Културният туризъм догонва морския

Тази година за първи път ще разберем какво означава културен туризъм, защото очакваме съотношението между морския и културния да стане 50 на 50.

Обратно в новината

Коментари - Културният туризъм догонва морския | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вицът на деня: "Средната заплата в сектор туризъм в Кипър и Малта е 1400 евро и ние нямаме никакъв проблем да я постигнем".

Пълни глупости! Само информацията за 85% е вярна.

Ха така 1400 евро средна заплата в Кипър и Малта но и нашите нямало проблем да я стигнат/ да я дават нашите "капиталисти" /.Тогава защо ручате жабетата и си гоните кадрите а ще внасяте отвън ? Защо не давате на нашите тези заплати ? А иначе оревават орталъка как нямало кадри а вие какво искате някой да ви работи за 460 лв ли ? Ами покажете ги тия пари на чуждите работници и да видим дали ще си обуят и обувките за нея !!!???

замества другия, нито култура имаме , нито море, някакви бутафорни постройки с бетон!

Хората емигрират идиотите приказват за внос на кадри...

В България всичко е през просото и на много ниско качество. Дори в хотелите край морето хигиената е лоша, а персоналът е без квалификация, нает от селата за някой и друг лев през лятото.

А това води неизбежно до Провал на Българският Туризъм ! Алчни и безидейни собственици на фирми в туризма +Никакво участие на държавата на ГЕРБ(8 години вече ) +Демографски срив =Фалит !

абе те и тези които идват на евтин туризъм в българия не са нищо друго от англииски селяни. така че са лика прилика със селяните от морските села.

на второ място сме след сърбите... по псувни

Истината е, че без водач- българин чужденцът е направо загубен в България- нито ще знае накъде да върви, нито ще знае какво да си поръча в ресторант, в който менюто е презантирано само на български, а сервитьорите не говорят друг език, освен българския. За какъв културен туризъм може да се говори, когато дори ценните картини в "Квадрат 500" не са способни да опазят от мухъл и влага ?!

чужденци всякакви, има и наивни, и хитри, не всички са наивни, за съжаление ни се носи слава на страна с лесни жени, та много идват с цел да правят секс с млади българки срещу черпене с безплатна храна и алцохол.

Така си е. Цяла Гърция минава през нашите студентки за по една почерпка.

Kogato в туризма средните заплати станат 3000 лева , качествени кадри -Българи ще се върнат от чужбина и ще повишат драматично качеството в туризма . Всички знаем че това няма да се случи докато не Фалират поне половината фирми в Туризма ...заради Тотална Липса на качествен ...или какъвто и да е персонал ...Заради Демографската Криза,корупция,ГЕРБ у нас . Кризата Русия-Турция от миналат година Забави Фалитите в нашия Туризъм , но Р и Т си решиха проблемите и очакваме Удар по алчните и недалновидни БГ Турист фирми , плащащи нищожни заплат ...ще се научат по Трудният начин.

Само в туризма ли да са по 3000лв?!И кои по-точно кадри да я получават - висшия мениджмънт или Айшето с парцала?! Високи заплати заслужават и много други професии.

..но нали в статията говорят за туризма конкретно. Положението е точно толкова Трагично във всички фери на икономиката ни. Само Партииците са добре . Тези на ГЕРБ на Които НИЕ Плащаме големите зааплати . И пак си избраха ...разбира се кой би се отказал от Заплата от държавата,Общината....

1400 евро заплата у нас-хахаха,голям смях пада,тези за будали ли ни мислят,щели да достигат заплата в Кипър,като започнат да плащат нормални заплати тогава ще си намерят персонал,а те какво правят - не дават пари а искат качество!

Този много фантастика е гледал. Заплатата като рецепционист е най-често 500-550 лева. По морето са малко по-високи, но никога няма да стигнем 1400 евро.

Защо не спретнеш едно хотелче и да ни даваш като рецепционисти по 1400 лв.

То български кадри не се навиват за тези заплати, пък какво остава за чужденци.

да ви вдигне ДДС-то, и да стане като на всички останали субекти. Откъде на къде сте привилигировани толкова години, а детските стоки,храни и лекарствата ще начисляват 20 %ДДС, а вие само 9%????

При износ не се начислява ДДС. Туризмът, в голямата си част, е износ. Не пишете глупости, като не сте държали Макроикономикс.

Не знам какво разбирате под културен туризъм! Тези младежи, дето идват у нас, нямат никаква култура на пиене. Още на третата - четвъртата ракия се отрязват!

Прост не може да го разбере.