Кремъл: Да се уважава изборът на Турция на референдума

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков призова да се уважава изборът на Турция на референдума за разширяване на президентските правомощия.

Обратно в новината

Коментари - Кремъл: Да се уважава изборът на Турция на референдума | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, да, ако утре в Кърджали спретнат референдум и обявят, че според резултата от референдума местните жители искат Кърджали да стане част от Турция, то Дмитрий Песков ще закудкудяка точно същите думи нали? Ще каже: "Трябва да се уважава изборът на жителите на Кърджали, трябва да се уважава..."

да уважаваме всеки сатрап. Така плюнкитте срещу Русия ща намалеят.

Путин и Ердоган пак са се уважили..

Сомалия и Бурунди също препоръчват да се спазва турският референдум, иначе.....работата отива на зле .

Ха, референдумът, не покривал стандартите на гейсъюза, че кой ви иска мнението???

Има една такава хубава българска приказка: "халваджия за бозаджия". Може да е и турска (при две турски думи е трудно да с еприеме че е българска, ама нейсе) Те единия диктатор хвали другуия. И твърди че всичко е демократично. По едно време така са се възхвалявали взаимно чичо Хитлер и чичо Сталин. Докато са били приятели.... После.... е, знаем какво се случило

аз така мисля! Ако се махнат страха, манипулациите при броенето, медиите, които държи Еродоган, платения вот, тогава излиза, че е загубил референдума!

БРЦК

Гледайте сега демагогия: ПАСЕ призна референдума в Крим за легитимен и безнарушения, ЕС не го признава и наложи санкции. ПАСЕ призна референдума в Турция за нелегитимен и пълен с нарушения - ЕС не направи НИЩО. Що така бе?

Диктатурите се подкрепят, това се знае. Не можем да очакваме друго от путлеровците.

така ще стане и в българия ако се въведе мажоритарен модел, постепенно ще се ликвидира опозицията и парламентаризма

Турския референдум е като изборите в Русия,протоколите са написани предварително.

Масово ислямистки организации в Сирия и Ирак поздравяват Ердоган за успяха на референдума! Интересно,че и Русия го подкрепя,и Ислямска държава също... Лошо време идва за България и ЕС,Русия и Турция ще действат заедно за неговото разрушаване,а след това още по лошо ще е за християнския свят...

Е какво чудно има? Та нали Путин построи най-голямата джамия в центъра на Москва! Ако всички български турци, помаци и всякакви други мюсюлмани влязат в тази огромна джамия, сигурно няма да я напълнят и половината!!!

Кой знае какви манипулации е имало на изборите. Иначе Русия винаги се изказва най-демократично, като казва, че местният народ трябва да си решава, което е точно народовластие (демокрация). САЩ и Запада не признават изборите на народи - включва например Сирия. Аз иначе съм абсолютно убеден, че ако не са му стигали гласове на Ердоган, просто ги е добавил. Но за това трябват доказателства. До тогава може да казваш, че гласуването не е минало прозрачно.

ако желаеш можеш да го потърсиш. Относно населението - Към момента Българските граждани са под 7 060 000. От тях над 2 000 000 са извън територията България. Всяка година намаляваме с около 60 000 души в следствие на смърт, миграция и ниска раждаемост.

фактите са верни, но такъв доклад естествено няма, това е фалшива новина

Значи такива работи другарю Путин. Ти се уреди в Русия ,помагаш и защитаваш и уреждаш Ердоган в Турция. Ние трябва да имаме отговор на тази ситуация. Язе предлагам ЖОРЖ ГАНЧЕВ да издигнем за пожизнен водач. Чувствам как и двамата ша ги оправи само с едно изречение. Всеки има право на предложения

Не че Ердоган е свестен, на какво да каже Путиин? Че някой отвън има право да определя държавното устройство на Турция или на която и да е друга страна???

абхазия крим южна осетия нагорни карабах приднестровието луганск донецк

Добре де Путин е диктатор. Защо обаче ЕС се меси на Турция? Това ли е демократично?

Принципно няма нищо лошо в промените които иска Ердоган-така е в САЩ, в Русия и сигурно и на други места. Лошото е че начело застава точно Ердоган. Обаче какво може да каже една чужда държава-че какво правят в Турция си е работа на Турция. Докато не пречи на други държави е така. В този смисъл не е работа на ЕС да дават оценки на вътрешното държавно устройство на Турция. Защо нищо не казват за Саудитска Арабия например? Там цъфти една демокрация........Това показва само лицемерието на Европейските лидери. Иначе е неоспоримо че Ердоган е опасен за България, но няма какво да направим.

