Прокуратурата: Да се отмени поскъпването на водата в София

Върховната административна прокуратура е протестирала решението на Комисията за енергийно и водно регулиране за цените на водата в столицата.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата: Да се отмени поскъпването на водата в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Икономистът Владимир Каролев пък твърди, че това не е вярно ..." А бе този няма ли кой да го .... ! (каквото си изберете от наказанията)

Този е един ярък пример за т.н. нов "цвят на нацията". Ха ссега кажете, дали стария "цвят" не си е понесъл заслужено съдбата.

А къде беше прокуратурата когато водата в Шумен и Добрич стигна 3 лв за кубик? А къде беше прокуратурата когато цената на електроенергията от Енерго-Про стана с 3 % по-висока от тази на софианци?

КЕВР са подкупни! Прокуратурата да ги разследва и прати всичките в затвора! Продадоха народа.

И ДЕКВР и Каролев са буквално един дол миризливи лобисти. Всичко е ясно че е лъжа и измама. То да беше само водата, тока, горивата за колите и газа.

1. Каролев е кадър на ДС и е доказано, че има досие. 2. Които плати на Каролев, за него ще говори....

Абе, къде живее тоя отявлен проклет лобист на Веолия и ЧЕЗ, да му идем на гости един вагон цигани, че да му видим сметката... за ток, за вода, за парно, за порно, за гей-порно, за педофилия и за газ и за гъз.... Моля, ако някой знае, да пише.

Спри да ни занимаваш с твоите стратегически инвеститори, които имат стратегия да бъркат дългосрочно дълбоко в джобовете ни, да трупат печалби и симулират, че правят инвестиции. Техните инвестиции водят само до козметични промени, а платени от тези "стратегически инвеститори" псевдознайковци да ни убеждават колко е необходимо да се вдигат цените.

Всичко е ясно! Ама заглавието не е! Що е то v.s ? У мойте писмена таквиз букви ниама! Браточката, Методия и он незнае. Написах Ви кирилицата, брат ми я подобри с глаголицата, ама те такви букви не сме мислили. Яз понеже, освен български... скромно поназнайвам тва латински, гръчки, бритски, нормански,скитски и некои романски язици се си мисла , че ще да иде от "versus". Ако верно е, то защо не напишете нашето "СРЕЩУ". Явно Ви страхуват тия тайнствени КЕВР- /На бритски Ки Ай Би Пи/. Да не са от "Бритиш Петролиум", или SV ? Незнам... Страх да те hфане verno! Ама от прокураторите не се бойте хич! То имаше и преди един прокуратор - Пилат Понтийски. Той може да заповяда да убият даже Бог! Но никога няма да го убие сам. Ще чака други да свършат мръсната работа, а той ще си мие ръцете в леген, та да е чистичък, неопетнен,богат щото и сребърници взема.

СМЕНИХМЕ ДЪРЖАВНИЯ МОНОПОЛ С ЧУЖД МОНОПОЛ,ЕСТЕСТВЕНО,ЧЕ ЩЕ НИ Е СОЛЕНА ЦЕНАТА!!!

Друг е въпросът защо няма обвинени и арестувани от КЕВР. И защо ченгесарите вместо да арестуват престъпниците ги пазеха. Умишленото вземането на противозаконно решение с цел чужда имуществена облага е престъпление.

Каролев е най-големият бокл.к!

1. Каролев е платен лаик. Които му плати за него говори. 2. Бивш агент на ДС.

Нормата на възвръщаемост от 17 % наистина е в договора с концесионера. Проблемът е, че в договора има клауза, че след 15 години двете страни имат право да го прекратят или преразгледат условията в него, което значи през 2005 г. Преразглеждането на условията траеше няколко години спорове между страните, вкл. и по времето на кметуването на Б. Борисов. Нормата на възвръщаемост не беше понижена, макар че имаше железни аргументи, че печалбата за концесионера е твърде висока. А Столична община има наистина 23 % дял в Софийска вода. Значи Столична община, управлявана вече 10 години от ГЕРБ, има финансов интерес да не защитава правата на жителите на София, а да защитава своите печалби. Други подобни факти: Цените на парното в София скокнаха драстично, след като "Топлофикация -София" стана изцяло общинска собственост (преди беше смесена - държавно -общинска), а това стана също по времето на управлението на София от ГЕРБ. Билетите за градски транспорт също бяха повишени необосновано драстично от общинския "Център за градска мобилност", когато започнаха да го управляват хора на ГЕРБ...Вдявате ли, драги сънародници, КОЙ ни съдира кожите?

