Пхенян: Всеки миг може да избухне ядрена война

Северна Корея обвини САЩ, че създават обстановка за ядрена война и заяви, че е готова да реагира.

Обратно в новината

Коментари - Пхенян: Всеки миг може да избухне ядрена война | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На 13 май се започва

Китай, Монголия, Сибир, Южна и Северан Корея, Япония и всичкидруги държави на долу към екватора и океана ще са негодни за употреба живеени и изхранване! ТОВА НЕ Е ИГРА НА КОМПЮТЪР! Всички азиатски държави които изнасят стоки ще спрат да изнасят!

ще победят САЩ! Но откъде ще намерят толкова хора за кметове в населените в САЩ градове и села?

Толкова си смешен Сашинце !!!!!!!!!

ФАЩ могат да предизвикат конфликт с употреба на ядрено оръжие, като цели ще са свръхнаселените Ю.Корея и Япония. Не знам после кой ще иска да има техни бази на територията си.

Явно не сте наясно след термоядрена детонация остават десетки години зони на радиационно замърсяване. Ще стане като Чернобил ама 100 пъти по-зле! Тогава ще настъпи хуманитарна криза целия Тихоокеански регион на Азия ще спер да произвежда и да продава щото никой ням ада иска радиационно заразени стоки. Разбираш ли това не е игра на компютъра!?

Всеки миг може да няма две държави Корея, а само една , Южна Корея.

За ядрена война трябват две ядрени сили. Не една и другата само да бие тъпана и нищо....

Натискай, и да се приключва....То и без това нищо не става от тоя човешки род..

Янките никога няма да нападнат Северна Корея, поне докато имат тази армия и тази диктатура!!! Не са толкова глупави. Знаят прекрасно, че Кимчето ще им нагърчи задниците и може да им пусне няколко ядрени ракети, та да затрие Калифорния от лицето на земята!

плановете на Комплекса.Всички войни на САЩ ги започнаха републиканците, които сега са на власт.

да почва тая ядрена война,ние тук пием радиоактивна вода и хората и животните ще понесат по добре радиацията,държавата и правителството мисли за своя народ!

Като ги оставят пак да ядат трева и правят операции без упойка и стерилизация . . . на хорицата ще им уврат главите.

Гледа ли кадрите от столицата на ,,гладните" корейци, в сравнение с Пхенян, София е като гето.

Наивник! Нищо не знаеш за пропагандата на червените диктатори. На теб ти е простено - като гледам под какъв флаг се изявяваш си ни ясен - прекалил си с боярышника.

Гето, ама пиячка и кльопачка на корем! А корейците гризкат и рупат небостългачите на корем! Виж марихуаната е безплатна, расте покрай пътищата и горещо се препоръчва като заместител на лапада и копривата!

Защо ФАЩ не бомбят лошавите камуняги, а подвиха опашка? Къде го 50 годишният таралясник "Карл Винсън"?

Не се сещам Северна Корея да е нападнала която и да е държава през последните 30 години. За разлика от нея, САЩ нападнаха, без да са пряко застрашени, девет държави. А т.нар. "борба с тероризма", учудващо, пропусна Саудитска Арабия, от където дойдоха онези от 11.09.

Само идиоти могат да държат един народ разделен, а от едната му половинка да създават маргинали. Външният врат е редовното оправдание за всички подобни режими, така беше и в ГДР. Проблемът беше решен за няколко часа, страната рухна като глинен колос.

Така ще е , до като съществува империята на злото САЩ, която разделя народите.

Едната страна до като се грижи за народа си (Северна Корея), то другата разпространява само корупция и унижава народа си (Южна Корея).

Абе незнам каква корупция имат, ама Южна Корея е една от най-развитите страни в света. Като ми разправяха там за какво става дума не можах да повярвам... Тъй че... сори ама пропагандата ти е мнооого тъпа.

Баси урунгелите. Абе, има ли още някое свободно място на международната станция в орбита? Барем да гледаме отгоре зарята. А после - направо към Марс, там вече всичко е готово и заредено в килера.

...

Време е империята на злото САЩ веднъж за винаги да бъде унищожена.

