиберастите!

Този скапаняк отиде, целува задника на Путин и вече реши, че може да се гаври с целия останал свят. Жалко, че обикновено заради един простак от селски произход загиват хиляди или милиони преди да поправят стореното от него. А пък за ЕС няма да му е приятно, ако всички европейски страни освен спиране на преговорите вземат та изтеглят всичките си инвестиции... тогава да видим какъв хаос ще настане в тази скъпа султанска държава

Кой е останалия свят бе соросоид нещастен 1 млрд срещу 7 млрд?!?!?! това ли е останалия свят нещастник?

Ооо, ти и Африка вкара вътре... ха ха ха Цивилизацията срещу диваците.

съвсем е изтрещял. Какъе ЕС?

Абе незнам кой ги иска и не ги иска обаче ако ти изпердашат едни стохиляди мангала на границата ше се дървиш ама на мъжа ти ако го имаш!

АКО НИКОЙ НЕ ГИ ИСКА, ТОГАВА КАК В МОМЕНТА ВОДЯТ ПРЕГОВОРИ ЗА ВЛИЗАНЕ В ЕС, ТУРЦИЯ?

са замразени, ако случайно не си чувал.

А, БЕ ЕЙ, КАК СТЕ ТОЛКОВА НАИВНИ, ВИЕ ДОПУСКАТЕ ЛИ, ЧЕ ТУРЦИЯ ИМАШЕ ШАНС ДА ВЛЕЗНЕ И ДА СТАНЕ, КАТО НОРМАЛНА СТРАНА---ТУРЦИЯ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ Е СУЛТАНАТ И ТУРЦИТЕ ВЧЕРА ГО ПОТВЪРДИХА, НО СИ Е ТЯХНО ПРАВО.....А ВИЕ СЕ УЧУДВАТЕ, ВСЕ ЕДНО СТЕ ВИДЯЛИ ЛЕТЯЩАТА ЧИНИЯ НА НЛО

няма нужда от референдум! поне сега не е нужен! може би след ...да кажем..20 години, може и да се пробва. сега е ясно европа не ги искаме, а те искат каквото иска ердоган!

да продължи да се сБЛИЖАва с путин, диктатори нямат място в европа

ТИ ДОБРЕ ЛИ СИ ? РУСИЯ ВОЮВА СРЕЩУ ТУРЦИЯ В СИРИЯ, А, ЕС, КАНИ ТУРЦИЯ ЗА ЧЛЕН НА СЪЮЗА, КОЙ ТЪРСИ СБЛИЖАВАНЕ С ТУРЦИЯ?

ЕС не иска турчина, това на всеки е ясно, Русия не воюва срещу турция, а призовава да се уважи вотът. Освен това путин построи мега-джамия насред москва и покани ердога на тържественото откриване

е, че турците в Германия са гласували за Ердоган да получи цялата власт. КАК ще коментира Германия краха си с адаптацията на турците, живеещи там? А отричането на демокрацията, след като са "адаптирани" към живот с демократични правила в Германия? А това, че Ердоган каза, че турците в Европа ще определят живота в Европа, след като само в Германия има 5 милиона? НОВИНАТА Е: 5 милиона адаптирани турци в Германия гласуваха против демокрацията и парламентаризма и ЗА човека, който им обяснява, че те ще определят живота на Европа. Тези 5 милиона са получили и работа, и социални привилегии от Германия, но не се свенят да играят по исканията на Ердоган, след като се държа заканвайки и грубо със същата тази Германия, грижеща се за тях.

ТЕЗИ 5 МИЛИОНА ТУРЦИ В ГЕРМАНИЯ СЛЕД 10 ГОДИНИ ЩЕ СА 10 МИЛИОНА, А СЛЕД ОЩЕ 10, 30МИЛИОНА И ТОГАВА ГРМАНИЯ ПАДА ПОД ШЕРИАТА.....ЕВРОПОЛИТИЦИТЕ СЪЗНАТЕЛНО КАНЯТ ТУРЦИЯ ПРИ ТЯХ ЗА ДА НЯМА ИЗХОД ЗА ЕВРОПА И ДА Е СИГУРНО ИСЛЯМИЗИРАНЕТО И, ТОВА СА ПСИХОПАТИ-ПОЛИТИЦИ

реалността в Германия. От тези 5 милиона там се оказва обаче, че във всяко немско училище вече всеки клас е с преобладаващи турски деца. А от тази година вече съществуват паралелки в първи клас, изцяло турски. А многомилионното население на Германия съпоставено към тези 5 милиона е немски старци: турски ученици. Страшно ще е само след 7-8 години, но тогава ще е късно за резки движения, ако още сега не си оправят законите и не стимулират активно раждаемостта на народа си.