Моя поправка: 15 -те години изтекоха през 2015 г., ( а не 2005 .), но нормата на възвръщаемост не беше променена...

тази фирма беше изгонена от Боливия или Колумбия след масови протести и бунтове там. Иначе само дерат по 5 кожи от хората. Без кръв няма да стане май. КУБИК ВОДА В ПУСТИНЯТА В ИЗРАЕЛ Е 76 СТОТИНКИ, А В БЪЛГАРИЯ е 1,76 ЛВ. Сделката за водата е КОРУПЦИОННА и грабителска!

Според експерта Мика Зайкова, поскъпването на водата в София с 18% е необосновано. Г-жо Зайкова това не е ли дискриминация на териториален принцип . Къде са умниците от БХК

"17% възвръщаемост на собствения капитал на "Софийска вода" АД, определена с договор за концесия" този договор е непазарен и незаконен, по правилата на ЕС!

ЗАЩО САМО В СОФИЯ А ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ КУЧЕТАТА ДА ГИ ЯДАТ. ТАМ СЪЩО ВАЖАТ УСЛОВИЯТА НА ПОНОСИМОСТ КАКТО В СОФИЯ ДА НЕ КАЖА ЧЕ В СОФИЯ Е ПО ДОБРЕ ЗА СЕГА ОТКОЛКОТО УСЛОВИЯТА НА ЖИВОТ В ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ.

супер а за газта?? или там не пипаме щото сме русофили :)))

газта не се е увеличила с 30%, че да се вдига парното с толкова!

Ухх забравих, Каролееееееев, само цветя да си купуваш с парите които получаваш от Веолия :), а тревата да я гледаш от към корените.

Лично аз от 3 месеца станах ЦИГАНИН и просто спрях да плащам на френските педали :) Призовавам всеки Българин да се трансформира минимум за 6 месеца в МАНГАЛ и да спре да плаща. Така педалската фирма Веолия, забележете изгонена дори от родината си Франция, сама ще се махне!!!

НАДАЛИ ще се махнат. По-скоро ще съдят общината за неустойки

Малко ми писна Каролев да е компетентен по всякакви въпроси!

То доносниците на ДС са компетентни по всички въпроси свързани с икономиката.

Щом си стоите пред компютрите и само коментирате значи увеличението е твърде малко !!!

Софийска вода е разграден двор, който няма ясна стратегия за реконструция и подръжка на ВК системата. Това е пример как не се прави концесия. Взети са едни комисионни преди години срещу което никой не притиска концесионера да спазва инвестиционна стратегия. При всеки удобен случай на вакуум в управлението, монополистът вдига цените с безмълвното съучастие на лобистите от КЕВР. Всезнайкото Каролев има експертиза единствено като бивш агент на ДС. Като махленско кречетало - само празни приказки на висок глас.

Е те и цената на билета обявиха за незаконосъобразна и к'во, да не би да му върнаха старата цена? Тая работа без кръв няма да стане. Но виновни сме си ние, щото безропотно ги оставяме да ни стрижат както искат.

като беше държавна- супер зле, сега е частна- пак недоволство. Без пари няма да стане

Пари се дават за нещо, което реално си потребил. Не когато в цената ти калкулират 80% загуба на вода, изтекла в земята от старите тръби и неплатените сметки на циганите. И защо само софийските цени са отменени? Ние в североизтока плащаме по-скъпа вода при по-ниски заплати от софийските. В нашия град няма ипречиствателна станция, за пиене купуваме вода от магазините.

ами оправи си ромите бре- те затова и в шенген не те пускат- кой да инвестира в нашите роми

В североизтока цената на водата е по-висока, защото не се докарва от планина наоколо гравитачно до чешмата ти, а подземни води се извличат с помпи, кито нагнетяват водата до чешмата ти. Това са допълнителни разходи за електричество и оборудване, както се сещаш...

Тях тези 80% загуба на вода въобще не ги бъркат, те купуват водата 6 стотинки и с загубите може да стане 10 стотинки, а до 2,16 си е доста разлика.

Според истинските икономисти "инвестиция" означава да извадиш собствени или заемни пари, да ги вложиш в някакъв бизнес и да работиш усилено за да си ги върнеш с печалба. Според икономистите менте като Каролев не е така и трябва първо да се одерат кожите на хората и след това евентуално да се направи нещо.

е как да си ги върнеш с печалба на регулиран пазар и не ти дават цена- я мисли малко?