Всяка балистична ракета, насочена към Япония ще бъде свалена. Притеснително е ако има ядрена атака към Южна Корея. Предполагам САЩ ще си направят добре сметката преди атаката. Ако нападнат- означава че я имат.

Нема да се пуашиш, копеуе!

Всеки има право да е независим от САЩ. Простото правило е че ако имаш ядрено оръжие САЩ не те нападат.

комунистическия урод Ким, чен уй скоро ще се увери .

Американските уроди ще ядат поредния си бой, както навсякъде до сега. Където и да се намесят все ги бият.

Жална и майка на нашата България с толкова комуноидна сволач . Интересно защо кадърни българи емигрираха на запад, а нито един червен дебил не предпочете Рассия, Венецуела , Н.Р.Корея или друг комунистически рай?

Те ако бяха кадърни и тук щяха да са добре.

Радвайте се корейци. След ядрена война ще остане само слънцето Ким, да го сложа на женка му.

Тук едни любители на сърпа и чука са много ентусиазирани привърженици на КимТрети. И са много ербап. Ама тази държава със сърпа и чука отдавна потъна. Скапа се. Като лайно на дъжд. И остана една частушка за спомен: "Вот и молот вот и серп 3то наш советский герб Хочешь жни, хочешь куй все равно получиш хуй" Тесктът е малко специфичен. И доста сложен за нашите пишман-русофили (в същност най-обикновени руско-съветски мекерета), дето и руски не знаят, но смисълът е ясен. Тази любов към престъпните режими не е от днес. ПШреди възхваляваха Саддам. После Кадафито. А до вчера и Асад. И с тези дришльовци плашеха гаргите. Със Саддам и с Кадафи-то знаем какво се случи. Те, завалиите нямаха късмета да ги съди американски съд. Който при едни добри адвокати можеше да им наложи едни прилични присъди. Но в никакъв случай смъртни. Е, Саддам го съди арабски съд. И хич не му се церемониха - окачиха го на въжето като стой та гледай Кадафи-то и до там не стигна. Ония неговите хора го спипаха докато се криеше като плъшок, дървариха го като най-крадливия мангал, а накрая го утрепаха като куче. По същия път върви Асад, и ако овреме не офейка в Москва лошо му се пише. Ким Трети се помисли за много велик. И се опълчи на целия свят. Хайде, не на целия, но на по-голямата част. С доста скромни налични ресурси, меко казано. И ще яде бой. Як бой. Американците може и да са пишман-войници, но ядоста ли му се на някого - да не си им насреща. Те съсипаха СССР, та ще се церемонят с някакъв жълт лайнар дето им се прави на велик...

Мурзилажа се кефи на войни. Вова им показва някоя нова ракета или пуска съобщение, че ще направят такава и веднага се мятат на амбразурата с викове - избийте ги, война, изтрийте ги от лицето на Земята. Проста работа...

САЩ със сигурност ще нападнат КНДР - ако Пхенян спре ядрената си програма. Но това няма да стане в близките 1 000 годин. А КНДР ще продължи да развива балистични ракети и термоядрени бомби. Иначе - примерът с Афганистан, Ирак, Либия и Сирия. Те или нямаха ОМП, или го премахнаха. После на пангара.

Защо им е на САЩ да нападат С. Корея ? Има ли нещо там, което да им трябва ? 28 милиона промити мозъка ? Нефт, газ, природни ресурси, плодородна земя ? Просто дебелото момче е много непредвидимо и съвсем открито заплашва.

аре де... вече 4то пакетче със пуканки изядох и нъцки ни война ни бомби...

Мога да вържа дебел бас, че даже и ако утре Ким не само спре ядрената си програма..ами и обяви че разформирова армията, предава оръжието и се събува по долни гащи...пак ще го нападнат! американците ще го обвинят че е настъпал некоя жаба и е нарушил правата на животните и пак ще го бомбят! на сащисаните им трябва да ликвидират икономически Азия иначе те са аут! Азия стана новия икономически двигател на света, това са реалностите. Жалки и нещастни изроди, които рано или късно ще се наиграят.