който и да бъде все тая, властта като всяка власт развращава, кой ли го беше казал..., или смяташ че на запад са само светци

Така е, обаче какво ще кажеш тогава за "великата демокрация" САЩ? Или викаш че там само проформа президента управлява, а всъщност други му дърпат конците. А за васалните държави като нашата , където решенията се взимат в чужбина директно? За другите споменати няма какво да говорим.

Ердоган и Путин са като братя

Путин и Меркел са като брат и сестра

е неточно. ердоган е богат, а путин беден. ердоган има жена, путин неговата го заряза ердоган смачка опозицията, а при путин точно сега се навдига опозиция! ердоган може утре да се откаже от властта, и да си живее в турция, путин не може се отказа, щото няма къде да се свре! ердоган има съюзници и христиани , а путин само аятоласите и хизбулла!

Единствената далавера за нас , е ако Турция остане стабилна икономически и турските /и не само/ тирове си плащат таксите и винетки за да минават през България. Не разбирам слабоумието на тези които се радват,че Турция се противопоставя на САЩ и най-вече на ЕС. Това са пияни руснаци явно,които си мислят,че някой българин ще им се зарадва на слабоумната констатация. Путин и Ердоган са врагове на ЕС и България. Макар и прикрити , вече са явни за всички ни.

от приятели, от враговете сам ще се пазя

Да си между чука и наковалнята/ Русия и Турция/ и да търсиш врагове сред приятелите си, трябва да си пълен мазохист,или луд.

"Путин и Ердоган са врагове на ЕС" ?

Гарвану гарвану око не вади!!!

Нещо много станаха авторитарните и популистките режими, обърнете внимание и че Хитлер в Германия идва демократично на власт и след това я озурпира, до момента Ердоган забърка доста каши в международн план и има реална опасност подобни режими да объркат още повече нещата.

Че к'во друго да каже Песков, освен че следва да се уважава "изборът на Турция"?! Все пак руското дипломатическо възпитание и национална култура не допуска краварски изрази като "животно", например, което си позволяват някои други политици. А пък ако новоутвърдилият се султан стъпи накриво по отношение на Русия, все ще му намерят цаката Братушките.

такъв МНОГООБЕЩАВАЩ партньор като Ердоган да се отнасят неуважително. Що се отнася до "дипломатичното възпитание" то се видя по разговорите на двамата руски посланици в разни африкански страни за Румъния, България, прибалтийските републики и т.н. Ами изказването на сегашния зам.председател на парламента, който щеше да купува България? За така наречената "руска национална култура" просто не ми се говори. Само пример- безплатните пици на Червения площад...

"Внимавай какво си пожелаваш, защото може да се сбъдне" Могат да дойдат и такива като Адолф Хитлер и Бенито Мусолини.

симо

Всички се надявахме Тръмп да е друг президент...Не улучихме....Всички имаме представа за Ердоган , че НЕ е Кончита Вурст.А това буди известни безпокойства за нас......Никак не се връзват отракан ЛИДЕР в Турция и камара Кончити начело на Европа.

че Ердоган е свестен и трябва да го обичаш, значи е така. Ако утре пак се скарат по кюргския въпрос например, тогава Ердоган ще е ПАК лош. Всъщност и ти си една Кончита, която на всичкото отгоре много лесно си сменя и мнението и партньорите...

"Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков призова да се уважава изборът на Турция на референдума за разширяване на президентските правомощия" Никъде не видях в статията "Путин казва".

ибрикчиите започнаха да си дават мненията. Да се грижат за ибрика на Реджеб и да си траят.

Референдумите трябва да се уважават, но не и тези провеждани под диктат. Референдум, проведен в условията на военно положение, е меко казано незаконосъобразен.

шъ ги нападате ли, нещо цветно, майданче, по умерено така... а де де, а дебелио де

За теб, да !!!

Кривото е руско огледало...

на комисарят по регионалната политика на ЕС Йоханес Хан - "България след българите".

странни птици за путлеристите. нищо не са чели, нищо не им е ясно, за живота и политиката, никъде не са ходили, не виждат по-далече от носа си. ужaс!

Шило

А той, нормален ли е? И съвсем не мисля, че някой от НАТО ще му се опре. Просто няма кой.