браво на прокуратурата, захванала се е с едно добро дело, не трябва чужди компании да източват милиони от нас за сметка на народа да се обогатяват, без да спазват договора в частта за инвестиции и само да трупат печалби, които изнасят зад граница

"не трябва чужди компании да източват милиони от нас" а на нашете компании да им простим, така ли ? Те са си наши. Много мъдро.

d4

Каролев, л*о рядко! Пак ли изпълзя от смрадливата си дупка да даваш акъл?? Тичай в Банско! Да си нагледаш скапаните имоти!

Тоя келеш Владо- мотиката и по ВиК ли се бара специалист? Аман от такива корумпета! Защо изобщо му искат мнението?

А колко стотинки я вземат от язовира,около четири ст.А водата си тече според науката за гравитация!Какви пет лева, какво отвеждане, какво довеждане,за пречистване-да ама 2.16лв.!!!

Водата в апартамента ти по гравитация ли се движи към чешмата ти или по тръби? Като си правиш ремонт на банята не си ли сменяш тръбите? Кой ти сменя тръбите - гравитацията ли или майстор? Кой ти плаща тръбите и труда на майстора - гравитацията ли или ти (а може би плаща баща ти, затова не се замисляш)?

Точно гравитационното налягане движи водата по тръбите, вкл. и до апартаментите! В София няма помпени станции, освен с малки изключения за много високите блокове, разположени на високи места! Разбра ли вече ахмако?

На теб изглежда Софиска вода ти прави ремонта на банята и сменя тръбите, а? Ти нормален ли си бе?!

София е с най-ниската цена на водата в България, а тук е най-голямата пречиствателна станция. Всъщност малко от вас знаят или поне не ги интересува, че всъщност водата струва 1,168 лв. за кубик останалата сума е за отвеждане, пречистване на водата и ДДС. И аккто един по надолу попита - абе водата беше 59 ст, как стана 2,16. пак припомням: официалната инфлация е близо 100% от тогава, т.е. само заради инфлацията водата става 1,18 лева. Но има и увеличение на заплати, данъци и осигуровки. Има все още 49% загуби на вода. Има отвеждане и пречистване на водата. Има някакви инвестиции Което добавя 60 ст. до към 1,8 лева за кубик. С 20-те % ДДС цената става 2,16 А и Софийска община държи около 23% от фирмата, т.е. Общината може да следи за печалбата.

Ако Каролев наистина е казал, че цената на водата в София не е вдигана от 9 години, не е зле да да отиде на лекар. С решение на КЕВР Ц -8 от 28.04.2016, цената на водата в София от 01.05.2016 г е увеличена.

Пак ли с тази софия, пакй ли бе?? Абе омръзнахте на ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ бе с вашите мераци за слободия, безплатен живот и ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ !!!! АМАН ОТ ВАС!!! Защо Марин Дринов е направил тази велика глупост да избере софия за столица!? Абе вие всяка вечер занимавате ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ с проблемите си по уж, националните телевизии! Мамка ви софийска и тъпа! Ако зависи от мен, на вас 1 куб.м вода ще бъде 100 лева, без ДДС! Ще ви скъсам педалските задници от банчакне! Прости сте, тъпи сте и ЛАКОМИ! Затова и България страда !!!!!!!!!! Докато вие, софиянци командвате България, тази държава ще отива от зле, на по-зле!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Прав си Наско, ама какво от това? Ей на, някоя софийска гнида е чекнала и минуси ... Няма оправия с тия въшки! Те са напаст Божия! Наказние на Българите!

Затова ли всеки втори селянин се пресели в София и вече не може да се диша, а селски?

Защо само на София да спре ? А във другите градове като плащаме отдавна много висока цена на водата ,какво ще каже прокуратурата?

Виновниците на съд!

Добре, че има политици като Мая Манолова! Непримирима!!! Браво!!!!

Мая Манолова не атакува водата, а газа. Т.е. тя е още по-тъпа от нези от прокуратурата.

Кой е този някой си Каролев? Цялата му изява е с цел лично обогатяване! Отворил е уста да глътне целия свят! То не беше корифей в сферата на енергетиката, в икономиката, в политиката, а бе дялан камък! А какво е всъщност - едно мръсно продажно нещо, потомък на варненско ченге!

тоя каролев едно нереализирало се алчно и некадърно ндсв-арско зло

на всяка манджа мерудия ....защо ли?