не знам дали ще го нападнат, ама ако не е армията да пази границата - сигурно 60% от населението ще избяга в Китай и Южна Корея. Имат и руска граница, ама там не се пази много, щото не ги тегли много там... защо ли ??!?!

И как разбра че това ще стане? Гледаш само едната страна на монетата. Почти никой нормален човек не знае със сигурност как живеят хората там.

Много северно корейци работят в Китай и в Русия и пращат пари в КНДР. Това носи валутни приходи, освен от гастарбайтерите, продажби на въглища на Китай и малко оръжие тук там няма от къде да получават доларчета.

Аз пък съм на мнение,че НИКОГА американците НЯМА да ударят нито Северна Корея, нито ИраН(Персия). Американците са пишман бабаити. Те могат само на умряло куче нож да вадят. Ако някой техен противник им се издърви и е малко по-хард, американците веднага си свиват сърмите....Жалко,защото на мен ми се гледаше сеир. Искам американците да ударят Сев.Корея и след това Виетнам да им се стори като пионерска игра...Ама няма да смеят третополовите...големи са шубета :)

САЩ са взели решение (без да питат никого) да разположат пак както преди повече от 50 години, ядрени бомби в Южна Корея, за да им били там "подръка" ако се наложи да разбомбят Северна Корея (разбирай Русия или Китай)... Както навсякъде в Европа - стотици "мирни американски" ТЕРМОЯДРЕНИ бомби в неядрени страни, но това "не нарушавало" никакви споразумения за ядрено оръжие, защото неоколонизираните ТУЗЕМЦИ нямали нищо против... Новото обаче е, че Русия и Китай са ПРОТИВ ядрено оръжие по своите граници и в момента техни кораби със средства за радиоелектронна борба следват американската ескадра.

И?

dobrin

искаме ли си аванса или сами сме си го изработили...

Какво очаквате от държава създадена от избягали от Европа разбойници, а сега се има за световен господар. Четете историята!

В историята пише, че Северна Корея, през 1950-та година с помощта на Русия и Кирай напада Южна, с намерението целия Корейски полуостров да е една комунистическа държава. Само че ООН и САЩ помагат на Южна Корея и комунизма е изтикан зад 38-ия паралел и гледат да го държат там.

Орлин Данев

По точно в историята пише следното: Русия и Китай помагат на Сев.Корея, а САЩ и НАТО на Южна.Дори се стига до много битки директно между руснаци и китайци от една страна и американци и западняци-от друга.Резултатът от тази война е равен.Сев.Корея си е там където си е била,-Южна Корея-също...Най-големите потърпевши познайте от три пъти кои са: Невероятно,но факт:Хиляди убити турски аскери(войници),които се бият на страната на американците и западняците :).....

По-добре държава от избягали разбойници, отколкото от роби. Да, и в САЩ и в Австралия, първите бели са били или бежанци, или разбойници. Но са били достатъчно инициативни и умни за да направят от маймуните хора. До такава степен да очовечат негрите, та да могат да стават и за президенти. В същото време няма нито един славянски народ, който да е създал своя държава. Все някой трябв ада дойде отнякъде та да им направи държава. В България знаем много добре кой - оставили са ни името. В Русия са викингите. В Бохемия - немците. В Полша - немци и шведи. И т.н. Робите имат нужда от господари. Такива, които да им дават акъл. И да им направят държава. Държава, пълна с екземпляри с робска душа и робско мислене.

глупости толкова са гладни и бедни, че ще се предадат веднага, освен това ще им изиграят същия театър като тук, пак комунизъм, но с човешко лице, лицето на ДС и олигархията

Нищо подобно. Американците и НАТО-вците,ако мислеха,че севернокорейците ще се предадат веднага, да са ги ударили сто пъти до сега.Американските пишман бабаити знаят само на умряло куче нож да вадят. Ако е някой малко по-сериозен, много сериозно се замислят :)

Крайно време е тази откачалка Ким да бъде свален от власт. Тоя си е луд и опасен. Ако помните даде чичо си на кучетата и устрои представление за отбрана публика.