Шило

Мен точно от това ме е страх. Иначе не ми пука, че няма да имат мин. председател, а той ще назначава министрите.

А тъй! Султанатът втора Северна Корея!

Шило

Само да не реши да се попремести малко на север за да компенсира. Че не знам кой ще го спре.

Слаба ракия е Ердоган.....спечели само с 51% референдума. Не е като оная кремълска " висока и стройна" табуретка, която печели с по 91% всичките избори !!!

Тъпо парче си беше и още по-тъпо стана

В Крим пък защо руснаците ще насочват "дулата" срещу местните, също руснаци !?! Даже не ги бяха свалили автоматите, на ремък "през рамо" ги държаха !? И срещу кого да ги насочват, срещу майките с колички пред изборните секции !? Аман от клишета ! Вече не минават !

И какво сега, няма да си имат Билла, Лидл и ЕРП-та? И НПО-тата ли ще забранят, както оня диктатор Путин? А Макдоналдс ще имат ли? Край, ако ги няма, ще се загубят като нация и ще емигрират в Сирия, вероятно....

Гледам, тролетариатът дружно е ревнал против Путин, преди всичко, и Ердоган в частност. Което ме кара да се замисля: Чак толкова лошо за Турция ли ще бъде Президентското управление и защо всички подскачат толкова. Замислих се и за друго: Кой точно организира преди няколко месеца пуча против Ердоган, защо и с каква цел. И установих, че комшията от югоизток май се опитва да се опъне на Големия черно-бял брат отвъд океана, като поставя начело интересите на собствената си страна. Което, разбира се, не се харесва на евроориентираните и на нашите клакьори, под диктовката на Сорос. Оттам нататък загубих интерес към темата, а вие?

Шило

По принцип е така. Трябва да се зачита волята на суверена, т.е. на народа. Новата "уредба" е аналогична на тази на САЩ. Поне от това, което излезе по медиите и което съм прочел. Но, има обаче едно "но", което ме безпокои. А то е Ердоган. Прекалено много власт се съсредоточи в него. На практика май ще може да взема еднолични решения по сериозни въпроси. А ние сме прекалено близо до Турция и няма как да не отекне и у нас

нашата съдба е в ръцете на Кремъл, съжалявам да го кажа, но е така нито ние имаме армия, нито ес, нито нато, има страни с армия и други с ядрен арсенал, това е

е как да не се уважава според Кремъл, та нали са си лика прилика диктатури...

Само да попитам. САЩ нали свалят диктатори по света? Тия двамата диктатори с'я шъ ги бомбят ли?

Шило

Тц.

да не мислиш ще им се размине.не е необходимо да ги бомбят.те вече борящник пропили

С'я един ''референдум'' за повече власт на Магнолиев и влизаме в ерата на новите високи порти. Ким Чен Ир-ПАСТИ ДА ЯДЕ!

На Бочко и на ТЪП приятеля.

ФСЩ , БГ и Турция са съюзници.

Сега да си спретнат един много южен поток

тия пък дебилните,кой въобще ги пита?Загрижили се за "демократа" др.Ердо.Стар-нов бтрат ма Путьо.

симо

Така ,бе...Кво да ги питаме тия/дебилните,маймуните,мангалите,теростите,нецивилизованите,ръбовете ит.н./.....Рясни и няколко Томахавки или МАЙКАТА и въпросът е решен....Типичното мислене на Кончита.

има нещо, което ниои тук не споменава. турците имат демократична култура и ще се оправят. руснаците намат такава

турците имали демократична култура. Каква култура когато 95% от населението на турция живее все още в средновековието на султаните. И сега си избраха султан. Диваци!

както и в кюргските области повечето хора гласуват с "НЕ". Не са всички толкова загубени и изостанали, колкото си мислим. Подкрепата за Ердоган идва предимно от източен Анадол и черноморските области.

Където е стъпила пиндоската армия, навсякъде диктатори, С Арабия, Катар, Турция...,, и в БГ е така. ние си имаме Ербокан....