Набеденият експерт Каролев не знае ли, че от 30 г водопроводната мрежа в София губи 50% от водата и нищо не е променено? За какво да им плащаме на тези разбойници, като няма полезен ефект от дейността им - освен за самите тях и свързани с тях корумпирани законотворци и чиновници? Би трябвало да се изгонят, национализира имуществото им (нали може и да не е конфискация), осъдят по бърза процедура и т.н. Ама вместо това дават думата на Каролев - а той - отдавна не е вдигана цената.

Знае. Само че преди концесията загубите бяха 67% сега се водят 49%

Между 49 и 50 разликата е несъществена. А че началното им ниво било повече, няма значение за крайния резултат. Ти тиражираш оправданието, че има усилия, но са без резултат.

28 % спад на загубите никак не са малко. София расте и всеки кубик е от значение. Населението на София е нарастнало с доста повече от тези 28%.

Мръсната продажна гад Каролев знаем, че не е съгласен.

za poreden pat se dokaza che puhkavia deistva v ugoda na BH.

Успех на прокуратурата! Дано не е поредният опит за трупане на червени точки: опитахме, но уви.

Как може един договор да противоречи на закона? И как може да се приема въпросния договор за по-висш от закона! Ето на този въпрос отговорете мафиоти от СОС!

Законът за регулиране на водните услуги се прие СЛЕД старта на концесията в София, когато договорът с концесионера вече беше сключен. Проблемът е, че в договора имаше клауза, че след 15 години двете страни имат право да го прекратят или преразгледат условията в него. Преразглеждането на условията траеше няколко години и май по времето на кметуването на Б. Борисов нормата на възвръщаемост не беше понижена, макар че имаше железни аргументи, че печалбата за концесионера е твърде висока. А Столична община има наистина 23 % дял в Софийска вода. Значи Столична община, управляване вече 10 години от ГЕРБ, има интерес да не защитава правата на жителите на София, а да защитава своите печалби. Подобни факти: Цените на парното в София скокнаха драстично, след като "Топлофикация София" стана изцяло общинска собственост (преди беше смесена - държавно общинска), а това стана също по времето на управлението на държавата и София от ГЕРБ. Билетите за градски транспорт също бяха повишени необосновано драстично от общинския "Център за градска мобилност", управляван от хора на ГЕРБ...Вдявате ли, драги сънародници, КОЙ ни съдира кожите?

Ако аз поискам да направя кварталното си кафене луксозно и шикарно, трябва да инвестирам собствени пари, после да вдигна цената на кафето и ако някой евентуално влиза в кафето ми - да си избия парите и да съществувам. НО. НО. НО - ако СОф. Вода трябва да модернизира получената без пари социалистическа водопроводна мрежа - то ТЯ трябва първо да повиши цената, Да СЪБЕРЕ пари и тогава ЕВЕНТУАЛНО ДА НАПРАВИ РЕМОНТ. Как това се вписва в демокрацията, в конкуренцията в "способностите" на маститите бизнесмени да правят бизнес , а не да изсмукват последните жизнени сили на БЪлгария - да затриват народа и. Защото ВОДАТА Е ЖИЗНЕНО НЕОБХОДИМА

Направо да кошарят Ивнчоолу.

Какво му влиза на Каролев в работата? Някой да го е питал?

Тоя джмольо т.е Каролев все се бута , дето не му е работа.Нали беше съветник на "някакъв" министър на икономиката, та я..

По тия от прокуратурата като знаят, че фирмата се източва, що не разследват нея, а се занимават с неща които очевадно не са им ясни. Комисията регулира, а не определя нормата на възвръщаемост. Ама за очевидно за тези кретени няма разлика.

Я ни светни. Явно ти знаеш. Как точно регулираш нормата ако не я определяш? Препоръчваш ли?

Просто е: като се смятат разходи, лихви, очаквани приходи и се следи резултата от тези сметки да не бъдат по-големи от записаните в договора, в случая 17%.

В КЕВР са обсолютни продажници. Провеждат геноцид срещу собствения си народ в своя лична изгода. всички са за затвора. Ама няма кой! защото и съда е продажен!

""Майтапа'' в България става тотален след като се знае че много от съдебните решения че винетки билети вода и т.н. са че тези увеличения са ''незаконни'' ама никой не иска да ги прилага и изпълнява:(((

Този "икономист" скочи на бой в едно телевизионно студио. Толкова бе изнервен, че едва не преби събеседника сиКаролев е без пари и е фалирал. Доказано и признато! Самият той във Facebook, че има запор върху сметките си, макар да неглижира новината ни и да твърди, че била претоплена. в коридора. Защо ли?