а дали е така, кой,кой ще ми каже!!! ...без да си видял и чул другата страна,как е възможно да правиш изводи!!всъщност,на кого пречат тия!?май само на американците.всичко ,каквото кажат те, е вярно,а?!!!? тях и извънземните ги дразнят-ти за кого си в случая ???

Тоя вярно се е притеснил. Ами вие в последните години само провокации правите като изстрелвате ракети прелитащи на 10-15 км от територията акваторията и въздушното пространство на Ю.Корея а преди 3 години атакувахте Южнокорейско градче на един остров с далекобойна артилерия при което имаше и жертви. Стане ли война там вие ще сте виновни а американците имат достатъчно конвенционални оръжия с които да ви запечатат по скалите и бункерите лицата на цялата милионна армия барабар с лидерите!

Е, и какво общо имат САЩ в случая?

Какво ги мъчи севера нямат интернет тока е на режим канализация и вода на двора в бунара ядът чат пат ако има какво! На юга им е ОК системата а северняците мечтаят да имигрират там

ГДР рухна за часове, при половин милионна армия на СССР. И тук ще е така.

Това беше,заради предателят Горбачов,който се победи сам ! :)

"предателя Горбачов" :)))))!!!!!!! хахахахахахаха

САЩ не са толкова глупави, че да обявят война на Северна Корея.

Жалко.Гледаше ми се сеир...Американците щяха да ядат пак голяма хурка като във Виетнам ! :)

....Ядрена война едва ли ще се случи.Започне ли конвенционална война обаче, това няма да е Ирак или Либия. Тук и теренът е силно пресечен, планини, гори колкото искаш. Корейците ще са навсякъде и...никъде. Забравя се едно - този народ има "руският синдром". По време на корейската война са избити 2 милиона севернокорейци, няма семейство без жертви.Това не се забравя, предава се от поколение на поколение.И корейците се готвят.Подозирам, че при военни действия, янките биха нанесли превантивни авиационни удари по военно-пром.комплекс, стартовите площадки, по полигоните за ядрени изпитания... Единствен коз на Ким тогава е да отвърне с балистични ядрени ракети - ако успее. При всички случаи,навлязат ли в Сев.Корея, янките ще затънат там.Тръмп в момента е в позиция "ШАХ".Апропо, за протокола - защо бай Тръмп не скача на Пакистан?? Защо те не прекратят ядрената си програма?? Ами щото се верни съюзници и са до Русия, затова. Пак двойният стандарт. Искат С.Корея да прекрати ядрената си програма??? Ами първо да изтеглят 40 000-ят американски корпус от Южна Корея. До последния войник.Юга си има своя армия, що щат там американците?? Хората на Ким са усвоили добре стария римски принцип "ако искаш мир, готви се за война" ! Нищо лично...и да напомня - през Корейската война 1951-1953г.,срещу американците воюват партизански отряди с ...лъкове. Сега този народ си има атомни подводници и балистични ракети.Опичай си акъла, Тръмп!

Много по-страшни противници са прегазвали американците. Примери - Германия, Япония и т.н. В цялата тирада се чуства почерка на един любител на Кремъл. Като казваш Пакистан, защо не споменаваш Индия. Защото ядреното въоръжаване на Пакистан е в отговор на Индия. Която е съюзник на Русия. Да воюваш с лъкове и стрели от времето на Вилхелм Тел или Робин Худ срещу дронове е смешно, ако не и идиотско. При малки количества ракети и известни стартови площадки не е никакъв проблем да бъдат унищожени. С крилати ракети, например 40-те хиляди американски войници в Ю. Корея са поканени от държавата Ю. Корея. та като стана дума за това що щат руските войски в Сирия? в Сев Корея има 1-млн армия. И над 8 млн запасняци. Но... с "калашници". В най-добрия случай. Или с лъкове и стрели. Тзеи 40-хил американци са гаранция за предсотвратяване на инвазия на тази огромна армия. Защото едно е да воюваш срещу свои, съвсем друго срещу американци. При първия убит американец ще последват зверски бомбардировки. И няма с какво да ги спрат. Крилати ракети с лъкове и стрели не се свалят. А от историята е доказано че още в средата на 19-ти век лука и стрелата нямат място на бойното поле. При диверскиии и спец операции, може би, но на бойното поле - не. И ако някой не го е разбрал това в началото на 21 век си е за негова сметка. Саддам също се мислеше за много велик. Бил имал над 8 хил танка. Оказасе че освен за скрап за друго не стават - просто са стари, а екипажите им - некадърни. Тръмп показа че не се шегува. И всеки, който с еопитва да се прави на мъж ще яде бой. Той ясно го каза - ще се разправи с КимТрети със или без Китай. Ако някой не го е разбрал какво казва си остава за негова сметка.