така ще стане и в българия ако се въведе мажоритарен модел, постепенно ще се ликвидира опозицията и парламентаризма

Ама само как стресна ЕС, че може и да не искат да влизат... :))))

Прав е, така или иначе ние глупаците на всеки 6 месеца подаряваме 12 12 милиона евро на Турция, а общо Е с дава по 6 милиарда ! Турция, без да е член на Е с, без договор без условия си ползва всички права и се облагодетелства финансово от Е с,а ние сме член, плащаме като идиоти по 1 милиард членска маса и получаваме задушаване от мангали на границата ! А, и за какво му е Е с, това е един безмислен договор, а те така или иначе си правят бизнеса и си гледат интереса-Е с да внимават, че тези турци, вчера избраха Ердоган, защото той ги призова за свещена война с Европа, нещо което Е с знае , ама умишлено си затваря очите, за да е сигурно унищожението на собсвените си граждани---Европейския съюз се управлява от Психопати !

Европа няма какво повече да се занимава с Турция. Турция никога не трябва да се допуска в Европа. А с Ердоган, това вече е абсолютно практически невъзможно. Да приемеш един ислямско султанат в 21 век в Европа. Абсурд! Да ходят там да си се кланят на килимчетата. Няма какво да си губим времето с тези хора.

Когато един серсемин нахвърля тезек( кравешки тор) в бунара, после 40 умни хора не могат да го почистят, казваме ние. Лошото е, ако пак трябва да се пие вода от замърсения кладенец :)))

Най-добре ЕС да им спести референдума и да прекрати преговорите. И без това е абсурдно да се свързва сега Турция с ЕС.

Ататюрк модернизира Турция, жалко че Ердоган ще я върне в ориента. Сдърпа ли се Турция с Европа, обърне ли и гръб не я чака добро. Остане ли сама, изгуби ли европейските пазари ще разбере от къде изгрява слънцето.

Ердоган няколко пъти заяви по телевизията, че продължава делото на Ататюрк и се бори за модерна, демократична и силна Турция. Беше много убедителен.

Да, ама не. Ердоган страда от манията за величие. Вижте произхода му, нисък статус, т.н. народен човек, характерни белези че няма спиране, опасно амбициозен, искам сега и веднага да съм най-великия. Четете от къде е почнал и как и ще разберете много неща за него. Четете коментари на хора разбиращи тези неща. Ататюрк, след мене не му излиза от главата.

Новото официално облекло в Чанкая и Аксарай( дворците на Ердоан) щели да бъдат халатите - в знак на уважение към предците му от Османския бейлик. По тази причина в Анкара вече имало дефицит на халати за баня. :)))

Абе стига с тоз ердоган бе палячовци. Омръзна ми вече . Абе кажете нещо за някоя европейска страна бе хора , за парите, които идват от там.нека да е за култура ,за изкуство ,иновативни технологии ... Е, гас,и на тоя всяка дума му се отразява в дира

Едно свестно мнение. Ние не знам васали ли сме му, анадолци ли сме, че медиите ни отразяват всяка негова дума на първа страница.

Рязаната карабина си мисли че все още има европейци които да желаят Турция в ЕС.

пак извадихме късмет

Дано да направи, да отхвърлят ЕС и всичко да си дойде на мястото. Той обаче няма да го направи, защото с ЕС се надлъгват.

народната мъдрост "Най-добре се смее онзи, който се смее последен". Ердоганчо вече си изигра картите, докато останалите заинтересоване все още дори не са почнали да наддават. Да не се възстанови по някое време Константинопол... така, между другото. Апропо, една икономическа изолация от Европа /стига някой в Европа да има топки/ за 6 месеца ще го приключи. Требе, обаче, и немското бабе малко да се вгледа в "интегрираните" си турски съграждани и особено техния вот.

Не си реалист! Турция е член на НАТО и има най-голямата армия. Турция избива сирийските кюрди , на които Асад даде автономия и с тоза "Ефратски щит" изпълнява поръчките на САЩ за помощ на ИДИЛ. А нито полската еврейка Меркел нито гейовете от Европа зависими от хомосексуалистите евреи в САЩ ще смеят да направят нещо неодорено от Евреонала. Не се хаби.

Може пък ти да си прав. Ще поживеем, ще видим. Бъди здрав /не го казвам с лошо - Великден е, все пак/!

Това не го знаех.Е доста има да губи Турция в такъв случай.

европейския съюз да им бере грижата, а ние да си налягаме парцалите и да внимаваме как се държим с регионалните сили

От къде идва силата на Ердоган - от икономическата сила на Турция.Същата тази сила,ако загуби пазарите си или ще поиска да го свали или ще премести заводите си я в Босна,я в Косово.

Ердоган: Може да организираме референдум за ЕС. А на теб Ердогане може да ти организират атентат или покушение. Ти обиди много хора - гюленисти, военни, полицаи, съдии, прокурори, журналисти, преподаватели, учители, бизнесмени. За кюрдите да не говорим. Те няма да ти простят и ще намерят начин да ти светят маслото.