стъпила съветската армия само праведници - Георги Димитров - Тарабата и народния съд, Чаушеско, Ерих Хоникер, Пол Пот, Мао Джедун, Ки Мир Сен, Сталин - убил повече съветски хора от Хитлер, Тухачевски - употребил отровен газ срещу селяните в Тамбовска област, Жуков - накарал войниците да тичат през минните полета в Берлинската операция, Хручов премазал с танкове въстанието в Будапеща през 1956, Брежнев окървавил Пражката пролет през 1968 и т.н. и т.н.

stan_posta@

Дааа, много са хората, които са ни задължили да мразим - въж пълен списък с опорни точки. Къде се получава мразенето, къде не. Особено напоследък ... Само за Жуков не разбрах, как точно е "накарал войниците да тичат през минните полета". Значи спускат заповед - да се тича през мините полета, да не се разминират, неясно от какъв зор. И командирът на полка, който има на разположение цяла сапьорна рота, 100 човека, 4 взвода, вечерта им казва - вие сега няма нищо да правите, такава е заповедта. Отивайте, пийте цяла нощ, а на сутринта ние ще тичаме по мините, такава е заповедта. И на сутринта войската като и' кажат - "хайде сега през мините и бодливата тел", 4 години сте воювали, оцелели сте, до Берлин са още 2-3 седмици, а сега ще тичате през мините !?! И те, войниците, какво ще му кажат на командира на полка и на сапьорите, така, както са с пушки и картечници в ръцете и пълен боекомплект точно преди атаката ?? Изобщо не ме дразни пропагандата, дразнят ме дивашките измишльотини, особено на хора, дето хал хабер си нямат от армия, пък тръгнали да ни разправят за Жуков !

Любовната песен за ерсдухан и путин. Телефон все ни свързва Телефон ни дели Малко тъжна е тази Наша обич нали Ако аз заговоря Ти отсрешта мълчиш И немога да видя най-добрите очи Ако ти заговориш Аз немога така С мойте длани да стопля Твойта малка ръка Как изгрява не виждам Върху усните смях И не мога да стигна С мойте усни до тях. Ти ще дойдеш тук, аз зная Нещо в мене днес боли Най-далечно разстояние е туй което ни дели...

Васко я изкарай - "Тишина"

Какво значение има дали харесваме Ердоган или не? Важното е какво мислят турците по въпроса! А не ние! Нашето е мнение по въпроса. Турците си решават каква форма на управление да имат. Аз не разбрах,защо президентска република е лошо,а парламентарна република е хубаво. Президентски републики са САЩ,Франция,Русия. Кое е лошото? Според мен,даже е хубаво,защото има една личност,избрана от народа,КОЯТО ИМА ПЪЛНАТА ВЛАСТ И НОСИ ПЪЛНАТА ОТГОВОРНОСТ! При парламентарната република има игрички между политическите партии; пазарлъци при съставяне на правителство от няколко формации.В КРАЙНА СМЕТКА ОТГОВОРНОСТТА СЕ РАЗМИВА, А ЧЕСТО ПЪТИ СЕ ПОЛУЧАВАТ И "ПАТОВИ " СИТУАЦИИ. НИКОЙ НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО!

и при двете никой не носи отговорност...

Продължавай да мислиш така, а после се чуди защо сме бедни и нещастни.

Лошото е,че хората не сме Бог и сме с несъвършена ценностна система. Ако цяла Европа се упралява от такива като Путин и Ердоган , отдавна да сме се избили и изклали в буквалния смисъл на думата.

Разбрах,че според теб Ердоган е лош, Путин също е лош! Това е твое мнение и твоя оценка. Ха сега кажи ми "демократично мислещи" господине,какво да направим,ако Путин се радва от над 75% подкрепа в Русия. При това от различни партии и безпартийни? Какво да направим,ако мнозинството от турците считат Ердоган за добър и затова са го избрали! Кажи де? Какво казва "демокрацията" в такива случаи? Нищо! Само клишета и глупости!

Ясно де, ама защо Ердоган обвинява християните, че му се бъркат в референдума? Даже едва ли не, че бил водил война с християните за референдума!

Кремъл: Да се уважава изборът на Турция на референдума Хвани Императора и удари Султана. И двамата са продукт на тоталитарното мислене.

Това не са честни референдуми,а чисти манипулации!!!! Ердоган се добира до цялата власт по нечестен път и чрез манипулации!!! От една страна поне Турция така никога няма да влезе в ЕС,но лошото е,че Кремъл я подкрепя,подкрепя и Ердоган всячески,което не е добре за България!!! Нищо чудно Русия да използва Турция в политиката си на Балканите...

Да не би Русия да има бази в Турция? ФАЩ имат. Швабите също имат там армия. Ква Русия ти се привижда бе Туркофил!!!

подмазва на Ердоган? И не само сега. Не е ли Песков? Или пак Меркел се е маскирала като Песков и от Москва сее любов към Ердоган?