Кога са ги прегазвали Германия и Япония. И двете държави бяха разбити вече. Американците на умряло куче нож вадят. А най-големите им успехи във войните са победите им в Холивуд.

Американците нама да затънат в Северна Корея защото нямо да влизат там!Затъна Путин в Украйна и в Сирия хептен се у..ра!А за ядрената държава Пакистан и уж съюзникът и Русия е лъжа!Американски дронове всеки ден летят над Пакистан и трепят талибани,а голямата акция срещу бин Ладин на Пакистанска територия също беше извършена от американски войници и хеликоптери! Така,че троле лъжеш като Корнелия Нинова ,Путин и Лавров взети заедно!

Най-големите успехи на американските ,,герои" са в Холивуд.

Тук някои отнови се опитват да дават рецепти от времето на ВСВ, как с количество се било побеждавало качеството. Понякога и това се случва. Но на кава цена? СССР е един от победителите на Германия. Но какво е съотношението на загубите? В жива сила 4,5:1. В танкове 9:1, в самолети 11:1. Като разходи на боеприпаси 16:1. Защо Германия и Япония загубиха войната. Защото бяха страхливи? Защото имаха лоши военначалници? Глупости! Нито са били страхливи, а военначалниците им са най-добрите. Или защото бяха на много ниско технологично ниво. Глупости! Точно обратното. Но.... нямаха ресурси да се борят срещу целия свят. Въпреки че... така както имаха фау-1, фау-2 и реактивния Ме-262, какво ли щеше да стане ако бяха избързали с атомната бомба...... Защото именно атомните бомбардировки са основняи аргумент за капитулацията на Япония Сев. Корея няма ресурси. Нито технологични, нито материални. И да 8иска да нападне някого с ятомни бомби не може. Все още. И може би точно сега е момента да бъде унищожен режима на КИМ- Трети..... В момента на съсипията на държавата, Сев. Корея просто ще се разпадне. Както СССР на времето, когато много се хвалеше че бил имал ракети. А Президент Рейгън им обеща че ще ги накара да ядат ракети.

тези няколко ненормалници, пардон, лидери, ще сринат света! Чудя се само къде са в момента разни организации за защита на правата на човека и др., защо спят? Ако някъде набият някое циганче, че е откраднало нещо, ще се чуе по целия свят, че и дела в Страстбург ще има!

Да попитам, вие сте по-учени, както паса хайванчетата и ровя из нета на таблета, на времето служех в кашимерията, няма баир около Грудово да не съм го превзел, коя държава има по-боеспособна и със съответното въоръжение и бойна техника, армия, Северна Корея или България, помня, едно време имахме армия, сега дали остана нещо от нея?!

За какво ти е тая кашимерия бе Чиче? Сега се воюва с други средства, няма улави да търчат по баирите.

Не си прав, там където крак на войник не стъпи, никой не може да каже, че е победил и е завзел друга територия. С компютри и лазери няма как да владееш чужда земя.

Пак не сте разбрали за какво става дума и ми губите времето да ви обяснявам. Никой не го е страх от бутафорните тенекиени ракети на Ким, дето се разпадат 3-4 секунди стед изтрел. Големия страх за Китай и Южна корея са 20 мил. гладни бежанци в тяхна посока в случай, че режима на Ким се разпадне. Всички искат Ким да си е диктатор, ди си държи здраво юздите на държавата, само ако може да не пали тия фишеци и фоиерверки в задния си двор да плаши гаргите.

предполагам, ще се съгласиш,че не си по-голям специалист от янките,по отношение ядрената програма на Ким?? Интересно, защо тази програма и тия "фишеци и фойерверки" мира не дават на американците и те са толкова притеснени??Човекът прави изпитания в"задния си двор", на кого пречи??

ПИТАМ СЕ ДАЛИ НЯКОГА АМЕРИКАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ СИ НАМЕРИ МАЙСТОРА ? САМО СЪЖЕЛЯВАМ ЧЕ ПОКРАЙ ТЯХ ЩЕ ИМА НЕВИННИ ЖЕРТВИ.

Целият свят с трепет очаква Севрна Корея да нюкне САЩ и да ни отърве от американското зло виновно за смърта на дестки милиони само за последните 50г

Кимчо много стиропор и картон харчи за тези паради

Кимчо скоро ще получи или томахавка или майката на бомбите

Мда още един коментар ми го няма.Дир .Бг се е устремил към Блиц.Бг който е жалка картина в момента с по 7-8 коментара под статия.А се бориха с ПИК и бяха най добрите.Та ако Дир продължава с политиката си нищо чудно само троловете от редакцията и да се замерят с коментари под статиите си май не е далеч времето !!!!

Ами няма да го има коментара ти, защото е неправилен, не коренспондира с линията на партията кърмилница ГЕРБ и нашият пръв партиен и държавен ръководител(същото щеше да важи и преди 30 години, ха, ха, за БКП)!!Ето, това постигнахме с прехода-мимикриралите БКП и членовете и разбира се, "Работническо дело", в лицето на Дир.бг....

А ти си много щастлив от този факт, краварско мекере просто, Кимчо ще е в укритие, цървул, както винаги, ще го отнесат обикновенните и невинни хора!!Аман от краварски гъзолизци, мисли с главата си, не със задника, дебил!!

Явно има доста селяци които не са изтрезнели още от празниците или това им е нормалното състояние

не знам ,ама за някой роднина на таткото на бомбите , та макар и по старичък съм сигурен

Ядрото им обаче е в сащ.

От историята досега знаем че този район там е свикнал да бъде радиоактивен.Каквото ида стане там това няма да бъде новина.

Създай проблем, предложи решение. Сега чакаме папата да се яви като спасител на света най-вероятно то трибуната на световната окултна организация ООН. Световните терористи вече са създали предпоставките като негов контра теза и са му подготвили червеното килимче. Божието слово ни казва, че целият свят учуден ще тръгне след папството (звярът). И който не е записан в книгата на живота на Агнето от създаването на света, ще получи белегът на звярът - неделният закон, и ще пие от виното на Божият гняв което е приготвено чисто в чашата на гневът Му.

Подкрепям коментара ти на 30-40% но не на сто.Чел си но не си дочел още трябва да четеш.Белега на звяра не е само неделния закон /може и да е но не само / а е друго чети още и още и може да стигнеш до истината успех ти желая най искренно !

като не тръгна ракетата? сега "да се поснижиме, да се поприглушиме, пък като отмине тази буря, ще се преустроиваме..." (за по-малките - баи ви тошо).

Американците помогнаха на Русия да си върне Крим, а сега ще помогнат и на Северна Кореа да си върне Южна.

Мачкай краварите.

Ким-четата си знаят, че технологично са по-изостанали. Но когато технологиите не действат, това е предимство. Корейците са фанатично надъхани и готови за война. Ако в следващите десетина дни няма дворцов преврат, купете си противогази.

Mного компютърни игри сте гледали. На практика е друго. Почти всички модерни електронни играчки стават безполезни при атмосферен ядрен взрив. Електромагнитния импулс сбива електрониката, йонизацията ослепява радарите. Противоракетната отбрана престава да функционира. Ако има война, двете Кореи и Япония ще са безкрайно радиоактивни следващите десет хиляди години.

Това е вярно, но и САЩ и Русия държат на "консервация" радарни и комуникационни съоражения конструирани на база на "старите" радиолампи . Тях радиацията не ги "лови"!

Драги корейци ни най малко искаме при вас да има война но-На чичко САМ му трябва голяма война за да си занули дълговете и търси повод и причина навсякъде по света.А има два варианта или ще запалят света и ще си занули дълговете или ще си намери майстора и щу му счупят главата това са вариантите !